safran wrote:Obično idu četvorke pa trojke ali nije obavezno i uglavnom kreću nakon navršene prve godine. Međutim, ni to ti nije Sveto pismo, kod svake bebe je individualno. Moj mlađi sin je sa navršenih godinu imao jednu potpuno izniklu 4. Ovaj moj mali je imao užasno tvrdu stolicu pa sam mu prasu uvela negdje sa 7 mjeseci i prošlo je bez problema a i riješilo problem stolice. Ali on opet nije trpio krompir do punih 10 mjeseci tako da opet, svaka beba za sebe. Ako tvoj već ima 8 zubića mislim da mu luk neće naškoditi. Sjetih se - ako si mislila dati mladi luk, radije nemoj. Ovo što se sada pojavljuje u zelenarama je iz plasteničkog uzgoja i puno je hemije. Doduše, možda imaš neki svoj pouzdan izvor.suspect_zero wrote:safran wrote:Fenistil gel - koristiće ti i ljeti za komarce.
Hvala, zapisala sam nazivveć mu je bolje.....uhvaila sam ga na foru dok je spavao pa mu privila hladnu oblogu.
Kada kod beba počinju trojke i četvorke nicati.....ima li neko pravilo ili.......nikli su mu kečevi i dvice al' mi ovih dana baš nervozan, samo bali i glođe tvrdo pa kontam da su opet zubići
![]()
![]()
I da, kada ste počeli uvoditi luk (kuhan) u prehranu?
Napunio je 11 mjeseci tako da bi onda i mogli ostali zubići....baš je nervozan i kenkav
Mislila sam na onaj obični luk, u glavici...kontala sam mogu li mu kuhati sa povrćem i mesom?.....gotovo svo povrće osim graha i kupusa sam mu uvela u prehranu, pa reko hajde da vidim može li i luk