Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nepass1 wrote: ↑25/01/2025 00:44
Ma ne znam da li je pala kupovna moc, vise je to sto bih polovno placao 25-30k ako mogu novo 40-45k platiti. Digne raja malo kredita ili mozda lizing. Ili imas volva xc 40 za 40k 5g starog, sto bih dao za tvog 25k (otprilike to je prva cijena bila) a 15 mu godina. Vozacu manje i slabije auto nego luksuzniju starudiju. 15k realno danas i nisu neke pare. Pisao si na nekoj temi o primanjima to su tvoje cetiri plate.
A sa druge strane imas drugu krajnost gdje je neki golf iz 2006 maksimalni domet finansijski
Ma jebat ga, neka ga
A januar je pa su svi bez para
I opet kazem, ja sam fkt aktivno pratio oglase zadnjih 4-5mj
Zadnja 3mj slabo sta se prodalo
I najbolji saloni stoje skoro sva ista auta
Nema više ni povoljnih nenamjenskih kredita. 2019/20 kamate su bile 3% (Union, Vakufska, PBS), oko 4% su se držale 2023. a sada ih nema ispod 5. Idu i preko 7%.
ElRe wrote: ↑25/01/2025 08:10
Nema više ni povoljnih nenamjenskih kredita. 2019/20 kamate su bile 3% (Union, Vakufska, PBS), oko 4% su se držale 2023. a sada ih nema ispod 5. Idu i preko 7%.
I kazu balon za stanove, puci ce ubrzo jer ne ide.
Za auta je slicno, ne bi te cijene bile takve da ne idu auta, pa nek i u malo manjoj kolicini nego prije - i dalje ce placevi i autosalonu po autu u prosjeku zaraditi vise, pa dodje na isto.
konektovan wrote: ↑24/01/2025 21:59
Da je realna otisla bi za 10 ili 11. Tako je i sa mnogim drugim.
Ma ne bi
Nisi pratio oglase zadnjih 6mj
Ne micu kola, nigdje. Velika vecina.
Nisu sva losa jbg
Samo je kupovna moć pala jebeno
Nije pala kupovna moc, vec su cijene za vecinu vozila nerealne.
Drugi krug pakla su vozila koja ne uzivaju neku popularnost..
Nece ni musterije da kupuju auta. Ne daju pare za precijenjena auta. Pa ko prije popusti.
A zimi je uvijek slabija prodaja bila. Tamo mart-juni ljudi gledaju auta i kupuju vise.
xPaco1337 wrote: ↑25/01/2025 09:00
Ja ne mogu naci auto na oglasu da nije neki švercer u pitanju i preprodavac. Možda sam 1-2 našao da neko svoje auto prodaje
Zato sto placaju obnove non stop
Jbt dao sam 40KM onako samo sto je oglas stajao 2mj, mozda 2-3x izdvojen po 3 dana
Ima privatne prodaje kamara koja je i ispod cijene dosta
Ma jbg, barem sto se ovog mog tice, dosao je period koji sam i kontao, da ga nece niko, i jednostavno nema vrijedosti, mozda za 9-10k da bi neko pogledao a to mi nema smisla
Ja ne mogu naci auto na oglasu da nije neki švercer u pitanju i preprodavac. Možda sam 1-2 našao da neko svoje auto prodaje
Jbt dao sam 40KM onako samo sto je oglas stajao 2mj, mozda 2-3x izdvojen po 3 dana
Ma jbg, barem sto se ovog mog tice, dosao je period koji sam i kontao, da ga nece niko, i jednostavno nema vrijedosti, mozda za 9-10k da bi neko pogledao a to mi nema smisla
Isto kao sto si ga ti kupio od nekog, neko ce otkupiti i od tebe. Sad koliko ces cekati to je nesto drugo.
daj ga staro za novo dok vrijedi jos i kupi novo, najbezbolnije
daj ga staro za novo dok vrijedi jos i kupi novo, najbezbolnije
popusis 1 do 2 hiljade i kutarises se
Ma nece
Rasevica znam licno kaze jedino dzabe
Optimist wrote: ↑25/01/2025 11:13
Vjerovatno bjeze od Volva jer ih je strah odrzavanja i nesto vece potrosnje.
Pa samo da naredni vlasnik kupi postene gume u 2 seta, treba mu sigurno 3 milje.
Dodaj servis i registraciju, eto te na 4 milje ulaganja netom po kupovini.
Zato cu ja kupiti, i nasvirat na 200KS jebat ga onda, da barem malo brze ide
Rekao sam ja da to auto vjencanica. Ne iz razloga da nesto likujem, nego sam imao isto iskustvo pa sam prodavao slicno auto ravni godinu dana. Uzeo na kraju kredit i kupio novo (polovno ali meni novo) auto koje sam htio a kroz godinu dana naleti musterija i ode za 3 hiljade manje nego sto sam ja zamislio i otprilike 5 nego sto je na Piku najjeftiniji bio.
Jbg ne moze se uvijek razmišljati o preprodaji, nekad se covjek i pocasti
Meni tvoj volvo izgleda korektno fakat, i ako nema nekog velikog ulaganja, osim redovnog odrzavanja, taj auto je najbolje ostaviti sebi. Mozda, uloziti u neku multimediju, malo ga modernizovati.. Znam da covjek dok je u kuvetu ima hiljadu zelja, ali ne treba ni srkletiti sa zamjenom.
Sve mimo VAG grupe i francuza B i možda C segmenta starih do 5 godina u BiH je potencijalna vjenčanica.
Naravno idu i BMW do 15ak hiljada za brude i to je to.
Last edited by ElRe on 25/01/2025 12:03, edited 1 time in total.
Meni tvoj volvo izgleda korektno fakat, i ako nema nekog velikog ulaganja, osim redovnog odrzavanja, taj auto je najbolje ostaviti sebi. Mozda, uloziti u neku multimediju, malo ga modernizovati.. Znam da covjek dok je u kuvetu ima hiljadu zelja, ali ne treba ni srkletiti sa zamjenom.
Svaki auto, polovan ili nov trazi dodatno ulaganje u set guma. Nije to kraj svijeta, ali ako je odmah potrebno kupiti gume, uraditi veliki, mali servis i jos ponesto,..onda moze biti ozbiljan trosak.
Novi teretnjak furgon nosivosti oko 1.000 kg, sa tovarnim prostorom na podu dužine 2.500 do 2.600 mm (klasa VW Transporter), sa prednjim pogonom i dizel motorom snage oko 150 PS, kojeg trenutno preporučujete da je najbolji?
Seawolf wrote: ↑25/01/2025 15:07
Novi teretnjak furgon nosivosti oko 1.000 kg, sa tovarnim prostorom na podu dužine 2.500 do 2.600 mm (klasa VW Transporter), sa prednjim pogonom i dizel motorom snage oko 150 PS, kojeg trenutno preporučujete da je najbolji?
Seawolf wrote: ↑25/01/2025 15:07
Da ima VW motor Transporter bi bio najbolji, kao i ranije. Ovako, ako će se koristiti do velikog servisa može proći. Ili kupiti stari model ako ga još nude.
Trafic 2.0 dCi 130, 150, 170 KS. sve u svemu u ovom momentu najoptimalniji izbor.
Ili Scudo (i ekipa) 2.0 BlueHDI, možda sačekati Scuda sa 2.2 Multijet FPT motorom, stiže sa MY26.