Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
2001

#3776 Re: Cijene stanova All about

Post by 2001 »

sabanss wrote:Na koji fazon? Recimo, majka zivi u stanu sa dva balkona koja su uracunata u kvadraturu i tako je i upisano u ukupnu kvadraturu u ZK izvatku.

Koliko znam i ostalima u zgradi racuni dolaze na isti iznos. Treba nesto podnijeti Toplanama za umanjenje, neki zahtjev?
Ne znam na koji fazon...ali treba ti ovisno o velicini stana i broja prostorija 15-ak minuta da izmjeris "korisnu povrsinu" stana i provjeris koliko se ti izmjereni podaci poklapaju s dokumentovanim...
Iz iskustva...na par razlicitih mjesta tj. stanova, izmjerena korisna povrsina je odgovarala onoj (uz neku minimalnu +/- toleranciju) na racunu za centralno grijanje...bez uracunate povrsine balkon/a....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3777 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

Haris.ba

#3778 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Nedavno prodan stan na Malti 2000 milje kvadrat. Neadaptiran 30 godina. Tj. Originalno stanje.

Javljali se delegati nudili za 1600 po kvadratu. Pricali kako se puno trazi, kako se nece prodati nikada. Prodan za 15 dana.
Truba

#3779 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

kupio levat :D
probook

#3780 Re: Cijene stanova All about

Post by probook »

U Mostaru haos sa stanovima. Isto tako po 2000 se prodaje stan u koji treba dosta uložiti :-)
Dupli_skalp

#3781 Re: Cijene stanova All about

Post by Dupli_skalp »

johnlock071 wrote:
eyesburn wrote: tu se valjda svi slažemo. ali isto tako je skupo i nerealno dati preko 100k za novogradnju u pizdićima i džungla naseljima.
Ti vjerovatno prođeš MarijinDvor samo na more kad ideš jelde? Dobrinja nije džungla, i ko ti je rekao da jeste slagao te.
šta k'o padobranac skačeš na moj post, a nisi ni pročitao kako treba šta sam napisao.
Truba

#3783 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

probook wrote:U Mostaru haos sa stanovima. Isto tako po 2000 se prodaje stan u koji treba dosta uložiti :-)
to mi je i razumljivo jer se iskreno mostar nema gdje širiti ( osim ako ne želiš da hodaš do posla magistralom)

ispravite me ako griješim
Truba

#3784 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

ima finih primjeraka
a i to naselje mi je nekako najbolje za manjine :D

samo da je keša :D
da došeš sa 95 mislim da bi se moglo izganjati ovo od 103
a?
malamirha

#3785 Re: Cijene stanova All about

Post by malamirha »

Haris.ba wrote:Nedavno prodan stan na Malti 2000 milje kvadrat. Neadaptiran 30 godina. Tj. Originalno stanje.

Javljali se delegati nudili za 1600 po kvadratu. Pricali kako se puno trazi, kako se nece prodati nikada. Prodan za 15 dana.
znas li da li je prodat preko neke agencije ili samo preko oglasa?
Dupli_skalp

#3786 Re: Cijene stanova All about

Post by Dupli_skalp »

Black swan wrote:
ima finih primjeraka
a i to naselje mi je nekako najbolje za manjine :D

samo da je keša :D
da došeš sa 95 mislim da bi se moglo izganjati ovo od 103
a?
digneš kredu, ima sad finih akcija i uletiš klizeći. sve se ovo može još spustiti, barem 4-5 hiljada.
Truba

#3787 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

jašta
kreda sa prosječnom platom za stan ne ide
VladaFBiH

#3788 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

HAVANA wrote: Ma jok bio,sta cu tamo.Nit me interesuje,nit bi to kupio.Nego salju mi vazda te neke ponude,banke,posrednici...Ako laze ovaj iz banke,lazem i ja.
ti vjeruješ bankarima :) pa oni su gori od taksista i ugostitelja :) :) :)
Thorgerson

#3789 Re: Cijene stanova All about

Post by Thorgerson »

sabanss wrote:
2001 wrote:
sabanss wrote:Balkon se racuna u ukupnu kvadraturu 50%
Lodja se racuna u ukupnu kvadraturu 75%
Terasa, mansarda se racuna u ukupnu kvadraturu 25%

I da, ove kvadrature ulaze i u obracun Toplana ako je o tome rijec.
Grijesis, ne ulaze u obracun...
Na koji fazon? Recimo, majka zivi u stanu sa dva balkona koja su uracunata u kvadraturu i tako je i upisano u ukupnu kvadraturu u ZK izvatku.

Koliko znam i ostalima u zgradi racuni dolaze na isti iznos. Treba nesto podnijeti Toplanama za umanjenje, neki zahtjev?
Neka ode u toplane i to promjeni. Meni balkon uracunat, ali mi racun dolazi samo za zatvoreni dio stana. Dakle ukupna povrsina stana - povrsina balkona.
Haris.ba

#3790 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

malamirha wrote:
Haris.ba wrote:Nedavno prodan stan na Malti 2000 milje kvadrat. Neadaptiran 30 godina. Tj. Originalno stanje.

znas li da li je prodat preko neke agencije ili samo preko oglasa?
Preko oglasa. Agencija ima samo svrhu kada čovjek nema vremena, ne može zbog bolesti, ili je npr. izvan mjesta gdje se stan nalazi.
HAVANA

#3791 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

VladaFBiH wrote:
HAVANA wrote: Ma jok bio,sta cu tamo.Nit me interesuje,nit bi to kupio.Nego salju mi vazda te neke ponude,banke,posrednici...Ako laze ovaj iz banke,lazem i ja.
Zavisi kako postupas sa novcem banke i bankarima.Ja sve sto imam u zivotu napravio sam preko kredita.
Truba

#3792 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

mogo si ko prosječna klixača naslijediti stan vikendicu auto dobiti laptop i mobitel od brata od tetke
te poso dobiti zbog ratnih zasluga a 1984. si godište

šta će ti kredit
VladaFBiH

#3793 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

HAVANA wrote:
VladaFBiH wrote:
Zavisi kako postupas sa novcem banke i bankarima.Ja sve sto imam u zivotu napravio sam preko kredita.
na žalost bez njih ne možeš ali to ne znači da im vjerujem i da ih volim :) (isti sam ti - bez kredita jednostavno ne možeš ništa ako nisi guzonjin sin)...
probook

#3794 Re: Cijene stanova All about

Post by probook »

:o
Black swan wrote:
probook wrote:U Mostaru haos sa stanovima. Isto tako po 2000 se prodaje stan u koji treba dosta uložiti :-)
to mi je i razumljivo jer se iskreno mostar nema gdje širiti ( osim ako ne želiš da hodaš do posla magistralom)

ispravite me ako griješim
Praznih stanova koliko hoces, trenutno ih se oko 200 prodaje. U izgradnji je 6 zgrada trenutno i pravit ce se i jedna bas velika na mjestu bivsih silosa. Kada se otvori novi most ka centru 2 (ostalo asfaltiranje pristupnog puta) otvara se odmah mogucnost za izgradnju zgrada "sa druge strane Neretve" koji ce biti bas blizu centra. Tako da po meni prostora ima. Stvar je sto je cijena starogradnje sa renoviranjem isto ili skuplje od novogadnje sto je po meni suludo.
Tuzla111

#3795 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Sta se desava sa Bosmalom? Cujem da se opet stanovi nisu pokazivali nikome, cak i Nurkic htio da uzme al niko mu nije htio da otvori vrata :S
Jel moguce da je dotle kriminal dosao. Svako je budala ko kupi stan od ovih preprodavaca koji naz guze sa pravdi Boga. ja ge necu kupiti od njih kad bi mi ga kasnije davali po 1500 po kvadratu, neka ga mami svojoj daju.
Cherry-Cherry

#3796 Re: Cijene stanova All about

Post by Cherry-Cherry »

Kupila kolegica stan u Saraj polju, 39 kvadrata za 65000 KM. U izvornom stanju, znači raspad sistema, ništa nije uloženo od 1989 godine. I ubjeđuje nas, da ne može jeftinije. A ja baš taj dio grada gledam i tražim. Je li fakat to realna cijena ili je nju neko zapalio?
saga

#3797 Re: Cijene stanova All about

Post by saga »

Ja sam prije godinu ipo-dvije trazila u tom relativnom predjelu (Dobrinja i Mojmilo) jednosoban stan do 60k KM (da nije prizemlje, u kakvom god stanju), i nisam nasla. Najjeftinije sto sam nasla na Mojmilu 36kv ja mislim, izvorno stanje, cijenu uspjela spustiti do 63k, ali oce gospon kes namah :-D
Tuzla111

#3798 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Cherry-Cherry wrote:Kupila kolegica stan u Saraj polju, 39 kvadrata za 65000 KM. U izvornom stanju, znači raspad sistema, ništa nije uloženo od 1989 godine. I ubjeđuje nas, da ne može jeftinije. A ja baš taj dio grada gledam i tražim. Je li fakat to realna cijena ili je nju neko zapalio?
Ma nevjerovatno je kako su ljudi zacjenili stare stanove i prodaju ih po 3-4 godine. Meni je kasika u med upala kad sam uspio kupiti stan u Palmi po 1700 po kvadratu.
Inace, izleti po nekad nesto pristojno al moras biti spreman da cekas i da imas cash u rukama.
Cherry-Cherry

#3799 Re: Cijene stanova All about

Post by Cherry-Cherry »

A realno lokacija i nije Bog zna šta, ali to je puklo kvadrat 1700 KM. A treba mijenjati sve od ulaznih vrata pa nadalje.
Tuzla111

#3800 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Cherry-Cherry wrote:A realno lokacija i nije Bog zna šta, ali to je puklo kvadrat 1700 KM. A treba mijenjati sve od ulaznih vrata pa nadalje.
Na koju lokaciju mislis? Palma? Solidna lokacija ko moze naci stan povoljno, samo ih nema. I stan je bio u OK stanju iako sam ja odlucio da sve renoviram jer cu stan zadrzati na duzi period.
A ako si mislio na Saraj Polje, definitivno nije neka lokacija osim ako te nesto veze tu poput posla.
Post Reply