HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#3776 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kakaljin wrote:
Dady wrote:
kakaljin wrote:interesuje me da li su pustili HBO gratis ili je nesto drugo jer imam ci modul, a nisam trazio paket HBO
Onda tišu :) sve je udure

Normalno :-D

nego interesuje me zasto zatamljuju b92 koji je na digitali i koji se dodatno placa, :x :x :x :x :oops:

Dajes za nesto pare a toga nemas i to su jos dodatni kanali koji se extra placaju

B92 se isključuje, zbog toga što u tom terminu ide tenis, a za nas teritorij to je otkupila RTVBN.
Zato RTVBN, iskljucivo trazi od kablovskih operatera, da u tom terminu iskljuce signal B92.
kakaljin

#3777 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

chakany wrote:

B92 se isključuje, zbog toga što u tom terminu ide tenis, a za nas teritorij to je otkupila RTVBN.
Zato RTVBN, iskljucivo trazi od kablovskih operatera, da u tom terminu iskljuce signal B92.

ali ja placam 13,50 KM digitalni paket, da bi gledao izmedju ostalog i B92 pa me interesuje odakle nekome pravo da iskljucuje nesto sto se dodatno placa, B92 nemau analognoj semi tako da ga ledaju samo oni koji didatno placaju da bi to gledali
unitedlover

#3778 Re: HS kablovska

Post by unitedlover »

Zna li neko šta je sa ARENA SPORT HD?

Da nisu na nekoj drugoj frekvenciji (bilo 422 256)?
help_desk

#3779 Re: HS kablovska

Post by help_desk »

kakaljin wrote:
chakany wrote:

ali ja placam 13,50 KM digitalni paket, da bi gledao izmedju ostalog i B92 pa me interesuje odakle nekome pravo da iskljucuje nesto sto se dodatno placa, B92 nemau analognoj semi tako da ga ledaju samo oni koji didatno placaju da bi to gledali
Po ovim pitanjima žalite se RAK-u, CATV operateri samo poštuju zakon.
kakaljin

#3780 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

help_desk wrote:
kakaljin wrote:
chakany wrote:

Po ovim pitanjima žalite se RAK-u, CATV operateri samo poštuju zakon.
pa i zalili smo se raku i rak je rekao da kablovski operateri nemaju pravo da zatamljuju bilo sta sto nije niko kupio eksluzivna prava za BiH, a nemaju nikako pravo da zatamljuju ni sekunde za one kanale koji se dodatno placaju,

i rekli su da ce istraziti bespravna zatamljivanja
O'zone
Globalni moderator

#3781 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Koji je kufer ovim tehničarima pa sve na digitali postavili na 4:3??????

Halooooooo Eneseeeeeee!!!! Jel se može prebaciti digitalna na normalan aspect ratio????
azurna_obala

#3782 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Zbog čega ovog sivog jutra nije bilo interneta, niti tv-a????
opa22

#3783 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

vele da je da do elektroprivrede, nije negdje bilo struke negdje odakle salju taj signal pa nije bilo ni neta ni tv-a :lol:
chakany

#3784 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Gdje nam nestade ATLAS, sigurno su ga zaboravili vratiti :?
addem

#3785 Re: HS kablovska

Post by addem »

Opet nema RTL-a i B92 :x
shlauf

#3786 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Ima li arena na digitali djabalesku ili su i dalje kodirane ???
chakany

#3787 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Otkljucane su ti sve cetiri Arene Sport do kraja godine na digitalnoj.
shlauf

#3788 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

chakany wrote:Otkljucane su ti sve cetiri Arene Sport do kraja godine na digitalnoj.
Kod mene zaključane i obične i HD rezolucije.
lijan

#3789 Re: HS kablovska

Post by lijan »

shlauf wrote:
chakany wrote:Otkljucane su ti sve cetiri Arene Sport do kraja godine na digitalnoj.
zovi hs sluzbu
Alive

#3790 Re: HS kablovska

Post by Alive »

Samo jedno kratko pitanje...trazio sam na ovoj temi ali nisam mogao naci... Kako rade ovi CI-moduli? Isplati li se mijenjati ovo za reciver koji je sada?
AdrianMole

#3791 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

shlauf wrote:
Arene su dostupne svime koji imaju digitalni paket (CI model ili reciver).Nisu dostupne onime koji imaju samo analognu kablovsku i DVB-C tjuner,što je valjda i pošteno..Inače,paket Arenasport kanala ostaje TRAJNO u osnovnom digitalnom paketu ,bez dodatnog plaćanja.
sabih05

#3792 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

Alive wrote:Samo jedno kratko pitanje...trazio sam na ovoj temi ali nisam mogao naci... Kako rade ovi CI-moduli? Isplati li se mijenjati ovo za reciver koji je sada?
Ne da se isplati, neces moci prepoznati svoj tv kad se prebacis na modul. Ja sam prezadovoljan.

Jednostavno se ubaci u port na tv-u, preskeniras kanale i to je to. Slika je n-puta bolja, a imas sada i besplatne HD kanale. Baratas kanalima kao i svim ostalim analognim, sve samo jednim daljinskim upravljacem.

Sretno.
chakany

#3793 Re: HS kablovska

Post by chakany »

sabih05 wrote:
Alive wrote:Samo jedno kratko pitanje...trazio sam na ovoj temi ali nisam mogao naci... Kako rade ovi CI-moduli? Isplati li se mijenjati ovo za reciver koji je sada?
Ne da se isplati, neces moci prepoznati svoj tv kad se prebacis na modul. Ja sam prezadovoljan.

Jednostavno se ubaci u port na tv-u, preskeniras kanale i to je to. Slika je n-puta bolja, a imas sada i besplatne HD kanale. Baratas kanalima kao i svim ostalim analognim, sve samo jednim daljinskim upravljacem.

Sretno.
Da li ti CI moduli imaju teletekst, posto ja imam digitalni resiver, koji ne podrzava teletekst (ili ga ja ne znam ukljuciti).
Interesuje me, je li mozes podesavati titlove na kanalima HBO i HBO Comedy?
sabih05

#3794 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

chakany wrote:
sabih05 wrote:

Sretno.
Da li ti CI moduli imaju teletekst, posto ja imam digitalni resiver, koji ne podrzava teletekst (ili ga ja ne znam ukljuciti).
Ako kanal ima teletekst, mozes ga vidjeti bez problema. Isto kao i na analognoj.

Titlove isto mozes podesavati na svim kanalima na kojima postoji subtitle.

Jednostavno, nemas problema.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#3795 Re: HS kablovska

Post by davorf »

sabih05 wrote:
chakany wrote: Da li ti CI moduli imaju teletekst, posto ja imam digitalni resiver, koji ne podrzava teletekst (ili ga ja ne znam ukljuciti).
Ako kanal ima teletekst, mozes ga vidjeti bez problema. Isto kao i na analognoj.

Samo treba covjeku napomenuti da je preduslov za to da ima TV sa DVB-C tunerom i PCMCIA interfaceom. Da ne bi uzeo karticu...i uokvirio je za ukras na zidu :oops: :mrgreen:
chakany

#3796 Re: HS kablovska

Post by chakany »

davorf wrote:
sabih05 wrote:
chakany wrote: Da li ti CI moduli imaju teletekst, posto ja imam digitalni resiver, koji ne podrzava teletekst (ili ga ja ne znam ukljuciti).

Samo treba covjeku napomenuti da je preduslov za to da ima TV sa DVB-C tunerom i PCMCIA interfaceom. Da ne bi uzeo karticu...i uokvirio je za ukras na zidu :oops: :mrgreen:
Super, hvala na odgovoru.
Eldinn

#3797 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

AdrianMole wrote:
shlauf wrote:
Arene su dostupne svime koji imaju digitalni paket (CI model ili reciver).Nisu dostupne onime koji imaju samo analognu kablovsku i DVB-C tjuner,što je valjda i pošteno..Inače,paket Arenasport kanala ostaje TRAJNO u osnovnom digitalnom paketu ,bez dodatnog plaćanja.

Odlicno :thumbup:
Bitte_Halt_ja_ja

#3798 Re: HS kablovska

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Imam tri malo glupa pitanja:

1. Interesuje me ako se prebacim na digitalnu (trenutno sam na analognoj hs) koliko ja na kraju ukupno placam?
Trenutno mi je 11.50km za analognu a ako se na digitalnu prebacim jel onda placam 13.50km ili 25km (11.50km+13.50)?

2. U drugoj sobi mi je stari televizor hocul i dalje na njega moci hvatati analogni signal ili ako se prebacim bez recievera/modula pusiona?

3. sta se desil osa ultisimom? stara popizdi :)
gule_sa

#3799 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Imam tri malo glupa pitanja:

1. Interesuje me ako se prebacim na digitalnu (trenutno sam na analognoj hs) koliko ja na kraju ukupno placam?
Trenutno mi je 11.50km za analognu a ako se na digitalnu prebacim jel onda placam 13.50km ili 25km (11.50km+13.50)?

2. U drugoj sobi mi je stari televizor hocul i dalje na njega moci hvatati analogni signal ili ako se prebacim bez recievera/modula pusiona?

3. sta se desil osa ultisimom? stara popizdi :)
1.Mora ces placati 25 KM jer ces imati i analognu i digitalnu.
2.Na jedan TV ti ide analogna i digitalna dobices set-boks za digitalnu ili CI modul ako imas LCD,Plazmu.... koja ima digitlni tjuner u sebi,a na sve ostale televizije gledas i dalje analognu.
3.Ili im je sat.resiver prebacio sam ili su promjenili kanal.
Luigi

#3800 Re: HS kablovska

Post by Luigi »

Zna li neko što nema Arena 1 i 4 na digitalnoj? Jesu li promijenili frekvencije ili je nešto drugo u pitanju? Skeniram svako malo, ali nema.
Locked