Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zLatk0

#3776 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

@ baterija - instalirao si novi ROM pa ga stalno nesto cackas, sindrom novog :P, a i sacekaj da se baterija privikne na rom, da se stabilizuje i bit ce bolje odmah

@ rjecnik - aptoide repos sa marketa, dalje ces skontati da ne idem u warez :D
brazzo19

#3777 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

zlatkoooo to znaci :D Jes priznam kriv sam cackam malo imam sindrom belzebub :D al kako prolazi vrijeme kao da mi se malo stabilizuju stvari oko baterije eto opala je potrosna ekrana ove ostale aplikacije se smanjile ispod 10 % znaci mislim jel istina to , kako kazes da se baterija privikne dan dva na novi rom , i onda ce nakon toga ic sve normala. Sto se tice potrosnje evo sad cu ga stavit nek se puni do ujutru i sutra kad ga iskljucim kad ustanem necu ga puno cackat ni nista nego ko prije kad sam imao stari 2.3.6 malo poziva poruka i to je to znaci koristit cu ga isto ko da imam stari rom pa cemo vidjeti koliko ce moc bacit bateriju , nek izdrzi dva dana vjencat cu se sa ovim telefonom i ovom ics.om sto imam sad u narednih 5 godina 100% samo nek ne pocne ledit trzat i zezat i to je to .

p.s malo sam cackao :D i vidim da nemam onu aplikaciju sto sam imao "biljeske" znaci da mogu uc napisat neki broj nesto sacuvat ili tako nesto ? Jel ima neka aplikacija za biljeske da se skine sa marketa ako kontate sta vam hocu rec ... i jah ovaj kalendar je uzasan nemogu se snac nista nema na nju isto ko da je kalendar maja :D i imal kakva aplikacija i za kalendar . eto to je sve necu vise majke mi nikad :D
Revolucionar ★

#3778 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

brazzo19 wrote:zlatkoooo to znaci :D Jes priznam kriv sam cackam malo imam sindrom belzebub :D al kako prolazi vrijeme kao da mi se malo stabilizuju stvari oko baterije eto opala je potrosna ekrana ove ostale aplikacije se smanjile ispod 10 % znaci mislim jel istina to , kako kazes da se baterija privikne dan dva na novi rom , i onda ce nakon toga ic sve normala. Sto se tice potrosnje evo sad cu ga stavit nek se puni do ujutru i sutra kad ga iskljucim kad ustanem necu ga puno cackat ni nista nego ko prije kad sam imao stari 2.3.6 malo poziva poruka i to je to znaci koristit cu ga isto ko da imam stari rom pa cemo vidjeti koliko ce moc bacit bateriju , nek izdrzi dva dana vjencat cu se sa ovim telefonom i ovom ics.om sto imam sad u narednih 5 godina 100% samo nek ne pocne ledit trzat i zezat i to je to .

p.s malo sam cackao :D i vidim da nemam onu aplikaciju sto sam imao "biljeske" znaci da mogu uc napisat neki broj nesto sacuvat ili tako nesto ? Jel ima neka aplikacija za biljeske da se skine sa marketa ako kontate sta vam hocu rec ... i jah ovaj kalendar je uzasan nemogu se snac nista nema na nju isto ko da je kalendar maja :D i imal kakva aplikacija i za kalendar . eto to je sve necu vise majke mi nikad :D
sto se tice kalendara, ja furam onaj sto dodje sa Go Launcherom - GOweather, odlicno izgleda u odnosu na onaj androidov custom
valter.ba

#3779 Re: Android OS

Post by valter.ba »

@brazzo19 ako te koreanci skontaju da postojiš otet će te :lol: :lol: :lol: Jbt šta sve ti nećeš pitati i razjebati na telefonu to je drama :lol:. Nego moli boga da te neko sa foruma otkuca Samsungu, traže takve da ime hebu inžinjere, plaćeno extra :lol:
Fauja Singh

#3780 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

nermin.padez wrote:Chuckie, ne zagadjuj temu vise sa tim, ako te ne interesuje Android, ne znam sta komentarises onda... :-)

Tema je Android OS i treba da se prica samo o tome, imas svoju temu pa razglabaj do zore :)

Nego kako se Vama ponasa baterija na ICS-u. Meni je bas losa....kako je krenulo nece drzati ni 10 sati, ali doduse ga bas koristim :-) @stroga normala kako ti deveras....
U prosjeku mi drzi 15-24h uz umjereno koriscenje i svako vece punim tel i ujutru kad ustanem 100% i drzi do uvece! Na Gingeru je izlazilo po dan i po.... :-)
Sorry sto tek sad odgovaram.
Pa ja sam zadovoljan sa trajanjem baterije, ne moram ga puniti svaku noc, na SGS-u mi je puno manje trajala pa sam se malo i bojao kako ce biti na Nexusu jer je prije svega veci displej... ali dobro je. Evo rezultata :) jucer sam ga fino koristio, Wifi mi je bio stalno upaljen mada nisam uvijek imao mrezu jer sam bio i po gradu...

Image
Image

Ovo mi je sa custom ROM-om AOKP - build 40, mada uz njega uvijek koristim Franco kernel koji mi daje jos bolje rezultate, ali sad ga nisam stigao staviti, neki dan probao Jelly Bean pa sam se vratio na AOKP ali eto nisam stavio taj kernel... Uglavnom ja zadovoljan :)

A citao sam na BUG forumu da je za bateriju vaseg telefona najbolji Semaphore kernel.
http://www.semaphore.gr/
Ali pogledajte i vi jos, ima i na xda developers. Naravno radite na svoju odgovornost :D
bebelala

#3781 Re: Android OS

Post by bebelala »

upadam koa padobranac al molim vas objasnite mi ovo:
komsija mi je dao svoju sifru za wi-fi da skinem neke aplikacije. prikopcala sam se i usla preko kiesa na mobitelu. zbunilo me sto pise da se preko kiesa moze upravljati drugim uradjajem pa me strah mze li komsija na svom racunaru (sa koga i in koristi wi-fi ofc) citati moje poruke, laicki uci u moj mob? jer je jedna te ista mreza. stvarno se u ovo jos ne razumijem pa pls help hvala
respo

#3782 Re: Android OS

Post by respo »

preko kiesa si ti usla na mrezu a ne on :)

to teoretski moze i bez kiesa nego je dovoljno da si ti na mrezi al ne vjerujem da ako je toliki haker ce se zezati da bi citao tvoje mozda vruce poruke
bebelala

#3783 Re: Android OS

Post by bebelala »

aha a kada se ja odjavim da li moze on nekako na racunaru to kopirati ili ponovo uci ili sta.znaci kad nisam ja na mrezi. sorry komplikujem al... i btw nisu vruce poruke nego ne volim da neko zadire u privatnost a to i jes mobitel svaciji zar ne :wink: :-D
nermin.padez

#3784 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

p: ǝʞsǝɹƃ nɾɐɾlʌɐɹdsı ǝs uɐp ıʞɐʌs ¡ɐɾızɹǝʌ ʎlʇɥƃıu ǝɾ oʇ 'ıʇɐʌosǝlɟ uɐp ıʞɐʌs ɐƃ sɐqǝɹʇ ¡uoɟǝlǝʇ ıpɐɹ oʞɐʞ 6⇂oozzɐɹq
_Reds_

#3785 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

bebelala wrote:aha a kada se ja odjavim da li moze on nekako na racunaru to kopirati ili ponovo uci ili sta.znaci kad nisam ja na mrezi. sorry komplikujem al... i btw nisu vruce poruke nego ne volim da neko zadire u privatnost a to i jes mobitel svaciji zar ne :wink: :-D
Haha, ma ne moze ba, kakvo citanje poruka, teoretski moze, ali treba biti veliki ekspert, u sto sumnjam da jeste.
brazzo19

#3786 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

nermin.padez wrote:p: ǝʞsǝɹƃ nɾɐɾlʌɐɹdsı ǝs uɐp ıʞɐʌs ¡ɐɾızɹǝʌ ʎlʇɥƃıu ǝɾ oʇ 'ıʇɐʌosǝlɟ uɐp ıʞɐʌs ɐƃ sɐqǝɹʇ ¡uoɟǝlǝʇ ıpɐɹ oʞɐʞ 6⇂oozzɐɹq
Pod br 1 zabobila me glava dok sam ovo procitao jer sam se morao okrenut naopako :D a sta sad da radim u pm ??? jel fakat treba svaki dan ili ??? jel ti frka da mi sutnes neki link na pm da skinem tu dobru verziju u kojoj duze traje baterija da nju ubacim i jel ubacim samo tako sto udjem u recovery mode znaci ne treba mi odin ni nista drugo ????
Nazif_Gljiva

#3787 Re: Android OS

Post by Nazif_Gljiva »

bebelala wrote:aha a kada se ja odjavim da li moze on nekako na racunaru to kopirati ili ponovo uci ili sta.znaci kad nisam ja na mrezi. sorry komplikujem al... i btw nisu vruce poruke nego ne volim da neko zadire u privatnost a to i jes mobitel svaciji zar ne :wink: :-D
Brisi ove poruke s mobitela! Ali hitno!!!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
smak

#3788 Re: Android OS

Post by smak »

bebelala wrote:upadam koa padobranac al molim vas objasnite mi ovo:
komsija mi je dao svoju sifru za wi-fi da skinem neke aplikacije. prikopcala sam se i usla preko kiesa na mobitelu. zbunilo me sto pise da se preko kiesa moze upravljati drugim uradjajem pa me strah mze li komsija na svom racunaru (sa koga i in koristi wi-fi ofc) citati moje poruke, laicki uci u moj mob? jer je jedna te ista mreza. stvarno se u ovo jos ne razumijem pa pls help hvala

vidi moje kone, sto se zadeverala :D nemoj se ti nista plasiti, necu ih ja nikom pokazati :lol:
valter.ba

#3789 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Uzela pa se zadeverala, ma ne boj se nista ti ciko nece:) citati:)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
valter.ba

#3790 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Zelio sam instalirati ovaj Avast ali nesta trazi root telefona. E sada me interesuje je li ga samo treba instalirati na root telefona ili on nacini neke izmjene na rootu zbog kojih bi mogao izgubiti telekomovu garanciju za telefon? Hajmo carobnjaci odgovor :grin:. Hvalas

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Last edited by valter.ba on 30/06/2012 19:28, edited 1 time in total.
Chuckie

#3791 Re: Android OS

Post by Chuckie »

mob.hr veli u reviewu Jelly beana ...

"O performansama Android uređaja govori se otkad ovaj operativni sustav postoji, a korisnici konstantno gunđaju i prigovaraju na razne nedostatke koji se očituju u sporosti, zapinjanju, štucanju, resetiranju, zamrzavanju i sl. Fluidnost je također termin koji se već dugo povlači po diskusijama o Androidu i kako tehnologija napreduje ova se stavka sve više spominje, pogotovo zato jer ne prati snagu hardvera. Naime, žalosno je da je Androidu potreban četverojezgreni procesor kako bi postigao otprilike istu fluidnost sučelja kao što iOS i Windows Phone imaju na jednojezgrenom.

Jelly Bean zapravo predstavlja popeglanu verziju ICS-a, ali s vidljivim pomakom u performansama. Ono što većinu sada muči je situacija koju sam naveo na početku teksta. Svi Android korisnici sada se pitaju kada će Jelly Bean stići na njihove uređaje, no treba odmah reći da na većinu neće tako skoro. Oni stariji sa slabijim hardverom ne trebaju očekivati da će, ako im jelly Bean i bude dostupan, puno utjecati na performanse. Proizvođačima sada predstoji mukotrpan posao prilagodbe novog Androida svakom pojedinom uređaju, odnosno onom koji je u planu za nadogradnju i stoga savjetujemo strpljenje."
Last edited by Chuckie on 30/06/2012 19:04, edited 2 times in total.
Chuckie

#3792 Re: Android OS

Post by Chuckie »

dupli.
bebelala

#3793 Re: Android OS

Post by bebelala »

hehehe :))) ok ok. inace hvala raja na odg :))
respo

#3794 Re: Android OS

Post by respo »

bebelala wrote:hehehe :))) ok ok. inace hvala raja na odg :))
meni se zahvali preko pp-a brojem mobitela :)
alibaba_i_30_godina

#3795 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

A da ipak otvorimo temu sa nazivom ''brazzo - svi njegovi problemi i rjesenja za android'' pa da se tamo preselite?! :-)

Sto se tice teme, nervira me sto kada upalim internet explorer koji dodje uz telefon i kada zelim isti prekinuti nigdje nema ono ''Exit'', pa i kada prekinem sa home tipkom ovaj explorer ostaje u pozadini i moram ga iskljuciti u task manageru.

Da li ima neko neki prijedlog? Odmah da kazem da mi se ne skida Opera niti bilo koji drugi pretrazivac.

Tel. je Samsung Galaxy 2, jos uvijek verzija 2.3.4.
BadBoy

#3796 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Chuckie što malo ne pričamo o gadostima koje Apple trenutno radi sa svojim patentima i silnim tužbama? :D Što žele da stvore monopol gdje samo Apple smije prodavati svoje mobitele na Američkom tržištu?
Chuckie

#3797 Android OS

Post by Chuckie »

Bujrum na temu android.
BadBoy

#3798 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Pa ovo je tema Android. Ili ima još jedna? Daj link.
Chuckie

#3799 Android OS

Post by Chuckie »

Kazem ti da ti je post offtopic. Ja postam review jelly beana, ti mi odgovaras apple politikom, pa vi sanjate apple.
Edinho2011

#3800 Re: Android OS

Post by Edinho2011 »

Chuckie wrote:Kazem ti da ti je post offtopic. Ja postam review jelly beana, ti mi odgovaras apple politikom, sto ste optereceni appleom?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rece iChuckie, momak opterecen androidom ! :-)
Post Reply