Snajperisti u Sarajevu..
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3776 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne znam da li se pricalo o tome jer je malo OT ali zanima me da li se iko od snajperista sa ove teme ikada u zivotu, makar malo bavio ubistvom JFK-a sa tehnicke strane u smislu da li je zaista moguc onakav pogodak i da li je zaista moguce da na snimku ispod ako je pogodjen "s'ledja" (zvanicna verzija) da mu glava ode ovako kako je otisla na snimku ispod :
Jeste off topic ali nemam koga strucnijeg da pitam za misljenje jbg.
Jeste off topic ali nemam koga strucnijeg da pitam za misljenje jbg.
-
dudlov
#3777 Re: Snajperisti u Sarajevu..
https://www.facebook.com/76962542978735 ... =1&theater
Nadam se da se sad može otvoriti link. Provjerio, kod mene je ok. Nisam izradio
- Dozer
#3778 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kennedy.
Koliko se ja sjecam tih snimaka, skica i svega onoiga odakle je oucano, on je metak dobio s ledja i iskosa, s desna. Ovaj pogodak na snimku odgovara tome, tj. pogotku sa strane, iznad i malo iza desnog uha.
Koliko se ja sjecam tih snimaka, skica i svega onoiga odakle je oucano, on je metak dobio s ledja i iskosa, s desna. Ovaj pogodak na snimku odgovara tome, tj. pogotku sa strane, iznad i malo iza desnog uha.
-
Missed
#3779 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Zna li neko kako se zvala ta treba? Sta je sa njom bilo?Dozer wrote:![]()
![]()
Moguce (iako nije to), ali cinjenica je da sam je vidio tek kad su je izvodili iz zgrade, jer je moj posao bio pokrivanje izvana, a tada je vec bila s rukama na ledjima i pogeta.
-
KENJAC
#3780 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Hvala care ! Ova zenska sa snimka NIKAD U ZIVOTU nije usla u pomenutu zgradu na Dzidzikovcu niti je ikad iko uhapsen iz te zgrade niti u toj zgradi ! Informacija provjerena kod 5-6 tadasnjih stanara te zgrade i kod barem jos 10 ljudi okolnih zgrada. E sad ostaje mogucnost da je neko uhapsen a da niko iz zgrade sa 30 stanova to nije vidio.dudlov wrote:https://www.facebook.com/76962542978735 ... =1&theater
Druga stvar. Po naglasku zenske (koja uzgred budi receno lici na sve sem na snajperistu , al to je vec stvar licne percepcije) se da zakljucit da je Sarajeva vidila samo pazarnim danom ! Trece , koliko ja vidim zenska tvrdi da nikad nije nit imala oruzja nit pucala iz njega.
Ja bih molio ove sto nesto vise znaju o ovom dogadjaju da mi kazu ime stana koji su pretresali poslje hapsenja ili barem sprat . Volio bih da mi neko kaze barem da li su bile neke od komsija prisutne tom pretresu. Ako nista onda barem koja ceta Vikicevih ili vod su uhapsili tu djevojku i vrsili pretres stana.
- Ramzess Veliki
#3781 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma ... gađao sam onog drota na motoru ispred jer mi je zatakao kaznu za parkiranje ... malo bilo vjetra ...Dozer wrote:Kennedy.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3782 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Da ti je Dozer bio marker JFK bi ostao udovac.Ramzess Veliki wrote:Ma ... gađao sam onog drota na motoru ispred jer mi je zatakao kaznu za parkiranje ... malo bilo vjetra ...Dozer wrote:Kennedy.
- Ramzess Veliki
#3784 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Tema se zatvara dok Papa ne ode ...

-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3785 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ramzes @Ramzess Veliki wrote:Ma ... gađao sam onog drota na motoru ispred jer mi je zatakao kaznu za parkiranje ... malo bilo vjetra ...Dozer wrote:Kennedy.
Hvala Dozer ...super , jer je ovaj snimak bio osnov za nekoliko teorija koje su tvrdile da je metak dosao sprijeda i odozdo (kao iz nekog sahta) a vi ste mi jedini koje "znam" da mogu da daju strucno misljenje.
- Dozer
#3786 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Vala...sto se mene tice, odoh ja iz grada dok se sva sila poboznika ne razidje 
Kenedi - nema teorije da je ono doslo odozdo. Lijepo se vidi u sta ga metak pogadja, gdje prska iz glave i kako pada, tako da je 100% ono doslo s ledja, iskosa i s desne strane.
Kenedi - nema teorije da je ono doslo odozdo. Lijepo se vidi u sta ga metak pogadja, gdje prska iz glave i kako pada, tako da je 100% ono doslo s ledja, iskosa i s desne strane.
- Ramzess Veliki
#3787 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kad je prošli Papa bio u gradu ja naručim pizzu, donese mi je policajac. Odem kupit' andola, iza šaltera izađe policajac i pita koji andol želim ... okrenem se i malo bolje pogledam, oko mene štit od dvadesetak policajaca napravili krug i tako do haustora ... sjednem već pomalo nervozan, uzmem cigaru kad iza zavjese iskoči policajac da mi pripali ... kažem ženi - "Ženo j...ga šta je sa ručkom ..." - kad policajac u pregači izviri iz kuhinje ... kaže "Sa'će dragi, još malo ..." ...Dozer wrote:Vala...sto se mene tice, odoh ja iz grada dok se sva sila poboznika ne razidje
Kontam koji je vrag ... pa rekoh - "Ljudi, nisam vam ja Dozer ... "
Nigdje ni jednog ...
- Dozer
- arman1
#3789 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kažu da sad kad se sve završilo 2 snajperista federalnog MUPa sat vremena čekala ključ od tavan na kom su bili. Na kraju odvaljivali lokot.
-
lokum rahat
-
lokum rahat
-
zagonetka
- jalijas74
#3793 Re: Snajperisti u Sarajevu..
https://www.youtube.com/watch?v=NSBi3BX ... 93C5C8CC3D
orginalni snimak se vec vrtio a 20 godina kasnije Zoka snajperista konobarise negdje na Dobrinji
orginalni snimak se vec vrtio a 20 godina kasnije Zoka snajperista konobarise negdje na Dobrinji
- arman1
#3794 Re: Snajperisti u Sarajevu..
I šta je tu čudno?jalijas74 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=NSBi3BX ... 93C5C8CC3D
- Tvrtko II Kotromanić
#3795 Re: Snajperisti u Sarajevu..
jel ima negdje mozda cijeli dokumentarac?jalijas74 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=NSBi3BX ... 93C5C8CC3D
- jalijas74
#3796 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Cuj sta je cudno ? Eto cekas nekoga da stigne busom u Lukavicu prije toga svratis negdje na kafu da ubijes vrijeme jer bus kasni i Zoka ti napravi ekspresoarman1 wrote:I šta je tu čudno?
- jalijas74
#3797 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ima taj prvi dio snimal u na polozajima vecinom sa njihove strane (Grbavica, Dobrinja, Nedzarici...)Tvrtko II Kotromanić wrote:jel ima negdje mozda cijeli dokumentarac?
Orginalni snimak
https://www.youtube.com/watch?v=6a1ogbC ... 3D&index=2
Last edited by jalijas74 on 25/07/2015 02:50, edited 1 time in total.
- arman1
#3798 Re: Snajperisti u Sarajevu..
U zgradi skupštine radi čovjek koji je u ratu bio snajperista VRS-a. Svako jutro ga dovuće autobus zajedničkih institucija i prima platu od istih.Sarajmen wrote:Arman je u pravu, nepotrebno si prst teške optužbe uperio ka Zoki. Još da sam te jučer podržao sa fotografijom žrtava snajperiste-a iz Nedzarića ispred ulaza u Oslobođenje , kada je na jučerašnji dan ubijena žena i civil Branko Pletikosa ...jalijas74 wrote:Cuj sta je cudno ? Eto cekas nekoga da stigne busom u Lukavicu prije toga svratis negdje na kafu da ubijes vrijeme jer bus kasni i Zoka ti napravi ekspresoarman1 wrote:I šta je tu čudno?. Ovo nije ona prica pucali jedni na druge iz rovova nego je doticni Zoran puca na civile iz snajpera, sigurno je i ubio nekog mog komsiju a tvog ranio
, valjda kontaš kako bi ''plitkom mozgu'' to bila beton optužnica. Jedina istina je datum i dvije žrtve snajperiste na navedenom mjestu na jučerašnji dan. Sve ostalo je relativno. Zato se ja nešto i ne bavim tim katilima, optičarima sa puškom, sa kamerom ili fotoaparatom... ova zadnja mi je najbliža jer bar svjedoči o našim žrtvama. Jedino mi je to i danas vrijedno pomena, vremena i živaca.
pozz
- arman1
#3799 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Zovi ih kako hočeš, najbolje ppijavice i neradnici.Sarajmen wrote:Ne postoje ''zajedničke institucije Bosne i Hercegovine'' već samo institucije Bosne i Hercegovine. Ljudi miješaju taj pojam sa ''Služba za zajednicke poslove institucija Bosne i Hercegovine'' . A ne bi smjeli.![]()
Što se tiče današnjeg uposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine , demobilisanog pripadnika VRS-e s VES-om snajperista, ako je predhodno zadovoljio sigurnosne provjere pa makar i one Sredoja Novića, to je to stari. Il' je čist ili je ucijenjen. Sve drugo je predrasuda.
Rat je gotov ili je pritisnuta pauza.
- jalijas74
#3800 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Sarajmen wrote:Arman je u pravu, nepotrebno si prst teške optužbe uperio ka Zoki. Još da sam te jučer podržao sa fotografijom žrtava snajperiste-a iz Nedzarića ispred ulaza u Oslobođenje , kada je na jučerašnji dan ubijena žena i civil Branko Pletikosa ..., valjda kontaš kako bi ''plitkom mozgu'' to bila beton optužnica. Jedina istina je datum i dvije žrtve snajperiste na navedenom mjestu na jučerašnji dan. Sve ostalo je relativno. Zato se ja nešto i ne bavim tim katilima, optičarima sa puškom, sa kamerom ili fotoaparatom... ova zadnja mi je najbliža jer bar svjedoči o našim žrtvama. Jedino mi je to i danas vrijedno pomena, vremena i živaca. pozz
@ Sarajman nista ja tebe nisam skontao da me ubijes osim ovoga da je na nasoj strani stradala zenaarman1 wrote:[
U zgradi skupštine radi čovjek koji je u ratu bio snajperista VRS-a. Svako jutro ga dovuće autobus zajedničkih institucija i prima platu od istih.
@ Armane jebe me se za te drzavne institucije ionako ih necu vidjeti
Ovdje je rijec o tome da sam mozda sjedio u ovom kaficu i da mi je Zoka pravio ekspreso da sam to znao otisao bih u Tom i Konzumu kupio Nes-kafu u konzervi i cekao bus na ulici