Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ljudi, imam jedno pitanje.. Treca sam godina na knjizevnosti na nasem faxu.. Buduci da sam ovo ljeto nasla neki posao, i malo kasnim sa dodiplomskim, a ostala su mi i 2 ispita sad za septembar.. Ti ispiti me ne brinu, ali ovaj zavrsni brine. Ova dva ispita cu dati sad, spremila sam ih, ali zavrsni def. necu stici, jer je rok za upis u drugi ciklus za 15 dana.. Ako mi ostane samo dodiplomski, jel ja moram cekati iducu godinu do septembra, ili januar, ili onaj prvi rok sto bude za odbranu u julu, il kad mogu to odbraniti .. kako to ide? (valjda ste me skontali :S)
Hvala
Ja imam jedan specifičan problem. Studirala sam prije par godina na Filozofskom. Položila sve ispite dodiplomskog studija, odbranila završni rad, imala jako loše iskustvo na studentskoj službi i odustala od svih administrativnih obaveza koje poslije dolaze. Da ne bih dalje duljila, odlučila sam da to sada riješim. Razgovarala sam sa ''divnim'' tetama na studentskoj koje su mi rekla da je neophodno da dođem da odradim apsolvaturu. Može li mi neko objasniti koje su tačno moje obaveze? Naime ja nisam iz Sarajeve, a ponavljam ''divne tete'' odbijaju da mi daju konkretne informacije preko telefona.
Ljudi imam jedno pitanje...studiram psihologiju vec 3 godine,a jos sam prva Jedan predmet zeza vec dvije god ..Eh sad,zanima me da li se mogu prebaciti na drugi odsjek,ako u septembru ne polozim taj predmet? Konkretno,prebacila bih se na pedagogiju...kako ide to prebacivanje sa jednog na drugi odsjek,ako neko zna ili je imao slicno iskustvo-please heeelp...
Last edited by bubica9000 on 02/09/2012 04:59, edited 1 time in total.
Minea wrote:Ja imam jedan specifičan problem. Studirala sam prije par godina na Filozofskom. Položila sve ispite dodiplomskog studija, odbranila završni rad, imala jako loše iskustvo na studentskoj službi i odustala od svih administrativnih obaveza koje poslije dolaze. Da ne bih dalje duljila, odlučila sam da to sada riješim. Razgovarala sam sa ''divnim'' tetama na studentskoj koje su mi rekla da je neophodno da dođem da odradim apsolvaturu. Može li mi neko objasniti koje su tačno moje obaveze? Naime ja nisam iz Sarajeve, a ponavljam ''divne tete'' odbijaju da mi daju konkretne informacije preko telefona.
Apsolvatura znaci da ti oni naprave popis stvari koje su oni izgubili ili profesori pogrijesili, pa ti moras to popravljati. Recimo ako ti nedostaju potpisi na prijavama moras naci profesore da ti se potpisu, ako su pogresni datumi, moras naci profesore da ti ih isprave i onda im to predas na studentskoj.
500 godina wrote:jel živ bimbo? jel izašo iz sanatorija?
Živ, preživ Taj ne odustaje
Mislim, ne predaje trenutno nakon masovnih scena koje je priredio, ali mislim da će mu ukinuti tu zabranu i da će uskoro opet početi predavati. U međuvremenu, voli naletiti na faks. On i njegov šešir
Sorel wrote:Cielo, odeš na studentsku i pitaš.
Al' sigurno znam da se nećeš morat' ponovo upisivati jer si već student tog faksa :D
Vjerovatno ću i ja opet u prvi :D
Upravo tako :D Kamen mi je sa srca spao. Da znaš koliko mi je mrsko ganjati sve one dokumente, uh. E sad me još zanima koliki će biti troškovi obnavljanja? Kakva je računica za to? Nemam nijedan ispit u indexu. Fizički sam bio spriječen da idem na njih, šta ja mogu.
Redovni, kako ja znam, plaćaju 200 km za obnovu i još one standardne troškove (biblioteka i informatika). Sf i vanredni plaćaju po ispitu (tako mi bubica gore reče).
Mislim da konacne budu objavljene negdje 2-3 dana nakon preliminiranih, zbog regularnih zalbenih rokova, ali i konacna ce biti ista kao i ova, ili sa neznatnim izmjenama.
A, najbolje ti je provjeriti na studentskoj do kada je rok da predas papire, ali trebalo bi da mozes odmah nakon sto objave i konacne liste.