FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nikad_izvini

#3776 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Jebaji ga.

Dal je to, sve što je ostalo. Nije, jebem mu mater. Nije i neće biti.

Next stop: Banja Luka
al_akhisari

#3777 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

nikad_izvini wrote:Jebaji ga.

Dal je to, sve što je ostalo. Nije, jebem mu mater. Nije i neće biti.

Next stop: Banja Luka
To se zove spirit :lol: :thumbup:
Elvo

#3778 Re: FK Zeljeznicar

Post by Elvo »

LSD wrote:Preloše,preloše...dozvolili smo sebi da nam Rudar iz jedne jedine prilike uzme bodove,ni krivi ni dužni :x
Ekipa kojoj sve svodili na izbijanje loptu u aut i valjanje po terenu nama uzima bodove :x
Bekrić,Serdarević :x :x ...Stanić i Radovanović nabacili 100 lopti sa strane a niko da skoci i zabije gol :x :x
Rudari sasvim zasluženo odnijeli bod...protiv nas je sasvim dovljam jedan kvalitetan bunker i bod je zagarantovan,ako ko zayebe od naših u odbrani (kao što je i bilo kad njihovog gola) dobro i jeste (to automatski znaci gol i vrlo moguce sva 3 boda,srecom pa smo veceras uspjeli nekako izjednaciti ,ustvari na silu ugurali loptu u gol).

neka ba,desava se to i vecim ekipama...pogledaj samo Sarajevo protiv Slobode ili Veleza :D :D :D
JThomas

#3779 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

al_akhisari wrote:
Ne zelim da ti uskratim pravo na misljenje, ali...Sta je poenta ovolikog tvog pisanja???Mislis da struka ne zna kakve igrace ima; zar mislis da oni ne bi voljeli da u sredini imaju misketa, a u napadu dzeksona;...ako ovako malo fali da vise ne ides na tekme ( iako sigurno ides vise od mene, da se zna ), onda se malcice zamisli...Ljudima koji su dosli, i bili iskreni prema sebi, igracima i nama, rekavsi sta mozemo ocekivati, treba PODRSKA...Ko je radio bilo kakav ozbiljan posao i pred sebe stavio iole ozbiljan cilj, da bi dosao do istog, treba VRIJEME i podrska...Manite se malodusnosti...djeco draga...
jest vala stvarno...

eto ja mislio bekrić ronaldo, pa sam sad ostao bez iluzija. k'o da amar zajedno sa svima nama ne bi volio da ima bolje...ali u ovom trenutku nema i mora se krpiti s tim što ima. ako toliko malo treba da se prestane ići na tekme...onda jebat mu mater, onda si definitivno ono što bi amerikanci nazvali fairweather fan, a mi navijač na baterije, po tom kriteriju bi svako trebao prestati ići na utakmice prije jedno 5 godina :zzzz: igračima se apsolutno ne može predbaciti nedostatak truda...samo što ne umiju :razz:

samo bez malodušnosti...samo hrabro dalje, i koliko se može, i moliti boga za pojačanja na polusezoni.
elSaik

#3780 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Mora se nekad i kiksati. Prognoziram nastavak neriješenog niza i nakon idućeg kola. :mrgreen:
LSD

#3781 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

OSIM: IMAMO TUP NAPAD

Željezničar je razočarao svoje navijače, a ovaj put bod sa Grbavice je odnio prijedorski Rudar. Plavi su napadali svih 90 minuta, ali to im nije pomoglo da pobijede sinoć vrlo dobri Rudar.

Trener sarajevskih plavih Amar Osim svjestan je da njegova ekipa nema efektivno završnicu u napadu, što Želju često košta dobrog rezultata.

"Želio bih čestitati Rudaru na zasluženom bodu. Došli su da se brane i u tome su i uspjeli. Mi smo napadali i stvarali neke šanse, ali moram reći da nam je napad tup. Naglašavao sam da ne možemo dati više od jednog gola, što se opet potvrdilo tačnim. Pokušat ćemo da se vratimo na pravi kolosijek, i da nekako popravimo realizaciju u narednom periodu", rekao ja Amar Osim.

Veliki bod sa Grbavice odnijeli su igrači Rudara, čvrsto braneći svoj gol. Na kraju im se to sve isplatilo i sa posljednjim zviždukom uslijedilo je veliko slavlje.

"Zasluženo smo uzeli ovaj bod. Dobro smo bili postavljeni na terenu. Igrali smo klasični bunker i čekali svoju šansu koja nam se i ukazala. Morao bi još jednom naglasiti da smo mali klub pa su sudije uvijek protiv nas. Još više se radujem ovom bodu kada vidim šta nam sudije rade i da se moramo boriti i protiv sudijske organizacije", rekao je Darko Nestorović.

sportsport.ba
Šibicar

#3782 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

LSD wrote:OSIM: IMAMO TUP NAPAD

Željezničar je razočarao svoje navijače, a ovaj put bod sa Grbavice je odnio prijedorski Rudar. Plavi su napadali svih 90 minuta, ali to im nije pomoglo da pobijede sinoć vrlo dobri Rudar.

Trener sarajevskih plavih Amar Osim svjestan je da njegova ekipa nema efektivno završnicu u napadu, što Želju često košta dobrog rezultata.

"Želio bih čestitati Rudaru na zasluženom bodu. Došli su da se brane i u tome su i uspjeli. Mi smo napadali i stvarali neke šanse, ali moram reći da nam je napad tup. Naglašavao sam da ne možemo dati više od jednog gola, što se opet potvrdilo tačnim. Pokušat ćemo da se vratimo na pravi kolosijek, i da nekako popravimo realizaciju u narednom periodu", rekao ja Amar Osim.

Veliki bod sa Grbavice odnijeli su igrači Rudara, čvrsto braneći svoj gol. Na kraju im se to sve isplatilo i sa posljednjim zviždukom uslijedilo je veliko slavlje.

"Zasluženo smo uzeli ovaj bod. Dobro smo bili postavljeni na terenu. Igrali smo klasični bunker i čekali svoju šansu koja nam se i ukazala. Morao bi još jednom naglasiti da smo mali klub pa su sudije uvijek protiv nas. Još više se radujem ovom bodu kada vidim šta nam sudije rade i da se moramo boriti i protiv sudijske organizacije", rekao je Darko Nestorović.

--- SPAM ---
Bar su iskreni... :lol:
salle_eh1986

#3783 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

JThomas wrote:eto ja mislio bekrić ronaldo, pa sam sad ostao bez iluzija. k'o da amar zajedno sa svima nama ne bi volio da ima bolje...ali u ovom trenutku nema i mora se krpiti s tim što ima. ako toliko malo treba da se prestane ići na tekme...onda jebat mu mater, onda si definitivno ono što bi amerikanci nazvali fairweather fan, a mi navijač na baterije, po tom kriteriju bi svako trebao prestati ići na utakmice prije jedno 5 godina :zzzz: igračima se apsolutno ne može predbaciti nedostatak truda...samo što ne umiju :razz:
samo bez malodušnosti...samo hrabro dalje, i koliko se može, i moliti boga za pojačanja na polusezoni.
Kakvog truda, ono sinoć nit je bio trud niti znanje. Pojedinci nemaju pojma o pojmu a čak i ne pokušavaju da nešto urade. Trudio se Cocalić i odigrao iznad prosjeka ekipe, isto tako i Ćulum. Trudio se i Mešanović ali on realno sa 33 godine nemože biti naš prvi špic i igrati svih 90 minuta, to nemogu ni mlađi 10 godina od njega u našoj ligi jer nemaju kondicije za to. Bekrić se trudi zabijati u protivničke igrače, trudi se čovjek pogađatzi živi zid iz slobodnjaka, pa brate dragi i Džeko se navadio pucati penale ali kad kiksa 2 zaredom nevjerujem da će više htjeti, ali naš CR to nemože, on leti
za loptu ko muha na govno. Lazar nije potrčao od kako je došao u Želju. Samo bi me utješilo kad bi mi neko rekao da je Amar naredio trening sinoć kao jednom ove sezone(nesjećam se tačno kad). Ja volim Želju i uvijek će biti tako ali ovi igrači tjeraju navijače sa tribina svojim igrama, već predugo se očekuje da igrači prate navijače, pa kako su manijaci među najboljim u ligi(da nebudem bezobrazan pa kažem najbolji), da to bude i klub. Za nadati se boljem, ja bih potpisao poraz u Banjaluci a onda da utrpamo Slobodi tri komada.
JThomas

#3784 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

znam ja najbolje koliko su oni loši. i teško da ti može biti više krivo nego meni zbog toga. ali izvinućeš - to nije izgovor. makar ako se zoveš navijačem, a ne povremenim gledaocem. nemoj, da izvineš, biti pizda i malodušan. da svi tako razmišljaju, na stadionu bi bilo 0 gledalaca. ako hoćeš kvalitetan fudbal, na grbavici i uopšte u BiH on već duže vrijeme ne stanuje. ali zna se šta znači riječ - navijač.
salle_eh1986

#3785 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

JThomas wrote:znam ja najbolje koliko su oni loši. i teško da ti može biti više krivo nego meni zbog toga. ali izvinućeš - to nije izgovor. makar ako se zoveš navijačem, a ne povremenim gledaocem. nemoj, da izvineš, biti pizda i malodušan. da svi tako razmišljaju, na stadionu bi bilo 0 gledalaca. ako hoćeš kvalitetan fudbal, na grbavici i uopšte u BiH on već duže vrijeme ne stanuje. ali zna se šta znači riječ - navijač.
Nije to bitno, bitan je trud i da se gine za sveti dres a ovi što su došli preko Drine neznaju kako je to, a domaći kao da prepisuju od njih. Da su svi kao Coca i Ćulum i da ispadnemo iz lige ja bih bio prezadovoljan, čak bi i kupio godišnje za PLFBiH, a ovako da gledam kako nas brukaju to ne ide. Sreća u nesreći pa su pitari još gori pa se imam čemu smijati i kad mi dođe da plačem.
Last edited by salle_eh1986 on 20/09/2009 19:13, edited 1 time in total.
simonese

#3786 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

bio,vidio
ocajna igra Rudara
ligu treba skratiti na 8 klubova
salle_eh1986

#3787 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

simonese wrote:bio,vidio
ocajna igra Rudara
Slažem se u potpunosti, od ovih 16 što igraju, neki ne zaslužuju ni da budu drugoligaši a ne prvoligaši. Ovo treba podhitno mijenjati, mislim da bi bilo bolje da igramo kao škoti, 12 klubova pa da se igra više jakih mečeva(bar za Celtic tj. Rangers). Evo moj prijedlog pa ko ima štele u savezu da ga poturi na sto.
Zadnja 2 noga iz lige, Prvih 6 da čine PL, ostalih 8 da naprave tabelu iz međusobnih susreta(ova sezona ali da se ne računaju rezultati sa ekipama koje su bile od 1 do 6, i 15-16 mjesta).4 najbolja u PL. Prvaci FBih i RS da igraju majstoricu, pobjednik u PL a poraženi da odigra još jednu majstoricu sa petim iz prethodne tabele.
Eto to je moj prijedlog, nisam napušen već samo malo maštam iako znam da to neće proći ni u ludilu. :mrgreen:
LSD

#3788 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

ocajna igra Rudara
ocajna ili ne,oni nama uzeše bodove iz jedine svoje šanse na utakmici (a i ta šansa je bila greška odbrane a ne neka akcija,ono kad je Cocalić pogriješio i lik mu oteo loptu :x )...niko nama nije kriv što mi ne znamo dati gol iz 15 šansi,ne zna niko ni nogom,ni glavom,ne znamo ni iz slobodnjaka,ni šutevi sa distance,ni ubacaji sa strane....dobro smo i uzeli ovaj bod,mogli smo sva 3 zijaniti.
salle_eh1986

#3789 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:
ocajna ili ne,oni nama uzeše bodove iz jedine svoje šanse na utakmici (a i ta šansa je bila greška odbrane a ne neka akcija,ono kad je Cocalić pogriješio i lik mu oteo loptu :x )...niko nama nije kriv što mi ne znamo dati gol iz 15 šansi,ne zna niko ni nogom,ni glavom,ne znamo ni iz slobodnjaka,ni šutevi sa distance,ni ubacaji sa strane....dobro smo i uzeli ovaj bod,mogli smo sva 3 zijaniti.[/quote]
Sreća naša pa nam dadoše gol, inače ga mi drugačije ni bi ni dali da je bilo 0-0, a onako smi morali, nije bilo druge, ja mislim da bi i Amar zamijenio Šehu kao u hokeju zadnjih minuta i upacio špica jer da smo izgubili bilo bi europa aufidenze
simonese

#3790 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

LSD wrote:
ocajna igra Rudara
ocajna ili ne,oni nama uzeše bodove iz jedine svoje šanse na utakmici (a i ta šansa je bila greška odbrane a ne neka akcija,ono kad je Cocalić pogriješio i lik mu oteo loptu :x )...niko nama nije kriv što mi ne znamo dati gol iz 15 šansi,ne zna niko ni nogom,ni glavom,ne znamo ni iz slobodnjaka,ni šutevi sa distance,ni ubacaji sa strane....dobro smo i uzeli ovaj bod,mogli smo sva 3 zijaniti.
:thumbup:
slazem se zato nasu igru nisam ni komentarisao
Petit_Beurre

#3791 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Po neprovjerenim informacijama ( po nekim je i 100% sigurno već ) da je Marjan Mijajlović novi PR menadžer kluba.
al_akhisari

#3792 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

Petit_Beurre wrote:Po neprovjerenim informacijama ( po nekim je i 100% sigurno već ) da je Marjan Mijajlović novi PR menadžer kluba.
Covjek iz svijeta sporta; covjek koji ima karizmu na nasim prostorima,...moze donijeti samo dobro nasem klubu. Stoga :D
Odlican potez uprave :thumbup:
Petit_Beurre

#3793 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

al_akhisari wrote:
Covjek iz svijeta sporta; covjek koji ima karizmu na nasim prostorima,...moze donijeti samo dobro nasem klubu. Stoga :D
Odlican potez uprave :thumbup:
u potpunosti se slažem! :thumbup:
Zna govoriti, razumije se u sport,popularan je.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3794 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

Petit_Beurre wrote:Po neprovjerenim informacijama ( po nekim je i 100% sigurno već ) da je Marjan Mijajlović novi PR menadžer kluba.
:shock: :shock: :shock:

zar je moguće da kod nas neki posao rade ljudi koji ga ustvari i trebaju raditi?

ako je ovo tačno, aferim. :)
ultima_palabra

#3795 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Nešto mi ovo too good to be true :shock: Ako je tačno veliki plus za Žuju :thumbup:
al_akhisari

#3796 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

ćiro wrote:Nakon hayata još jedan pogrešan potez. Žao mi čovjeka.
Zamolit cu te da pojasnis; zasto ti je zao...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3797 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

:lol: :lol: :lol: ubi ljubomora, a? :D
ultima_palabra

#3798 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

:lol:
Image sour grapes :lol:
Petit_Beurre

#3799 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

ultima_palabra wrote: :lol:
Image sour grapes :lol:

Očigledna je stvar da u procesu restruktuiranja kluba, veliku važnost ima vraćanje ugleda,popularnosti i same vjere navijača u Želju. Svi dosadašnji potezi ove uprave vode k tome da se od imena Željo napravi državni brend, uporediv sa onim koji imaju Partizan, Zvezda, Hajduk i Dinamo u svojim državama.
Postavljanje Marjana za PR-a je čak i dobra stvar za regionalnu popularnost kluba, jer znamo svi koliko je Marjan voljen na prostoru ex-YU. Uvjeravam vas, dragi Željovci, da ćemo u roku od 3-4 godine organizaciono imati klub koji će se regionalno (na prostoru Balkana) respektovati i na koji će se ugledati. Nemojte zaboraviti da se onih godina kad smo igrali pretkola Lige prvaka, i kad smo bili stvarno najveći brend u državi, za sponzorstvo otimale velike SVJETSKE kompanije. (Peugeot - koji je i dobio sponzorstvo, Daimler-Benz -ovo vjerovatno mnogi ne znaju itd. ). Tu leže pare, koje će napraviti ekipu za VELIKE stvari.
Prijateljske utakmice širom BiH (evo i u Srebrenici :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ) dižu ugled kluba, proširuju tzv. "fan base" i utiču na to da malo mjesto za reklamu na rukavu našeg dresa, bude interesantnije od velikog loga na sred dresa nekog drugog kluba.

Što se tiče stadiona Grbavice, razmišljao sam i skontao kako se jednostavno može uz pomoć izdavanja koncesije, ne samo popraviti istočna tribina, nego preurediti cijeli stadion. Prednost je naravno količina poslovnog prostora na i oko stadiona. Mnogi od nas još uvijek ne shvataju da mi, ekonomski gledano, imamo najviše potencijala od svih bh. klubova.

Ali o tom po tom, moji dragi Željovci. Samo polako :thumbup:
Last edited by Petit_Beurre on 21/09/2009 18:15, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#3800 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

ćiro wrote:Marjana bih volio slušati kako prenosi utakmice lige prvaka ili Engleske lige.
Pa ko kaže da ne može i to raditi pored Želje? Kada bi na FTV bili pametni, pa otkupili Bundesligu od Eurosporta i doveli Marjana da komentariše, napravili bi 100%tni uspjeh. Ali kad neko nema smisla za tržište...
Post Reply