It_is_a_Leclerc wrote:Drugo, ne znam kako nekog može više veseliti uspjeh neke privatne televizije, ma koliko nam se sviđala, nego državne.
Dobro pitanje i kako nisi troll, opet ću ponoviti ono što sam već ovdje napisala kratko da približim taj stav. Dakle, "državna" (ne znam koja od ta 3-4 emitera, ali hajdemo reći javni servis), radi svoje neadekvatne i prekobrojne kadrovske politike, politike nezamjeranja, politike bez produkcije sa reprizama i beskrajnom politizacijom samog javnog emitera. Sa druge strane, sam uvijek i uvijek ću biti na strani nekoga ko u ovoj zemlji ne pita "IMal štele u telekomu" ili "kolikko platiti posao u državnoj službi", nego pokuša nešto uraditi sam, a ne parazitski. U tom smislu sam spominjala dućan u mojoj mahali gdje kupnju smatram podrškom ženi koja je sama kreirala sebi radno mjesto. U ovoj zemlji se bilo šta ne postigne
u ovoj zemlji, nego
uprkos ovoj zemlji, utoliko je svaki privatni poduhvat vrijedan pozornosti i podrške.
Javni emiter za pretplatu nudi ništa, baš ništa.. da ne spominjemo sad primjere koji su ovdje navedeni kao "naša repka" ili famozno "iscuriće nam link".
Dalje BHT nije prava za Brazil dobio nikakvom svojom zaslugom nego pukom činjenicom da je svaka državna tv kuća članica EBU sistema, što je još učinjeno 1992 i kao takva nositelj razmjene programa i kvote. (famozne eurovizije, dakle, ne eurosong, nego EBU sistem iz Ženeve).
U Srbiji se pretplata dijeli na domaće TV kuće, jedan dio i najveći ide državnoj tv kući, ali i neki dio privatnim domaćim televizijama. Ja, ovdje, fakat, ne znam zašto, kome i za koji i kakav program dajemo preplatu koja jeste zakonska obveza?