GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Nisrin
#3776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znate li kad je krajnji rok za podizanje iskaznica za sehidske porodice?
- Hajlac
#3777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Izete, iz tvojih usta u bozije usiO'zone wrote:
I ODGOVOR SINDIKATA JEEEEEEEEEEE:
Sindikat i Nadzorni odbor odlučno protiv najava iz Vlade
Radnici neće dozvoliti da GRAS ode pod stečaj
Nema govora o stečaju, GRAS može pozitivno poslovati uz redovno ispunjavanje obaveza njegovog vlasnika, smatraju u Sindikatu komunalne privrede i Nadzornom odboru ovog preduzeća.
Brojni pritisci
Oni ne dijele mišljenje ministra saobraćaja KS Jusufa Bubice da je odlazak pod stečaj jedino rješenje za izlazak GRAS-a iz dubioze, mada priznaju da bi preduzeće u ovoj godini moglo dostići gubitak u vrijednosti samog kapitala.
- Sa mnom niko nije pravio računicu, niti znam za planove u vezi sa stečajem. Mi radimo isto, borimo se i ulažemo maksimalan napor da isplatimo svoje obaveze, da obezbijedimo prihod koliko možemo. Koliko mogu vidjeti, ministar je dobro upoznat sa stanjem u GRAS-u čim daje takve ocjene, mada na početku svog mandata o ovoj kompaniji nije znao baš ništa - kazao je predsjednik Nadzornog odbora Izet Horman.
On navodi da je ovo samo još jedan u nizu pritisaka na kompaniju.
- Staviti preduzeće pod stečaj može samo vlasnik, odnosno Kanton, koji zna za akumulirani gubitak i vrijednost imovine. Ne vidim da je stečajem poboljšano stanje i u jednom preduzeću. Ako dođe do toga, stečajni upravnik može otpustiti sve radnike i potom primiti onoliko koliko smatra da je potrebno, a to nije dobro ni za GRAS ni za korisnike - pojasnio je Horman.
- JThomas
#3778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nije dobro nego odlično, i za GRAS i za korisnike, samo nije za džabojede u remizi...
a zakon propisuje koji su uslovi za otvaranje stečajnog postupka, i nisu vezani za saglasnost sindikalaca...
nije izet to dobro iščitao...
a zakon propisuje koji su uslovi za otvaranje stečajnog postupka, i nisu vezani za saglasnost sindikalaca...
- Skyfox
#3779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ovo ce se razvuci jos jedno 2-3 godine... Dok korisnici trpe i dalje u tisini
- Cholina_Lokica
#3780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako su objavili da ce pod stecaj, reve se na mah angazovale i stoje svuda
Na Alipasinu ujutro se na vrata pocale, nikad ih tu nije bilo
- Skyfox
#3781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da namaknu od ovih sto se sveraju koliko stignu...
-
dresdener78
#3782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E jednog mog komentara za sve one budale koje se raduju da će konačno doći "konkurencija" - Centrotrans:
Očigledno vama nije jasno da upravo Centrotrans ima monopol za mnoge međugradske linije, i cijene karata ima baš paprene. Ja stvarno ne mislim da je SUPER i odličan rezultat "konkurencije" da se moram vozati u rabljenom autobusu koji je svoje najbolje godine doživio u Njemačkoj, i to za nekih 15 KM iz Sarajeva u Travnik. Naravno da ima CT i nove autobuse, ali na mnogim linijama voze i oni rabljeni.
Konkurencija saobraćajnih kompanija treba izgledati tako da se vozim u OVAKVOM autobusu gdje mi stjuardesa nudi besplatno kavu / čaj i dnevnu štampu i gdje za relaciju dugu oko 250 kilometara plaćam preračunato 20 KM.

Ili privatni željeznički prevoznik koji nudi karte za relaciju dugu oko 350 kilometara već od 18 KM.

Prvo malo putujte svijetom da vidite kako izgleda stvarna konkurencija i briga za putnika, u čemu je i Centrotrans predaleko od savršenog stanja.
(To da je GRAS katastrofa ne osporavam nego samo potvrđujem, ali niti raja niti foteljaši dosad nisu skontali da javni gradski saobraćaj NIJE PROSTOR ZA DIVLJU KONKURENCIJU - ukoliko govorimo o civiliziranom saobraćaju. Ili je li neko od vas vidio u Beču privatne vozove podzemne željeznice, ili dvije linije tramvaja koje predstavljaju međusobnu konkurenciju????)
Očigledno vama nije jasno da upravo Centrotrans ima monopol za mnoge međugradske linije, i cijene karata ima baš paprene. Ja stvarno ne mislim da je SUPER i odličan rezultat "konkurencije" da se moram vozati u rabljenom autobusu koji je svoje najbolje godine doživio u Njemačkoj, i to za nekih 15 KM iz Sarajeva u Travnik. Naravno da ima CT i nove autobuse, ali na mnogim linijama voze i oni rabljeni.
Konkurencija saobraćajnih kompanija treba izgledati tako da se vozim u OVAKVOM autobusu gdje mi stjuardesa nudi besplatno kavu / čaj i dnevnu štampu i gdje za relaciju dugu oko 250 kilometara plaćam preračunato 20 KM.

Ili privatni željeznički prevoznik koji nudi karte za relaciju dugu oko 350 kilometara već od 18 KM.

Prvo malo putujte svijetom da vidite kako izgleda stvarna konkurencija i briga za putnika, u čemu je i Centrotrans predaleko od savršenog stanja.
(To da je GRAS katastrofa ne osporavam nego samo potvrđujem, ali niti raja niti foteljaši dosad nisu skontali da javni gradski saobraćaj NIJE PROSTOR ZA DIVLJU KONKURENCIJU - ukoliko govorimo o civiliziranom saobraćaju. Ili je li neko od vas vidio u Beču privatne vozove podzemne željeznice, ili dvije linije tramvaja koje predstavljaju međusobnu konkurenciju????)
- Pitarrr82
#3783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mozes putovati i onda se samo sjebati jos vise kad se vratis, tvoj post je vjerovatno dobronamjeran ali nema veze s nasom stvarnoscu...
Znaci to o cemu ti pricas mozemo samo sanjati jos dugo...
-
dresdener78
#3784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja nisam neka naivna budala, ali nije mi jasno jesu li ljudi u BiH baš toliko glupi da prihvaćaju kad se njima nudi gov*o i tvrdi se njima da je to krafna... i ovi ljudi još takve gluposti stalno ponavljaju kao papagaji u kavezu.Pitarrr82 wrote:Mozes putovati i onda se samo sjebati jos vise kad se vratis, tvoj post je vjerovatno dobronamjeran ali nema veze s nasom stvarnoscu...
- respo
#3785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
trenutno centrotrans je grasu sto su ti zapadni prevoznici za centrotrans
bolje dobiti i taj jebeni centrotrans nego ostati na uslugama grasa kakve jesu danas
bolje dobiti i taj jebeni centrotrans nego ostati na uslugama grasa kakve jesu danas
- P308
#3786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Radnici GRAS-a uskoro obustavljaju saobraćaj
Radnici GRAS-a uskoro obustavljaju saobraćaj u Kanatonu Sarajevo. Na takav čin odlučili su se nakon što je Nadzorni odbor preduzeća prije nekoliko trenutaka za v.d. direktora imenovao bivšeg čelnika preduzeća Hasana Bašića.
Iako je kantonalni ministar saobraćaja Jusuf Bubica, sinoć predstavnicima Sindikata komunalne privrede obećao da Bašić neće biti vraćen, to je mimo volje radnika ipak učinio NO.
Inače, Bašića podržava SDU, stranka kojoj je pripalo ovo preduzeće u političkoj raspodjeli funkcija.
- shape of despair
#3787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sad dobio vijest da prijevoz ne radi jer strajkuju 
-
VjecitiStudent
#3788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sa velikim veseljem iščekujem stečaj GRAS'a.
- Hemera
#3789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne stvaraj paniku tramvaji josh rade bar za sadshape of despair wrote:Ja sad dobio vijest da prijevoz ne radi jer strajkuju
- shape of despair
#3790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije mi to namjera.Nisam dobio tačne informacije ali jedan poznanik me zove i kaze kako prevoz ne radi i da nezna kako ce kuci dociHemera wrote:ne stvaraj paniku tramvaji josh rade bar za sadshape of despair wrote:Ja sad dobio vijest da prijevoz ne radi jer strajkuju
- DaysleepeR
#3791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vozikaju se praznim vozilima i ne zaustavljaju na stanicama, haos je u gradu, stanice prepune ljudi, tramvaju i trole samo prolaze pored prazni. morao sam taxi platiti
- shape of despair
#3792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Last edited by shape of despair on 11/01/2013 17:08, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#3794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne smiruj ti stanovništvoHemera wrote:ne stvaraj paniku tramvaji josh rade bar za sadshape of despair wrote:Ja sad dobio vijest da prijevoz ne radi jer strajkuju
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-pov ... /130111119
- kokuz_sa
#3795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja samo ocekujem raskopusu sta ce da kaze
- Kinaski
#3796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dabogda im pomrli najmiliji , a kcerke bile kurve ... radile za baksis
Pisaj po sirotinji tako i treba . A mi smo samo krivi sto dopustamo to sebi . grasovci mogu sta hoce ... mogu u pola bijela dana da preskoce 5 linija , da polaze stanice kako oni hoce mimo bilo kakvog reda voznje .Takodje mogu da stupe s strajk kada oni zele , razlog nije bitan . Vani pada kisa , ajmo u strajk .
Jebem vam mater usta !!!
Pisaj po sirotinji tako i treba . A mi smo samo krivi sto dopustamo to sebi . grasovci mogu sta hoce ... mogu u pola bijela dana da preskoce 5 linija , da polaze stanice kako oni hoce mimo bilo kakvog reda voznje .Takodje mogu da stupe s strajk kada oni zele , razlog nije bitan . Vani pada kisa , ajmo u strajk .
Jebem vam mater usta !!!
- Prpa.ba
#3797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dosta je bilo socijalizma u GRAS-u. Vrijeme je da gospoooda osjete dasak kapitalizma. O da, to je dah realne place ili biroa za zaposljavanje. 
- kokuz_sa
#3798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dok ogorčeni radnici i dalje pristižu, Sindikat je odlučio obustaviti saobraćaj. Međutim, povlačenje tramvaja i trolejbusa u Remizu trenutno ne dozvoljavaju putnici, koji su zablokirali prugu na Otoci kod Olimpijskog bazena, gdje je napravljena kolona više od 20 tramvaja.
Pune ruke posla u ovim trenucima ima i policija. Specijalci u vozilima su izvukli članove NO koji su imenovali Bašića, dok saobraćajci reguliraju saobraćaj na Otoci i sprječavaju sukob građana i GRAS-ovaca.
U ovim trenucima, okupljeni radnici sazivaju ostale kolege da dođu štrajkovati, vozila povlače u Remizu, a već se mogu čuti informacije da je "Centrotrans" već pripremio svoja vozila da saobraćaju.
Iako je kantonalni ministar saobraćaja Jusuf Bubica, sinoć predstavnicima Sindikata komunalne privrede obećao da Bašić neće biti vraćen, to je mimo volje radnika ipak učinio NO.
napokon i narodu dojadilo
Pune ruke posla u ovim trenucima ima i policija. Specijalci u vozilima su izvukli članove NO koji su imenovali Bašića, dok saobraćajci reguliraju saobraćaj na Otoci i sprječavaju sukob građana i GRAS-ovaca.
U ovim trenucima, okupljeni radnici sazivaju ostale kolege da dođu štrajkovati, vozila povlače u Remizu, a već se mogu čuti informacije da je "Centrotrans" već pripremio svoja vozila da saobraćaju.
napokon i narodu dojadilo
- DaysleepeR
#3799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad da proglasimo paniku zvanično?
- trambusek88
#3800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Još uvijek trolejbusi voze putnike iz pravca grada na Dobrinju, ali sa Dobrinje svi idu u garažu.
Ko je postavio Hasana za V.D. direktora znao vrlo dobro šta to znači. Ovo je smrtna presuda GRAS-u.
Ko je postavio Hasana za V.D. direktora znao vrlo dobro šta to znači. Ovo je smrtna presuda GRAS-u.