Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
WildRedRose

#3776 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

ma koristim, ali rijetko, budem umorna i mrsko mi onda :oops: :mrgreen: hajd bice valjda dobro :D :kiss:
MrsJ

#3777 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

Moze li mi neko preporuciti gdje da skidam boju za kosu, a da ne koriste klasicni blans nego skidac boje i da nije papreno? Prije nekoliko godina sam skidala boju ali mi je frizerska naplatila dva puta po 90 KM, sto mi je bas skupo. Sada hocu jos da je posvijetlim za 2-3 nijanse ali mi se bas ne placa ova cifra.
Ductus Holedocus

#3778 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ductus Holedocus »

nigdje nisam vidjela roze boju na kutiji od farbe :roll: ,a farbaju se ...Gdje nabaviti te neprirodne boje :D ?
Brkooo

#3779 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Brkooo »

:ceslja: :ceslja: :ceslja:
leki hz

#3780 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

lavorpunvode wrote:castila bih samu sebe :sretan:
koristila sam ovu pjenu, jedinu koju sam imala trenutno Image

mada kazu da ima neka namijenjena bas zastiti od vlage.
uglavnom. i ova je odradila posao iz prve. ne mogu ni sama da vjerujem, jer se borim s ovim otkako znam za sebe :D
Probala s pjenom i kosa mi ostane onako kako sam je isfenirala, ne mogu da vjerujem, a osim toga nekako je brže i lakše isfeniram. Hvala punooooooo na savjetu.
lavorpunvode

#3781 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

:sretan:
nema na cemu. samo ne znam jel kod mene do ove pjene, al efekat je poprilicno kratkotrajan, pa skoro svaku noc moram ponovo prati i fenirati kosu, jer mi pjena drzi dobro samo prvi dan :-)

Ruzo, jesi li ti probala?
leki hz

#3782 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

lavorpunvode wrote::sretan:
nema na cemu. samo ne znam jel kod mene do ove pjene, al efekat je poprilicno kratkotrajan, pa skoro svaku noc moram ponovo prati i fenirati kosu, jer mi pjena drzi dobro samo prvi dan :-)

Ja sam kupila ovu pjenu na kojoj piše da ima anti frizz efekat
Image
WildRedRose

#3783 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

jesam draga, sve hocu da ti javim utiske.. :) ja sam kupila taftovu pjenu, heidi klum za oblikovanje frizure pjena.. i zaista je super, ostane nenapuhana 3 dana (treci perem).. samo meni kosa suha, ali to je vec drugi par carapa :)
lavorpunvode

#3784 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

leki hz wrote:

Ja sam kupila ovu pjenu na kojoj piše da ima anti frizz efekat
Image
anti frizura efekat 8-)

to Ruzo, samo jos da ti onaj spisak dobacim :evil: :P
WildRedRose

#3785 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

lavorpunvode wrote:
to Ruzo, samo jos da ti onaj spisak dobacim :evil: :P
:lol: :lol: zadaj se, nemoj sta da izostavis :mrgreen:
lavorpunvode

#3786 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

jel ko probao ovo? meni malo nerealno zvuci :-)
Image
Brazilski izgled koji će vam trajati do slijedećeg pranja kose. KaHm je najbolji proizvod koji se koristi kada želite da imate ravnu kosu, brazilski izgled, i otklonite ga uz samo jedno šamponiranje. Ovo je odličan način da imate kovrčavu kosu jedan dan, drugi dan ravnu, pa opet kovrčavu kada je operete. KaHm je prirodni proizvod koji će oporaviti vašu oštećenu kosu i dati joj zdrav izgled. Tehnologija sa biljnim proteinima se koristi da bi oponašali Keratin, bez štetnih djelovanja kemikalija. Ovaj protein ne samo da će vam izravnati kosu, već je i ojačati i dati joj potrebnu vlažnost! KaHm će se u potpunosti apsorbirati u vašu kosu ostavljajući osjećaj kao da niste uopće koristili nikakve proizvode(naravno dok ne ugledate završne rezultate koji su fantastični).
foxy13

#3787 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Hmmmm zvuči isuviše dobro da bi bilo istinito. Ko zna, jesi li gledala na nekim drugim forumima možda?
WildRedRose

#3788 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

Ma da je ovo istina, niko ne bi imao problema sa kosom, ne bi im ni reklama trebala :roll: jel ima ovo kod nas ? cijena ? mozda se isplati probati :|

btw, sta je sa ostalim forumasicama i pjenom ??? lavoruso, jel ti sad bolje ? :D
manekenka u penziji

#3789 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Uradila bih ombre na svoju boju kose, tj.ne bih stavljala farbu kao podlogu. Hoće li to i na sta ličiti?
WildRedRose

#3790 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

Manekenko, ja sam rodicu farbala sa onom farbom za ombre na njenu prirodnu boju, bez ikakvih podloga, mescini loreal da je. :) vjeruj da je ispalo kao sa kutije, samo sto je poslije kosa PRESUHA.. i ne bila koliko blansha ima unutra.. eto da znas :roll: :)
Brkooo

#3791 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Brkooo »

Brkooo wrote::ceslja: :ceslja: :ceslja:
:shock:

Tacno se ne sjecam da sam ovo pisao

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax:

(vidim zacudno mi..reko otkud ova tema u "tvoji postovi") :D
manekenka u penziji

#3792 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

WildRedRose wrote:Manekenko, ja sam rodicu farbala sa onom farbom za ombre na njenu prirodnu boju, bez ikakvih podloga, mescini loreal da je. :) vjeruj da je ispalo kao sa kutije, samo sto je poslije kosa PRESUHA.. i ne bila koliko blansha ima unutra.. eto da znas :roll: :)
Čuj to? A ja bih uzela onaj kupon iz manga...mislila kod njih da radim. Joj, ako bude tako suha ne znam sta cu. Jedva sam je "uzgojila" da iole naraste, ko bi se opet na paz sišao...
WildRedRose

#3794 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

Mozda frizeri ne koriste toliko blansa, mada moraju da bi je posvijetlili toliko.. ne znam zaista, rizik je to. Znam da je rodici bila bas lijepa kosa, a poslije toga, taj dio kao slama..osisala se na kraju :|

ili nazovi Mango prije kupovine kupona i pitaj kako rade :)

brkane, ne zabusavaj nam na temi :mrgreen:
lavorpunvode

#3795 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

WildRedRose wrote:Ma da je ovo istina, niko ne bi imao problema sa kosom, ne bi im ni reklama trebala :roll: jel ima ovo kod nas ? cijena ? mozda se isplati probati :|

btw, sta je sa ostalim forumasicama i pjenom ??? lavoruso, jel ti sad bolje ? :D
Ma malo pregledala artikle koje imaju u Frizerlandu na Dobrinji i nadjem ovo, kosta oko 30 KM, pa mi je poskupo ako nicemu ne vrijedi, rekoh da prvo vidim ima li ko iskustva.
a sto se pjene tice, bolje je ali samo prvi dan bude savrseno. drugi, i eventualno treci dan vrhovi se uviju, ali i dalje nema one "paucine" po povrsini koja se prije stvarala.
Jutros opet pjeske do odredista, i nije strasno. kakva je situacija sa tobom? :zoka:
WildRedRose

#3796 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

- napuhanosti nema uopste :)

- sto se tice uvijanja vrhova, primijetila sam da se ne uvijaju ukoliko nanosim pjenu sa oba dlana, izvlaceci pramenove ravno. :) a da se razumijemo, ne peglam je, nego onako malo fenom, pa roventinom cetkom.. (ali ne vrhove, jer ih ne znam ravno isfenirati :oops: ) ..tako da, uz 'toliki trud' - sve zajedno :thumbup: :)
lavorpunvode

#3797 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

joj, srce mi je ko kuca sto sam i vama pomogla. da, bezobrazno pripisujem zasluge SEBI :D

nego, nadjoh tamo neki "skidac farbe", kao pise da ne sadrzi hidrogen i nema efekat kao blans, nego, eto, samo skida farbu s kose. cijena oko 10 KM. ja se obradovala ko ne pamtim kad. medjutim, frizerka mi rece da to ni slucajno ne koristim, jer je jako stetno. da znate i vi ako vam nekad naumpadne isto..
naime, do prije par mjeseci sam se farbala, u boju za nijansu mozda tamniju od moje prirodne, i vrhovi su mi ostali malo tamniji.
sad sam se opet farbala u neku srednje smedju ali i dalje se pomalo vidi ta razlika. nema one ofirne linije koja pravi granicu izmedju 2 farbe, ali kada vrhove uporedim sa tjemenom, razlika se ipak vidi.
moje pitanje bi bilo: kako se toga rijesiti? :twisted:
leah

#3798 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leah »

Brazilski izgled koji će vam trajati do slijedećeg pranja kose. KaHm je najbolji proizvod koji se koristi kada želite da imate ravnu kosu, brazilski izgled, i otklonite ga uz samo jedno šamponiranje. Ovo je odličan način da imate kovrčavu kosu jedan dan, drugi dan ravnu, pa opet kovrčavu kada je operete. KaHm je prirodni proizvod koji će oporaviti vašu oštećenu kosu i dati joj zdrav izgled. Tehnologija sa biljnim proteinima se koristi da bi oponašali Keratin, bez štetnih djelovanja kemikalija. Ovaj protein ne samo da će vam izravnati kosu, već je i ojačati i dati joj potrebnu vlažnost! KaHm će se u potpunosti apsorbirati u vašu kosu ostavljajući osjećaj kao da niste uopće koristili nikakve proizvode(naravno dok ne ugledate završne rezultate koji su fantastični).

Pozdrav drustvo, odavno sam registrovana na forumu ali nisam bila aktivna u javljanju pa odlucih da to promijenim :), citam redovno i kupim savjete i informacije o kosi i svemu ostalog sa umjetnost zivljenja :). U vezi ovog KaHm, vidjela sam da ima na amazonu da se naruci, ali sto je jos bitnije ima dosta komentara od korisnika i vecinom su pozitivni, pa i ako necete naruciti moze se super informisati o proizvodu ;). I ja imam neku cudnu kosu pa razmisljam da uzmem sebi da probam ovo cudo, vecina komentara su pozitivni pa vrjedi pokusati :)
leah

#3799 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leah »

A u vezi ovih ombre pramenova, i ja sam radila na svoju boju prirodnu koja je smedja, i frizer mi je to uradio sa nekom dosta svijetlom farbom plavom, tako da je na moju tamniju kosu to drzao malko krace i boja je ispala super, boja meda svjetlija. Kosa jeste vise suha na vrhovima nego ranije, ali sa nekim dobrim regeneratorom i malo ulja u spreju(imam neko od swartzkopfa) bude super ;)
manekenka u penziji

#3800 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

leah wrote:A u vezi ovih ombre pramenova, i ja sam radila na svoju boju prirodnu koja je smedja, i frizer mi je to uradio sa nekom dosta svijetlom farbom plavom, tako da je na moju tamniju kosu to drzao malko krace i boja je ispala super, boja meda svjetlija. Kosa jeste vise suha na vrhovima nego ranije, ali sa nekim dobrim regeneratorom i malo ulja u spreju(imam neko od swartzkopfa) bude super ;)
:) napokon utjesne vijesti.Hvala!
I nek si se aktivirala :)
Post Reply