Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Real Khan

#3776 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Murisno1 wrote:
Real Khan wrote: Ma, jašta (jarane), sve je to "teorija zavjere" i "pi#kin dim"....ne znam samo kako to da nas ovako "nebitne" zadesi rat, genocid i ostalo...
Mirno spavaj, jer te i onako ne mogu probuditi... :mrgreen:
Ma štaš me budit :-) budan ja ... samo ja ne čekam ba vlast, jebo vlast. Volio bih da dođe neko pametan da mi olakša rad koliko može ... inače, ja radim s ovim što imam .. a imam, fala Bogu, dovoljno. Inače, najvrijednije što čovjek posjeduje i jedino što je bitno, dobio je džaba (pa ti kontaj šta je to) :-)

Neće Fahro, a ni Zlatko, a ni Alija ... ni Haris biti krivi ili su krivi što ti ili ja nemamo. To je priča za malu djecu. Ti si kriv sebi, ja sebi .. samo tebi je možda lakše kada vjeruješ da te neko vodi prema dnu i da ti protiv toga ne možeš ništa 8) ...

Da su SDPovci vrijedni i organizovani onoliko koliko oni misle 8) ... problema ne bi bilo ni na mapi ... za njih. Uvijek bi dobili izbore. I možda pokazali na djelu to što palamude u praksi. Ovako je to samo palamuđenje. A Šekspir, inače moj dobar prijatelj reče: dobar govornik je loš radnik :D

Ili ti/vi ovdje imate neko drugo objašnjenje što SDP ne dobija izbore :roll:
SDP ne dobija izbore iz više razloga, od kojih su 2 najbitnija:

1. Previše se furaju na tekovine komunističke partije i Tita (&Tarantule :mrgreen: ) umjesto da se malo više uhvate stvarne socijal-demokracije
2. Narcisoidan doživotni Predsjednik kome se svi moraju uvlačiti u guzove poput vazelina da bi imali ikakvog hajra od politike

Tvoj Fahro je vjeruj mi još gori despot i njegovi podređeni se moraju mnogo više uvlačiti "gazdi"...e, ja ne želim biti podređeni ni u kom slučaju...

I da dodam na kraju, ja uopće ne živim loše i sve sam sam zaradio (nije mi niko dao početni kapital) :D
Murisno1

#3777 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Real Khan wrote:
SDP ne dobija izbore iz više razloga, od kojih su 2 najbitnija:

1. Previše se furaju na tekovine komunističke partije i Tita (&Tarantule :mrgreen: ) umjesto da se malo više uhvate stvarne socijal-demokracije
2. Narcisoidan doživotni Predsjednik kome se svi moraju uvlačiti u guzove poput vazelina da bi imali ikakvog hajra od politike

Tvoj Fahro je vjeruj mi još gori despot i njegovi podređeni se moraju mnogo više uvlačiti "gazdi"...e, ja ne želim biti podređeni ni u kom slučaju...

I da dodam na kraju, ja uopće ne živim loše i sve sam sam zaradio (nije mi niko dao početni kapital) :D
Svaka čast :) , to cijenim.
Uvijek se neko nekome iz nekih razloga uvlaci u guzicu, u firmama, u partijama, strankama, opstinama, skolama ... taki je covjek svugdje ne samo u BiH. I uvijek se nekih budala okupii ... ali nije to toliko nenormalno ko sto mislis :) .. to je priroda, nista vise, nista manje :)
tabloid

#3779 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by tabloid »

Real Khan wrote:

Odmah da kažem kako ja FahrA ne smatram svojim "neprijateljem #1", ali pouzdano ZNAM da je čovjek ušao u politiku (formalno) jer je upao u finansijske i administrativne probleme (ovi drugi se definitivno odražavaju negativno na prve)

Ako je to istina,zasto je Vlastimir Mijovic i Ismeta Dervoz presli u Avaz?Zar bi presli u firmu koja je u finansijskim problemima?
Te lazi plasiraju Selimovicevi mediji Osolobodjenje i SAN.
joeaziz

#3780 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

abakus wrote:

majko....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3781 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

tabloid wrote:
Ako je to istina,zasto je Vlastimir Mijovic i Ismeta Dervoz presli u Avaz?Zar bi presli u firmu koja je u finansijskim problemima?
lako je iskeširati dvoje ljudi :roll:
joeaziz

#3782 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

evo detelina sa 3 lista:

Image
udrch

#3783 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by udrch »

StupskaBitanga wrote:naslovi iz današnjeg Avaza
Penzioneri su gladni, vecina nadu polaze u Radoncicevu stranku
Prepuna sala KSC-a u Bugojnu:Jedino SBBBiH iuspjesni ljudi u politici mogu zaustaviti katastrofu
Kandidati sinoc u Bugojnu: Pobjednicka atmosfera

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kako ono kažu ko visoko leti nisko pada
Već jedna trećina avaza samo radi na promociji stranke..mislim da će pred same izbore i prostor za osmrtnice biti politička poruka o superiornosti Tornjakove stranke..
Real Khan

#3784 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

tabloid wrote:
Real Khan wrote:

Odmah da kažem kako ja FahrA ne smatram svojim "neprijateljem #1", ali pouzdano ZNAM da je čovjek ušao u politiku (formalno) jer je upao u finansijske i administrativne probleme (ovi drugi se definitivno odražavaju negativno na prve)

Možda se pak nadaju da će OBNOVITI svoju staru slavu (pa i primanja) ukoliko pobijede na izborima...Koliko se sjećam, nisu im donedavno baš cvjetale ruže u karijeri...Tako da im je prelazak u ABA3 došao kao slamka spasa. Dodaj tu još i "uspješnog" glumca Mirvada Kurića (poznatog po ulozi Rileta iz one glupe serije)...Mislim da njihovo ukupno poznavanje ekonomije, političkih procesa, diplomatije itd. jednostavno ne može omanuti i sigurno izlazimo iz krize dok kažeš "klapa" :lol:

:D
Real Khan

#3785 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

udrch wrote:
StupskaBitanga wrote:naslovi iz današnjeg Avaza
Penzioneri su gladni, vecina nadu polaze u Radoncicevu stranku
Prepuna sala KSC-a u Bugojnu:Jedino SBBBiH iuspjesni ljudi u politici mogu zaustaviti katastrofu
Kandidati sinoc u Bugojnu: Pobjednicka atmosfera

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kako ono kažu ko visoko leti nisko pada
Već jedna trećina avaza samo radi na promociji stranke..mislim da će pred same izbore i prostor za osmrtnice biti politička poruka o superiornosti Tornjakove stranke..
...nažalost, taj ABA3OB "facebook" je jako profitabilan. To je izgleda jedina rubrika u ekspanziji i sa osiguranim prihodima... :sad:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#3786 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by A1fa »

Real Khan wrote:Vrlo je simptomatično i alarmantno bilo vidjeti sinoć na TV debati kako Dr. Kabil predstavlja ideje, planove i program SBB-a, a istovremeno onaj predstavnik Srpske radikalne stranke klima glavom u znak odobravanja (da ne kažem kako je stari gospodin prosto svršavao u ekstazi kada je čuo kako je SBB-u Republika Srpska "trajna i neupitna"...ali se mi eto "moramo baviti ekonomijom"... FUJ!!!

Naravno da se trebamo baviti ekonomijom, ali NIKADA ne smijemo dati legitimitet genocidnoj tvorevini. NIKADA! Čak ni u šali, onako verbalno! Ko im jebe mater, neka grizu sebi mooda, ali od mene RS nikada neće dobiti saglasnost. Isto tako, nikada neću dati glas nekakvoj stranci koja frazeološkom pričom o "ekonomiji" de facto aminuje haram-tvorevinu. Ko je ovdje naivan? Niko nam ne brani da se ekonomski razvijamo, ali je u najmanju ruku bezobrazluk pod tom krinkom prodavati dijelove Bosne i Hercegovine onima koji su počinili genocid. Pitam vas simpatizere lika i djela Fahrudina Radončića, da li je to "bošnjački interes" prihvatati RS kao neupitnu? Da li je to "bošnjačko jedinstvo" kada na takve riječi sa odobravanjem reagiraju deklarirani četnici? I na kraju, koji je klinac Fahro Radončić u našim životima da on odlučuje o tome da li će RS biti upitna ili neupitna?!
Dobro pazite šta radite i za koga glasate na ovim izborima, jer nam lako mogu biti i posljednji...
Izvinjavam se na ovom izbornom ekskursu, ali je meni sasvim dovoljno ovo da potvrdim moje tvrdnje vezane za pitanje "ZAŠTO JE FAHRO FORMALNO UŠAO U POLITIKU?!"
Aha, ok, a sad nagradno pitanje, ciji babo (na cijem putu kako nam porucuju njegovi nasljednici treba da idemo) i ciji tadasnji sef stranke je potpisao i tako vjecno ,,aminovao'' i fakticki priznao republiku srpsku, kad je ista bila na pragu vojnickog poraza??? Zbog te stranke i te kukavicke politike mi i imamo ovaj tumor u BIH na njenih 49% koji ne mozemo odstraniti onako kako bismo zeljeli. Sta sad trebamo dozivotno sami od sebe pravit Palestince? Treba pronaci nacin i mogucnosti da se rs integrise i da ne sanjaju vjecno o nekom osamostaljenju. To se ne moze jednostrano postici sa supljim parolama tipa 100% BIH i ,,sa nama jaca BIH''. U tom slucaju su buduci sukobi vec programirani, a ja to zbog svoje djece vise ne zelim. :roll:
Adriatic

#3787 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adriatic »

Joj kad nam Rile počne rješavati ekonomske probleme. :D
Već ga vidim ko ministra ili bar poslanika. :lol:
Nema više viceva, sve je stvarnost.
Real Khan

#3788 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

A1fa wrote:
Real Khan wrote:Vrlo je simptomatično i alarmantno bilo vidjeti sinoć na TV debati kako Dr. Kabil predstavlja ideje, planove i program SBB-a, a istovremeno onaj predstavnik Srpske radikalne stranke klima glavom u znak odobravanja (da ne kažem kako je stari gospodin prosto svršavao u ekstazi kada je čuo kako je SBB-u Republika Srpska "trajna i neupitna"...ali se mi eto "moramo baviti ekonomijom"... FUJ!!!

Naravno da se trebamo baviti ekonomijom, ali NIKADA ne smijemo dati legitimitet genocidnoj tvorevini. NIKADA! Čak ni u šali, onako verbalno! Ko im jebe mater, neka grizu sebi mooda, ali od mene RS nikada neće dobiti saglasnost. Isto tako, nikada neću dati glas nekakvoj stranci koja frazeološkom pričom o "ekonomiji" de facto aminuje haram-tvorevinu. Ko je ovdje naivan? Niko nam ne brani da se ekonomski razvijamo, ali je u najmanju ruku bezobrazluk pod tom krinkom prodavati dijelove Bosne i Hercegovine onima koji su počinili genocid. Pitam vas simpatizere lika i djela Fahrudina Radončića, da li je to "bošnjački interes" prihvatati RS kao neupitnu? Da li je to "bošnjačko jedinstvo" kada na takve riječi sa odobravanjem reagiraju deklarirani četnici? I na kraju, koji je klinac Fahro Radončić u našim životima da on odlučuje o tome da li će RS biti upitna ili neupitna?!
Dobro pazite šta radite i za koga glasate na ovim izborima, jer nam lako mogu biti i posljednji...
Izvinjavam se na ovom izbornom ekskursu, ali je meni sasvim dovoljno ovo da potvrdim moje tvrdnje vezane za pitanje "ZAŠTO JE FAHRO FORMALNO UŠAO U POLITIKU?!"
Aha, ok, a sad nagradno pitanje, ciji babo (na cijem putu kako nam porucuju njegovi nasljednici treba da idemo) i ciji tadasnji sef stranke je potpisao i tako vjecno ,,aminovao'' i fakticki priznao republiku srpsku, kad je ista bila na pragu vojnickog poraza??? Zbog te stranke i te kukavicke politike mi i imamo ovaj tumor u BIH na njenih 49% koji ne mozemo odstraniti onako kako bismo zeljeli. Sta sad trebamo dozivotno sami od sebe pravit Palestince? Treba pronaci nacin i mogucnosti da se rs integrise i da ne sanjaju vjecno o nekom osamostaljenju. To se ne moze jednostrano postici sa supljim parolama tipa 100% BIH i ,,sa nama jaca BIH''. U tom slucaju su buduci sukobi vec programirani, a ja to zbog svoje djece vise ne zelim. :roll:

Ma, ja sam tada (i sada) psovao tom "babi" i babinog babu kada je potpisao Republiku Srpsku. Govorio sam da bi mu bilo bolje da mu se ruka osušila... (jedino mi je bilo drago što se neće više ratovati i ginuti, ali ne bih se bunio i da smo nastavili jer nas je baš krenulo).

A što se tiče ovoga:
Treba pronaci nacin i mogucnosti da se rs integrise i da ne sanjaju vjecno o nekom osamostaljenju.
Na žalost, moram te razočarati jer RS se nikada neće htjeti (svojevoljno) integrisati, niti će prestati sanjati snove koje sanjaju zadnjih 200 godina. Politika skidanja gaća i naguzivanja velikosrpskom establishmentu definitivno neće privoliti iste da se okrenu Bosni i Hercegovini na konstruktivan način. Njihova politika je pokušaj da se toliko država blokira da se svima ogadi i da kažu: "jebi im mater, neka idu i 3p.m." I šta sad' trebamo uraditi? Da li da im pustimo da u miru ostvare što nisu bili u stanju učiniti u ratu? Ja mislim da oni nisu sposobni ni za šta, pa ni to što planiraju. Međutim, jedini spas im je da nađu pogodnog "prvog u Bošnjaka" koji će im dati potrebne papire za rahat osamostaljenje. Ljudi, defetizam je najveća opasnost po Bosnu i Hercegovinu. Ja se ne bojim ni srpskih tenkova, ni njihovih karikatura od političara, nego me jedino plaše prodane duše koje imaju ili medijsku ili finansijsku moć da nas prodaju za nekim kafanskim stolom...ili ne daj bože, u Parlamentu BiH!
Bosnolog

#3789 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

HAVA3OVE predizborne bljuvotine,sve u sluzbi sefa,.......Ako oavj Krimos dode na vlast crno se pise Bosni i njenim gradanima,......
Dr. Avdić: Amerikancima je Bog dao Obamu, a nama Radončića!
Nećemo koaliciju s onima koji su pokrali i unazadili BiH, hoćemo samo jednu koaliciju - koaliciju s vama, s narodom i apsolutnu pobjedu, istakao Radončić
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/izbo ... donia.html
Real Khan

#3790 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Bosnolog wrote:HAVA3OVE predizborne bljuvotine,sve u sluzbi sefa,.......Ako oavj Krimos dode na vlast crno se pise Bosni i njenim gradanima,......
Dr. Avdić: Amerikancima je Bog dao Obamu, a nama Radončića!
Nećemo koaliciju s onima koji su pokrali i unazadili BiH, hoćemo samo jednu koaliciju - koaliciju s vama, s narodom i apsolutnu pobjedu, istakao Radončić
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/izbo ... donia.html
Auuuu :shock: Izgleda da je FahrA na neki način ipak uspio "zadobiti naklonost ABA3A" :lol:
StupskaBitanga

#3791 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Današnji biseri Avaza
Selimbegović:Medijska papiga i ratna „divjakuša“
Savez za bolju budućnost BiH u prepunim dvoranama
Dr.Avdić: Amerikancima je Bog dao Obamu,a nama Radončića!
Oduševljenje pristalica: Radončić dolazi na skup

a SBB je i u TV programu
Medju gostima u studiju će biti Adnan Bašić, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za Državni parlament i „zlatni ljiljan“

nemojte me pogrešno shvatiti ali Utemeljitelj ostavlja dojam kao da je Mojsije koji je sišao s neba da nas sve spasi
odvratno
joeaziz

#3792 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

StupskaBitanga wrote:Današnji biseri Avaza
Selimbegović:Medijska papiga i ratna „divjakuša“
Savez za bolju budućnost BiH u prepunim dvoranama
Dr.Avdić: Amerikancima je Bog dao Obamu,a nama Radončića!
Oduševljenje pristalica: Radončić dolazi na skup

a SBB je i u TV programu
Medju gostima u studiju će biti Adnan Bašić, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za Državni parlament i „zlatni ljiljan“

nemojte me pogrešno shvatiti ali Utemeljitelj ostavlja dojam kao da je Mojsije koji je sišao s neba da nas sve spasi
odvratno
nema te ko sta pogresno shvatiti. psihopata se ponasa ko da je bog alah, mojsije, shiva i buda u jednom.
Banksy

#3793 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

joeaziz wrote: nema te ko sta pogresno shvatiti. psihopata se ponasa ko da je bog alah, mojsije, shiva i buda u jednom.
Na skup je stigao s četom tjelohranitelja i pancirnim prslukom, automobilima koji su sve vrijeme stajali upaljeni, a bili su prisutni i policajci u civilu.
VjecitiStudent

#3794 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

DinoZe wrote:Nemojte me shvatiti kao nekoga fana od Fahre ili SBB.
Ali kada ovako razmislim sta se sve dogazdalo u proslosti:
Imamo SDA 20 godina na vlasti,pa nam je tako da nemoze gore biti.
Imali smo SDP par godina na vlasti i godinama sudjelovali u vlasti pa corak.
SBiH nas je toliko unazadila u zadnjih par godina da je nevjerovatno a da ne pricam o tome da su se najveci kriminalci hostapleri skupili u toj stranici. ( Energetska mafija i gospoda Orucevic i Heco )
Znaci sve u svemu mi nemamo sta izgubiti gore nemoze biti nego sada, znaci bolje dati SBB sansu nego da ispadnemo opet ovce i glasamo za one koji nas udaraju spolovilom u celo zadnjih 20 godina.
Imam neki osjecaj da ako skupimo redove i nrp SBB bude jaka da cemo moci bolje parirati onom traktoristi iz Laktasa.
Jer i sami vidite u RS se kampanja zasniva samo na srbstvu kao da imaju kesa do krova i super uslove pa nemoraju ni ocemu pricati drugo.
Uglavnom mi moramo nesto promijeniti, pa bilo s kim.
Adnan Terzic je tebi promjena?
Zasto onda ne mijenjati sa Lamijom Tanovic, Ibrom Spahicem, ...?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3795 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

DinoZe wrote: Imali smo SDP par godina na vlasti i godinama sudjelovali u vlasti pa corak.
kojim godinama? kao načelnici opština :-) jaka vlast :-)
ultima_palabra

#3796 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

DinoZe wrote:Nemojte me shvatiti kao nekoga fana od Fahre ili SBB.
Ali kada ovako razmislim sta se sve dogazdalo u proslosti:
Imamo SDA 20 godina na vlasti,pa nam je tako da nemoze gore biti.
Imali smo SDP par godina na vlasti i godinama sudjelovali u vlasti pa corak.
SBiH nas je toliko unazadila u zadnjih par godina da je nevjerovatno a da ne pricam o tome da su se najveci kriminalci hostapleri skupili u toj stranici. ( Energetska mafija i gospoda Orucevic i Heco )
Znaci sve u svemu mi nemamo sta izgubiti gore nemoze biti nego sada, znaci bolje dati SBB sansu nego da ispadnemo opet ovce i glasamo za one koji nas udaraju spolovilom u celo zadnjih 20 godina.
Imam neki osjecaj da ako skupimo redove i nrp SBB bude jaka da cemo moci bolje parirati onom traktoristi iz Laktasa.
Jer i sami vidite u RS se kampanja zasniva samo na srbstvu kao da imaju kesa do krova i super uslove pa nemoraju ni ocemu pricati drugo.
Uglavnom mi moramo nesto promijeniti, pa bilo s kim.
Razmisli malo bolje :-D Najbolje će ti biti da nađeš kakvog kolekcionara starih novina, pa da pročitaš Avaze iz septembra 1996, 1998, 2000, 2002, 2006... pa da nam onda kažeš koju o promjenama.
spreca

#3797 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

Ma gdje nadje ovo SBB ,uh ja od njih se stitim bijelim lukom :D
VjecitiStudent

#3798 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

DinoZe wrote:Dok je Adnan Terzic bio predsjedavajuci vjeca ministara BiH je ostvarila najbolje rezultate u reformama.
Dokazao je da je bio sposoban za neke stavri, naravno da i on ima mana, ale je bio najbolji predsjedavajuci.

Gospodza Tanovic, jako dobra, pametna i iskusna politicarka, ali nisam siguran da ima dovoljno snage da udze u vlast.
:shock:
Adnan Terzic, diplomirani geodeta, lik koji niti jedan strani jezik ne zna, koji nam je obecao izgradnju autoputa 2006., ukidanje viza 2005 ...
Da nije bilo energicnog Ashdowna i kooperativnog Cavica u RS-u, reforme, koje su slucajno koincidirale sa Terzicevim mandatom, bi se desile malo sutra.

Nego, jel' Avaz konacno podrzao Radoncica? :D
5 0 5

#3799 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 5 0 5 »

DinoZe wrote:
Razmisli malo bolje :-D Najbolje će ti biti da nađeš kakvog kolekcionara starih novina, pa da pročitaš Avaze iz septembra 1996, 1998, 2000, 2002, 2006... pa da nam onda kažeš koju o promjenama.

Ja mislim da trebamo prije svega nekog jakog privrednika na vodecoj poziciji. Fharo je kroz ono sto mu je SDA omogucila sa poctenim kapitalom u samom vrhu ako ne i broj jedan. onoliko koliko je uzeo od Sarajeva toliko mu je i vratio. Znaci sposoban je i maher je.
Ima i ostalih pametnih ljudi tipa L. Tanovic ili I.Spahic ali oni nemaju dovoljno snage za danasnju politiku, jer treba biti maher i carsijaner-))
To je Do Dick nabolje pokazao.
Sve usvemu treba skinuti ove sto su nas do sada levatili pa ko dodze neka doze. :bih:
Sjedi, Jedan!
ultima_palabra

#3800 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

DinoZe wrote:Razmisli malo bolje :-D Najbolje će ti biti da nađeš kakvog kolekcionara starih novina, pa da pročitaš Avaze iz septembra 1996, 1998, 2000, 2002, 2006... pa da nam onda kažeš koju o promjenama.

Ako sam te skontao, mislis vjerovatno na to da je Fahro kameleon.
I ja to mislim bio je malo uz ove malo uz one.
Ali tako je kako je kod nas. moramo nesto mijenjanti optimalo bi bilo kada bi narod mogao birati licnosti a ne stranke.
Ja mislim da trebamo prije svega nekog jakog privrednika na vodecoj poziciji. Fharo je kroz ono sto mu je SDA omogucila sa poctenim kapitalom u samom vrhu ako ne i broj jedan. onoliko koliko je uzeo od Sarajeva toliko mu je i vratio. Znaci sposoban je i maher je.
Ima i ostalih pametnih ljudi tipa L. Tanovic ili I.Spahic ali oni nemaju dovoljno snage za danasnju politiku, jer treba biti maher i carsijaner-))
To je Do Dick nabolje pokazao.
Sve usvemu treba skinuti ove sto su nas do sada levatili pa ko dodze neka doze. :bih:
Ako misliš da "maher" Dodik uspješno vodi RS, pogledaj malo revizorske izvještaje.

Druga stvar, u BiH iza rata, uspješne privrednike možeš nabrojati na prste jedne ruke...ako izbaciš one koji dobivaju poslove po stranačkoj liniji, i one koji se bave kriminalom... žalosno, ali tako je.

Ako ti SDA da početni kapital, obezbjedi ti tržište (državne institucije i preduzeća i stranačke centrale koje su 15 godina bile pretplaćene na Avaz), pravosuđe ti toleriše medijsko reketarenje (sjetimo se kampanje kada su se Bosnalijek, Klas i Pivara prestali reklamirati u Avazu, počela bjesomučna hajka na Arslanagića, Ahmovića i Selimovića - ova dvojica popustila, Hilmo nastavio rat) i transakcije sa mafijom (Keljmendi, Gaši), a i nakon što toliko padneš da više ne možeš dobiti kredite na komercijalnim osnovama državna banka te pogura sa 22 miliona "razvojnih" sredstava - pa koliko je teško biti "uspješan privrednik" :-) I povrh toga, čovjek je u finansijskoj gabuli zbog svoje megalomanije... da li stvarno želimo izručiti državu u naručje takvom čovjeku?
Post Reply