Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Dozer

#3776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

@Corto

Tacno. I to za Jugu nije nista drugacije nego ovo danas za BiH, o cemu i ja pricam. U Jugi su se pod narodnostima smatrali pripadnici drugih nacija (gore sam se pogresno izrazio vezano za narodnosti u Jugi. Mislio sam na narode.), upravo kako si i napisao i citirao, tj. ljudi koji su po danasnjim (a i tadasnjim) kriterijima bili nacionalne manjine. Sve iz razloga sto bi terminologija bazirana na "nacijama" mogla uzrokovati probleme. Nije Tile bio budala, zar ne?
Ali, ode Tile, a nacionalizam udje na velika vrata. Nazalost...

@piupiu
Slazem se s tim u potpunosti. Kad se rodimo ionako nemamo blage veze ni o cemu, a onda nas se "dokopoaju" roditelji i drustvo, koji nas kasnije oblikuju i kreiraju nam svijest u svakom vidu. Do nas samih i naseg licnog kasnijeg obrazovanja i razvoja svijesti jeste sve kasnije.
Ono na sta sam mislio jeste svo ovo danasnje karikiranje zbog kojeg i zivimo kako zivimo i zbog kojeg ne mozemo ni mm naprijed.
NKVD

#3777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Pitanje za Peđu, čisto da razbijemo ovu "akademsku" raspravu - ima li, a valjda ima, NS pripremlja imena ljudi koji bi u eventualnoj post-izbornoj koaliciji sa SDP-om bili predloženi za izvršne funkcije u Kantonu Sarajevo?

Dakle, stranačke ili, još bolje, van-stranačke kandidate za funkcije ministra ovog ili onog, policajca, dekana, kamandanta pozorišta, urednika TVSA i šta je već pod kantonalnom kapom.

Ovo je od iznimne važnosti, govorim iz ličnog i iskustva moje bliže okoline, da bi se eventualni glasači pogurali da zaokruže NS a apstinentima i nevjernim tomama pokazalo kako bi izgledao doprinos ove stranke.

I molim te, ako je odgovor "da" neka ne ostane samo na tome. Daj nam ta imena, koliko ih ima, ili nam reci kada će ona biti objavljena. Kako nemate jake predizborne poluge, ljudstva niti para za kampanju, tanki su vam/nam mediji i ostalo mislim da bi ovo bilo vrlo važno.

Jer, mi iako glasamo za članove parlamenta, prava vlast je kod onih koji se ne biraju. Pogotovo u kantonima.

SDA je navukla glasova raznim sidranima, SBiH vešovićima, SDP nenama markovićima a kajmak su kupili, nama guzove derali i državu razvaljivali tipovi kojih na listama nikada nije ni bilo.

U ovome trenutku nije previše bitno hoće li do te post-izborne koalicije uopšte doći a pogotovo kako će se sastavljati vlada i dijeliti obaveze i prava funkcija. Važno je, sada kada kampanja počinje, ljudima ponuditi imena ljudi koje predlažete za izvršnu vlast.
Pedja Kojovic

#3778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nkvd

Ne mogu vam reci imena ljudi za izvrsne funkcije dok ih organi stranke ne potvrde.
Mogu vam reci -barem ona imena koja ja znam, za sada-da se radi o strucnim i moralnim ljudima - od kojih neki nisu clanovi ni Nase ni bilo koje druge stranke ali su u svojoj profesiji vrlo poznati i priznati.
Razlog zbog kojeg mi "odugovlacimo" sa imenima sam vam rekao, medjutim razlozi zbog kojih drugi to rade su takodje razumljivi. Naime, tek nakon izbora stranke ce donositi odluke u post izbornim koalicijama i tada ce pretpostavljam predloziti one ljude koji ce biti prihvatljivi i njihovim koalicionim partnerima.
Mi smo - manje vise - vec utvrdili spektar koalicionih partnera sa kojima bismo mogli ucestvovati u vlasti.

Ja, licno, bih volio da smo vec odavno objavili imena tih ljudi i formirali "vladu u sjeni" ali o tome, kao sto sam rekao moraju odluciti organi stranke.

p.k.
NKVD

#3779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Pošteno!

Poruči organima stranke, u kojima si i sam, da je ovo "bazi" puno bitnije od, recimo, štampanja onog šugavo urađenog manifesta na koji sam naletio u jednog uglednoj sarajevskoj aščinici.

I pusti druge i njihovo odugovlačenje. Kao što bi i trebali malo ohanuti sa drugima o kojima je manje više sve poznato populaciji koja je vaša ciljna grupa. Izađete li na vrijeme sa ovim imenima, a to pristojno pripremite uključujući i same kandidate, puno će se ljudi odlučiti za vas.
Pedja Kojovic

#3780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Mislim da asocijacija na pokret reformista opravdana. Mi smo se od pocetka plasili toga i zato smo se trudili da sto brze iz pokreta prerastemo u stranku, u politicku organizaciju sa organima, pravilima itd. Koliko smo u tome uspjeli drugi treba da sude. U svakom slucaju svjesni smo toga o cemu govorite i pokusavamo da izbjegnemo njihove greske.

Hvala.

p.k.
Pedja Kojovic

#3781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nkvd

Sto je najgore Manifest cak nije bio ni lose dizajniran, ali je u stampi upropasten.
Slova su toliko sitna da se uopste ne moze citati.
Sramota me.

p.k.
NKVD

#3782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Čisto da padnemo na ispitu iz "našeg jezika", Manifest nije u štampi upropašten nego u pripremi za štampu. A za štampu se priprema tamo gdje se i dizajnira, ako me moje površno znanje iz te oblasti ne vara. Ne valja prebacivati odgovornost niti krivnju tamo gdje je nema. To, znaš, rade ovi protiv koji se borite/borimo.

Komunikacija, a tu bi trebali biti jaki, ne smije imati mana.

Evo, recimo, iako sam mislio preskočiti, čisto da nastavimo o "našem jeziku" i onome detalju u kojem šejtan čuči. Ti kažeš da imena kandidata za izvršnu vlast ne možeš objaviti jer ih organi stranke nisu potvrdili. Ja kažem - pošteno, jer sam izuzetno dobronamjeran i nisam cjepidlaka kakvih ima puno u apstinentima. Dobronamjernik bi ti i došapnuo i ovo: ne valja ti odgovor. Zašto? Zato što on može značiti samo jednu od dvije stvari.

Jedna je da se organi ne sastaju da potvrde usaglašeno, što bi bilo jako loše jer nam govori da su organi tromi kad moraju biti ekspeditivni. Druga je varijanta da ta imena još nisu usaglašena ili sa kandidatima dogovorena. To je onda ozbiljniji razlog i ne može ići pod "nisu organi potvrdili".

Ili imamo problem u komunikaciji u kojoj bi trebali biti beton. Sad sam, potpuno neprincipijelno, ja cjepidlaka.

Okej, ajmo sad u nove radne pobjede. Dobro vi to raditi ali ima nas puno, i sam si garantujem takav, što bi voljeli iz postojećeg potencijala izvući maksimum.
doktor78

#3783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

NKVD wrote:Čisto da padnemo na ispitu iz "našeg jezika", Manifest nije u štampi upropašten nego u pripremi za štampu. A za štampu se priprema tamo gdje se i dizajnira, ako me moje površno znanje iz te oblasti ne vara. Ne valja prebacivati odgovornost niti krivnju tamo gdje je nema. To, znaš, rade ovi protiv koji se borite/borimo.

Komunikacija, a tu bi trebali biti jaki, ne smije imati mana.

Evo, recimo, iako sam mislio preskočiti, čisto da nastavimo o "našem jeziku" i onome detalju u kojem šejtan čuči. Ti kažeš da imena kandidata za izvršnu vlast ne možeš objaviti jer ih organi stranke nisu potvrdili. Ja kažem - pošteno, jer sam izuzetno dobronamjeran i nisam cjepidlaka kakvih ima puno u apstinentima. Dobronamjernik bi ti i došapnuo i ovo: ne valja ti odgovor. Zašto? Zato što on može značiti samo jednu od dvije stvari.

Jedna je da se organi ne sastaju da potvrde usaglašeno, što bi bilo jako loše jer nam govori da su organi tromi kad moraju biti ekspeditivni. Druga je varijanta da ta imena još nisu usaglašena ili sa kandidatima dogovorena. To je onda ozbiljniji razlog i ne može ići pod "nisu organi potvrdili".

Ili imamo problem u komunikaciji u kojoj bi trebali biti beton. Sad sam, potpuno neprincipijelno, ja cjepidlaka.

Okej, ajmo sad u nove radne pobjede. Dobro vi to raditi ali ima nas puno, i sam si garantujem takav, što bi voljeli iz postojećeg potencijala izvući maksimum.
:thumbup:
Bio sam sinoc na jednoj tribini NS, Dino Mustafic me odusevio, ali ljudi sa lokalne razine su, iskreno, tanki. Ni sama organizacija nije bila bajna (tribina bila najavljena za 19.30 na plakatima, iako je i na sajtu pisalo u 20.30, a i Dino se drzao te satnice). No, to je ocito problem koji puno vise govori o nama koji jos uvijek nemaju petlje da se aktivno ukljuce.
Nema veze, moj glas ide NS zbog tebe, Dine, Danisa, Bojana i sl., a valjda ce se vremenom infrastruktura popraviti i u sredinama izvan Sarajeva
Petit_Beurre

#3784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Općinski/Opštinski odbor NS Novo Sarajevo je sinoć u periodu od 17:00 - 19:00 organizovao zabavu za djecu na Vilsonovom šetalištu ispred Mašinskog fakulteta. Djeca su uz muziku (dječiju) crtali po papiru i betonu (kredom), igrali se i družili, uz sokove i slatkiše, a roditeljima se dijelio manifest stranke sa ostalim promo materijalom.
Dozer

#3785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Infrasturktura u NS jeste vrlo veliki i ozbiljan problem.

Ljudi koji je su tamo kazu da postoji ogromno razmimoilazenje izmedju vrha stranke i nizih organa. To ide dotle da neki nizi odbor, opstinski, organizuje aktivnost tipa prikupljanja svakojake pomoci za osobe koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a pojedini "vrhovnici" to prokomentarisu rijecima - Kakva je to akcija? Pa nije NS dobrotvorna organizacija.
Ovo pisem po principu - po sto kupio, po to prod'o.

Od insidera sam cuo jos raznih stvari, a i puno gorih i tezih od ovoga, ali...necu da ja budem ovdje taj koji nesto, kao, zakera...

Ovo bi bio i odgovor na pitanje NKVD-a, tj. na ponudjenu varijantu br. 2. Da, to je slucaj sa imenima.
Komunikacija u NS je vrlo tanka i daleko je od betona, a svodi se na ispunjavanje zamisli i zelja Bojana, Pedje i Sere, pri cemu se misljenja nizih odbora skoro potpuno zanemaruju i ignorisu. Cak dolazi i do rasprava ukoliko neki nizi odbor zatrazi ili ponudi nesto sto nije u skladu sa zamislima pobrojanih.
Rok za bilo kakvu dogovorenu stvar se ne postuje, i to upravo od vrha stranke.

Zato je i sasvim logicno zasto jos nema imena koja NKVD spominje. Naprosto, ili nisu jos usaglasena do kraja u vrhu, a vjerovatno ni sa ljudima koji bi trebali sjesti na te pozicije.
Petit_Beurre

#3786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Dozer wrote:Infrasturktura u NS jeste vrlo veliki i ozbiljan problem.

Ljudi koji je su tamo kazu da postoji ogromno razmimoilazenje izmedju vrha stranke i nizih organa. To ide dotle da neki nizi odbor, opstinski, organizuje aktivnost tipa prikupljanja svakojake pomoci za osobe koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a pojedini "vrhovnici" to prokomentarisu rijecima - Kakva je to akcija? Pa nije NS dobrotvorna organizacija.
Ovo pisem po principu - po sto kupio, po to prod'o.

Od insidera sam cuo jos raznih stvari, a i puno gorih i tezih od ovoga, ali...necu da ja budem ovdje taj koji nesto, kao, zakera...

Ovo bi bio i odgovor na pitanje NKVD-a, tj. na ponudjenu varijantu br. 2. Da, to je slucaj sa imenima.
Komunikacija u NS je vrlo tanka i daleko je od betona, a svodi se na ispunjavanje zamisli i zelja Bojana, Pedje i Sere, pri cemu se misljenja nizih odbora skoro potpuno zanemaruju i ignorisu. Cak dolazi i do rasprava ukoliko neki nizi odbor zatrazi ili ponudi nesto sto nije u skladu sa zamislima pobrojanih.
Rok za bilo kakvu dogovorenu stvar se ne postuje, i to upravo od vrha stranke.

Zato je i sasvim logicno zasto jos nema imena koja NKVD spominje. Naprosto, ili nisu jos usaglasena do kraja u vrhu, a vjerovatno ni sa ljudima koji bi trebali sjesti na te pozicije.
Ako već hoćeš da pričaš o takvim stvarima onda molim te reci i kako je to rečeno i da li je taj čovjek koji je to rekao bio ozbiljan ili se pak šalio. Nemoj mi samo reći da ne znam o čemu pričam, jer sam svjedočio tim stvarima, kao i organiziranju mnogih tih akcija.

Slobodno sav prljav materijal koji dobijaš/te od "insajdera" slobodno istresite na forumu, a mi smo tu da to demantujemo i dokažemo da nisi/te u pravu. Ovo je demokratska država, ali te/vas ipak neću tužiti za klevetu ako ti/vam dokažem da nisi/te upravu :thumbup: :bih: :sax:
dzeno123

#3787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Kako prisustvovati javnoj tribini nase stranke, je li potrebna neka preporuka ili sl.?

hvala unaprijed
Petit_Beurre

#3788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

dzeno123 wrote:Kako prisustvovati javnoj tribini nase stranke, je li potrebna neka preporuka ili sl.?

hvala unaprijed
Naravno da nije. Samo dođeš , nikaka štela i sl. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Istraumirani bosanski narod :D .Odma' neku stelu i preporuku traze.

Dobri moj @dzeno,samo "bahnes" i cak mozes popricati sa ljudima koji organizuju tribinu :D ,cak i pitanje postaviti,zamisli :dance:
dzeno123

#3790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

-LIBERO- wrote:Istraumirani bosanski narod :D .Odma' neku stelu i preporuku traze.

Dobri moj @dzeno,samo "bahnes" i cak mozes popricati sa ljudima koji organizuju tribinu :D ,cak i pitanje postaviti,zamisli :dance:
Mislio sam na to da li se urucuju pozivnice, gdje se odrzavaju tribine, da li se mora biti clan Nase stranke i da li su tribine polu-zatvorenog karaktera tipa ko sto SDA pravi iftare, vecere...

Estakvirulah. :-)
Dozer

#3791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

@Petit

Kao sto rekoh - po sto kupio, po to prod'o.
Ali, kad se vec tako zustro bacas u odbranu, imam ja i mnogih drugih "insiderskih" detalja koji nekako dodjose i do mene, poput onog nekakvog klasicnog dekreta o unutarnjim komunikacijama. Bilo mi je zaista nevjerovatno ono sto procitah u tom dokumentu i apsolutno se slazem sa svim komentarima neznanog autora... ono o Staljinu i sl. Ili je, mozda, i to neka kleveta koja se moze demantovati?

Imam i jos nekih pisama ostavki u kojima ne pisu nimalo pozitivne stvari...

Ali, da ne bude da ja sad nesto ovdje pljujem, svi mi znamo da u svakoj stranci postoje unutrasnja trvenja, razne struje, talovi, pritajene licne zelje i ambicije i sl. Ono sto u slucaju NS ne bi valjalo jeste da se tako mlada stranka, a i sama ideja, raspadne radi ega i budalastina par pojedinaca koji trce za nekakvom licnom pozicijom...
Pouzdano znam da je upis novih clanova u NS vrlo tanak, ali zato odliv u odnosu na to pristupanje nije nimalo zanemariv.
Sudeci po onome sto cujem od ljudi, izgleda da se taj odliv desava upravo radi par pojedinaca iz vrha koji nisu u stanju cuti i drugo misljenje, i kojima je draze da ljudi koji se ne slazu s njima napuste stranku. I mogi su to i uradili.
NKVD

#3792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Dozer, ovakva bi vrsta komunikacije na bilo kojem relevantijem mjestu bila nastavljana, a brzo i završena tako što bi tvoji sagovornici tražili da sve to što si čuo i ovdje prenio konkretizuješ.

Dakle, nema rek'o meni jedan frajer da su određeni ljudi uradili nešto zbog čega su ovi drugi na to odgovorili ovim ili onim postupkom. Nema, i ne smije, biti toga.

Što će reći, sve što si čuo, ako hoćeš da se uzme kao barem minimalno relevantno moraš i konkretizovati.

U protivnom, a po starom običaju našeg degenerisanog društva, sve će ostati k'o kod naibu reisa "reko mi jedan frajer u Njemačkoj" pa vi sad to uzmite kao aksiom, a može biti samo pretpostavka, pa na osnovu toga vucite zaključke. Koji, posljedično, moraju biti pogrešni.

Konkretizacijom, ako uopšte imaš namjeru rasvijetlili "lik i djelo" NS-a ubijaš više muha. Bujrum.

Pogotovo što ti priroda ovog medija omogućava anonimnost. Doduše time i mogućnost za petljanje ali i za demant. U protivnom od te priče nema ništa sem što mi možemo naslućivati koji su tvoji, i ne samo tvoji, razlozi.
Petit_Beurre

#3793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Mislim da ti je NKVD odgovorio bolje nego sto bih ja.
A ako mislimo na isti "dekret" o unutrašnjim komunikacijama . Međutim , kako ti reče, "onaj nekakav staljinistički" dekret - znači da ni sam nemaš uopšte čvrsto uporište u svojim stavovima i da znaš da takvo što uopšte ne postoji. Baš bi volio da znam ko je insajder. Ili ako ništa da ću ja tebi svoje ime pa ti tom insajderu reci ko mu je rekao da laže i da bolje potraži za prljavim vešom:mrgreen: :thumbup:
Dozer

#3794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

NKVD, na bilo kojem relevantijem mjestu ja bih vjerovatno prezentovao ono o cemu pricam. Ovdje, necu ja da budem taj koji ce iznositi njihov prljavi ves. Razloga za to nemam, a i ovo sto napisem, pisem samo zato da cijenjeno citateljstvo dobije kompletniju sliku.

O vladajucima, protiv kojih sam svakim svojim atomom, znamo vise nego dovoljno. Ali, zaista mi je zao vidjeti da jedna pozitivna opcija, koja je nakratko zasjala u svom ovom mraku, propada radi licnih sujeta pojedinaca.
A upravo se to desava sa NS.
Svi smo mi ovdje imali priliku vidjeti ona neka pisma ostavki (Miljevic, Osmanagic...), a u Slobodnoj Bosni, cini mi se zadnji broj, jos jedno istog tona.
I ova sto sam ja vidio nisu nista manje ostra, ali sve i jedno se pozivaju na skoro iste stvari - drasticno odstupanje od deklarisanih svebosanskih i svegradjanskih principa, radi kojih su ljudi i pristupili NS.

Ja na sve to gledam za velikim zaljenjem, zaista... Ono sto je krenulo kao opcija koja ce okupiti ljude site nacionalizma, lopovluka, korupcije, nepotizma itd., izgleda da se lagano pretvara samo u sjenu postojecih i upravo takvih politika...
Davno sam ovdje pisao da gradjanska i etnicka opcija uredjenja ne mogu ici nikako zajedno, jer su u direktnoj koliziji po mnogim osnovama. Ovo sto sada radi NS meni izgleda kao balansiranje na cirkuskoj zici, po principu: da ne uvrijedimo nekoga.
Valjda se na tome ocekuje vise glasova, ali umjesto toga narod u svemu vidi samo negativnosti i nesto sto mu se radi vec godinama. Svoju prognozu prolaznosti NS sam vec dao. I takva mi se ne svidja, uopste... Ali, moje zelje i realnost su dvije razlicite stvari...

Odavno govorim da bi NS puno bolje prosla da se zadrzala na, hajde da je nazovem, pljuvackoj platofrmi, gdje bi svima u lice rekli sta ih sljeduje. Lagumdziju mnogi od nas ne vole radi narcisoidnosti i sl., ali se ipak ne moze osporiti da on bar svima kaze sve, pa sta bude. A to je razlog sto ga, s druge strane, ljudi i cijene. Zato ce SDP sada proci jos bolje nego prosli put. I zato, a i zbog toga sto ce ljudi birati manje zlo.
Najgora opcija je ona koja nit' mirise, nit' smrdi, s kojom se ne zna na cemu si i kod koje ne znas sta ce uraditi sutra.

Mene licno, recimo, zanima zasto NS nije progovorila ni rijec o slucaju Kaletovica, kojem sude u Banja Luci. Evo, na njihovom portalu nema nista o tome... Zar to nije slucaj gdje se na najdirektniji nacin krse ljudska prava, novinarske slobode i sloboda izrazavanja? Jeste, i to svi znamo. Zar ne bi upravo NS, kao jedna demokratska i gradjanska opcija, trebala reagovati na ta desavanja, kao sto su reagovali mnogi drugi? Ali, NS - suti. Vjerovatno zato sto je Kaletovic novinar FTV-a, a reagovanjem bi se mogli prikupiti i neki negativni poeni u RS. Kao sto su se pokusali pokupiti pozitivni u slucaju Dobrovoljacke... Politikantstvo, usmjereni populizam ili nesto trece...?

@Petit
Taj papir imam. Da ga postiram ovdje? Jesi li siguran da to zelis? Ili ces se prvo posavjetovati sa nekim o tome?
Last edited by Dozer on 30/08/2010 14:16, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#3795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dozer

Ja zaista ne mislim ulaziti u te price.
Nijedna odluka, nijedan dokumenat Nase stranke nije tajna.
Ja sam bio za to da se sve odluke, ukljucujuci i transkript sjednica organa stavljaju na web, ali je to zahtijevalo previse posla.
Nemoguce, (ovo se zaista ne odnosi na vas licno- govorim uopsteno), suludo je baviti se svime sto ulica prica.
Zasto me jednostavno niste pitali za tu odluku IO koja zabranjuje upotrebu sluzbenih mailing lista?
Zato sto informacija uvijek pokvari dobru pricu?

Ali meni zaista ta i takve price nisu bitne.
Ono sto mi je bitno je sljedece.
Za mjesec dana su izbori na kojima gradjani ove zemlje mogu odluciti hoce li ovo sto imaju sada ili hoce promjene.
Mi smo se koliko god smo znali i mogli potrudili da im ponudimo alternativu strankama koje su na vlasti.
Trudimo se da im, koliko god umijemo i mozemo, predstavimo nase programe, nasu viziju BiH.
Osim sto s malo novca radimo to sto radimo moramo da slusamo i dobacivanje s tribina koje ide od "klempave su vam usi" do prijedloga koji mozda i nisu za odbaciti, ali ne dolaze kroz organizaciju odnosno na nacin koji nam je prihvatljiv. Covjek u jednom trenutku mora prekinuti "brainstorming", donijeti odluku i krenuti u realizaciju.
Dakle, da skratim, bas se raspisah...
Mislim da, pogotovo vi i drugi ljudi na ovom forumu imate koliko toliko jasnu sliku o tome ko smo mi i kako bi nasa zemlja, nas grad itd, izgledala da smo mi na vlasti.
Ja sam se i uvijek se trudim da kazem kako i sta mi mislimo a ne onako kako i sta bi publika voljela cuti.
Ja mislim da je to posteno i volio bih, kao gradjanin, glasac, da i od drugih stranaka cujem sta stvarno misle i sta ce uraditi.
Ako Nasa stranka nije ono sto glasaci zele meni ne pada na pamet da prilagodjavam ono u sta vjerujem i ono sto su nasi stavovi njihovim ocekivanjima. Mislim da bih tako lagao/iznevjerio prvo sebe a onda i njih.
Ako je Nasa stranka ono sto oni zele i ako to kazu na izborima ja im samo mogu obecati da cemo se iz petnih zila truditi da sprovedemo ono sto smo obecali i na nacin na koji smo obecali.

Ja znam da je glasanje za mladu stranku kao sto je Nasa stranka nesto sto zahtijeva mozda i slijepu hrabrost - leap of faith - ali isto tako mislim da se ova zemlja moze sacuvati i postati bolja samo ako smo upravo tako hrabri ili barem onoliko koliko smo bili u ratu.

Ne bih zelio da ovaj posto dozivite kao odgovor vama licno - radi se o odgovoru na ton i nacin kritike prema Nasoj stranci koji se cesto srece na ovom i drugim forumima.

p.k.
Petit_Beurre

#3796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Koliko ja znam sve odluke, ili barem velika većina odluka donešenih od organa stranke su javni dokumenti koje svako može pogledati , i dostupni su svima. Tako da...
Dozer

#3797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Pedja,

Krenucu od kraja...
Imam osjecaj da Vam je jasno da moje kritike nisu usmjerene na popljuvavanje NS, ali to sam, uostalom, i sam rekao bezbroj puta. Sve sto komentarisem je usmjereno na poboljsanje vasih aktivnosti, i koliko god izgledalo negativno kada se ovdje cita, za cilj ima da vi u NS mozda shvatite na koji nacin vas mnogi ljudi/biraci vide i shvataju, i da se eventualno korigujete. Naravno, pod uslovom da smatrate da je bilo kakva korekcija potrebna.

Sto se konkretne odluke tice, upravo je citam i zaista ne mogu da nadjem zamjerku na komentare koje je neko postavio uz izvorni tekst, a koji je potpisao Bojan B. u ime IO, kako je navedneo u zaglavlju, a ne IO. Ako je jedna ovakva odluka i usvojena, tada se zaista moram sloziti sa komentatorom koji je sve to nazvao "Staljinizmom" i "autokratijom"...

Vjerujte mi, prica bi bila i puno bolja da ste cvrsto ostali na tragu onoga sto ste poceli prije dvije godine, na lokalnim izborima, i cime ste zaista munjevito osvojili poprilican broj glasova. Nazalost, nisam siguran da cete u oktobru uspjeti ponoviti istu stvar, jednostavno zato sto se ta pocetna prica i odlucnost nekako razvodnila...
I to je ono sto mene, da kazem, zulja. Prije dvije godine sam se ponadao i imao "slijepu hrabrost", sto znaci da glasah za NS... a sada, zaista vise nisam siguran...
Razlozi za to se mogu vidjeti iz mojih postova ovdje, i mislim da su sasvim jasni.

@Petit
Ako je tako, onda nam postiraj ovu koju spominjemo, jer zaista ne mogu da je nadjem na vasem portalu.
Petit_Beurre

#3798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Onda vjerovatno nije službeni dokument/ odluka.
Nekakva staljinisticki nastrojena odluka o komunikaciji u stranci između članova različite hijerarhije jednostavno ne postoji, i regulisano je po statutu da svako može i treba dati svoje viđenje, prijedlog sugestiju na sve stvari koje donosi vrh stranke.
To hoćeš li ti skenirati taj dokument i svima nama otvoriti oči je sasvim tvoja stvar. Na to ja ne mogu uticati, nit iskreno želim. Ti ako hoćeš, to ćeš i uraditi, što meni, iskreno, ne smeta :thumbup: :sax:
Suti i trpi

#3799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Hajde Dozeru, skeniraj, Petit dao odobrenje :D .
Petit_Beurre

#3800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Suti i trpi wrote:Hajde Dozeru, skeniraj, Petit dao odobrenje :D .
Ne furaj ga :lol: :mrgreen:
Locked