jel se jos uvijek ide u semizovac kod "dede" po odjecu?hamalalija wrote:Odi u intersport u merkatoru mozda ujagmis sta na snizenju.fluidni wrote:Zna li ko gdje ima za kupiti kakve odjeće za bajkanje ali da nije kao u CC "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera", cijena, mala sitnica!
Biciklom kroz Sarajevo
-
nera18
#3776 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
fluidni
#3777 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Može neki kontakt ili kakva druga informacija za Semizovac?nera18 wrote:jel se jos uvijek ide u semizovac kod "dede" po odjecu?hamalalija wrote:Odi u intersport u merkatoru mozda ujagmis sta na snizenju.fluidni wrote:Zna li ko gdje ima za kupiti kakve odjeće za bajkanje ali da nije kao u CC "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera", cijena, mala sitnica!
-
ice2cube
#3778 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Samo da pitam, da li mogu staviti neku deblju gumu na svoj bajk ?? Samo da se zna, kinez je. 
- muz66
#3779 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma mozes staviti, ali odmah racunaj da ti je to vece trenje=veci utrosak snage, manja brzina...dobro izvagaj da li ti se isplati. ja cekam da se i ovo malo vode sa ceste osusi i odmah stavljam neke plafon 1.75 cestovne. set felgi sa ovim za makadam ce ostati u pripravnosti, kad mi vikendom prahne da skoknem negdje na planinu.ice2cube wrote:Samo da pitam, da li mogu staviti neku deblju gumu na svoj bajk ?? Samo da se zna, kinez je.
koja ti je sad dimenzija guma? 26x1.95?
- bombašica
#3780 Re: Biciklom kroz Sarajevo
U Intersportu, Mercator Pofalići imaš trenerke šuškavac pogodne za bajka 45 KM, duge biciklističke 60KM, i nešto dresova...hamalalija wrote:Odi u intersport u merkatoru mozda ujagmis sta na snizenju.fluidni wrote:Zna li ko gdje ima za kupiti kakve odjeće za bajkanje ali da nije kao u CC "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera", cijena, mala sitnica!
-
ice2cube
#3781 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vjeruj mi drug nemam pojma.muz66 wrote:ma mozes staviti, ali odmah racunaj da ti je to vece trenje=veci utrosak snage, manja brzina...dobro izvagaj da li ti se isplati. ja cekam da se i ovo malo vode sa ceste osusi i odmah stavljam neke plafon 1.75 cestovne. set felgi sa ovim za makadam ce ostati u pripravnosti, kad mi vikendom prahne da skoknem negdje na planinu.ice2cube wrote:Samo da pitam, da li mogu staviti neku deblju gumu na svoj bajk ?? Samo da se zna, kinez je.
A zelim siroke jer mi ljepse izgledaju a i nekako bas merak kada se na njima spustam.
Znam samo da mi bajk ima 18 brzina, kinez
- muz66
#3782 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sutra procitaj sta ti pise sa strane na gumi, vjerovatno 26x1.95. eh, bitno ti je samo da sljedeca guma koju budes kupovao bude isto 26(precnik gume), dok je ovo 1.95 njena sirina. ako zelis sire, onda trazi 26x2.10, 26x2.125 i slicno.ice2cube wrote:Vjeruj mi drug nemam pojma.muz66 wrote:ma mozes staviti, ali odmah racunaj da ti je to vece trenje=veci utrosak snage, manja brzina...dobro izvagaj da li ti se isplati. ja cekam da se i ovo malo vode sa ceste osusi i odmah stavljam neke plafon 1.75 cestovne. set felgi sa ovim za makadam ce ostati u pripravnosti, kad mi vikendom prahne da skoknem negdje na planinu.ice2cube wrote:Samo da pitam, da li mogu staviti neku deblju gumu na svoj bajk ?? Samo da se zna, kinez je.
A zelim siroke jer mi ljepse izgledaju a i nekako bas merak kada se na njima spustam.
Znam samo da mi bajk ima 18 brzina, kinezA ako budem uzimao te siroke gume, kako da znam koje dimenzije da ne budu prevelike ili nesto ??
-
ice2cube
- XEROx
#3784 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Evo pitanje jedno
Sta nosite u torbama kad vozite ovako malo " duze " rute i to . Ja obicno ponesem uvijek neki dux il' nesto (vrijeme se uvijek moze promjenit') uvijek imam par kljuceva za svaki slucaj , peskir , telefon , novcanik i flasu vode/soka ako zatreba 
-
amelinoo
#3785 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gdje je to tačno, daj malo detalja.nera18 wrote:jel se jos uvijek ide u semizovac kod "dede" po odjecu?hamalalija wrote:Odi u intersport u merkatoru mozda ujagmis sta na snizenju.fluidni wrote:Zna li ko gdje ima za kupiti kakve odjeće za bajkanje ali da nije kao u CC "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera", cijena, mala sitnica!
jel imao ko kakvih iskustava sa milicijom zbog nenošenja kacige?
-
kojeime
#3786 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Za (ozbiljno) bajkanje ti, nazalost, treba "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera". Ne bas taj, ali pamuk ne moze. Mislim moze, pa kada se oznojis i pamuk pokupi znoj, a ne daj boze jos padne i kisa, pa pokisnes i tako mokar pedalas jedno sat dva dok dodjes do kuce, ocekuj da bi mogao ostaviti puno vremena i novca po raznim oridinacijama.fluidni wrote:Zna li ko gdje ima za kupiti kakve odjeće za bajkanje ali da nije kao u CC "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera", cijena, mala sitnica!
Dobro su ti rekli, u Intersportu imas prikladne odjece. Planinarska odjeca je materijalima veoma slicna biciklistickoj, kroj je drugaciji, pa ako ne moras izgledati kao biciklista, planinarska odjeca u Intersportu je jeftinija nego biciklisticka u CC. Narocito kada su snizenja.
Na ovoj temi je pisano puno o odjeci pa prelistaj temu.
Ako ces duze voziti nije lose kupiti one podstavljene biciklisticke "helanke", one sto imaju umetke na zadnjici i predjelu prepona. Uostalom, vozi u farmerkama 50-ak kilometara ili duze, pa ces sam skontati
-
fluidni
#3787 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Druze ili drugarice, hvala na savjetima, nisam bas laik tako da sam do sad vec nabavio bib ("helanke s tregerimakojeime wrote:Za (ozbiljno) bajkanje ti, nazalost, treba "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera". Ne bas taj, ali pamuk ne moze. Mislim moze, pa kada se oznojis i pamuk pokupi znoj, a ne daj boze jos padne i kisa, pa pokisnes i tako mokar pedalas jedno sat dva dok dodjes do kuce, ocekuj da bi mogao ostaviti puno vremena i novca po raznim oridinacijama.fluidni wrote:Zna li ko gdje ima za kupiti kakve odjeće za bajkanje ali da nije kao u CC "materijal koji koriste astronauti ispod skafandera", cijena, mala sitnica!
Dobro su ti rekli, u Intersportu imas prikladne odjece. Planinarska odjeca je materijalima veoma slicna biciklistickoj, kroj je drugaciji, pa ako ne moras izgledati kao biciklista, planinarska odjeca u Intersportu je jeftinija nego biciklisticka u CC. Narocito kada su snizenja.
Na ovoj temi je pisano puno o odjeci pa prelistaj temu.
Ako ces duze voziti nije lose kupiti one podstavljene biciklisticke "helanke", one sto imaju umetke na zadnjici i predjelu prepona. Uostalom, vozi u farmerkama 50-ak kilometara ili duze, pa ces sam skontati
- cappy_tempo
#3788 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pogledaj kod Hase na grbavici. Haso-bikedoctor 062238374,a evo kako doci do njega http://www.mtb.ba/?p=1116. http://www.mtb.ba/?cat=16 evo lista prodavnica pa preleti mozda ima sta god 
- kurty
#3789 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@fluidni... odakle si???
-
fluidni
#3790 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kroojina...rodom...mjestom boravka RajvoSa već neki niz godina, shookurty wrote:@fluidni... odakle si???
- kurty
#3791 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ppfluidni wrote:Kroojina...rodom...mjestom boravka RajvoSa već neki niz godina, shookurty wrote:@fluidni... odakle si????
- bpsang
#3793 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Imas u Conradu kupiti spravicu ko kutija cigara koja proizvodi ultrazvuk koji psi registruju i razbjeze se ili pak ostanu ukopani ne mrdaju, cijena oko 60 KMr_faruk wrote:odkako su onog momka psi izujedali nesto me strah ove godine ici na kozju i iznad, a dobra je voznja, pogotovu ona uzbrdica do stare pruge...... nekadasnje.
-
ice2cube
#3794 Re: Biciklom kroz Sarajevo
E koja bi budala dala za to 60 KM ? Ne bi dao marke, jer mi licno ne treba.bpsang wrote:Imas u Conradu kupiti spravicu ko kutija cigara koja proizvodi ultrazvuk koji psi registruju i razbjeze se ili pak ostanu ukopani ne mrdaju, cijena oko 60 KMr_faruk wrote:odkako su onog momka psi izujedali nesto me strah ove godine ici na kozju i iznad, a dobra je voznja, pogotovu ona uzbrdica do stare pruge...... nekadasnje.
Uostalom, bio sam na darivi neku noc i bas sam sreo te 'opasne' pse, samo su lajali jedni na druge i to je to.
-
kojeime
#3795 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ova budala, jer je imala "bliski susret" sa agresivnim psima. U stvari mozda i ne bih jer nosim CS sprej protiv pasa.ice2cube wrote:E koja bi budala dala za to 60 KM ? Ne bi dao marke, jer mi licno ne treba.bpsang wrote:Imas u Conradu kupiti spravicu ko kutija cigara koja proizvodi ultrazvuk koji psi registruju i razbjeze se ili pak ostanu ukopani ne mrdaju, cijena oko 60 KMr_faruk wrote:odkako su onog momka psi izujedali nesto me strah ove godine ici na kozju i iznad, a dobra je voznja, pogotovu ona uzbrdica do stare pruge...... nekadasnje.
Uostalom, bio sam na darivi neku noc i bas sam sreo te 'opasne' pse, samo su lajali jedni na druge i to je to.
-
ice2cube
#3796 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ova budala, jer je imala "bliski susret" sa agresivnim psima. U stvari mozda i ne bih jer nosim CS sprej protiv pasa.[/quote]
Prije ce te covjek zaskociti nego sto ce te pas napasti, bolje se Vi brinite za politicare, al' vazno je da Vama mediji poturaju pod nos ove 'probleme' oko pasa. A ti sto se bojis njih, tvoj problem.
Prije ce te covjek zaskociti nego sto ce te pas napasti, bolje se Vi brinite za politicare, al' vazno je da Vama mediji poturaju pod nos ove 'probleme' oko pasa. A ti sto se bojis njih, tvoj problem.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3797 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Do sada su me samo psi napadali dok sam bio na biciklu tako da su mi psi problem a ne ljudi, sa njima imam drugi problem ali to je druga prica
- cappy_tempo
#3798 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Prije ce te covjek zaskociti nego sto ce te pas napasti, bolje se Vi brinite za politicare, al' vazno je da Vama mediji poturaju pod nos ove 'probleme' oko pasa. A ti sto se bojis njih, tvoj problem.[/quote]ice2cube wrote:Ova budala, jer je imala "bliski susret" sa agresivnim psima. U stvari mozda i ne bih jer nosim CS sprej protiv pasa.
zasto za ovoliko godina me nikad covjek nije zaskocio,a pas jest i zbog psa imam diskus herniju,henriju kako vec,zbog psa umalo na operaciji kicme,zbog psa 3 mjeseca lezanja kuca i sto haman svaki put lutalica pocne lajati i trcati za mnom? ako ti ih je zao vodi ih kuci ali meni na biciklu vise nece prici tako blizu. to je ona prica uso pit bull u kafic,narucio pivu,a konobar mu donio kafu i on iz protesta unistio seciju i otiso ali bio je isprovociran pa ne mozemo mu nista reci. preleti malo pa ces vidjeti "ugrizo,pokuso ugristi",a otidji npr. na mtb.ba pa procitaj kakve su susrete imali i kako je mocan osjecaj kad ti picis 70-80km/h,a cuko pocne trcati prema tebi ma da se igra sigurno
-
kojeime
#3799 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Prije ce te covjek zaskociti nego sto ce te pas napasti, bolje se Vi brinite za politicare, al' vazno je da Vama mediji poturaju pod nos ove 'probleme' oko pasa. A ti sto se bojis njih, tvoj problem.[/quote]ice2cube wrote:Ova budala, jer je imala "bliski susret" sa agresivnim psima. U stvari mozda i ne bih jer nosim CS sprej protiv pasa.
Jos ti moras mlijeka popiti i pelena promijeniti da bi uspio isprvocirati neki bijesan odgovor. Polako, kada porastes mozda ces nauciti kako se to radi.
-
kojeime
#3800 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cappy_tempo wrote:Prije ce te covjek zaskociti nego sto ce te pas napasti, bolje se Vi brinite za politicare, al' vazno je da Vama mediji poturaju pod nos ove 'probleme' oko pasa. A ti sto se bojis njih, tvoj problem.ice2cube wrote:Ova budala, jer je imala "bliski susret" sa agresivnim psima. U stvari mozda i ne bih jer nosim CS sprej protiv pasa.
zasto za ovoliko godina me nikad covjek nije zaskocio,a pas jest i zbog psa imam diskus herniju,henriju kako vec,zbog psa umalo na operaciji kicme,zbog psa 3 mjeseca lezanja kuca i sto haman svaki put lutalica pocne lajati i trcati za mnom? ako ti ih je zao vodi ih kuci ali meni na biciklu vise nece prici tako blizu. to je ona prica uso pit bull u kafic,narucio pivu,a konobar mu donio kafu i on iz protesta unistio seciju i otiso ali bio je isprovociran pa ne mozemo mu nista reci. preleti malo pa ces vidjeti "ugrizo,pokuso ugristi",a otidji npr. na mtb.ba pa procitaj kakve su susrete imali i kako je mocan osjecaj kad ti picis 70-80km/h,a cuko pocne trcati prema tebi ma da se igra sigurno[/quote]
Nema potrebe za raspravu. Mi koji imamo slicna iskustva znamo sta nam se desilo i mi cemo se razumijeti i dogovoriti. Njemu nismo duzni nista objasnjavati.