Klasika...meni više liče na prevarene žirante..daddy-kool wrote:Nemoj tako.madner wrote:Sumnjam, a rekoh da se ne istice. Ima ovdje vise specijalacanego sto mislis.
Juče nam je @mr yes dao svoje mjere, a danas je @hafis 'obrazovan'.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Paranoid
#37751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- shmizlica
#37752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dvije stranice čerupčikanja
-
Hafis
#37753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sorry, ali stvarno jesam, šta ću. Zajeb'o se i učio školu. Što je najgore, mislim da sam po stupnju akademskog zvanja zasigurno N01 na ovom forumu. Ali opet ste mi dragidaddy-kool wrote:Nemoj tako.madner wrote:Sumnjam, a rekoh da se ne istice. Ima ovdje vise specijalacanego sto mislis.
- madner
#37754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da si doktor specijalista, i radis u Mostaru, ne bi bio broj 1 
- Paranoid
#37755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Takve kvalifikacije nema ni Prlić...nego, znajući pojedine forumaše mogu ti srediti da slušaš njihovo predavanje na katedrama..Hafis wrote:Sorry, ali stvarno jesam, šta ću. Zajeb'o se i učio školu. Što je najgore, mislim da sam po stupnju akademskog zvanja zasigurno N01 na ovom forumu. Ali opet ste mi dragidaddy-kool wrote:Nemoj tako.madner wrote:Sumnjam, a rekoh da se ne istice. Ima ovdje vise specijalacanego sto mislis.
Ako te zanima samo javi na pp..
PS: antimobing se odupirao pa je završio u RMK Banovići..
-
daddy-kool
#37756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sumnjam.Hafis wrote:Sorry, ali stvarno jesam, šta ću. Zajeb'o se i učio školu. Što je najgore, mislim da sam po stupnju akademskog zvanja zasigurno N01 na ovom forumu. Ali opet ste mi dragidaddy-kool wrote:Nemoj tako.madner wrote:Sumnjam, a rekoh da se ne istice. Ima ovdje vise specijalacanego sto mislis.
Doktor nauka, kojih?
Da se drugi ne obeshrabre, sve je to nebitno, argument je opet argument.
http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority
- ovo_malo_duse
-
hizo ramidovic
#37758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ponijelo te malo iz sela, ali te hebe sto se ovdje u forumskoj masi obrazovanih ljudi ne istices puno. na ovom forumu ima puno ljudi sa najvisim akademskim zvanjima, i to je ovdje sasvim normalno pa se smatra snobizmom isticanje istih.Hafis wrote:Sorry, ali stvarno jesam, šta ću. Zajeb'o se i učio školu. Što je najgore, mislim da sam po stupnju akademskog zvanja zasigurno N01 na ovom forumu. Ali opet ste mi dragidaddy-kool wrote: Juče nam je @mr yes dao svoje mjere, a danas je @hafis 'obrazovan'.
jer, kako narod kaze, pamet, odgoj i obrazovanje ne idu bas uvijek zajedno...
- seln
#37759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rjecju - doktor.Hafis wrote:Taj samMister Yes wrote:Nego reci ti meni jesi li bio onomad aktivan na forumu Avaza a možda i još uvijek? Poznato mi tvoje pisanje pravo.Hafis wrote: Koja zadivljujuća logika.
Isto kao da si rekao: čovjek koji doručkuje u 8h ujutro ima itekakve veze s atentatom na Kenedija.![]()
Muke ti mene prepoznati: odgojen, urban, elokventan, tolerantan, kulturan...jednom riječju širok sam ti u p.m.

- Paranoid
#37760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
..na lajkovačkim tračnicama..
-
Hafis
#37761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kolega madner, je rekoh akademski stupanj. Brkaš pojmovemadner wrote:Da si doktor specijalista, i radis u Mostaru, ne bi bio broj 1
Idemo dalje.
Ukinulo ovih dana putniču prugu do Ploča i nitko ni mukajeta
- Mister Yes
#37762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma boli te briga. Imaš tenk i ko ti šta može. Ha jamadner wrote: Fulio si, koristio si metodu "napisi ogromnu glupost jer toliko malo znam da nabadam i nadam se da ima smisla".
Koristi se cesto od ljudi koji veze nemaju.
- madner
#37763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imam znanje i ne nabadam.
To je jos bitnije.
To je jos bitnije.
- madner
#37764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Specijalizacijom se postaje magistar medicine, tako da ne brkam.Hafis wrote:Kolega madner, je rekoh akademski stupanj. Brkaš pojmovemadner wrote:Da si doktor specijalista, i radis u Mostaru, ne bi bio broj 1![]()
Idemo dalje.
Zamjenio sam te onda sa drugim Erom koji je mislio da je to nesto posebno.
- Paranoid
#37765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako si mislio na Musa Slavku....
Musa bar ima šta za reći.. a hafis je u rangu guje weby-a..
-
Hafis
#37766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pojma ti nemaš i poklopi se ušima (razočarao si me, ozbiljnomadner wrote:Specijalizacijom se postaje magistar medicine, tako da ne brkam.Hafis wrote:Kolega madner, je rekoh akademski stupanj. Brkaš pojmovemadner wrote:Da si doktor specijalista, i radis u Mostaru, ne bi bio broj 1![]()
Idemo dalje.
Zamjenio sam te onda sa drugim Erom koji je mislio da je to nesto posebno.
Specijalizacijom se postaje liječnik specijalist (stručno zvanje), tako da imaš masu specijalista koji nisu mr sc. ili dr. sc. Maksimalan im je domen primarius, ali to je počasno zvanje iz struke.
Magistar znanosti (akademsko zvanje) se postaje nakon dvije godine poslijediplomskog studija i obranjenog magistarskog rada, i ne trebaš uopće biti specijalist (i to da znaš). Onda skupljaš bodove, malo asistiraš i prijavljuješ doktorsku diserataciju i bla bla bla.
Mada je od ove godine ukinut poslijediplomski magistarski studij i od sada je izravni doktorski studij u trajanju od 3 godine.
Vidiš da se na forumu svašata nauči, pa i genijalci poput tebe
Last edited by Hafis on 19/12/2013 17:59, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#37767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Asistiranje nije neophodno. 
-
Hafis
#37768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slažem se. Ali dobro dođe pri samom kraju kada zbrajaš bodove za prijavu disertacije. Taman te pokrije za jedan radić u osrednje indeksiranom časopisu.daddy-kool wrote:Asistiranje nije neophodno.
- vee-jay
#37769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bez obzira na stupanj obrazovanja, posao i sumu novca na racunu, sve nas forumase veze cinjenica da nas je barem jedan problem doveo na ovaj forumu.
i btw. kakve to sve ima veze sa temom?
i btw. kakve to sve ima veze sa temom?
-
palermo
#37770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sad, zavisi gdje se sve to dešava.....primjera radi, da li je na mostarskom sveučilištu...Hafis wrote: Onda skupljaš bodove, malo asistiraš i prijavljuješ doktorsku diserataciju i bla bla bla.
al, kao što wee-jay reče, kanite se brojanja škole......ovdje je računica malo drugačija, ono što napišeš u postu te kategoriše......a opet sve zajedno je teški off....
- cyprus
#37771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote:Pa sad, zavisi gdje se sve to dešava.....primjera radi, da li je na mostarskom sveučilištu...Hafis wrote: Onda skupljaš bodove, malo asistiraš i prijavljuješ doktorsku diserataciju i bla bla bla.....
al, kao što wee-jay reče, kanite se brojanja škole......ovdje je računica malo drugačija, ono što napišeš u postu te kategoriše......a opet sve zajedno je teški off....
Ali kažu: nije bitno šta kaže, nego ko kaže... Po meni, niđe veze
-
daddy-kool
#37772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: al, kao što wee-jay reče, kanite se brojanja škole......ovdje je računica malo drugačija, ono što napišeš u postu te kategoriše......a opet sve zajedno je teški off....
Tako je.
- Mister Yes
#37773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije nužno problem. Na forumu razmjenjujemo razmišljanja. Evo mene ovdje nije doveo nikakav problem.vee-jay wrote:bez obzira na stupanj obrazovanja, posao i sumu novca na racunu, sve nas forumase veze cinjenica da nas je barem jedan problem doveo na ovaj forumu.
Doveo me @madner jer mu je bilo dosadno pa me zamolio da se uključim.
-
muzicar_iz_parka
#37774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Diploma je precjenjena u današnje vrijeme, kad Eso R. može biti magistar onda sve postaje nekako suvišno. 
-
155_mm
#37775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jel to po bolonji ili se tako radi jos od stoljeca sedmog u mostaru?Hafis wrote: Pojma ti nemaš i poklopi se ušima (razočarao si me, ozbiljno).
Specijalizacijom se postaje liječnik specijalist (stručno zvanje), tako da imaš masu specijalista koji nisu mr sc. ili dr. sc. Maksimalan im je domen primarius, ali to je počasno zvanje iz struke.
Magistar znanosti (akademsko zvanje) se postaje nakon dvije godine poslijediplomskog studija i obranjenog magistarskog rada, i ne trebaš uopće biti specijalist (i to da znaš). Onda skupljaš bodove, malo asistiraš i prijavljuješ doktorsku diserataciju i bla bla bla.
Mada je od ove godine ukinut poslijediplomski magistarski studij i od sada je izravni doktorski studij u trajanju od 3 godine.
Vidiš da se na forumu svašata nauči, pa i genijalci poput tebe