English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Joey Tribbiani

#3776 Re: English Premier League

Post by Joey Tribbiani »

pa jebo ga frajer je pao na zemlju i mora se dočekat na nešto. Čim je rukom dotak'o tlo, odmah ga je lopta pogodila. Nije imo šanse da ono skloni. Ali eto, na kraju je Runi fulio i to nije uticalo na krajnji rezultat utakmice.

Volim Arsenal, ali i jedni i drugi su sinoc loši bili, nekako prosječni. Odigrali su oni puno boljih utakmica.
Obuca9

#3777 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

missko wrote:
ultima_palabra wrote:Postoji tu više faktora kod određivanja namjere: da li je ruka u neprirodnom položaju, da li je ruka išla prema lopti ili lopta prema ruci, itd... ono od sinoć ne ispunjava nijedan uslov za penal.
Jel bila ruka uz tjelo-nije, jel lopta isla van igralista ili bi Nani prosao dalje da ovaj nije igrao rukom-proso bi dalje,lopta nije bila napucana, namjere nije bilo po meni al se nesto nije ni trudio da skloni ruku. Drotovski je tvrditi da je penal samo namjerno igranje rukom u 16.
"Ruka uz tijelo" je pravilo koje su izmislila djeca na ulici, kad igraju lopte na male. U pravilima nogomente igre ne postoji termin "ruka uz tijelo", postoje smao dva termin "Kretanje lopte prema ruci" i "Kretanje ruke prema lopti". Prvo nije penal, drugo jeste.
ultima_palabra

#3778 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

missko wrote:
ultima_palabra wrote:Postoji tu više faktora kod određivanja namjere: da li je ruka u neprirodnom položaju, da li je ruka išla prema lopti ili lopta prema ruci, itd... ono od sinoć ne ispunjava nijedan uslov za penal.
Jel bila ruka uz tjelo-nije, jel lopta isla van igralista ili bi Nani prosao dalje da ovaj nije igrao rukom-proso bi dalje,lopta nije bila napucana, namjere nije bilo po meni al se nesto nije ni trudio da skloni ruku. Drotovski je tvrditi da je penal samo namjerno igranje rukom u 16.
Ruka je bila u prirodnom položaju za čovjeka koji pada... išla je lopta prema ruci a ne obrnuto.
Pa po meni je penal ako stojiš u 16ercu sa raširenim rukama i lopta te pogodi... iako nisi namjerno igrao rukom, ona ti je u neprirodnom položaju.
Šibicar

#3779 Re: English Premier League

Post by Šibicar »

Joey Tribbiani wrote:pa jebo ga frajer je pao na zemlju i mora se dočekat na nešto. Čim je rukom dotak'o tlo, odmah ga je lopta pogodila. Nije imo šanse da ono skloni. Ali eto, na kraju je Runi fulio i to nije uticalo na krajnji rezultat utakmice.

Volim Arsenal, ali i jedni i drugi su sinoc loši bili, nekako prosječni. Odigrali su oni puno boljih utakmica.
Upravo tako,pa neće na nos pubusiti kad pada već će se dočekati na ruku,logično.
Baron_Samedi

#3780 Re: English Premier League

Post by Baron_Samedi »

Zdravko Cholic wrote:Malo ste odlutali od teme :oops:

@Baron_Samedi, prekini sa pisanjem gluposti, tako ti Kraljice. :wink:
Nidje veze. Cuj gluposti? Svasta...
Trasimaco

#3781 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Ono cime sam ja zadovoljan je cinjenica da je United igrom koja nije na njihovom nivou prosto istisnuo zivot iz tima Arsenala. Nisu mogli povezati dva pasa kako treba. Da je United bio malo precizniji i u nekoj boljoj formi, mogli su ispratiti Arsenal kuci s punom mrezom. Ipak se polako zahuktavaju, a kad pritisnu puni gas, to ce biti nesto u cemu cu uzivati. :D
ultima_palabra

#3782 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Koliko sam uspio vidjeti, Ferdinand je bio igrač utakmice... dobro mu je došao odmor preko ljeta.
Teufik

#3783 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Prije svega drago mi je sto je Manchester United pobijedio.Bili su bolji u ovom mecu.Posebno u prvom poluvremenu.Njihove sanse su bile brojnije i da su bili malo prisebniji mogli su ubaciti jos koji.Arsenal je malo dosao do sebe u drugom poluvremenu ali sem one sanse za Chamakha nisu mogli uraditi nista odlicnoj Unitedovoj odbrani.
Sto se tice penala mislim da nije trebao biti (nije bilo namjere da se igra rukom).Ali eto pravda je zadovoljena....Rooney je promasio.Topdzije se nemaju sta zaliti po mom misljenju,treba biti fer i priznat da je bolja ekipa uzela sva 3 boda.
Utakmica tipicno engleska,puno trke i tempa ne pretjerano lijepa a atmosfera na Old Traffordu fenomenalna.
Teufik

#3784 Re: English Premier League

Post by Teufik »

alternativni wrote: Sve tacno tako.
A u pomenutoj sansi, Chamakh je pokazao da mu nije mjesto u ovoj ligi (mozda jeste u drugoj Francuskoj)
Ma dobro sad,svakom se moze desiti da promasi izglednu priliku....ja bih naveo da je tu Vidic sjajno intervenisao.
Taj klizeci je bio fenomenalan.
sinkaspud

#3785 Re: English Premier League

Post by sinkaspud »

Arsenalu je falio igrac poteza, jak koji ce svojojm snagom da parira snaznim stoperima Manchestera a to je Bendtner, takav kalibar igraca je morao da zauzme mjesto u spicu jak u duelu, klinicki precizan, Chamakh nazalost nista nije uspio napraviti.
Bordolini

#3786 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

In wenger we trust :(
Trasimaco

#3787 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

I njihov mec je odgođen. Samo dvije utakmice ce biti odigrane danas.
missko

#3788 Re: English Premier League

Post by missko »

sinkaspud wrote:Arsenalu je falio igrac poteza, jak koji ce svojojm snagom da parira snaznim stoperima Manchestera a to je Bendtner, takav kalibar igraca je morao da zauzme mjesto u spicu jak u duelu, klinicki precizan, Chamakh nazalost nista nije uspio napraviti.
Tebe ko da su culi pa poslusali pa sad hoce Dzeksona ;-) :thumbup:
ultima_palabra

#3789 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:I njihov mec je odgođen. Samo dvije utakmice ce biti odigrane danas.
Čujem da Englezi zovu KJKP Rad da im daju par savjeta o održavanju cesta :oops: Sramota za "najbolju ligu svijeta" :-)
BSn

#3790 Re: English Premier League

Post by BSn »

Kako cujem, nije problem u travnjaku - imaju grijaci, nego u tome sto su nesposobni da ociste tribine i uopce puteve u engleskim gradovima, pa se stvaraju cepovi i kolaps.
U Francuskoj 20 cm snijega paralizivolao drzavu. :lol:

Lijepi nas Rad i dvo/tromjesecna pauza u ligi. :D
ultima_palabra

#3791 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

BSn wrote:Kako cujem, nije problem u travnjaku - imaju grijaci, nego u tome sto su nesposobni da ociste tribine i uopce puteve u engleskim gradovima, pa se stvaraju cepovi i kolaps.

Ma oni moraju prihvatiti (kompletna nacija) da im se klima promijenila i da će nije više kao prije... da moraju otići u Škotsku da bi vidjeli snijeg :roll:
sinkaspud

#3792 Re: English Premier League

Post by sinkaspud »

BSn wrote:Kako cujem, nije problem u travnjaku - imaju grijaci, nego u tome sto su nesposobni da ociste tribine i uopce puteve u engleskim gradovima, pa se stvaraju cepovi i kolaps.

Cuj nesposobni da ociste tribine? Zasto ce cistiti tribine one su ionako natkrivene tamo nema snijega. Ali sta rade te njihove gradske sluzbe pa ne ciste te puteve pa je nepristupacno navijacima da dodju do stadiona to je pitanje?

Nije skotska na kraju svijeta a koliko vidim ne fali im snijega.
BSn

#3793 Re: English Premier League

Post by BSn »

Sta ja znam, mozda su tribine poledile, pa valja ocistit stepenice. :-)
Ja samo prenosim sto sam cuo. A to da je spica u cijeloj Evropi radi 20-30 cm snijega - to je ziher.
Edin H.

#3794 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote:
Trasimaco wrote:I njihov mec je odgođen. Samo dvije utakmice ce biti odigrane danas.
Čujem da Englezi zovu KJKP Rad da im daju par savjeta o održavanju cesta :oops: Sramota za "najbolju ligu svijeta" :-)
Nije samo do "Rada". Posto u Engleskoj rijetko ima snijega, niko nema zimske gume, a ni lanci nisu obavezni :-)

Image
ultima_palabra

#3795 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

To sam isto čuo od jednog jarana... Englezi teško mijenjaju navike :)
Better Man

#3796 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Edin H. wrote:
ultima_palabra wrote:
Nije samo do "Rada". Posto u Engleskoj rijetko ima snijega, niko nema zimske gume, a ni lanci nisu obavezni :-)

Image
A London je bas specifican, jer tamo je premija kad padne malo snijega. Moja sestra nikad ne stavlja zimske gume na auto, a jedan od glavnih razloga je klima zimi koja je dosta blaga u odnosu na nasu.
Teufik

#3797 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Citam na jednom njihovom forumu da ako malo padne snijega nastupa totalni kolaps (aerodromi,saobracaj,skole)
U posljednjih par godina ima vise snijega nego obicno ali bez obzira na tu cinjenicu jednostavno nemaju razvijenu infrastrukturu za ovakve stvari.Vecina njih kaze da se obraduju kada im snijeg padne.
jer ih stvarno iznenadi.Ne zadrzava se dugo kako navode.

Mislim da je ovdje najveci problem prevoza i transporta putnika(u ovom slucaju navijaca),te zbog toga ne zele dovoditi ljude u nezavidan polozaj.

Evo Arsenalov stadion juce

Image
belafonte

#3798 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Ma drama, nek je malo minusa upeklo, nek malo ohladi uzavrelu utrku za prvaka Engleske 8-)
vaučer

#3799 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Bit ce pakleno kad zaguzvaju kola.
Ionako je gust raspored, ako slucajno jos jedno kolo odgodi snijeg moglo bi biti ultra paklen raspored.
Chivas1

#3800 Re: English Premier League

Post by Chivas1 »

Al nije mi jasno kako je jucer igrana utakmica u drugoj ligi po snijegu sve se bijeli...a linije im plave .. jos u pocetku igrali sa zutom loptom nist se ne vidi ni lopta ni linije kasnije tek narandjaste uzeli..ne znam jesul zavrsili utakmicu al kad su vecinu odgodili sto nisu i tu :roll:
Post Reply