Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#3776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

IMJ u mladim danima, dok ganja Cehinje na Jadranu:

Image
Nass

#3777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Sta se desava sa Domom Naroda? Negdje je nesto izgleda zapelo.......... predugo pauza traje..... eh..... znala sam da ce biti trnovito......... radiosarajevo pise da SBB koci...... zar Platforma nije imala vecinu bez SBB-a, kakav sad SBB? Ili je problem sto SBB uopce nece da nastavi prisustvo sjednici? Zna li iko ista?
vee-jay

#3778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

MuaDib wrote: HDZ ne krši Ustav...
i kome ja sad da vjerujem? tebi ili svima ostalima?
vee-jay

#3779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

MuaDib wrote:
test01 wrote:@muadibe sta ce bit dalje,tvoje prognoze?
Šta će biti. Najmanje još 8 godina bačeno u smeće, politička kriza, nemiri u Hercegovini, nemogućnost provođenja odluka, državna vlast u tehničkom mandatu još godinu dana. Uglavnom nikakav napredak, već duboko tonjenje u krizu, do totalnog ekonomskog sloma BiH.
Jel' ovo prognoza da SDP dobija i naredne izbore? Ako je :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
Boom71

#3780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Boom71 »

1gorstak wrote:
Ja evo vec par godina na ovom forumu trubim kako oni koji kazu da podrzavaju multietnicku BiH, moraju ici medju narod. Mora se sjesti i sa ljudima u Nevesinju i sa ljudima u Ljubuskom, kako bi se, bez medijskog spina, prosjecnom covjeku objasnilo za kakvu se mi to BiH zalazemo. To je najbolji put ka reintegraciji drustva.
Najbolji i jedini !!!

:thumbup:
ultima_palabra

#3781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Nass wrote:Sta se desava sa Domom Naroda? Negdje je nesto izgleda zapelo.......... predugo pauza traje..... eh..... znala sam da ce biti trnovito......... radiosarajevo pise da SBB koci...... zar Platforma nije imala vecinu bez SBB-a, kakav sad SBB? Ili je problem sto SBB uopce nece da nastavi prisustvo sjednici? Zna li iko ista?
Sad kažu da je Elvira :roll:
Nass

#3782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Sa portala radiosarajevo.... :(
13:40: Također, saznajemo da se i neki članovi Kluba Srba ispred SDP-a protiv izboru Živka Budimira iz HSP-a za predsjednika Federacije BiH.

13:35: Saznajemo da je cijeli proces zakočen jer je SDP vjerovatno izgubio podršku Elvire Jelenković-Abdić, koja je delegat u Klubu Hrvata, ispred Demokratske narodne zajednice. Jelenković-Abdić, kćerka Fikreta Abdića, zajedno sa svojom strankom DNZ najavljivala je podržavanja Platformaša.
arzuhal

#3783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

madner wrote:
arzuhal wrote: Pa ti me majoriziraš... :(
Osladilo mi se.
Halali :D
Nemoj, bolan, mi smo naši :D halal oslun :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Nass wrote:Sa portala radiosarajevo.... :(
13:40: Također, saznajemo da se i neki članovi Kluba Srba ispred SDP-a protiv izboru Živka Budimira iz HSP-a za predsjednika Federacije BiH.

13:35: Saznajemo da je cijeli proces zakočen jer je SDP vjerovatno izgubio podršku Elvire Jelenković-Abdić, koja je delegat u Klubu Hrvata, ispred Demokratske narodne zajednice. Jelenković-Abdić, kćerka Fikreta Abdića, zajedno sa svojom strankom DNZ najavljivala je podržavanja Platformaša.
...kad spadnes da sve ovisi o Abdicevima..
ajmo nove izbore
Nass

#3785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.

Ali ipak.....Jos cemo sacekati na informacije, jer ovo je ipak sve neprovjereno, prije nego pocnemo kukati....
Nass

#3786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

plain vanilla wrote:
Nass wrote:Sa portala radiosarajevo.... :(

...kad spadnes da sve ovisi o Abdicevima..
ajmo nove izbore
Da nije HDZ kupio Lijanovog zastupnika u ZDK, i da je HDZ dopustio da se zavrsi izbor u preostala 3 kantona, ova Abdicevka ne bi ni trebala. Sve to i jeste uradjeno da bi se izazvali novi izbori, da bi se tim gangsterskim metodama spijecila provedba izborne volje biraca. Novi izbori idu na ruku osovini Dodik-Covic. Zato sam i govorila da je OHR trebao odblokirati kantone i sprijeciti antiustavno djelovanje, prije nego pocne formiranje DN, mada bi i tada bilo dosta tesko, ali ovako je bas trnovito.....
ultima_palabra

#3787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Nass wrote:Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.

Ali ipak.....Jos cemo sacekati na informacije, jer ovo je ipak sve neprovjereno, prije nego pocnemo kukati....
DNZ je pristupio Platformi, ne bi tu trebalo biti problema... možda zateže da im se daju neke pozicije.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#3788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

Dokle se je došlo sa postavljanjem?
Komrad

#3789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Evo na FTVu nema prijenosa... Jel to prekinuta sjednica ili?
Komrad

#3790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

ultima_palabra wrote:
Nass wrote:Ako se pokaze tacnim da je Elvira odustala, onda ju je HDZ pokupio u medjuvremenu. Eto, to bi bilo ono sto sam govorila, a neki drugi su me uvjeravali da pricam gluposti.

DNZ je pristupio Platformi, ne bi tu trebalo biti problema... možda zateže da im se daju neke pozicije.
Po Elvirinom ponasanju danas... ne bih rekao da su pristupili...
ultima_palabra

#3791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

14:25 Mirsad Kebo, stari-novi potpredsjednik Federacije BiH, potvrdio je da su klubovi naroda, ipak, formirani. Očekuje se da delegati polože zakletvu. Naši izvori kažu da je problem nastao zato što Elvira Abdić-Jelenković nije htjela podržati Živka Budimira za predsjednika FBiH.
Komrad

#3792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

ultima_palabra wrote:
14:25 Mirsad Kebo, stari-novi potpredsjednik Federacije BiH, potvrdio je da su klubovi naroda, ipak, formirani. Očekuje se da delegati polože zakletvu. Naši izvori kažu da je problem nastao zato što Elvira Abdić-Jelenković nije htjela podržati Živka Budimira za predsjednika FBiH.
ma vala ne svidja se ni meni :)
Al et sad ce nas ovako ucjenjivati .... a na sta smo spali...
Ono u Zenici nas je oslabilo nek prica ko sta hoce .. ima li bi 6 .. ali ...
madner

#3793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Samo opusteno, nije se nista desilo.
detroit-mercy

#3794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

arzuhal wrote:Ne kontam što će Dodiku jedan ministar u inostranstvu :?
Ministarstvo za dijasporu :mrgreen:
Drzavnicki, priceless :mrgreen:
video

#3795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Evo prenos na FTV
hercegovac_pravi

#3796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

Sabur...još trebaju neki delagati iz HNK-a..mada i neće biti potrebni..ali eto nek se nađu za svaki slučaj.

pe es ee jada i protesta... :lol:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#3797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

Ljudi moji, pa po ovim današnjim demonstracijama se može vidjeti da su uspjeli ekonomski ''priskrbiti'' 1.000 ljudi za čitav život. Dakle, sve one iz svoje rodbine i političkog vrha kao i svojih narednih deset budućih generacija. Sa druge strane izvršili su ''majorizaciju'' životnog standarda običnog građanina iz vlastitog naroda, koje su isključivo opet radi nekih svojih ličnih suženih interesa gurnuli u siromaštvo i totalnu izolaciju (čitaj majorizaciju) ...

Ustvari, ono što se svima nama kolektivno dešava ovih dana je galopirajuća ''majorizacija'' životnog standarda u čitavoj BiH bez obzira na naciju, samo što to ne vidimo jer zbog ''majorizacije'' naše svijesti još uvijek nismo svjesni naše nesvijesti …

Plate nam se svakodnevno ''majoriziraju'' jer ostaju iste a cijene rastu li rastu …
hajducka travica

#3798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

SDP-e,se malo preracunao kod DNZ-a.Dolic je fino trazio pismeni sporazum sa SDP-om,da sva javnost zna da postaju koalicijski partneri.nista ispod stola i tajno.u politici je sve interes.Na osnovu cega je SDP-e,smatrao da ce Elvira samo tako podrzati SDP-e?

znam ds je Dolic Rifet bio u Sarajevu sa rukovodstvom SDP-a i izgleda da nesto nije stimalo.sad netrebamo biti iznenadjeni ponasanjem Elvire Abdic.
ultima_palabra

#3799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

antimobbing wrote:Ljudi moji, pa po ovim današnjim demonstracijama se može vidjeti da su uspjeli ekonomski ''priskrbiti'' 1.000 ljudi za čitav život. Dakle, sve one iz svoje rodbine i političkog vrha kao i svojih narednih deset budućih generacija. Sa druge strane izvršili su ''majorizaciju'' životnog standarda običnog građanina iz vlastitog naroda, koje su isključivo opet radi nekih svojih ličnih suženih interesa gurnuli u siromaštvo i totalnu izolaciju (čitaj majorizaciju) ...

Ustvari, ono što se svima nama kolektivno dešava ovih dana je galopirajuća ''majorizacija'' životnog standarda u čitavoj BiH bez obzira na naciju, samo što to ne vidimo jer zbog ''majorizacije'' naše svijesti još uvijek nismo svjesni naše nesvijesti …

Plate nam se svakodnevno ''majoriziraju'' jer ostaju iste a cijene rastu li rastu …
To je za posebnu temu... da studenti ne mogu organizirati proteste s ciljem poboljšanja svog statusa, nemogućnosti zaposlenja, niskog standarda... ali mogu protiv fantomske "majorizacije".
Nass

#3800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Abdicka otisla.........?
Locked