Sve i jednu plocu Josipe Lisac, Lea Martina i Olivere Vuco sam kupovAo -- al ni jedan dernek nije mogo proc bez Safeta, Šabana, Tozovca i ostale narodnjake tog vremena
Da ne duljim-dosta od mene
To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
Sve i jednu plocu Josipe Lisac, Lea Martina i Olivere Vuco sam kupovAo -- al ni jedan dernek nije mogo proc bez Safeta, Šabana, Tozovca i ostale narodnjake tog vremena![]()
Da ne duljim-dosta od mene![]()
E moj dragi ćafireAteista wrote: ↑20/08/2024 08:34To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
Sve i jednu plocu Josipe Lisac, Lea Martina i Olivere Vuco sam kupovAo -- al ni jedan dernek nije mogo proc bez Safeta, Šabana, Tozovca i ostale narodnjake tog vremena![]()
Fakat to ne kontam, bar budi posten pa reci da slusas i narodnjake, ne vamo se prave nesto a kad je dernek padaju maske.
![]()
To je to. Posteno mi je i ok da neko kaze da to voli slusati, iako ga necu gledati istim ocima opet cu ga vise postovati ako to iskreno kaze nego takvi koji jao ne slusaju to i glume fgr a sto kazes svaku znaju.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:40E moj dragi ćafireAteista wrote: ↑20/08/2024 08:34To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
Fakat to ne kontam, bar budi posten pa reci da slusas i narodnjake, ne vamo se prave nesto a kad je dernek padaju maske.
![]()
upravo sam se zbog tog i ukljucio na ovu temu
znam ih hejbet koji se snebivaju na narodnjake a sve i jednu od Sinana znaju
Karleuše i ove granduše mnogim djevojkama su uzori--pogledaj oblacenje, selfije i napucene usne i sve ce ti se samo kazat
![]()
Ma jasno-nek sluša ko šta hoce i šta voliAteista wrote: ↑20/08/2024 08:44To je to. Posteno mi je i ok da neko kaze da to voli slusati, iako ga necu gledati istim ocima opet cu ga vise postovati ako to iskreno kaze nego takvi koji jao ne slusaju to i glume fgr a sto kazes svaku znaju.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:40E moj dragi ćafireAteista wrote: ↑20/08/2024 08:34
To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.Fakat to ne kontam, bar budi posten pa reci da slusas i narodnjake, ne vamo se prave nesto a kad je dernek padaju maske.
![]()
upravo sam se zbog tog i ukljucio na ovu temu
znam ih hejbet koji se snebivaju na narodnjake a sve i jednu od Sinana znaju
Karleuše i ove granduše mnogim djevojkama su uzori--pogledaj oblacenje, selfije i napucene usne i sve ce ti se samo kazat
![]()
![]()
Upravo tako.Dzinna wrote: ↑20/08/2024 00:11Bez brige. Sigurna sam da ne čita klixkakavdanakneiskustvu wrote: ↑19/08/2024 21:06
ne kontam fakat ne kontam evo ovo, da ne kažem njega ili nju, uvrijediti ću možda osobu
ovo je žena?
To je muško s mentalnim poremećajem i treba mu pružiti ljubav
Mi smo iz zajebancije znali pustiti nervoznog postara (kada se svi ponapijaju) sto ne znaci da ga slusasAteista wrote: ↑20/08/2024 08:34To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
![]()
Dobro, jedno ne isključuje drugo.Ateista wrote: ↑20/08/2024 08:34To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
![]()
Ne iskljucuje, moze neko slusati svasta nesto, nego mi je bezveze kad ko fol ne slusa to, ali eto ne moze dernek bez narodnjaka, bar neka posteno kaze - slusam i volim i jedno i drugo.darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 11:07Dobro, jedno ne isključuje drugo.Ateista wrote: ↑20/08/2024 08:34To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
![]()
Ideš na vjenčanja, na derneke i bude tu narodnjaka u 99% slučajeva.
Što više derneka obiđeš, to ih više čuješ i naučiš, bez da si ih ikad "slušao".
Ja sam svoj repertoar uglavnom tako popunio.
Meni je veća šega kada ljudi (eto, "rokeri") kažu da ne znaju kako ide neki popularni narodnjak, tipa "I tebe sam sit kafano".
Koliko god slušao ili ne slušao, znaš tekst, nemoj mene zajebavati.![]()
Meni ti "narodnjaci" sluze iskljucivo za zajebanciju - na nazovi-dernecima bih pocesto spontanim alteracijama tekstova ruinirao "stimung"darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 11:07Dobro, jedno ne isključuje drugo.Ateista wrote: ↑20/08/2024 08:34To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 08:19 Mene moji uspavljivali uz milovuke Lista, Šopena, Mocarta................kad sam prvi put cuo Mahaliu Jackson i Elu Fitzgerald oduševio se i uživo slušajuci ih.
![]()
Meni je veća šega kada ljudi (eto, "rokeri") kažu da ne znaju kako ide neki popularni narodnjak, tipa "I tebe sam sit kafano".
John Cleese wrote: ↑20/08/2024 12:19Meni ti "narodnjaci" sluze iskljucivo za zajebanciju - na nazovi-dernecima bih pocesto spontanim alteracijama tekstova ruinirao "stimung"darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 11:07Dobro, jedno ne isključuje drugo.Ateista wrote: ↑20/08/2024 08:34
To za derneke me podsjeti, uvijek me nervirala ta prica da dernek ne moze bez narodnjaka, kao oni su rokeri i ne slusaju narodnjake, ali kad je dernek plesace i narodnjake, ipak je dernek.Fakat to ne kontam, bar budi posten pa reci da slusas i narodnjake, ne vamo se prave nesto a kad je dernek padaju maske.
![]()
A na svadbe na kojima bih mogao ocekivati takav "program" ili ne idem ili me barem nema tamo u toj razvojnoj fazi zbivanja - ipak nema smisla ljudima kvariti veselje, sta god da ih veseli, pa bili to i "narodnjaci".
Pravi, izvorni narodnjaci su vec nesto posve drugo, to sam znao i ozbiljno i s uzitkom zapjevati u odgovarajucem drustvu, mada mi ni to nije materijal za pravi dernek.
Ali zato sevdah (pod uvjetom da mi se neko ne dernja kao Isovic), pa birvaktilske starogradske s osobitim osvrtom na madjarske "zadimljene" harmonije i suicidalne i beznadezne tekstove, a moze proci i dobar nepatvoren ciganluk (sjetih se sad kako je neko dijete otpjevalo Kaj te dzav "na suho", da se najezis...), jos uz kakvu vremesnu akustiku s pravom patinom - to je vec "case lomim, ruke mi krvave"
Da i ne spominjem da vec prilicno dugo skoro da i nisam tenor nego sve vise i vise bariton, pa mi lezi taj repertoar![]()
Nije sevdalinka--hajd maksuz za svog Muhenzija bar par taktova baci
Ateista wrote: ↑20/08/2024 12:32Ovu stvarno ne znam, moram je prvo poslusati pa onda, ali brzo skidam.![]()
Samo ako ces ti pjevati, moje umjetnicko izrazavanje je iskljucivo instrumentalno, nista vokalno.![]()
John Cleese wrote: ↑20/08/2024 12:19 Meni ti "narodnjaci" sluze iskljucivo za zajebanciju - na nazovi-dernecima bih pocesto spontanim alteracijama tekstova ruinirao "stimung"
Planinski dom, sakupi se 50-100 ljudi, vikend čitav si gore.Ateista wrote: ↑20/08/2024 12:13Ne iskljucuje, moze neko slusati svasta nesto, nego mi je bezveze kad ko fol ne slusa to, ali eto ne moze dernek bez narodnjaka, bar neka posteno kaze - slusam i volim i jedno i drugo.darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 11:07Dobro, jedno ne isključuje drugo.Ateista wrote: ↑20/08/2024 08:34
![]()
![]()
To da li neko zna neke pjesme je druga prica, svi mi silom prilika svasta nesto cujemo i znam dosta toga, od narodnjaka do ovih nekih sad aktuelnih, iako sam bio na samo par svadbi u zivotu i gledao uvijek da biram drustvo i derneke na koje idem, to je opet bilo tesko izbjeci.![]()
Cak sam u jednom kratkom periodu i svirao neke malo kulturnije narodnjake, ne bas one dno dna ali ipak narodnjake. Nisam ih ni tad slusao i volio, ali jbg imao sam i ja svoje faze kad sam se prostituisao i svasta radio da zaradim dzeparac i ne ponosim se time.![]()
Tako da ne samo da znam tekst, i dan danas akorde i solaze znam za neke.![]()
darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 12:54
Planinski dom, sakupi se 50-100 ljudi, vikend čitav si gore.
Koliko se tu samo muzičkih pravaca promijeni tokom dana.
Oko ponoći je već "pomešaj ove noći crnu i zlatnuuuu", a onda u 3 ujutro neko pusti "ostavi mi makaaaaar siiiiiinaaaa" i jebi ga.
Ne mogu se ja onda praviti da ne znam narodnjake, koliko god ih ne slušao privatno.
Ne znam baš tekstove, jer nisam baš trijezan bio, ali znam pjesme.
E ono što fakat ne kontam je kad čujem da neko džigaru onu sluša u autu, otvoreni prozori da svi čuju.
To je za mene "slušanje".
A izloženost narodnjacima u Bosni je dio paketa.
darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 12:54Planinski dom, sakupi se 50-100 ljudi, vikend čitav si gore.Ateista wrote: ↑20/08/2024 12:13Ne iskljucuje, moze neko slusati svasta nesto, nego mi je bezveze kad ko fol ne slusa to, ali eto ne moze dernek bez narodnjaka, bar neka posteno kaze - slusam i volim i jedno i drugo.darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 11:07
Dobro, jedno ne isključuje drugo.
![]()
To da li neko zna neke pjesme je druga prica, svi mi silom prilika svasta nesto cujemo i znam dosta toga, od narodnjaka do ovih nekih sad aktuelnih, iako sam bio na samo par svadbi u zivotu i gledao uvijek da biram drustvo i derneke na koje idem, to je opet bilo tesko izbjeci.![]()
Cak sam u jednom kratkom periodu i svirao neke malo kulturnije narodnjake, ne bas one dno dna ali ipak narodnjake. Nisam ih ni tad slusao i volio, ali jbg imao sam i ja svoje faze kad sam se prostituisao i svasta radio da zaradim dzeparac i ne ponosim se time.![]()
Oko ponoći je već "pomešaj ove noći crnu i zlatnuuuu", a onda u 3 ujutro neko pusti "ostavi mi makaaaaar siiiiiinaaaa" i jebi ga.
Ne mogu se ja onda praviti da ne znam narodnjake, koliko god ih ne slušao privatno.
E ono što fakat ne kontam je kad čujem da neko džigaru onu sluša u autu, otvoreni prozori da svi čuju.
A izloženost narodnjacima u Bosni je dio paketa.
Obezbijedicemo onda logistiku, i Havanu zvati da pomogne gdje zapnes, on to nece odbiti sigurno.muha_sa wrote: ↑20/08/2024 12:36![]()
Zapjevam samo kad ga mahnemi to onu--Evo ovu rumen ružu
![]()
Kad u neko doba krene kolo i ja se uhvatim u njeg a veze nemam (sve za raju i sa rajom) svi lijevo ja desno oni desno ja lijevo
zacas me istjeraju iz kola
![]()
![]()
Opadaju psiho-fizicke sposobnostiAteista wrote: ↑20/08/2024 13:02darius_maximus wrote: ↑20/08/2024 12:54Planinski dom, sakupi se 50-100 ljudi, vikend čitav si gore.Ateista wrote: ↑20/08/2024 12:13
Ne iskljucuje, moze neko slusati svasta nesto, nego mi je bezveze kad ko fol ne slusa to, ali eto ne moze dernek bez narodnjaka, bar neka posteno kaze - slusam i volim i jedno i drugo.![]()
A izloženost narodnjacima u Bosni je dio paketa.![]()
Ali zanimljivo je kako postepeno na dernecima opada kvalitet muzike, krene se sa dobrim repertoarom i zavrsi tako, valjda proporcionalno kolicini unesenog alkohola![]()
![]()