Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#3776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
IMJ u mladim danima, dok ganja Cehinje na Jadranu:

-
Nass
#3777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta se desava sa Domom Naroda? Negdje je nesto izgleda zapelo.......... predugo pauza traje..... eh..... znala sam da ce biti trnovito......... radiosarajevo pise da SBB koci...... zar Platforma nije imala vecinu bez SBB-a, kakav sad SBB? Ili je problem sto SBB uopce nece da nastavi prisustvo sjednici? Zna li iko ista?
- vee-jay
#3778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i kome ja sad da vjerujem? tebi ili svima ostalima?MuaDib wrote: HDZ ne krši Ustav...
- vee-jay
#3779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel' ovo prognoza da SDP dobija i naredne izbore? Ako jeMuaDib wrote:Šta će biti. Najmanje još 8 godina bačeno u smeće, politička kriza, nemiri u Hercegovini, nemogućnost provođenja odluka, državna vlast u tehničkom mandatu još godinu dana. Uglavnom nikakav napredak, već duboko tonjenje u krizu, do totalnog ekonomskog sloma BiH.test01 wrote:@muadibe sta ce bit dalje,tvoje prognoze?
- Boom71
#3780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolji i jedini !!!1gorstak wrote:
Ja evo vec par godina na ovom forumu trubim kako oni koji kazu da podrzavaju multietnicku BiH, moraju ici medju narod. Mora se sjesti i sa ljudima u Nevesinju i sa ljudima u Ljubuskom, kako bi se, bez medijskog spina, prosjecnom covjeku objasnilo za kakvu se mi to BiH zalazemo. To je najbolji put ka reintegraciji drustva.
- ultima_palabra
#3781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad kažu da je ElviraNass wrote:Sta se desava sa Domom Naroda? Negdje je nesto izgleda zapelo.......... predugo pauza traje..... eh..... znala sam da ce biti trnovito......... radiosarajevo pise da SBB koci...... zar Platforma nije imala vecinu bez SBB-a, kakav sad SBB? Ili je problem sto SBB uopce nece da nastavi prisustvo sjednici? Zna li iko ista?
-
Nass
#3782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa portala radiosarajevo....
13:40: Također, saznajemo da se i neki članovi Kluba Srba ispred SDP-a protiv izboru Živka Budimira iz HSP-a za predsjednika Federacije BiH.
13:35: Saznajemo da je cijeli proces zakočen jer je SDP vjerovatno izgubio podršku Elvire Jelenković-Abdić, koja je delegat u Klubu Hrvata, ispred Demokratske narodne zajednice. Jelenković-Abdić, kćerka Fikreta Abdića, zajedno sa svojom strankom DNZ najavljivala je podržavanja Platformaša.
- arzuhal
#3783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj, bolan, mi smo našimadner wrote:Osladilo mi se.arzuhal wrote: Pa ti me majoriziraš...
Halali
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...kad spadnes da sve ovisi o Abdicevima..Nass wrote:Sa portala radiosarajevo....![]()
13:40: Također, saznajemo da se i neki članovi Kluba Srba ispred SDP-a protiv izboru Živka Budimira iz HSP-a za predsjednika Federacije BiH.
13:35: Saznajemo da je cijeli proces zakočen jer je SDP vjerovatno izgubio podršku Elvire Jelenković-Abdić, koja je delegat u Klubu Hrvata, ispred Demokratske narodne zajednice. Jelenković-Abdić, kćerka Fikreta Abdića, zajedno sa svojom strankom DNZ najavljivala je podržavanja Platformaša.
ajmo nove izbore
-
Nass
#3785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.
Ali ipak.....Jos cemo sacekati na informacije, jer ovo je ipak sve neprovjereno, prije nego pocnemo kukati....
Ali ipak.....Jos cemo sacekati na informacije, jer ovo je ipak sve neprovjereno, prije nego pocnemo kukati....
-
Nass
#3786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da nije HDZ kupio Lijanovog zastupnika u ZDK, i da je HDZ dopustio da se zavrsi izbor u preostala 3 kantona, ova Abdicevka ne bi ni trebala. Sve to i jeste uradjeno da bi se izazvali novi izbori, da bi se tim gangsterskim metodama spijecila provedba izborne volje biraca. Novi izbori idu na ruku osovini Dodik-Covic. Zato sam i govorila da je OHR trebao odblokirati kantone i sprijeciti antiustavno djelovanje, prije nego pocne formiranje DN, mada bi i tada bilo dosta tesko, ali ovako je bas trnovito.....plain vanilla wrote:...kad spadnes da sve ovisi o Abdicevima..Nass wrote:Sa portala radiosarajevo....![]()
ajmo nove izbore
- ultima_palabra
#3787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DNZ je pristupio Platformi, ne bi tu trebalo biti problema... možda zateže da im se daju neke pozicije.Nass wrote:Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dokle se je došlo sa postavljanjem?
- Komrad
#3789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo na FTVu nema prijenosa... Jel to prekinuta sjednica ili?
- Komrad
#3790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po Elvirinom ponasanju danas... ne bih rekao da su pristupili...ultima_palabra wrote:DNZ je pristupio Platformi, ne bi tu trebalo biti problema... možda zateže da im se daju neke pozicije.Nass wrote:Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.
- ultima_palabra
#3791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
14:25 Mirsad Kebo, stari-novi potpredsjednik Federacije BiH, potvrdio je da su klubovi naroda, ipak, formirani. Očekuje se da delegati polože zakletvu. Naši izvori kažu da je problem nastao zato što Elvira Abdić-Jelenković nije htjela podržati Živka Budimira za predsjednika FBiH.
- Komrad
#3792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma vala ne svidja se ni meniultima_palabra wrote:14:25 Mirsad Kebo, stari-novi potpredsjednik Federacije BiH, potvrdio je da su klubovi naroda, ipak, formirani. Očekuje se da delegati polože zakletvu. Naši izvori kažu da je problem nastao zato što Elvira Abdić-Jelenković nije htjela podržati Živka Budimira za predsjednika FBiH.
Al et sad ce nas ovako ucjenjivati .... a na sta smo spali...
Ono u Zenici nas je oslabilo nek prica ko sta hoce .. ima li bi 6 .. ali ...
- madner
#3793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo opusteno, nije se nista desilo.
-
detroit-mercy
#3794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ministarstvo za dijasporuarzuhal wrote:Ne kontam što će Dodiku jedan ministar u inostranstvu
Drzavnicki, priceless
- video
#3795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo prenos na FTV
-
hercegovac_pravi
#3796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sabur...još trebaju neki delagati iz HNK-a..mada i neće biti potrebni..ali eto nek se nađu za svaki slučaj.
pe es ee jada i protesta...
pe es ee jada i protesta...
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudi moji, pa po ovim današnjim demonstracijama se može vidjeti da su uspjeli ekonomski ''priskrbiti'' 1.000 ljudi za čitav život. Dakle, sve one iz svoje rodbine i političkog vrha kao i svojih narednih deset budućih generacija. Sa druge strane izvršili su ''majorizaciju'' životnog standarda običnog građanina iz vlastitog naroda, koje su isključivo opet radi nekih svojih ličnih suženih interesa gurnuli u siromaštvo i totalnu izolaciju (čitaj majorizaciju) ...
Ustvari, ono što se svima nama kolektivno dešava ovih dana je galopirajuća ''majorizacija'' životnog standarda u čitavoj BiH bez obzira na naciju, samo što to ne vidimo jer zbog ''majorizacije'' naše svijesti još uvijek nismo svjesni naše nesvijesti …
Plate nam se svakodnevno ''majoriziraju'' jer ostaju iste a cijene rastu li rastu …
Ustvari, ono što se svima nama kolektivno dešava ovih dana je galopirajuća ''majorizacija'' životnog standarda u čitavoj BiH bez obzira na naciju, samo što to ne vidimo jer zbog ''majorizacije'' naše svijesti još uvijek nismo svjesni naše nesvijesti …
Plate nam se svakodnevno ''majoriziraju'' jer ostaju iste a cijene rastu li rastu …
-
hajducka travica
#3798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDP-e,se malo preracunao kod DNZ-a.Dolic je fino trazio pismeni sporazum sa SDP-om,da sva javnost zna da postaju koalicijski partneri.nista ispod stola i tajno.u politici je sve interes.Na osnovu cega je SDP-e,smatrao da ce Elvira samo tako podrzati SDP-e?Nass wrote:Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.
znam ds je Dolic Rifet bio u Sarajevu sa rukovodstvom SDP-a i izgleda da nesto nije stimalo.sad netrebamo biti iznenadjeni ponasanjem Elvire Abdic.
- ultima_palabra
#3799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je za posebnu temu... da studenti ne mogu organizirati proteste s ciljem poboljšanja svog statusa, nemogućnosti zaposlenja, niskog standarda... ali mogu protiv fantomske "majorizacije".antimobbing wrote:Ljudi moji, pa po ovim današnjim demonstracijama se može vidjeti da su uspjeli ekonomski ''priskrbiti'' 1.000 ljudi za čitav život. Dakle, sve one iz svoje rodbine i političkog vrha kao i svojih narednih deset budućih generacija. Sa druge strane izvršili su ''majorizaciju'' životnog standarda običnog građanina iz vlastitog naroda, koje su isključivo opet radi nekih svojih ličnih suženih interesa gurnuli u siromaštvo i totalnu izolaciju (čitaj majorizaciju) ...
-
Nass
#3800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Abdicka otisla.........?