SDA-All about
- Dozer
#3776 Re: SDA-All about
Lijepo recemo. S tim sto bih ja jos dodao da ni ta SDA nije nevina u prici Tudjman-Milosevic, jer je prihvatila taj plan za razbijanje BiH. Odgovaralo im da imaju svoj fildzan za pravljenje dzamahirije.
Steta samo sto je narod lobotomiziran....
-
Trebam te
#3777 Re: SDA-All about
Diox wrote:Jedinoj drzavotvornoj stranci? Bosnjacima treba nacionalna i narodna stranka koja ce zastupati njihove nacionalne interese, cak i onda kad su isti u suprotnosti sa recimo bosanskim, pa i nekakvim muslimanskim!Redžep Tajip Erdoan wrote:Redžep Tajip Erdoan wrote:Kada dođe amidža sa Bosfora zna se da će se Bošnjaci ponovo okrenuti jedinoj državotvornoj stranci.
„No, mi kao Turska, odnosno Republika Turska, od vas, kao naše braće, imamo jednu zamolbu: Nemojte se dijeliti. Budite jedinstveni, budite postojani i budite čvrsti i pravdeni".
BRAVO BOSNA, BRAVO BOŠNJACI!
TIHA VODA BRIJEG RONI, BRAVO SULEJMANE TIHIĆU!
Medjutim Tihic Suljo kaze, nema Bosnjaka bez Bosne, vjerovatno misli na izmijesanu etnicki Bosnu,tacnije ova danas nije etnicki izmijesana, radi se o Bosni koja je onakva kako su je projektovali Tudjman i Milosevic, ne izmijesanoj Bosni, nego Bosni od tri nerazvijene i do zla boga korumpirane enklave. Ima da ima Suljo Bosnjaka i bez Bosne ako je to u interesu Bosnjaka.
Zaboravljamo, nije Bosna promijenjena samo pravno u Daytonu, nego je i ta izmijesanost na cijelom teritoriju unistena. Prije smo imali izmijesanu Bosnu, koktel, danas imamo tri pica na stolu, koja nisu izmijesana, i imamo tri kompaktne enklave u kojima se zna ko je vecina. Prije rata Bosna nije etnicki slicila na Belgiju i Svicarsku, danas to jeste. Neophodan zlocinacki korak ako se zeli podijeliti Bosna.
Najvecu odgovornost kod Bosnjaka snosi, ne Zlaja i SDP, i ako i oni imaju odgovornosti u tome, nego SDA!
JEDINO KOJA STRANKA MOZE ZBACITI SDA SA TRONA AUTOMATSKOG DOBIVANJA GLASOVA BOSNJAKA, MA KAKVI BILI, JE NACIONALNA NARODNA BOSNJACKA STRANKA, NAZALOST TAKVA JOS UVIJEK NE POSTOJI.
Bosnjaci za SDA glasaju upravo zbog toga sto takva stranka ne postoji, pa imaju izbor izmedju kleptomanske stranke sa multietnickim rukovodstvom i bosnjackim glasovima i kleptomansko-muslimanskom strankom koja je dovela bosnjacki narod na koljena, a od prostora gdje vlada pravi dzamahiriju, koja je Bosnjacima nista manje strana od drugih europskih naroda.
Jadan je taj narod kojem su Suljo Tihic i Bakir Izetbegovic lideri i koje predstavlja kleptomanska, nazadna i zaostala stranka!
Nisu "drzavotvorci" zasluzili da budu u vlasti, nisu zasluzili cak ni opoziciju, nego je narod slijep, gluh, nijem i zaboravan, a i zelio je kazniti Zlaju i ne samo njega, nego i SDP u globalu, za lose obavljen posao.
Nista se ne brini, na sljedecim izborima SDA ce dozivjeti debakl, jer su oni nesposobni, korumpirani i nazadni i kad to kazem, ne mislim na stoku sitnog zuba iz SDA, nego na najvise duznosnike SDA, pocev od Sulje, preko Bakira pa na nize.
Diox, eto osnuj ti stranku i povedi narod galsacamo za tebe i tvoju probosnjacku narodnu stranku. Mislim, ovdje svak pravi analize "sta treba i kako bi valjalo" tipicni bosanski mentalitet a sjedi u hladu i cekaj da ti drugi napravi drzavu...Ne ide to tako, ustani jarane i bori se! Sprijeci korupciju tu o kojoj govoris cak i onu najmanju u svojoj mjesnoj zajednici! Situacija se ne mijenja preko noci, vec sistematski i onda sjedi i pisi sta si ti uradio a ne sta bi trebalo!
Ne interesuje mene sta ce SDA dozivjeti za na sljedecim izborima, vec sta cu ja prezivjeti sljedece 4 godine
-
Trebam te
#3778 Re: SDA-All about
Dozer wrote:Lijepo recemo. S tim sto bih ja jos dodao da ni ta SDA nije nevina u prici Tudjman-Milosevic, jer je prihvatila taj plan za razbijanje BiH. Odgovaralo im da imaju svoj fildzan za pravljenje dzamahirije.
Tipicna propaganda, ne vjerujem da je ikome iz SDA stalo da Bosna bude samo fildzan drzava...Pristalo se na stose moralo a nismo imali ni izbora!
,
-
cunga lunga
#3779 Re: SDA-All about
Nisam znao da je ovolika razlika i da je SDA tako jaka:
Sulejman Tihić je istakao kako je SDA izborni pobjednik sa najmanje 37 načelničkih mandata te sa najviše glasova i mjesta u općinskim vijećima. Naglasio je da su SDP i SBB BiH zajedno osvojile 13 načelničkih mjesta, što je gotovo tri puta manje od rezultata koji je ostvarila SDA.
Sulejman Tihić je istakao kako je SDA izborni pobjednik sa najmanje 37 načelničkih mandata te sa najviše glasova i mjesta u općinskim vijećima. Naglasio je da su SDP i SBB BiH zajedno osvojile 13 načelničkih mjesta, što je gotovo tri puta manje od rezultata koji je ostvarila SDA.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3780 Re: SDA-All about
sad, 2 dana nakon izbora, kad se sve slegne morete se u pakaš poljubiti s ovom "pobjedom" baš kao što se i Zlaja i dan danas samopakašoljubi nakon "pobjede" 2010 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3781 Re: SDA-All about
Evo ima dva jutra nisam dobar kako čitam o Perhanu.Trebam te wrote:Dozer wrote:Lijepo recemo. S tim sto bih ja jos dodao da ni ta SDA nije nevina u prici Tudjman-Milosevic, jer je prihvatila taj plan za razbijanje BiH. Odgovaralo im da imaju svoj fildzan za pravljenje dzamahirije.
Tipicna propaganda, ne vjerujem da je ikome iz SDA stalo da Bosna bude samo fildzan drzava...Pristalo se na stose moralo a nismo imali ni izbora!,
Kad će te se riješiti te SDA sramote?
- Dozer
#3782 Re: SDA-All about
Da, klasicna propaganda...samo sto sam ja tu SDA propagandu osjetio na svojoj kozi od '92 do '95. Ti tada, vjerovatno, nisi imao ni godina ni kila da to osjetis na isti nacin. A tu istu "propagandu" gledamo vec 17 godina, tj. ukupno 21, a rezultati su vrhunski: ekonomija = -10, autoputevi = 0, vodosnabdijevanje = 0, zaposljavanje = 0, socijalni programi = 0, obrazovanje = 0, itd. itd.Trebam te wrote:Dozer wrote:Lijepo recemo. S tim sto bih ja jos dodao da ni ta SDA nije nevina u prici Tudjman-Milosevic, jer je prihvatila taj plan za razbijanje BiH. Odgovaralo im da imaju svoj fildzan za pravljenje dzamahirije.
Tipicna propaganda, ne vjerujem da je ikome iz SDA stalo da Bosna bude samo fildzan drzava...Pristalo se na stose moralo a nismo imali ni izbora!![]()
,
-
vemus
#3783 Re: SDA-All about
Tezak izborni poraz ocito ostavlja tragove na mnoge, pa tako i tebe...Dozer wrote:Da, klasicna propaganda...samo sto sam ja tu SDA propagandu osjetio na svojoj kozi od '92 do '95. Ti tada, vjerovatno, nisi imao ni godina ni kila da to osjetis na isti nacin. A tu istu "propagandu" gledamo vec 17 godina, tj. ukupno 21, a rezultati su vrhunski: ekonomija = -10, autoputevi = 0, vodosnabdijevanje = 0, zaposljavanje = 0, socijalni programi = 0, obrazovanje = 0, itd. itd.Trebam te wrote:Dozer wrote:Lijepo recemo. S tim sto bih ja jos dodao da ni ta SDA nije nevina u prici Tudjman-Milosevic, jer je prihvatila taj plan za razbijanje BiH. Odgovaralo im da imaju svoj fildzan za pravljenje dzamahirije.
Tipicna propaganda, ne vjerujem da je ikome iz SDA stalo da Bosna bude samo fildzan drzava...Pristalo se na stose moralo a nismo imali ni izbora!![]()
,
- Dozer
#3784 Re: SDA-All about
Ja izborno nisam porazen, drug. Razlog je jednostavan - u BiH trenutno ne postoji politicka opcija/partija za koju smatram da vrijedi dati glas. Razlog za to je, opet, vrlo jednostavan - ni jedna jedina od postojecih mi nije ponudila realan i ostvariv program koji se tice sveobuhvatnih ekonomskih, obrazovnih i socijalnih promjena. Kada to budem vidio da je neko sastavio kako treba, a onda i da me ubijedi da to moze ostvariti, i to na nacin da mi ponudi jasnu strategiju ostvarenja, tada cu za njega glasati i rukama i nogama ako treba.
Do tada... sve ovo je koprcanje u istom blatu, samo se mijenja njegova gustoca. I nista vise.
I tako ce biti sve dok se ljudi vode pogresnim uzusima koji se ogledaju u "jacanju" etnickog i nacionalnog u smislu kvantitativnog, a na ustrb ekonomskog i razvojnog u smislu kvalitativnog, ali i kvantitativnog.
SDA, u ovom smislu, nije nista vise ili manje od klasicne mafijaske organizacije etablirane u drzavne strukture, koja koristi ljudsku mentalnu ogranicenost i naivnost kako bi drzavom vladala i koristila je na nacin kako je Al Kapone u svoje vrijeme koristio sindikate i sve ostalo.
Nazalost, ta drzavna mafija koja se u FBiH najvise ogleda u SDA, toliko je ojacala da se vise nikakvim demokratskim i legalnim metodama ne moze skinuti s vlasti. Ovo, naravno, nije nikakav poziv na neke nelegalnosti, daleko od toga, ali poznajem ljude kojima su uredno prijetili ili telefonski ili slanjem dvojice-trojice medjeda na vrata, kao i one koje su potplacivali. Ako je to ta SDA demokratija, onda - aferim vjernici.
Do tada... sve ovo je koprcanje u istom blatu, samo se mijenja njegova gustoca. I nista vise.
I tako ce biti sve dok se ljudi vode pogresnim uzusima koji se ogledaju u "jacanju" etnickog i nacionalnog u smislu kvantitativnog, a na ustrb ekonomskog i razvojnog u smislu kvalitativnog, ali i kvantitativnog.
SDA, u ovom smislu, nije nista vise ili manje od klasicne mafijaske organizacije etablirane u drzavne strukture, koja koristi ljudsku mentalnu ogranicenost i naivnost kako bi drzavom vladala i koristila je na nacin kako je Al Kapone u svoje vrijeme koristio sindikate i sve ostalo.
Nazalost, ta drzavna mafija koja se u FBiH najvise ogleda u SDA, toliko je ojacala da se vise nikakvim demokratskim i legalnim metodama ne moze skinuti s vlasti. Ovo, naravno, nije nikakav poziv na neke nelegalnosti, daleko od toga, ali poznajem ljude kojima su uredno prijetili ili telefonski ili slanjem dvojice-trojice medjeda na vrata, kao i one koje su potplacivali. Ako je to ta SDA demokratija, onda - aferim vjernici.
Last edited by Dozer on 09/10/2012 11:19, edited 3 times in total.
- seln
#3785 Re: SDA-All about
Nije rekla, jer su ih uhvatili u kradji glasova na dva biracka mjesta.cetmi wrote:Nemate ništa pametnije od bavljenja gubitašima.
SDA je izgubila načelnika u Kalesiji za 30 glasova, pa nije ni rekla da je nešto neregularno, a kad SDA dobije onda je uvijek to krađa.
I jos nije gotovo, ostaj da se prebroji dijaspora, jos imaju fore za muljanje.
- Dozer
#3786 Re: SDA-All about
Tacno tako. Kako je Fahro Vikicu dao 50 milja i mecku da bude na listi, isto tako je i SDA podmazala mase slicnih.
- kiky
#3787 Re: SDA-All about
normalno cetmi ...
sda je narod dovela do dna i do toga da svoj glas prodaje ...
il češ reč da je to sve od 2010, a prije toga smo plivali u blagostanju ...
sad još samo da to i ozakoni, a što joj i priliči i eto begovima vlasti bez granica ...
prepostavljam da će ti biti drago kad na sljedečim izborima sda izbaci i cjenovnik glasova ...
sda je narod dovela do dna i do toga da svoj glas prodaje ...
il češ reč da je to sve od 2010, a prije toga smo plivali u blagostanju ...
sad još samo da to i ozakoni, a što joj i priliči i eto begovima vlasti bez granica ...
prepostavljam da će ti biti drago kad na sljedečim izborima sda izbaci i cjenovnik glasova ...
-
vemus
#3788 Re: SDA-All about
Najjaci siDozer wrote:Ja izborno nisam porazen, drug. Razlog je jednostavan - u BiH trenutno ne postoji politicka opcija/partija za koju smatram da vrijedi dati glas. Razlog za to je, opet, vrlo jednostavan - ni jedna jedina od postojecih mi nije ponudila realan i ostvariv program koji se tice sveobuhvatnih ekonomskih, obrazovnih i socijalnih promjena. Kada to budem vidio da je neko sastavio kako treba, a onda i da me ubijedi da to moze ostvariti, i to na nacin da mi ponudi jasnu strategiju ostvarenja, tada cu za njega glasati i rukama i nogama ako treba.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3789 Re: SDA-All about
pljuvacinu po SDPu apsolutno razumijem i opravdana je u 99 posto slucajeva
ali velicanje i branjenje SDA nikad necu razumjeti
- Dozer
#3790 Re: SDA-All about
Eeee...moj vemus...jos si ti podobro zelen (ali ne u SDA zelenoj).
-
vemus
#3791 Re: SDA-All about
Ljudi joj vjeruju, dzaba.plain vanilla wrote:pljuvacinu po SDPu apsolutno razumijem i opravdana je u 99 posto slucajeva
Ne mogu valjda da gledaju prostituciju SDP-a i SBB-a bez ikakvog stida.
-
vemus
#3792 Re: SDA-All about
Jesam, sta ces...Dozer wrote:Eeee...moj vemus...jos si ti podobro zelen (ali ne u SDA zelenoj).
SDA je izborni pobjednik sa najmanje 37 načelničkih mandata te sa najviše glasova i mjesta u općinskim vijećima. Naglasio je da su SDP i SBB BiH zajedno osvojile 13 načelničkih mjesta, što je gotovo tri puta manje od rezultata koji je ostvarila SDA.
- plain vanilla
#3793 Re: SDA-All about
kakve to veze ima?vemus wrote:Ljudi joj vjeruju, dzaba.plain vanilla wrote:pljuvacinu po SDPu apsolutno razumijem i opravdana je u 99 posto slucajeva
jedno je glasati za SDA, ali doci i pricati o postenju SDA, o dobrobitima SDA, o patriotizmu SDA
mene bi bilo sramota
- Adriatic
#3794 Re: SDA-All about
Ne radi se o vjerovanju nego o čuvanju nezasluženih privilegija onih koji su na budžetskoj sisi.vemus wrote:Ljudi joj vjeruju, dzaba.plain vanilla wrote:pljuvacinu po SDPu apsolutno razumijem i opravdana je u 99 posto slucajeva
Radi se o onima koji su dobili poslove u državnim firmama, nezaslužene penzije, invalidnine, ....
Pa nisu ludi da glasaju za promjene.
-
vemus
#3795 Re: SDA-All about
SDA je izdominirala ove izbore, dzaba sve...
- kiky
#3796 Re: SDA-All about
sda je dvadeset godina gradila infrastrukturu za ostanak na vlasti zapošljavajuči i dolmeči sa buđeta ogroman broj ljudi ...
kasnije je to počela radit i sbih ...
zbog takvih marifetluka smo i uletili pod okrilje mmf-a i to puno prije 2010 ...
usput ...
sda je na ovim izborima ostvarila isti rezultat kao i 2008-e, malo gore malo dole ...
slično kao i sdp što znači da su stvari praktično iste ...
namjerno ne spominjem ovo što su ljudi otkrili u čeliću jer to je inače izborna praksa sda u večini opština gdje dobiju na izborima, a znam i kako to rade al daj da vidimo šta če ispast u čeliću ...

kasnije je to počela radit i sbih ...
zbog takvih marifetluka smo i uletili pod okrilje mmf-a i to puno prije 2010 ...
usput ...
sda je na ovim izborima ostvarila isti rezultat kao i 2008-e, malo gore malo dole ...
slično kao i sdp što znači da su stvari praktično iste ...
namjerno ne spominjem ovo što su ljudi otkrili u čeliću jer to je inače izborna praksa sda u večini opština gdje dobiju na izborima, a znam i kako to rade al daj da vidimo šta če ispast u čeliću ...
- plain vanilla
#3797 Re: SDA-All about
jesil ponosan na njih?vemus wrote:SDA je izdominirala ove izbore, dzaba sve...
- Adriatic
#3798 Re: SDA-All about
Jel se ti diviš ili žališ zbog toga?vemus wrote:SDA je izdominirala ove izbore, dzaba sve...
Ako je ovo prvo, žalosno je.
-
sumirprimus
#3799 Re: SDA-All about
kako gdje...vemus wrote:SDA je izdominirala ove izbore, dzaba sve...
- Dozer
#3800 Re: SDA-All about
@vemus
Hoce li tebi biti bolje u zivotu radi toga, pod uslovom da nisi SDA pozicioniran?
Naravno da nece. Oni koji nisu SDA fanovi, poput tebe, nemaju sta traziti ni u kantonu, ni u entitetu, a ni u drzavi u kojoj SDA vodi glavnu rijec. To je, valjda, demokratija i ravnopravnost na SDA nacin... Jadni ste, dzaba vam i da ste pobijedili u svim opstinama, ukljucjuci u one u RS i HB.
Hoce li tebi biti bolje u zivotu radi toga, pod uslovom da nisi SDA pozicioniran?
Naravno da nece. Oni koji nisu SDA fanovi, poput tebe, nemaju sta traziti ni u kantonu, ni u entitetu, a ni u drzavi u kojoj SDA vodi glavnu rijec. To je, valjda, demokratija i ravnopravnost na SDA nacin... Jadni ste, dzaba vam i da ste pobijedili u svim opstinama, ukljucjuci u one u RS i HB.
Last edited by Dozer on 09/10/2012 11:49, edited 1 time in total.