Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
zunazu

#3776 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zunazu »

Image
HM 2011

#3777 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by HM 2011 »

The make or brake approach.....

Ako nešto ne postoji onda to ili napravi i neka nestane u korijenu.....

Fahrudin Radončić i dalje nastavlja pokazivati iznimnu ljubav prema BiH uploadujući ove tekstove i planiraću izdanje u seriji....

Ovaj tekst se sada nalazi u arhivi USA Vojske - tako da dalje prezentiranje ovog teksta samo povećava stepen radikalizacije bilo koga - u pitanju je gotova stvar - ako iko želi znati išta više u JI Europi čita ovaj rad i to je to - to smo mi u očima US ARMY za sljedećih 40 godina i to ništa ne može promjeniti.....

Terrorism and terrorists....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktuelni bošnjački član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović najistaknutiji je i najistureniji predstavnik islamskog radikalizma u našoj državi. Tvrdi to grupa američkih nevladinih organizacija okupljenih oko Instituta za strateške studije (SSI).

Znao je sve

U obimnom izvještaju o prisustvu islamskih radikala u BiH SSI, zajedno s američkim ratnim koledžom i još pet organizacija, prikazao je djelovanje radikalnih islamskih elemenata sunitske i šiitske provenijencije. Izetbegović se navodi kao ličnost koja je od početka znala i bila uključena u sve aktivnosti koje se tiču tih elemenata.

bakir-12

Izetbegović i Ahmedinedžad: Nekadašnji susret starih saveznika

- Nevjerovatno je da Izetbegović, koji je bio lični sekretar svog oca Alije, nije znao za ove brojne aktivnosti. Isto tako je nevjerovatno da nije imao informacije o dovođenju mudžahedina u BiH u vrijeme rata - navodi se, između ostalog, u analizi.

Na skoro stotinu stranica analitičari opisuju ratna i poratna dešavanja u BiH i fenomen dolaska radikala.

- Bakir, koji je godinama bio direktor Zavoda za izgradnju Sarajeva, bio je umiješan u izgradnju džamije Kralj Fahd. Poznata je njegova uloga u realizaciji plana da se zemlja koja je prethodno bila u vlasništvu Srba pokloni Saudijskoj Arabiji. Ova džamija, najveća na Balkanu, poznata je i po svojoj ulozi kao centar vehabističkog utjecaja i moći u BiH - tvrde američki analitičari.

Ističu da sve to predstavlja negaciju modernog islama koji se prakticira u BiH.

- Izetbegovićeva povezanost s ovom džamijom sugerira da on ne dijeli animozitet koji većina muslimana u BiH ima prema ovoj vrsti prakticiranja islama - posebno ističu analitičari.

Oni ga povezuju i s Muslimanskim bratstvom, ali i iranskim elementima.

- Bakir Izetbegović poznat je i po svojim simpatijama prema Iranu. Tokom njegovog mandata u Predsjedništvu BiH bilateralne veze s Iranom pojačane su i proširene, uključujući trgovinu i investicije. U februaru 2013., tokom svog susreta s tadašnjim iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmedinedžadom (Mahmoud Ahmadinejad) u Kairu, Izetbegović se založio i za tješnje veze s Iranom. Dok male države poput BiH prirodno nastoje održati dobre odnose s velikim silama, ovakve inicijative jednostavno strše i dolaze u vrijeme kada su Ujedinjeni narodi, SAD i Evropska unija uveli nove sankcije da bi izolirali režim u Teheranu - navode analitičari.

Vehabističke vođe

Navode se i medijski izvještaji iz BiH koji upozoravaju i pod lupu stavljaju aktivnosti Iranaca u BiH. Citira se tekst iz magazina „Slobodna Bosna“, koji status i ulogu Instituta „Ibn Sina“ u Sarajevu dovodi u pitanje, kao i poziciju i aktivnosti 200 tzv. biznismena iz Irana koji djeluju u BiH.

fahro

Foto: Avaz (Radončić: Protjerao Irance)

- Kontroverze su još više narasle kada su iranski zvaničnici optuženi za veze s islamističkim teroristima. U proljeće 2013. Bakir se upustio u razmirice sa svojim političkim rivalom Fahrudinom Radončićem, nekadašnjim biznismenom i u to vrijeme državnim ministrom sigurnosti. Bakir je u više navrata intervenirao i protivio se protjerivanju dvojice iranskih diplomata, koje je Radončić za "neprikladne aktivnosti" proglasio nepoželjnim osobama - navodi se u izvještaju američkih organizacija.

Naglašava se da su dvojica od trojice na kraju protjeranih Iranaca bila u stalnom kontaktu s vehabističkim vođama u Gornjoj Maoči.

Preporuke SAD, NATO-u i EU

Sedam američkih analitičkih organizacija u svom je izvještaju dalo detaljne preporuke SAD, NATO savezu i Evropskoj uniji o tome kako da djeluju u BiH.

Kada je SAD u pitanju, date su političke, ali i vojne preporuke, posebno Stejt departmentu i Pentagonu. Između ostalog, analiziraju se opcije ili ponovnog američkog vojnog angažmana u BiH ili ubrzanog ulaska naše države u NATO.

Ako bi se prihvatila druga opcija, NATO bi imao posebnu ulogu, u okviru koje bi se trebala obratiti posebna pažnja na poziciju bosanskih Srba po pitanju ulaska BiH u Alijansu.

EU, pak, svojim mehanizmima proširenja ne može riješiti neke od ključnih sigurnosnih izazova BiH. No, ulazak BiH u EU jedna je od vitalnih stavki u nastojanjima da se situacija u našoj državi konačno stabilizira i krene nabolje.

Sutra u printanom izdanju "Dnevnog avaza" o vezama Silajdžića, Cerića i mladomuslimanskog kruga s islamistima.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/155317/americ ... hBkf4.dpuf
saale

#3778 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by saale »

Mene samo zanima ko kupuje ovo smece od novine,,? AVAZ=MORDOR!
starii

#3779 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by starii »

saale wrote:Mene samo zanima ko kupuje ovo smece od novine,,? AVAZ=MORDOR!
jel ono avaz opet krenuo sa minder novinarstvom :D :D
kakavdanakneiskustvu

#3780 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by kakavdanakneiskustvu »

saale wrote:Mene samo zanima ko kupuje ovo smece od novine,,? AVAZ=MORDOR!

ja pozajmim od kolege,za tri minuta ga prgledam
Ned071

#3781 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Ned071 »

http://www.avaz.ba/clanak/156522/sabina ... a-u-berlin

Obrukala je i svoju i moju familiju i neka joj je na čast. Poslala mi je poruku putem društvene mreže, tvrdeći da je otišla jer je gladna, te da ne vidi budućnost u BiH. No, to nije istina. Prije godinu sam našao SMS-ove u mobitelu, ljubavnog sadržaja. Tada sam radio i nutela se bacala po kući. :D
The BEN10

#3782 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by The BEN10 »

Ned071 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/156522/sabina ... a-u-berlin

Obrukala je i svoju i moju familiju i neka joj je na čast. Poslala mi je poruku putem društvene mreže, tvrdeći da je otišla jer je gladna, te da ne vidi budućnost u BiH. No, to nije istina. Prije godinu sam našao SMS-ove u mobitelu, ljubavnog sadržaja. Tada sam radio i nutela se bacala po kući. :D
:-) :run:
StupskaBitanga

#3783 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Ma daj :shock:
Ned071

#3784 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Ned071 »

nutela kao paradigma :D
cpu_fan

#3785 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by cpu_fan »

Image :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3786 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by kakavdanakneiskustvu »

ivo ima dvojnika
StupskaBitanga

#3787 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Konačno jedan kvalitetan šamar za Avaz i njegovog stvarnog vlasnika
http://www.avaz.ba/clanak/157579/turkov ... tnje-cavki
Apsolutno nije riječ o stilu napisanog već o težini
Ali sloboda govora nalaže da svako ima pravo na svoje mišljenje i kao što je Sud ustvrdio nema osnova za krivično djelo
Meni ovo više liči na ono tuži baba resa za komadić mesa ili učiteljice učiteljice meni j onaj rekao ružnu riječ
Eleonora

#3788 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Eleonora »

Da li iko zna kako se može saznati da li je pao tiraž ove novine? :zoka:
saale

#3789 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by saale »

Eleonora wrote:Da li iko zna kako se može saznati da li je pao tiraž ove novine? :zoka:
Vjeruj da sam se i ja isto pitao,

Taj podatak ima uprava za inderektno oporezivanje, ali dal su ti podatci javni neznam.
Eleonora

#3790 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Eleonora »

saale wrote:
Eleonora wrote:Da li iko zna kako se može saznati da li je pao tiraž ove novine? :zoka:

Taj podatak ima uprava za inderektno oporezivanje, ali dal su ti podatci javni neznam.
Hmmm... Priča se da jeste pao, ali to su kuloarske priče. Kako podatak provjeriti? Čini se da ipak nije javan...
Od nekih agencija koje prate javno mnijenje i čitanost saznah da su ti podaci malte ne ''stogo pov.''
Čemu tolika tajnost?!
saale

#3791 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by saale »

[
/quote]Priča se da jeste pao, ali to su kuloarske priče. Kako podatak provjeriti? Čini se da ipak nije javan...
Od nekih agencija koje prate javno mnijenje i čitanost saznah da su ti podaci malte ne ''stogo pov.''
Čemu tolika tajnost?!
[/quote]

Ma ja mislim da je samo pitanje dana kada ce se oni ugasiti kao novina, ja radim u jednoj velikoj firmi i nekada se avaz raznosio s kioska,prvi moj radni kolega ga je uzimao svako jutro ali evo zadnjih dana se zali kako ga nema? A ono sto sam takodjer primjetio po kaficima sve vise konobari kupuju oslobodjenje sto je nekad bilo nezamislivo, :-D
Eleonora

#3792 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Eleonora »

:-D Dakle, stvari se mijenjaju. Ne kažem da je i Oslobođenje dobro, ali barem, za razliku od Avaza, ne ubija ljude u pojam. :-)
York Light 100`s

#3793 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by York Light 100`s »

Dnevni avaz je postao list u kojem se mogu naći veoma primitivni primjeri napada na muslimane. Danas (četvrtak, 22.januar2015.) je u Dnevnom avazu objavljen izvještaj sa Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Kataru, a u kojem se Avazov dopisnik Amer Čulić na krajnje primitivan, do kraja neprofesionalan način ismijava sa novinarkom koja nosi nikab. “U Dohi je sve u duhu Svjetskog prvenstva, novinari stižu sa svih strana svijeta, a jedna od njih posebno je bila zanimljiva zbog svoje ljepote”, napisao je primitivac Amer Čulić. Uz citirane navode Čulić je priložio fotografiju neimenovane novinarke sa nikabom uz potpis: “Prelijepa kolegica, novinarka, u Press-centru u dvorani Lusil”.
Ubjeđeni smo da ovaj tekst neće utjecati na uređivačku svijest kolega u Dnevnom avazu, ne vjerujemo ni da će kolega Amer Čulić shvatiti da je na ovaj način dokazao koliki je primitivac i neprofesionalac. Pa ipak, ovaj tekst će ostati kao svjedok novim generacijama novinara, da uzmu pouku i da znaju poštovati prava i izbor drugih ljudi.
Image
smasma

#3794 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by smasma »

Eleonora wrote:
saale wrote:

Hmmm... Priča se da jeste pao, ali to su kuloarske priče. Kako podatak provjeriti? Čini se da ipak nije javan...
Čemu tolika tajnost?!
mislim da nije pao. sumnjam da ce ikad. frajer namazan, pise sto narod voli da cita, a narod kupuje. evo jebeni ekspres, najprodavanija novina u BiH. a znate i sami sta sve pise tamo.
neki

#3795 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by neki »

Naravno da je pao, ali nije pao zato sto je Avaz smece od novine nego zato sto su stampani mediji koji prenose agencijske vijesti u stagnaciji pred internetom.
Avazu se nazalost vjerovatno povecava procentualni udio u prodaji dnevnih novina u BiH, sto dovoljno govori kako zaglupljen narod ovdje zivi
StupskaBitanga

#3796 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

nabolji ti je pokazatelj kada vidiš petkom kako su siromašni po pitanju broja strana
Petkom je prije 5-6 godina i prije Avaz imao mnogo više strana a tiraž je jedno vrijeme bio oko 110 hiljada primjeraka
Nažalost siguran sam da je recimo danas petkom max 50 hiljada
York Light 100`s

#3797 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by York Light 100`s »

Radončić odbio mogućnost koaliranja sa radikalno vođenom SDA - ne pada nam napamet da koaliramo sa SDA

http://www.avaz.ba/clanak/160890/radonc ... odenom-sda

Ne pada mi na pamet da zovnem Kim Kardashian na sastanak. Nije razlog što me ne yebe ni 2% nego razlog zašto ja nisam s njom je da meni ne pada na pamet
saale

#3798 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by saale »

York Light 100`s wrote:Radončić odbio mogućnost koaliranja sa radikalno vođenom SDA - ne pada nam napamet da koaliramo sa SDA

http://www.avaz.ba/clanak/160890/radonc ... odenom-sda

Ne pada mi na pamet da zovnem Kim Kardashian na sastanak. Nije razlog što me ne yebe ni 2% nego razlog zašto ja nisam s njom je da meni ne pada na pamet
:thumbup:
saale

#3800 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by saale »

Koji su ovo kreteni majko mila,, :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply