Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#3776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

basicm wrote:Mene zivciraju vozaci Toyoti, i to sto manja Toyota veci provokator. Kao da ih samo invalidi u mozak voze.

mene UREDNO nervira kada idem recimo prema gradu (Sarajevo) i kulturno idem nekih 50 ili 60 na sat, ispred mene ima sigurno 4-5 auta, na sinama isto ima 4-5 auta znaci ima guzvice.... a iza mene lola se lijepi i blica, blica ne prestaje... HOCEL MI IKO ZIV SA FORUMA OBJASNIT KOJI QRAC ON U TOM TRENUTKU HOCE ??? Da mi svi nestanemo i da on prodje ?? Sta mene boli qrac dal se tebi i sto se tebi negdje zuri ? Desilo se 4-5 puta barem u zadnjih pola godine mozda...
bleee_sa

#3777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Mene samo taxisti nerviraju... :mrgreen:
semirsar

#3778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

basicm wrote:Mene zivciraju vozaci Toyoti, i to sto manja Toyota veci provokator. Kao da ih samo invalidi u mozak voze.
Haj' kad se vec toyote spominju, evo i moje iskustvo od prije par sati.
Picim prema Ilidzi krajnjom desnom, kad stignem nekog sporijeg, obidjem ga regulara... tako stignem i bijelu toyoticu, mislim da je manje neJma u Saraj'vu. Naravno, obidjem i nju, e jes' klinac, ne prodje dugo ev' se ista uvali ispred mene, napominjem da se drzim ogranicenja od 60km/h, kako me obidje poce spustati brzinu na 50km/h, tako da svi ispred nje ubrzo daleko odmakose. Prva prilika ja je opet obidjem, i opet ista nakon nekog vremena ispred mene?! Varakali se mi jos par puta, i na semaforu stanem pored nje, otvorim prozor i pitam u cemu je problem, sto je uporan toliko, djuturum nakav bio za volanom samo odgovori, "velko ti avto, ne vidim nista ispred od njega" ja bez teksta ostadoh. :shock:
Ali mi nije jasno, ako vec beres debelo preko šeses da me prestignes, koji qrac ne drzis tih 60km/h ne bih te ni pokusavao obici. :twisted:
dzemaludin007

#3779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dzemaludin007 »

dgL_ wrote:

mene UREDNO nervira kada idem recimo prema gradu (Sarajevo) i kulturno idem nekih 50 ili 60 na sat, ispred mene ima sigurno 4-5 auta, na sinama isto ima 4-5 auta znaci ima guzvice.... a iza mene lola se lijepi i blica, blica ne prestaje... HOCEL MI IKO ZIV SA FORUMA OBJASNIT KOJI QRAC ON U TOM TRENUTKU HOCE ??? Da mi svi nestanemo i da on prodje ?? Sta mene boli qrac dal se tebi i sto se tebi negdje zuri ? Desilo se 4-5 puta barem u zadnjih pola godine mozda...
Samo iskuliras. Da je negdje drugo (kao kod brace Rusa), neko bi stao ispred njega, izvuko iz auta i nalemao da mu ne padne na pamet vise da za*ebava narod.
Nista ti nije drugacije stanje u saobracaju kao i u ostalim sferama drustva. To je odraz kulture.

Jednostavno neki vole da za*ebavaju, imao sam jedan slucaj, isto se prilijepi tako iza nesto svira, pa me pretece, stane isred mene pa naglo koci (mene trza) tako 2-3 puta i ode naprijed. Vozim na strane tablice, nije mi BH tablica, nije ovde registrovano auto. :)
Nije me iznervirao, iako mu je to mozda cilj bio, ali rado bih mu pozeleo (i slicnima) da se susretne nekad sa nekim teretnjakom u istoj traci iz razlicitih smjerova :izet: :)
direstraits0078

#3780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

dgL_ wrote:

Isključi zadnje svjetlo za maglu.
dgL_

#3781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

direstraits0078 wrote:
dgL_ wrote:

Isključi zadnje svjetlo za maglu.
apsolutno
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

veci su mi tu idioti koji ne znaju koristiti iskljucne trake...a projektanta isto nabijem na k....
Laplace

#3784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

bitanga_sa_otesa wrote:veci su mi tu idioti koji ne znaju koristiti iskljucne trake...a projektanta isto nabijem na k....
+1
U zadnje vrijeme izraženo, genijalan skreće desno i to tako da ubaci u pravu i polako, zaustavlja mene i par vozila iza mene (suprotnom trakom idu vozila), a traka za isključenje prazna.
Zadnjih godinu-dvije izbjegao sam barem desetak sudara na senatorima. Situacija je sljedeća: traka za prestrojavanje za skretanje udesno, prostornim se po pravilima (na početku izvine trake) i idem tridesetak km/h. U zadnjoj trećini trake onaj do mene (doduše, malo ispred) sa lijeve strane se naglo (jasno, bez uključivanja pokazivača smjesta) i bez gledanja prestrojava ispred mene. Dva ili tri puta sam morao naglo nalaziti ivičnjak, inače bi ga udario.
Jasno, u svakom slučaju bi on bio kriv, ali onda bih ja kasnio nekoliko sati na posao, a šefovi ne bi time bili baš oduševljeni.

Inače, da zadnje vrijeme se iznerviran kad vidim bilo koje vozilo ispred sebe. Uslovno refleks, izgleda, ili paranoje. Kako god, toliko vozača vozi preporod i nepravilno, uz puno nesigurnosti, da nije ni čudo da mi odmah uskoci živac. Izgleda da mi je fitilj vrlo kratak, i sve je kraći.
Me_Name_Amir

#3785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_Name_Amir »

Najviše me nervira kada manijak sa priključne ceste skrene u moju traku i pri tome mi ukrade prvenstvo prolaza, vozi ispred mene 50-ak metara pa skrene u drugom pravcu.
shandrprcSA

#3786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

ma nisu ni pokusali da pogledaju ima li auta... :roll:
Image
Image
Optimist

#3787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Me_Name_Amir wrote:Najviše me nervira kada manijak sa priključne ceste skrene u moju traku i pri tome mi ukrade prvenstvo prolaza, vozi ispred mene 50-ak metara pa skrene u drugom pravcu.

Identicna stvar mi se desila sa idiotom koji se ukljucivao iz pravca TAS-a prema Vogosci, bez da je uopce pogledao ima li ikoga na cesti, na sto sam bio primoran ostro zakociti, da bi se iskljucio desno prema plavim zgradama tj nakon nekih 50-60 metara.
The BEN10

#3788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

punosvega wrote:
E ovo me baš nervira! Svi mi budale što čekamo normalno u redu, samo on pametan. Kako bih ovim hajvanima vozačke uzimao sa merakom... :twisted:
xamp

#3789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

The BEN10 wrote:
punosvega wrote:
E ovo me baš nervira! Svi mi budale što čekamo normalno u redu, samo on pametan. Kako bih ovim hajvanima vozačke uzimao sa merakom... :twisted:
Dje tebi audi? :D
goran16v

#3790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Sinoc vozim iza neke Brave niz D. Numica i hvatamo zeleno svjetlo na novoj raskrsnici sa Zagrebackom, kad Brava uredno staje na semaforu na sred zelenog i pali 4 zmigavca, smislila babuskara za volanom da joj druga tu izadje, ja na sVirenu i blicam!!!! Ajd pomakne se ona i samo sto je skrenula lijevo u Zagrebacku odmah koci i opet sva 4. zmigavca na sred ceste i jos nesto negoduje!!!!! :evil: :twisted:
mayab

#3791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

goran16v wrote:Sinoc vozim iza neke Brave niz D. Numica i hvatamo zeleno svjetlo na novoj raskrsnici sa Zagrebackom, kad Brava uredno staje na semaforu na sred zelenog i pali 4 zmigavca, smislila babuskara za volanom da joj druga tu izadje, ja na sVirenu i blicam!!!! Ajd pomakne se ona i samo sto je skrenula lijevo u Zagrebacku odmah koci i opet sva 4. zmigavca na sred ceste i jos nesto negoduje!!!!! :evil: :twisted:
Image
goran16v

#3792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Ma to su oni tipovi babuskara ko iz nior filmova, 100kg, peksine, masne kose, ne vade cigaru iz usta, prosipaju tone pepela oko sebe, zamagljena stakla na autu koji se BTW blago rapada.
basicm

#3793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

:twisted:

Opet ja i Toyote! Udari me jedan i kaze halali, nije ti nista autu. A izbio mi parking senzor.
relax11

#3794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

I meni neki dan dvica krenu nazad i opali me kukom, ja izadem vidim spala tablica iskrivila se i razbijen okvir tablice... lola kaze nije nista to... reko daj ti meni pasa petobu da ja kupim okvir i valja ovu tablicu ispraviti :D
MOSALJOZE

#3795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Danas mi plavka u Tuaregu fino zguli retrovizor,a ja u tom trenutku dolazim na parking tačnije,zaboravio pare i vratio se i u tom otpada retrovizor,a ona je valjda pomislila da će pobjeći i ja kuc kuc i dogovorimo se naravno
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

MOSALJOZE wrote:Danas mi plavka u Tuaregu fino zguli retrovizor,a ja u tom trenutku dolazim na parking tačnije,zaboravio pare i vratio se i u tom otpada retrovizor,a ona je valjda pomislila da će pobjeći i ja kuc kuc i dogovorimo se naravno
I kako ste se dogovorili?! :D :oops:
MOSALJOZE

#3797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Htjeo sam da editujem post,jer sam znao da će neko pogrešno protolmačit.

100 km
dgL_

#3798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

relax11 wrote:I meni neki dan dvica krenu nazad i opali me kukom, ja izadem vidim spala tablica iskrivila se i razbijen okvir tablice... lola kaze nije nista to... reko daj ti meni pasa petobu da ja kupim okvir i valja ovu tablicu ispraviti :D

uzimo sam i ja tako para za gluposti, ali eto... :)) Stao pored kladioncie reko da opalim listic :) djevojka ostala u autu a kisa pada i iz neba i iz zemlje.. ja se vracam kad ona pomaze nesto, kontam sta joj je, udjem u auto kaze udario te sad nakav sa alfom i govori mi registraciju, ja zapisem, telefon policiju javlja se policajac kad fraer trci po kisi kuca, lupa cekaj stani... HAHAHAHA (valjda skonto da imam broj tablice...) kazem onom Policajcu reko dogovoricemo se, hajde kaze pa se javi ako ne budete mogli, HAHAHA :D a zgulio misa karambolke malo laka... nakav momcic bio, jos mu nakav stariji tu strana izvadi bunt love... :D hahah lijepa sijecanja, a ja napravio za trecinu tih para :D
amar1994

#3799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

bahatost SUV vozaca kao i ne davanje zmigavca,a posebno kurcenje na robot skuterima,stane ispred tebe i dostigne 25 kmh al sredinom vozi da ga slucajno nebi proso,posebna prica za Suv(to misli "samo sam ja na cesti i niko drugi"),sviram svakom jer me bas boli kurac koje za volanom :D
hellhammer

#3800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

amar1994 wrote:bahatost SUV vozaca kao i ne davanje zmigavca,a posebno kurcenje na robot skuterima,stane ispred tebe i dostigne 25 kmh al sredinom vozi da ga slucajno nebi proso,posebna prica za Suv(to misli "samo sam ja na cesti i niko drugi"),sviram svakom jer me bas boli kurac koje za volanom :D
mene nerviraju ti sto sviraju za svaku sitnicu :D
Post Reply