Ocito poznajemo razlicite vrste Svaba.fatality wrote:to je principijelno narod bez kompleksa. Ti odes kao kinez u minhen i kazes "unser bayern", a onom blentavom navijacu (svabi) drago sto njegov bayern vole i u dalekoj kini. kao sto rekoh, narod bez kompleksa, za razliku od naroda u nekim drugim zemljama ...pirmin wrote:Je`l vi i pred Münhenzanima kazete "Unser Bayern", "Wir haben..." ovo-ono...i kako oni na to reaguju?
Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pirmin
#3776 Re: Bundesliga
- MOSALJOZE
#3777 Re: Bundesliga
Finale BVB-BM
- simonese
#3778 Re: Bundesliga
nikako,Bayern ce otrest BVB-a u polufinaluMOSALJOZE wrote:Finale BVB-BM
-
groove
#3779 Re: Bundesliga
slazem se. evo jedan primjer kako su svabe "narod bez kompleksa"pirmin wrote:Ocito poznajemo razlicite vrste Svaba.fatality wrote:to je principijelno narod bez kompleksa. Ti odes kao kinez u minhen i kazes "unser bayern", a onom blentavom navijacu (svabi) drago sto njegov bayern vole i u dalekoj kini. kao sto rekoh, narod bez kompleksa, za razliku od naroda u nekim drugim zemljama ...pirmin wrote:Je`l vi i pred Münhenzanima kazete "Unser Bayern", "Wir haben..." ovo-ono...i kako oni na to reaguju?
http://www.youtube.com/watch?v=OutkzNYjXh0
od 42:00 je bas dio vezan za nogometnu utakmicu i navijace
- fatality
#3780 Re: Bundesliga
nema sta primjer ti je vrh. Isto da sa ljiljanima oko vrata odes medju cetnike i ispituje ih koliko je zvijezda igrala protiv partizana. Ovo je sigurno "prosjecni" njemacki navijac nema stagroove wrote:slazem se. evo jedan primjer kako su svabe "narod bez kompleksa"pirmin wrote:Ocito poznajemo razlicite vrste Svaba.fatality wrote: to je principijelno narod bez kompleksa. Ti odes kao kinez u minhen i kazes "unser bayern", a onom blentavom navijacu (svabi) drago sto njegov bayern vole i u dalekoj kini. kao sto rekoh, narod bez kompleksa, za razliku od naroda u nekim drugim zemljama ...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=OutkzNYjXh0
od 42:00 je bas dio vezan za nogometnu utakmicu i navijace
-
groove
#3781 Re: Bundesliga
ti ovdje pricas da je narod bez kompleksa i stvaras sliku da je kao u bajcifatality wrote: nema sta primjer ti je vrh. Isto da sa ljiljanima oko vrata odes medju cetnike i ispituje ih koliko je zvijezda igrala protiv partizana. Ovo je sigurno "prosjecni" njemacki navijac nema sta
- simonese
#3782 Re: Bundesliga
Bayern ako ovako nastavi igrati narednu sezonu zavrsava u 26.kolu
- fatality
#3783 Re: Bundesliga
ja pricam iz svog iskustva. Proveo sam 10 godina tamo, i mislim da sam imao vremena da stvorim neko misljenje.groove wrote:ti ovdje pricas da je narod bez kompleksa i stvaras sliku da je kao u bajcifatality wrote: nema sta primjer ti je vrh. Isto da sa ljiljanima oko vrata odes medju cetnike i ispituje ih koliko je zvijezda igrala protiv partizana. Ovo je sigurno "prosjecni" njemacki navijac nema stalicno sam vidio kako navijaci schalkea ovako se isto ponasaju. i u ostalim stvarima ova prica "narod bez kompleksa" je glupost.
Ti pak sto (ocito)svoje informacije cripis sa tv-a (tj. izreziranih reportaza) to je pak tvoja stvar. U ovoj reportazi su se sigurno desavale i lijepe stvari u ovih "GODINU" dana dok je ovaj proputovao, no on je uspio sakupit 2 sata materijala gdje ga ljudi maltretiraju. Elem, ne sporim da se ove stvari desavaju (ne samo u njemackoj nego svgudje), ali ovo je daleko od prosjecnog njemackog navijaca, iz "normale" okoline, kakvih je 95%.
-
groove
#3784 Re: Bundesliga
ovo "95%" kaze sve o tvom misljenju/iskustvufatality wrote:ja pricam iz svog iskustva. Proveo sam 10 godina tamo, i mislim da sam imao vremena da stvorim neko misljenje.groove wrote:ti ovdje pricas da je narod bez kompleksa i stvaras sliku da je kao u bajcifatality wrote: nema sta primjer ti je vrh. Isto da sa ljiljanima oko vrata odes medju cetnike i ispituje ih koliko je zvijezda igrala protiv partizana. Ovo je sigurno "prosjecni" njemacki navijac nema stalicno sam vidio kako navijaci schalkea ovako se isto ponasaju. i u ostalim stvarima ova prica "narod bez kompleksa" je glupost.
Ti pak sto (ocito)svoje informacije cripis sa tv-a (tj. izreziranih reportaza) to je pak tvoja stvar. U ovoj reportazi su se sigurno desavale i lijepe stvari u ovih "GODINU" dana dok je ovaj proputovao, no on je uspio sakupit 2 sata materijala gdje ga ljudi maltretiraju. Elem, ne sporim da se ove stvari desavaju (ne samo u njemackoj nego svgudje), ali ovo je daleko od prosjecnog njemackog navijaca, iz "normale" okoline, kakvih je 95%.
- fatality
#3785 Re: Bundesliga
ma haj nebitno, gledaj ti reportaze i dalje, to je istinagroove wrote:ovo "95%" kaze sve o tvom misljenju/iskustvufatality wrote:ja pricam iz svog iskustva. Proveo sam 10 godina tamo, i mislim da sam imao vremena da stvorim neko misljenje.groove wrote:
ti ovdje pricas da je narod bez kompleksa i stvaras sliku da je kao u bajcilicno sam vidio kako navijaci schalkea ovako se isto ponasaju. i u ostalim stvarima ova prica "narod bez kompleksa" je glupost.
Ti pak sto (ocito)svoje informacije cripis sa tv-a (tj. izreziranih reportaza) to je pak tvoja stvar. U ovoj reportazi su se sigurno desavale i lijepe stvari u ovih "GODINU" dana dok je ovaj proputovao, no on je uspio sakupit 2 sata materijala gdje ga ljudi maltretiraju. Elem, ne sporim da se ove stvari desavaju (ne samo u njemackoj nego svgudje), ali ovo je daleko od prosjecnog njemackog navijaca, iz "normale" okoline, kakvih je 95%.![]()
- Partijaner
#3786 Re: Bundesliga
Proveo sam i ja 5-6 godina u Hannoveru i ljudi su ljubazni i raspolozeni i msm da je tesko razjasnit tu frazu "narod bez kompleksa", uvijek ima izroda pa tako i u Njemackoj, tesko je generalizirati neke stvari, stvarno sirok pojam za raspravljanje, a msm da ovo nije ni vrijeme ni mjesto da raspravljamo o ovoj temi, vratimo se fudbalu i uivajmo.
- fatality
#3787 Re: Bundesliga
ovo za narod bez kompleksa sam ja mislio u smislu da im ne smeta kad neko iz bosne kaze "moj/nas bayern", za razlik od ovih kod nas koji broje krvna zrnca i analiziraju lozu da provjere da li ti imas pravo takvo sto reci. Ali je ovaj kolege iznad zapjenio, ali ocito na suho (isto kao da bih ja poceo palamuditi o sjevernoj koreji koju sam samo na slikama vidjeo)Partijaner wrote:Proveo sam i ja 5-6 godina u Hannoveru i ljudi su ljubazni i raspolozeni i msm da je tesko razjasnit tu frazu "narod bez kompleksa", uvijek ima izroda pa tako i u Njemackoj, tesko je generalizirati neke stvari, stvarno sirok pojam za raspravljanje, a msm da ovo nije ni vrijeme ni mjesto da raspravljamo o ovoj temi, vratimo se fudbalu i uivajmo.
-
groove
#3788 Re: Bundesliga
koji si ti papakfatality wrote:ovo za narod bez kompleksa sam ja mislio u smislu da im ne smeta kad neko iz bosne kaze "moj/nas bayern", za razlik od ovih kod nas koji broje krvna zrnca i analiziraju lozu da provjere da li ti imas pravo takvo sto reci. Ali je ovaj kolege iznad zapjenio , ali ocito na suho (isto kao da bih ja poceo palamuditi o sjevernoj koreji koju sam samo na slikama vidjeo)Partijaner wrote:Proveo sam i ja 5-6 godina u Hannoveru i ljudi su ljubazni i raspolozeni i msm da je tesko razjasnit tu frazu "narod bez kompleksa", uvijek ima izroda pa tako i u Njemackoj, tesko je generalizirati neke stvari, stvarno sirok pojam za raspravljanje, a msm da ovo nije ni vrijeme ni mjesto da raspravljamo o ovoj temi, vratimo se fudbalu i uivajmo.
-
groove
#3789 Re: Bundesliga
dzaba sto su bili ljubazni opet nisi postao h96-fanPartijaner wrote:Proveo sam i ja 5-6 godina u Hannoveru i ljudi su ljubazni i raspolozeni i msm da je tesko razjasnit tu frazu "narod bez kompleksa", uvijek ima izroda pa tako i u Njemackoj, tesko je generalizirati neke stvari, stvarno sirok pojam za raspravljanje, a msm da ovo nije ni vrijeme ni mjesto da raspravljamo o ovoj temi, vratimo se fudbalu i uivajmo.
- simonese
#3790 Re: Bundesliga
decki,samo laganini
- Partijaner
#3791 Re: Bundesliga
Ma razumijem na sta si aludirao.fatality wrote:ovo za narod bez kompleksa sam ja mislio u smislu da im ne smeta kad neko iz bosne kaze "moj/nas bayern", za razlik od ovih kod nas koji broje krvna zrnca i analiziraju lozu da provjere da li ti imas pravo takvo sto reci. Ali je ovaj kolege iznad zapjenio , ali ocito na suho (isto kao da bih ja poceo palamuditi o sjevernoj koreji koju sam samo na slikama vidjeo)Partijaner wrote:Proveo sam i ja 5-6 godina u Hannoveru i ljudi su ljubazni i raspolozeni i msm da je tesko razjasnit tu frazu "narod bez kompleksa", uvijek ima izroda pa tako i u Njemackoj, tesko je generalizirati neke stvari, stvarno sirok pojam za raspravljanje, a msm da ovo nije ni vrijeme ni mjesto da raspravljamo o ovoj temi, vratimo se fudbalu i uivajmo.
Drukciji mentaliteti, drukcije razmisljanje, ne mozes neke stvari to promjeniti kod ljudi.
@groove, ja sam itekako fan Hannovera, bio sam prisutan na nekoliko utakmica dok je jos bio onaj stario stadion.
-
groove
#3792 Re: Bundesliga
ej, trebao je taj outing malo ranije da bude. onda bi bio 01.02.13 navece jedan maksuz pozdrav za partijanera 
- Partijaner
#3793 Re: Bundesliga
3 za 3, sta hoces.groove wrote:ej, trebao je taj outing malo ranije da bude. onda bi bio 01.02.13 navece jedan maksuz pozdrav za partijanera
- veella
#3794 Re: Bundesliga
Poluvrijeme Freiburg vodi 2:1
Jako dobar ove sezone, zasluzuju evropu
Jako dobar ove sezone, zasluzuju evropu
- Partijaner
#3795 Re: Bundesliga
Hajde Hannofa preokreci to.
Mora se reci stvarno, Freiburg najvece iznenadzenje ove sezone, ko bi rekao, vazda su se mucili na dnu tabele a vidi sad.
Mora se reci stvarno, Freiburg najvece iznenadzenje ove sezone, ko bi rekao, vazda su se mucili na dnu tabele a vidi sad.
- BHF_Manijak
#3796 Re: Bundesliga
Freiburg u Evropi?!?!
Kakvo ce to ekspresno ispadanje biti naredne godine. Kao Mainz! Steta za koeficijent lige!
Ali ko je kriv HSV-u, Stuttgartu, Werderu, sto su kite postali!
- Partijaner
#3797 Re: Bundesliga
Hajd HSV, pa eto recimo i VfB oni su vec odavno rasulo, pogotovo kod HSV-a, a sto se tice Freiburga Bgm moram reci mogu konkurisati i za LP, sve zavisi kako ce S04 sutra odigrati sa Guzenom.
Ne znam kako ce se znati snaci u Europi s obzirom da Freiburg nije odavno izlazio na evropsku scenu, zadnj put u kup Uefa 2001, za vrijeme 16-nje"ere" Finka, ova momcad Streicha bi mogla da bude jos bolja, samo ako zadrze ovaj kostur igraca i sa jos par pojacanja mislim da bi se mozda mogli nekako nosit u LE, a za LP msm da ne pripadaju tamo, ali odlicno po meni da se i druge ekipe malo digni iz sivila, sto da ne.
Ne znam kako ce se znati snaci u Europi s obzirom da Freiburg nije odavno izlazio na evropsku scenu, zadnj put u kup Uefa 2001, za vrijeme 16-nje"ere" Finka, ova momcad Streicha bi mogla da bude jos bolja, samo ako zadrze ovaj kostur igraca i sa jos par pojacanja mislim da bi se mozda mogli nekako nosit u LE, a za LP msm da ne pripadaju tamo, ali odlicno po meni da se i druge ekipe malo digni iz sivila, sto da ne.
- fosil
#3798 Re: Bundesliga
Freiburg je vec sad pola ekipe rasprodao. Bice im veselo do godine.
- MOSALJOZE
#3799 Re: Bundesliga
HSV kakav je bio prošle godine i ovo im je dobro.Štutgart nije bio loš na početku sezone,ali hajvani nisu kupili 2 igrača kako treba.Ibišević im svaku tekmu igra,slomi se trčeći.Onda su prodali neke igrače(čini mi se 2 igrača) i doveli 2.Ako tako misle i dogodine nek pripreme kofere za cvajtu.
-
groove
#3800 Re: Bundesliga
kakva analizaBHF_Manijak wrote:Freiburg u Evropi?!?!![]()
Kakvo ce to ekspresno ispadanje biti naredne godine. Kao Mainz! Steta za koeficijent lige!
![]()
![]()