SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#3776 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote: tako dodjes do "odakle mu pola miliona imovine" a presutis da je u istom dokumentu navedeno da je lik zajedno sa suprugom zaradjuje skoro sto milja godisnje... i to je tebi argument? pa kazes da ima cetiri auta, mada su u zadnjem kartonu prijavljena dva, njegovo i zenino, a na prosla dva po jedno... onda kad vidis da si se i tu zajebo pitas se zasto je lik uzeo 200,000 kredita... sto treba dokazati... sta svega ti? :-)
trenutno to zaradjuje? znaci, 100 milja godisnje kao premijer vlade kantona (ne njemacke, kantona) tebi ok? ne znam sta mu je zhena po zanimanju, ali plaho skupa zaradjuju, svaka cast, primjer kako svi mi trebamo.

@seln - smijeshno k'o kamen u bubregu. de me sad opet malo ubjedjuj u potrebitost nepotizma i svega sto je izgleda nakon oktobra 2010. u vasim glavama postalo legalno... znam ja da ti i tebi slicni imate potrebu poistovjecenja sa jednim likom sto se i vidi iz one 'inventivnosti', ali nemaju je svi, vjeruj, mogu ljudi imati i razlicita misljenja a ne onakva kakva im 'sef' ili 'centrala' serviraju. ona fotka koju si izdvojio iz posta je samo bila slikovito opisan post na koji sam reagov'o.
uuuu sto meee naaadjeeeee .... :lol:

vec sam napisao koliko je zaradjivao ko nacelnik i sta mislim o tome... :D ali naravno, to sto sam ja govorio tebi nije nimalo bitno... :D jer ti se ne uklapa u pricu, jel tako? :D

evo ti malo da se podsjetis :D i da ostatak ekipe vidi kako te sjecane sluzi... :D dvije stranice... :D trebas promijeniti nick u "zlatna ribica" :D
inace evo ti savjet, ako hoces da prozivas hamdu, napisi da mu je nacelncicka plata skoro pet milja maraka... sto za razliku od tvoje kuknjave jeste istina i sto ga u mojim ocima cini prvoklasnom supcinom, bez obzira na imovinski karton... :lol:
ko sto vec rekoh, ako ces prozivati lipovacu, prozivaj ga za sramotno visoku platu - sto rade cak i zadrti sdp-ovci... :D
ako nista, makar si poslusao moj savjet... sad ga prozivas za platu... :lol:
quasar

#3777 Re: SDP

Post by quasar »

@alfons kauders
ImageImage
Image
stochar

#3778 Re: SDP

Post by stochar »

quasar wrote:@alfons kauders
ImageImage
Image
zabacis kospe, zabacis kesu, zavalis se u nasljedstvo, ne pratis politiku niti te zanima sta se desava, i zajebavas - nesvjesno radis ono sto vecina platformasa radi :) svaka cast!
Murisno1

#3779 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Hvala na još jednom poskupljenju. Da ovoliko sastančite sa privatnicima i privrednicima i da brinete o njihovim belajima koje sami BTW prouzrokujete, bili bi zemlja prosperiteta jbt ... :oops:
nosara

#3780 Re: SDP

Post by nosara »

zlaji i "pravoj raji" dajem najvise jos dva mjeseca na vlasti... Govna smrdljiva, lazljiva, prodana...! :x Gomila nezainteresovanih i nesposobnih picki smrdljivih...!

Fuj, bagro, mrs s vlasti...!!!!! :x :x :x :x
seln

#3781 Re: SDP

Post by seln »

stochar wrote: @seln - smijeshno k'o kamen u bubregu .
Ako mislis na ovu borg-zajebanciju...to si postavio ti, ja sam samo dopunio. Je li tvoje smijesno, a moje nije?
seln

#3782 Re: SDP

Post by seln »

stochar wrote:
quasar wrote:@alfons kauders
ImageImage
Image
zabacis kospe, zabacis kesu, zavalis se u nasljedstvo, ne pratis politiku niti te zanima sta se desava, i zajebavas - nesvjesno radis ono sto vecina platformasa radi :) svaka cast!
Sta to radimo sto ti ne radis? Ili ti poslije intenet-revolucije ides i dizes pravu revoluciju?
nosara

#3783 Re: SDP

Post by nosara »

Politika
Formirana Vlada HNK nakon 400 dana

Skupština Hercegovačko - neretvanskog kantona (HNK) potvrdila je danas novu kantonalnu vladu, a za premijera je imenovan Denis Lasić iz HDZ-a BiH.

Dogovor o formiranju vlasti postignut je između dva HDZ-a i stranaka ''platforme" 400 dana nakon izbora, a novu Vladu činiće HDZ BiH, HDZ 1990, SDP i SDA.
:lol:

Jos jedna "pobjeda" laznog sdp-a... :x
Optimus Prime

#3784 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

nosara wrote:zlaji i "pravoj raji" dajem najvise jos dva mjeseca na vlasti... Govna smrdljiva, lazljiva, prodana...! :x Gomila nezainteresovanih i nesposobnih picki smrdljivih...!

Na cemu zasnivas svoj optimizam? Da li mozda planiras neku vrstu revolucije?
Koliko ja znam Zlaja i prava raja su dobili mandat do 2014.
Last edited by Optimus Prime on 09/11/2011 14:34, edited 1 time in total.
ivannn

#3785 Re: SDP

Post by ivannn »

čitam ona razglabanja o ukidanju zdravstvene zaštite i osiguranja nezaposlenima

to je ok, jer ima puno radnika na crno, no što prvo ne pokrenu nešto da bi smanjili rad na crno, neke crvene anonimne telefone za prijavljivanje, kaznili poslodavce i ostalo

pa napraviti program za eukaciju nezaposlenih, dali mentora, prekvalifikacije, ništa to ne treba izmisliti već samo prepisati od ostalih zapadnih zemalja, poput njemačke

ovako će samo najebat obična raja
nosara

#3786 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote:
nosara wrote:zlaji i "pravoj raji" dajem najvise jos dva mjeseca na vlasti... Govna smrdljiva, lazljiva, prodana...! :x Gomila nezainteresovanih i nesposobnih picki smrdljivih...!

Na cemu zasnivas svoj optimizam? Da li mozda planiras neku vrstu revolucije?
Koliko ja znam Zlaja i prava raja su dobili mandat do 2014.
Nataknem ga na kurac, a na sta mislim, pokazace vrijeme... :D
Murisno1

#3787 Re: SDP

Post by Murisno1 »

ivannn wrote:čitam ona razglabanja o ukidanju zdravstvene zaštite i osiguranja nezaposlenima

to je ok, jer ima puno radnika na crno, no što prvo ne pokrenu nešto da bi smanjili rad na crno, neke crvene anonimne telefone za prijavljivanje, kaznili poslodavce i ostalo

pa napraviti program za eukaciju nezaposlenih, dali mentora, prekvalifikacije, ništa to ne treba izmisliti već samo prepisati od ostalih zapadnih zemalja, poput njemačke

pa ne možeš ti prepisat a nisi ništa odradio. Prvo daj uslove poslodavcu da radi, stimuliši ga, pa onda ga tjeraj da prijavi radnike. Ne možeš mu i otet, i teretit, i poskupljenja i govna i onda još ga ganjat i kažnjavat.

Pa ovu državu svak normalan bi trebo da vara!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3788 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Nije desnica ni pokušla to nikada da ukine, sad "socijalisti" o tome špekuliraju :lol: :lol: :lol: :lol: . stvarno , iako nije smiješno.. Plakaćemo za "crnim" vremenima pored ovih neznalica pljačkaša.
Optimus Prime

#3789 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:Nije desnica ni pokušla to nikada da ukine, sad "socijalisti" o tome špekuliraju :lol: :lol: :lol: :lol: . stvarno , iako nije smiješno.. Plakaćemo za "crnim" vremenima pored ovih neznalica pljačkaša.
Nama je jasno da ti vec odavno places za vremenima kada su likovi kao sto su Bicakcic, Brankovic, Mujezinovic , Silajdzic, Covic i Ivo-Miro jovic palili i zarili.
stochar

#3790 Re: SDP

Post by stochar »

Drugi vanredni kongres Socijaldemokratske partije BiH

Pet stvarnih politika SDP-a

SDP će nastaviti djelovati u skladu sa svojim politikama, ali onim stvarnim. A koje su to stvarne politike SDP-a samo se kazalo kroz njihovu dosadašnju vladavinu

Drugi vanredni kongres SDP-a je nezaobilazna, a u suštini nebitna vijest. Nezaobilazna jer se radi o jednoj od najjačih partija i po broju članstva i po broju osvojenih glasova i po utjecaju koji ima na društvenu stvarnost, a nebitna jer taj kongres nije ništa novo donio, niti mu je to, očigledno, bila namjera. Namjera je bila još jednom se samopredstaviti se u najboljem svjetlu, bez mrve samokritičnosti.

Kongres je sazvan, kako je rečeno, zbog krize u zemlji, prije svega one političke, najveće poslije Daytona, a ne zbog krize u SDP-u, rečeno je na kongresu. Dakle, zemlja je u haosu, a mi smo super organizovana politička sila koja će taj haos dovesti u red, izokola nam kaže SDP. Uistinu, SDP je super organizovana partija, pokazuje to i jednoglasna podrška novom-starom rukovodstvu SDP-a. 547 delegata s pravom glasa jednoglasno je izglasalo povjerenje predsjedniku stranke Zlatku Lagumdžiji i članovima Glavnog i Nadzornog odbora. I to je glavna vijest sa kongresa, čak i na SDP-ovoj stranici. Želi se poslati poruka kako je rukovodstvo partije, a to je ujedno i rukovodstvo države, barem jednog njenog dijela, zdravo, pošteno, na dobrom putu i sl.

Sve svoje poraze SDP prikriva samonagrađivanjem i kroz to, zahvaljujući podobnim medijima, prije svega FTV-u, od poraza pravi pobjede. Na kongresu smo zaključili, dakle, da smo sve ispravno radili. Smiješno je više lamentirati nad sudbinom SDP-a i socijaldemokratije u ovoj zemlji. I zadnji kongres to potvrđuje i svako je dužan prema sebi, prije svega radi svog duševnog zdravlja, spaliti iluzije u vezi sa SDP-om. SDP će s istim rukovodstvom nastaviti raditi isto. To isto znači uistinu provoditi pet politika SDP-a, ali ne onih s predizbornih plakata, već onih kojima te zvanične politike služe kao mimikrija:

1. amnestirati svoju vrhušku od nepotističkih praksi i svojim takvim djelovanjem dati opravdanje svakom da to isto radi. Podsjetimo se ukratko da je Nermin Nikšić bio imenovao svog brata za v. d. direktora Autocesta Federacije BiH. Sin Alije Behmena je, nakon što je ekspresno povučen po vlastitom zahtjevu iz Ambasade BiH u SAD-u, što je tumačeno kao diplomatski skandal, imenovan u Upravni odbor Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Kuma Zlatka Lagumdžije Jadranka Lokmić-Misirača obavlja dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Ministar policije KS-a je Muhamed Budimlić, badžanak Damira Hadžića, koji tvrdi da to nije, itd., itsl;

2. amnestirati svoju vrhušku od bilo kakvih istraga za bilo kakav kriminal. Dovoljno je sjetiti se naprasno prekinute istrage oko afere Reket s glavnim akterima Damirom Hadžićem, Marinom Ivaniševićem i Zlatkom Lagumdžijom;

3. kupovati socijalni mir jeftinim trikovima kakva je subvencija za struju za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, u maksimalnom iznosu od 5,5 KM, pri čemu razlika u cijeni struje nakon njenog poskupljenja trostruko prevazilazi tu uštedu. Ili, još bolje, praviti uštede preko putovanja Vlade FBiH autobusom, da bi se ispostavilo da se te uštede, najvjerovatnije, prave za kerozin, jer Vlada, po svemu sudeći, ima namjeru kupiti avion;

4. gušiti kritičku, a pogotovo samokritičku misao. Doduše samokritička je ugušena što potvrđuje i ovaj kongres na kojem su glasali svi kao jedan, a i kritička je na putu da to postane. To potvrđuje katastrofalno stanje u medijima, prije svega državnim. FTV poltronsko novinarstvo još samo podsjeća na novinarstvo srbijanskih državnih medija u vrijeme Slobodana Miloševića, ali bi se takav odnos prema medijima vrlo lako mogao preliti i na privatne medije kroz strategije već viđene, kakva je, naprimjer, naštimavanje tendera ili, pak, uslovljavanje oglašivača te rad kroz opštinske odbore na tome šta treba čitati, slušati, gledati. S tim u vezi je i SDP-ova reforma policije. Suština te reforme sastoji se u sljedećem: smanjenje ovlasti komesara u kantonima i direktora Federalne uprave policije, kao i nezavisnih odbora kako bi politika imala zadnju riječ pri izboru istih. Osim toga, žele se pod potpunu kontrolu staviti i finansije bez čega je nemoguć samostalni operativni rad policije. Dakle, policija u svrhu zaštite političkih elita od argumenata njihovih kritičara;

5. pod krinkom bosanskog patriotizma i ideologije bosanstva, na krilima titostalgije komšićevsko-ibrovićevskog tipa kupiti i održavati povjerenje glasača, prije svega onih iz dijela BiH gdje su Bošnjaci u većini. Ustvari se radi o jednoj ratnoj naraciji, koja je kao i sve druge, nastavila djelovati u miru, samo što je sofisticiranija od ostalih jer svoj nacionalizam prikriva nadnacionalnom aurom na način kako je to srpski nacionalizam radio s jugoslavenstvom.

Dakle, to je taj SDP-ov problem koji je u principu lako rješiv, ali za to treba građanska a ne totalitaristička svijest, za rješenje tog problema humanizam treba da pobijedi egoizam. Da bi se to desilo potreban je radikalan društveni preokret koji se neće desiti. Zamislite da SDP sazove vanredni kongres na kojem vrh SDP-a daje neopozivu ostavku jer su se ogriješili o osnovne postulate građanskog i demokratskog društva te o Statut Socijalističke internacionale kojom se toliko diče? Nema šanse. Kako će i biti, kad imamo Dodika.

Amer Tikveša,
BH Dani,
Broj 751 - 04.11.2011

nosara

#3791 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nije desnica ni pokušla to nikada da ukine, sad "socijalisti" o tome špekuliraju :lol: :lol: :lol: :lol: . stvarno , iako nije smiješno.. Plakaćemo za "crnim" vremenima pored ovih neznalica pljačkaša.
Nama je jasno da ti vec odavno places za vremenima kada su likovi kao sto su Bicakcic, Brankovic, Mujezinovic , Silajdzic, Covic i Ivo-Miro jovic palili i zarili.
Ne lupaj matere ti...!
seln

#3792 Re: SDP

Post by seln »

stochar, ja uvidjam moju jeres. Etto, slazem se da SDP treba sici s vlasti i raspisati nove izbore.
I?
Sta ce se promijeniti?
Evo, navedi mi samo jedno bolje rjesenje, bar teoretsko.
quasar

#3793 Re: SDP

Post by quasar »

Jel to nesto opet poskupilo? :lol:

Pa hoce li ta revolucija ili da idem po jos kospi?
shin

#3794 Re: SDP

Post by shin »

Gdje je sada GROZD i DOSTA? :lol:
Optimus Prime

#3795 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

nosara wrote:
Optimus Prime wrote:
Ne lupaj matere ti...!
Meni se cini da ti lupas. Kad ce ta revolucija?

Ovi vasi pokusaji da se platformasi predstave kao toboze najgora vlada do sada, te nostalgicna sjecanja na 20 najtezih godina su i vise nego pateticna.
Last edited by Optimus Prime on 09/11/2011 14:49, edited 1 time in total.
nosara

#3796 Re: SDP

Post by nosara »

quasar wrote:Jel to nesto opet poskupilo? :lol:

Pa hoce li ta revolucija ili da idem po jos kospi?
Ne znam sta ti je smijesno...? :roll:
jazzer

#3797 Re: SDP

Post by jazzer »

shin wrote:Gdje je sada GROZD i DOSTA? :lol:
Veceras ce da opletu po vlaszi i to na federalnoj :x :x :x
nosara

#3798 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote: Meni se cini da ti lupas. Kad ce ta revolucija?
Ovi vasi pokusaji da se platformasi predstave kao toboze najgora vlada do sada, te nostalgicna sjecanja na 20 najtezih godina su i vise nego pateticna.
Bez "toboze"... Ubjedljivo najgora bagra do sad je trenutno na vlasti... Smradovi lazljivi, stoka seljacka, sline nesposobne... Navukli su ljude na socijalnu pricu, a ponasaju se gore nego i jedni do sada... Fuj...! :x
L@BuD

#3799 Re: SDP

Post by L@BuD »

Murisno1 wrote:
ivannn wrote:čitam ona razglabanja o ukidanju zdravstvene zaštite i osiguranja nezaposlenima

pa ne možeš ti prepisat a nisi ništa odradio. Prvo daj uslove poslodavcu da radi, stimuliši ga, pa onda ga tjeraj da prijavi radnike. Ne možeš mu i otet, i teretit, i poskupljenja i govna i onda još ga ganjat i kažnjavat.

Pa ovu državu svak normalan bi trebo da vara!
Slažem se.
Kod nas su doprinosi preveliki i logično je da privatnici neće da prijavljuju .Ovaj našao uspoređivati sa Njemačkom gdje ne radi samo onaj koji neće da radi.
ragib

#3800 Re: SDP

Post by ragib »

nosara wrote:
Optimus Prime wrote: Meni se cini da ti lupas. Kad ce ta revolucija?
Navukli su ljude na socijalnu pricu, a ponasaju se gore nego i jedni do sada... Fuj...! :x
nazalost istinu govoris
Post Reply