Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#3776 Re: Horde Zla

Post by Sarajevski-Seljak »

Sjever je u kurcu, jedina sreca sto su svi ostali, pocevsi od Manijaka, Robijasa, RA.. u jos vecem kurcu od nas.

Mislim da bi mi "starije" generacije, trebale priskociti u pomoc sjeveru... Da svi umjesto na istok/zapad odemo par utakmica na sjever...
A ne samo da kenjamo po forumima, kako je sjever los...

P.S

Sta onoo Fukare pjevaju:

Mi smo Fukare, NAJJACE smo NAJJACE :lol:
TheProfessional

#3777 Re: Horde Zla

Post by TheProfessional »

Pisite jos o razlozima i rjesenjima u vezi stanja grupe molim vas. :lol: Sve pametnjakovici.
Maharadza

#3778 Re: Horde Zla

Post by Maharadza »

north wrote:Nije vezano za temu usko...ali ipak se radi o našim frendovima...

http://sportsport.ba/tifo/spektalurno-n ... etu/175151

Ovo nisam nikad u životu vidio,i ne znam je li iko ikad ovako nešto uradio :shock: :thumbup: :thumbup:
2:28 - ne zaboravljaju spomenuti braću iz Bosne! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Logovan

#3779 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

Dresdenovci :shock: :thumbup: :thumbup:
nebitan lik

#3780 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Sarajevski-Seljak wrote:Sjever je u kurcu, jedina sreca sto su svi ostali, pocevsi od Manijaka, Robijasa, RA.. u jos vecem kurcu od nas.

Mislim da bi mi "starije" generacije, trebale priskociti u pomoc sjeveru... Da svi umjesto na istok/zapad odemo par utakmica na sjever...
A ne samo da kenjamo po forumima, kako je sjever los...

P.S

Sta onoo Fukare pjevaju:

Mi smo Fukare, NAJJACE smo NAJJACE :lol:
Naravno,al kod nas je furka otic u penziju sa 25,dok uzmi Grobare,Delije,BBB u privm redovima sve ozbiljnije i starije face koji navijaju 90 min a kod nas to ofirno sa 25 se ide na istok
Stroj-2

#3781 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Maharadza wrote:

Ovo nisam nikad u životu vidio,i ne znam je li iko ikad ovako nešto uradio :shock: :thumbup: :thumbup:
Vidi se i naš transparent HZ na sredini na dnu....
nebitan lik

#3782 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Maharadza wrote:

Mozel prijevod?
jeza u ledja

#3783 Re: Horde Zla

Post by jeza u ledja »

Evo i ja bas sad cuo. Nesto kaze sirom svijeta bla bla, pa onda spominje Englesku, Grcku, i Bosnu. Sta ono znaci "ab nach"? Mislio sam da znaci "kod", ili "od" ovako nesto, pa mi nije jasno.
TheProfessional

#3784 Re: Horde Zla

Post by TheProfessional »

Koliko god da mi je zanimljivo čitati i smijati se ovim zaključcima, zbog činjenice da je forum čitan moram da napišem nekoliko rečenica da laž nebi postala istina. Već nekoliko puta u ovih 6-7 godina deđava se sljedeća situacija: U trenucima kad smo najjači, najbolji, naj naj u svemu kako to već ide... likovi koji nisu zaslužni ni po čemu za to polako ali sigurno preuzmu vodeću ulogu i postanu jako bitni i neko na koga se ugleda. Ovi koji znaju da vode grupu i znaju sta rade ubrzo postanu seratori u očima većina jer ne se npr ne slažu da se ide na gostovanja nadrogirano, pijano (preko svake mjere), da se krade ili se ne slazu sa pojedinim parolama :) itd. I onda ti momci dignu ruke. Međutim kad se situacija slegne i kad spadnemo na 200 ljudi na utakmici a ovih gore mangupa vise nema, obično se pokrene tema kao ova i zaključak je da su oni krivi jer su otisli na zapad :D Nema potrebe da sad prizivate momke koji su otišli na zapad istok ili više ne idu. :)
Maharadza

#3785 Re: Horde Zla

Post by Maharadza »

jeza u ledja wrote:Evo i ja bas sad cuo. Nesto kaze sirom svijeta bla bla, pa onda spominje Englesku, Grcku, i Bosnu. Sta ono znaci "ab nach"? Mislio sam da znaci "kod", ili "od" ovako nesto, pa mi nije jasno.
"ab nach" - (žargonski rečeno) - "prema/ka", u ovome kontekstu gore "ide slika... u grčku, englesku ili Bosnu...svi će vidjeti u svijetu" a ostale vjerovatno spominje jer imaju i tamo grupe sa kojima su dobri...just my guess! :mrgreen:

I još kaže da su ovo čudo DVA LIKA šila 2 godine u slobodno vrijeme (znači totalno volonterski), gdje je 8 šivačih mašina "nastradalo"! :mrgreen:
nebitan lik

#3786 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Maharadza wrote:
jeza u ledja wrote:Evo i ja bas sad cuo. Nesto kaze sirom svijeta bla bla, pa onda spominje Englesku, Grcku, i Bosnu. Sta ono znaci "ab nach"? Mislio sam da znaci "kod", ili "od" ovako nesto, pa mi nije jasno.
"ab nach" - (žargonski rečeno) - "prema/ka", u ovome kontekstu gore "ide slika... u grčku, englesku ili Bosnu...svi će vidjeti u svijetu" a ostale vjerovatno spominje jer imaju i tamo grupe sa kojima su dobri...just my guess! :mrgreen:

I još kaže da su ovo čudo DVA LIKA šila 2 godine u slobodno vrijeme (znači totalno volonterski), gdje je 8 šivačih mašina "nastradalo"! :mrgreen:
Oni su dobri sa Zwikau godinama koji igraju nizi rang,i nekad su bili sa nekom mislim poljskom grupom sa kojima vise nisu dobri i to je to i naravno sa nama!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3787 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Samo mi i Zwikau. A ovo drugo sto se pominje, moguce da su mislili na gostovanja na kojima su bili. Vise puta i s nama.

Stvarno FANTASTICNA zastava, i prizor. Svaka im cast :thumbup:
Reglan

#3788 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Kod njih nema smjene generacija. :D
emigrazione

#3789 Re: Horde Zla

Post by emigrazione »

Nema zato sto oni postuju starije...samo ces kod nas cuti kako musavi balonja drzi predavanje duplo i troduplo starijem od sebe sta su u stvari HZ i sta je navijacka tribina...
Logovan

#3790 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:Samo mi i Zwikau. A ovo drugo sto se pominje, moguce da su mislili na gostovanja na kojima su bili. Vise puta i s nama.

Stvarno FANTASTICNA zastava, i prizor. Svaka im cast :thumbup:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56BAAACC
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56AD0145
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56B8E985
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56D23048
:shock:
Stvarno svaka im čast!!! :thumbup: :thumbup:
jeza u ledja

#3791 Re: Horde Zla

Post by jeza u ledja »

bezze :oops:
old_spice

#3792 Re: Horde Zla

Post by old_spice »

Sarajmen wrote:
TheProfessional wrote:Koliko god da mi je zanimljivo čitati i smijati se ovim zaključcima, zbog činjenice da je forum čitan moram da napišem nekoliko rečenica da laž nebi postala istina. Već nekoliko puta u ovih 6-7 godina deđava se sljedeća situacija: U trenucima kad smo najjači, najbolji, naj naj u svemu kako to već ide... likovi koji nisu zaslužni ni po čemu za to polako ali sigurno preuzmu vodeću ulogu i postanu jako bitni i neko na koga se ugleda. Ovi koji znaju da vode grupu i znaju sta rade ubrzo postanu seratori u očima većina jer ne se npr ne slažu da se ide na gostovanja nadrogirano, pijano (preko svake mjere), da se krade ili se ne slazu sa pojedinim parolama :) itd. I onda ti momci dignu ruke. Međutim kad se situacija slegne i kad spadnemo na 200 ljudi na utakmici a ovih gore mangupa vise nema, obično se pokrene tema kao ova i zaključak je da su oni krivi jer su otisli na zapad :D Nema potrebe da sad prizivate momke koji su otišli na zapad istok ili više ne idu. :)
:thumbup:
bravo profesionalac, zbog toga je većina prešla na zapada ili ne idu nikako, i ako nikad nisam bio neki bitan faktor i ja sam odlučio tako nakon što sam vidio da se upravo to događa, odem i sad na poneko gostovanje sa sjeverom, al nekako nije to to, fale oni momci sa zapada, kad se samo sjetim, bio sam ponosan što sam dio te priče
nema me tamo

#3793 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

nebitan lik wrote:
nema me tamo wrote:Ma ne može se posložit nikako kad je otislo sve s pojavljivanjem transa.

Nema tih pozitivnih likova koji su držali red, oni koji su znali izvuc pare za koreografiju i raznorazne zajebancije.
Jebiga bolje dat 100 za travu i spid nego se utalit za šetalicu.

Ma nije to to jednostavno.
Nije trans vec parola,a cisto sumnjam da je to razlog zasto je sjever losiji,uostalom i kao takvi ubjedljivo najbolja gostovanja i izdanja imamo u BIH al da nisu primac prosloj ekipi nisu nit ce niti ikad zbog vise stvari
Kakav gaf. :D

Ma nije parola jedini razlog niti to može biti..
To drugo napisano je razlog, Profesionalac je to opširno najbolje opisao.

I da dođe covjek koji je išao na gostovanja po Beogradu, Splitu, Zagrebu da kaže manje da se tali za Travu, spid i ostale opijate...
Pa smijali bi mu se u lice! Kad je zadnji put bilo nešto?

Pa sjeca li se neko od vas kako se proslavljao rođendan neke podgrupe?
Danas je parola max.
jalijas74

#3794 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

I sa tim rodjendanima se pretjerivalo ali eto nesto se desavalo. Recimo meni je bio OK da se radi neka velika koreografija i da se na nju prikace recimo OUTL. imas jednu sliku koreografije kao Hz i imas drugu sliku koreografije sa setalicom OUTL. To se medjusobno dopunjuje. Ali ako ces ti staviti rodjendan ispred grupe onda je to totalno izgubilo smisao jer svi smo mi Hz ali svi nismo neka podgrupa.

Lako je kenjati ovdje na forumu zasto ne uciniti nesto dobro za dobrobiti grupe. Najlakse je kao povuci se zbog necega. Logicnije je da ostanes i boris se da bude bolje.

Zamislite svi sad da smo osustali od one same zelje da navijas na utakmici. Jer dok se radjala ideja "zapada" islo se na sjever sjedilo i sutilo se. Pa se onda samo lomilo i kljucalo u nama i dobijes Arifa - Brku na sipki protiv Sartida i onda u tebi sve prokljuca da uradis nesto da bude bolje. I lagano se krenulo sa idejom sa pricom, sa vrbovanjem, sa tajnim sastancima, raznim cudima koja smo radili a nemate pojma kako je sve to islo sporo, kakve su to sujete bile, kakav ego smo morali istrpiti ali se uvijek nesto radilo i smisljalo. Sam bum na zapadu se nije desio tek tako mnogo se znoja prosulo dok se dobilo ono sto smo htjeli. Zato je i kasnije i sam povratak na sjever bio onako spektakularan i radile su se super stvari kao bi se granica pomjerala sama po sebi. Dosegli smo neki zeniti kao recimo i prva generacija Hz i logicki je da kasnije sljedi neki pad. Marketing grupe je totalno propao kad smo bili najjaci trebao je da donese najvise a on se raspao.

A ako dozvole da droga hara tribinom izgubicemo i podmaladak i onda nece imati ko da zamjeni ove trenutne :)
New generation, ili beybi Hz kako su se vec zvala ona djeca, pa im fino das za zaaple baklju... mi smo svoju djecu odgajali da nas jedan dan zamjeni. Recimo FGR je bila daleko najmladja podgupa u BiH uopste zato danas recimo vuce veci teret cijelog sjevera.

Ne zeza vas jedan stari vuk sa tribine beze zato sto nemamo web sajt :) a profesionalac zna i zasto ga nemamo ali nece da kaze :)
Last edited by jalijas74 on 03/11/2015 08:01, edited 1 time in total.
Reglan

#3795 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

....
old_spice

#3796 Re: Horde Zla

Post by old_spice »

Image
Jeste da seremo puno oko toga, šta valja ili ne valja, al čini mi se kako se prestao furati ovaj fazon, da je sve krenulo prema dolje, i sad odem na utakmice, al nema više ove furke i nema više tih ljudi, bar većim dijelom..Ne kažem ja da je i ova ekipa što vodi grupu loša, al meni je tad bilo bolje
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3797 Re: Horde Zla

Post by Velkoski »

C'est la vie :D

Nostalgija je čudo :D

Bit će bolje.
Reglan

#3798 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Hajd razumijem da stanje nije bas najbolje al jbt utakmica u 13 a kop se formira kako treba tek u 13:30 :shock: :? :-?
Cim pocne 90 minuta raja pocne da izlazi i haman prestane da navija. Prije se znalo ulaziti po pola sata ranije, a navijati i formirati kop i na samom zagrijavanju.
Ukratko, uzas. :run:
studiorum_tuzlaensis

#3799 Re: Horde Zla

Post by studiorum_tuzlaensis »

Prošla su ta vremena i biće sve gore. Nisam hordaš, više manijak koji je išao i na gostovanja i na veće tekme sarajeva. Smjena ili ugašena generacija, samo je pitanje... Vrijeme nas gazi sve, policija je dosta organizovanija da provodi Zakon, djeca i mlađi će radije ostat kući kantera, plejke u igraoni ili sa brudom na šišu u Damask. Na coverima i profilnim po fejsu su sve najveći huligani, a ako vide da može zapadat kiša njih stadion neće vidjet. O gostovanjima da ne pričamo, naložiće se na derbi da jebu majku štrumfovsku ili pitarsku, završit 2 grama dande i vutre i biti po utiskom tog dana narednih pola godine kako su ostali veliki navijači.
Postalo je normalno što neko gore reče da se ispuši i izvuče 100 maraka trave i spida, a jedva marka stavi u kasu za grupu. O alkoholu da se ne priča kad se ide na gostovanja, zna se da će MUP samo čekati da namiriše ili naleti na pijanog, ali uvijek isto. Ponašanje na tribini i navijanje u skladu sa količinom droge unešene u organizam. Ljudi koji vode gube elan sa vremenom, mora doći svježa krv, a malo ih je sposobno jer ili nemaju muda, neće da ih policija gleda, ili jednostavno boli ih kurac. Važno je da je jeben u svojoj mahali jer je lafo član hordi pa ga neće tuć klšari, pa će i on postat jedan od njih.
Na Grbavici u zadnje 2-3 godine živote izgubili mladići. Nek se sve ugasi i ide u pičk.u materinu ako je ijedan klub vrijedan 1 ljudskog života. Danas sa svojom rajom odem na utakmicu isključivo na nenavijačku tribinu, ostaju samo slike iz prošlih vremena kad je to bila zdrava furka, a ne vikend izlazak za klošare ili ekskurzija dilera u drugi grad.

Pozz svim pravim navijačima, ovim mlađim od 25 godina nemam ni šta konkretno reć, jer teško da će doživjet ono što su doživjeli oni prije.
1946--1987

#3800 Re: Horde Zla

Post by 1946--1987 »

Reglan wrote:Hajd razumijem da stanje nije bas najbolje al jbt utakmica u 13 a kop se formira kako treba tek u 13:30 :shock: :? :-?
Cim pocne 90 minuta raja pocne da izlazi i haman prestane da navija. Prije se znalo ulaziti po pola sata ranije, a navijati i formirati kop i na samom zagrijavanju.
Ukratko, uzas. :run:
Normalno kad se cekalo po 45 minuta da fosil onaj proda kartu
Post Reply