bitanga_sa_otesa wrote:veci su mi tu idioti koji ne znaju koristiti iskljucne trake...a projektanta isto nabijem na k....
+1
U zadnje vrijeme izraženo, genijalan skreće desno i to tako da ubaci u pravu i polako, zaustavlja mene i par vozila iza mene (suprotnom trakom idu vozila), a traka za isključenje prazna.
Zadnjih godinu-dvije izbjegao sam barem desetak sudara na senatorima. Situacija je sljedeća: traka za prestrojavanje za skretanje udesno, prostornim se po pravilima (na početku izvine trake) i idem tridesetak km/h. U zadnjoj trećini trake onaj do mene (doduše, malo ispred) sa lijeve strane se naglo (jasno, bez uključivanja pokazivača smjesta) i bez gledanja prestrojava ispred mene. Dva ili tri puta sam morao naglo nalaziti ivičnjak, inače bi ga udario.
Jasno, u svakom slučaju bi on bio kriv, ali onda bih ja kasnio nekoliko sati na posao, a šefovi ne bi time bili baš oduševljeni.
Inače, da zadnje vrijeme se iznerviran kad vidim bilo koje vozilo ispred sebe. Uslovno refleks, izgleda, ili paranoje. Kako god, toliko vozača vozi preporod i nepravilno, uz puno nesigurnosti, da nije ni čudo da mi odmah uskoci živac. Izgleda da mi je fitilj vrlo kratak, i sve je kraći.