Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
htcxone

#3776 Re: Ljubav je....

Post by htcxone »

a kakva je to racionalna? ona prava bosanska :) ? svako tjera svoje i sve se gura pod tepih pa i osjećaji dok jednoom ne pukne...
ili je do mene, pa nemam kontrole, al ja kad osjetim nesto više, briga me i za racionalnost i za pamet i onakko mi niko ne garantuje da cu se ujutro probuditi :D
žuta lala

#3777 Re: Ljubav je....

Post by žuta lala »

htcxone wrote:a kakva je to racionalna? ona prava bosanska :) ? svako tjera svoje i sve se gura pod tepih pa i osjećaji dok jednoom ne pukne...
ili je do mene, pa nemam kontrole, al ja kad osjetim nesto više, briga me i za racionalnost i za pamet i onakko mi niko ne garantuje da cu se ujutro probuditi :D
Ljubav iz razumijevanja, poštovanja i sl. Bosanska ljubav je baš suprotna, bez ikakve pameti i logike pa se onda u braku sve gura pod tepih i ne znaju zašto ne štima iako se oni "vole".
htcxone

#3778 Re: Ljubav je....

Post by htcxone »

pojasni mi ljubav iz razumjevanja? kad skontas da je trebas voljeti ili? bankovni racun i to? ne kontam...
ja covjece odem u daleki grad, upoznam djevojku i obostrano se zaljubimo, i sve za 10, nikakve logike ni veze :D sve na ho-ruk :D
ho oponopono

#3779 Re: Ljubav je....

Post by ho oponopono »

...hmmm ta racio ljubav slična odlasku u šoping pobogu , samo što na listi nisu namirnice, već karakterne osobine :D ...bez puno strasti i intenziteta... ne, hvala! 8-)
htcxone

#3780 Re: Ljubav je....

Post by htcxone »

ho oponopono wrote:...hmmm ta racio ljubav slična odlasku u šoping pobogu , samo što na listi nisu namirnice, već karakterne osobine :D ...bez puno strasti i intenziteta... ne, hvala! 8-)
ljubav je kada volis necije mane :) ;)
ho oponopono

#3781 Re: Ljubav je....

Post by ho oponopono »

htcxone wrote:
ho oponopono wrote:...hmmm ta racio ljubav slična odlasku u šoping pobogu , samo što na listi nisu namirnice, već karakterne osobine :D ...bez puno strasti i intenziteta... ne, hvala! 8-)
ljubav je kada volis necije mane :) ;)

...jeee čak ti one postanu i simpa! :mrgreen: :wink:
TGwDT

#3782 Re: Ljubav je....

Post by TGwDT »

..O ljubavi se ne pametuje, i ne raspravlja...ona se zivi ..... :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3783 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

zuta_lala wrote: Najbolja ljubav je racionalna ljubav! :D
Hebo takvu ljubav.
zuta_lala wrote: Ljubav iz razumijevanja, poštovanja i sl.
Jel mi pricamo o ljubavi prema roditelju ili prema partneru :?
mrzuna

#3784 Re: Ljubav je....

Post by mrzuna »

ono sto mi ne treba, nit' fali trenutacno :)
uzivam u soliranju :lol:
žuta lala

#3785 Re: Ljubav je....

Post by žuta lala »

htcxone wrote:pojasni mi ljubav iz razumjevanja? kad skontas da je trebas voljeti ili? bankovni racun i to? ne kontam...
ja covjece odem u daleki grad, upoznam djevojku i obostrano se zaljubimo, i sve za 10, nikakve logike ni veze :D sve na ho-ruk :D
Nisam mislila na bankovni račun, nema to nikakve veze s razumijevanjem. Mislila sam da one lude ljubavi obično ne završe dobro, kad se veza raspadne, ljudi pate cijeli život. Sigurnije je i bolje graditi ljubav na prijateljstvu ili sl. :)
ladyblue18 wrote:
zuta_lala wrote: Najbolja ljubav je racionalna ljubav! :D
Hebo takvu ljubav.
zuta_lala wrote: Ljubav iz razumijevanja, poštovanja i sl.
Jel mi pricamo o ljubavi prema roditelju ili prema partneru :?
Kud išta spomenuh! :D
htcxone

#3786 Re: Ljubav je....

Post by htcxone »

zuta-lala@ vjerujmi ako se pocne graditi kroz prijateljstvo dodje do toga da u međuvremenu neko uleti sa strane :)
Nista od toga, treba biti direktan i iskren i reci od starta sta ocekujes i zelis, ako se planovi poklope i stvari krenu kako treba i ako nisi sebicna osoba i egoisticna, i ako te ne intreesuje sta ti kaze jaran i komsiluk, nista nije nemoguce ...
ljubav je kao sunce sto se se rodi u zoru, udari u uspavane oci i tesko je gledati u nju, ako se potrudis da se naviknes mozes u nju gledati dok ne padne mrak(do kraja zivota) ili ces nakon sto bljesne potraziti novi bljesak
exampLe.

#3787 Re: Ljubav je....

Post by exampLe. »

Ljubav je nesto sto ne postoji :skoljka: .
Zatamnjena stakla

#3788 Re: Ljubav je....

Post by Zatamnjena stakla »

Image
Logovan

#3789 Re: Ljubav je....

Post by Logovan »

Sorel@ Al' baš tako... :D :thumbup:
blesava

#3790 Re: Ljubav je....

Post by blesava »

ljubav je kad nista vise nema smisla jer on nije tu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3791 Re: Ljubav je....

Post by Velkoski »

:roll:
dita von teese

#3792 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Muškarci su osjećajni jednako kao mi

Neki astrolozi kažu da je 2013. godina spajanja kozmičkih partnera, ljubavi u izvornom obliku. No to neće samo 'pasti s Marsa', da bismo bili spremni za takvu ljubav, moramo jako jako puno raditi na pogrešnim uvjerenjima

Ovo je stoljeće u kojem ćemo konačno imati bračne zajednice ravnopravnih partnera, u kojem se ljudi širom planeta žele vjenčati samo onda kad nekoga vole. Žene nikad nisu bile obrazovanije i nikad nisu imale priliku ravnopravnu zajednicu pretvoriti u dobru vezu. Kozmičku zajednicu s nekim. Ljubav je naša istinska božanska, ali i fiziološka potreba. Na putu do ostvarivanja takve ljubavi stoje nam mnoge podsvjesne zablude, negativni obrasci i agresije, postanite ih svjesni.

Muškarcima je potrebno jednako toliko ljubavi kao nama
Ako ovakav stav imate u bilo kojem odnosu s muškarcima, nemojte misliti da neće osjetiti vibraciju koju nosite. Zaboravili smo da smo ljudska bića željna ljubavi i razumijevanja i da ono što želimo moramo dati. Ljudi to osjećaju. I žene i muškarci, bez razlike. Suprotno popularnom mišljenju, muškarci su podjednako osjećajni kao žene. Potrebno im je isto onoliko ljubavi i ohrabrenja kao i nama. Teško otvaramo srca. Ali što mu više pokazujemo da ga ne svrstavamo u stereotip tipičnog, zatvorenog, emocionalno nazadnog mužjaka, slobodnije će se ponašati prema nama i pustiti nas u svoj osobni prostor.

par ljubavGotovo svi ćemo na ove riječi reći da mi jesmo puni ljubavi i pažljivi, ali druga strana nije takva. Ali obratite pažnju na ono što mislite i kako se osjećate iznutra, to je najvažnije. Ako ste izvana ljubazni i trudite se, ali ste u sebi ljuti i nezadovoljni, muškarci (a i svi drugi) nekom će nevidljivom antenom uhvatiti vibru iznutra i neće nikakav vanjski ljubazni čin neće biti dovoljan da prevagne. Ako je ljutnja i nezadovoljstvo naš generalni unutarnji osjećaj, imamo svako pravo otići iz takve veze, ali ako ostajemo u njoj, moramo biti svjesni da djelujemo agresijom na drugo biće i da nam se to na neki način vraća.

Gledajmo svijet srcem i senzibilnijim očima
Nikad ne zaboravite da se u svakom izuzetno zavodljivom muškarcu za kojim čeznete krije mali uplašeni dječak koji se jednako boji odbijanja kao i vi. Nemojte podcjenjivati svoju moć koja ga može povrijediti, bilo da glumite hladnoću, grubost, ismijavate ga ili imate sarkastične komentare na nešto što nije dobro napravio. On možda neće ništa reći, ali zapamtit će i pomalo se zatvarati. Svi naši problemi dolaze od nedostatka ljubavi. Ili hrane. Glad i ljubav upravljaju svijetom, sve oko nas događa se iz straha od gladi ili od nedostatka ljubavi.

Ne radi se uvijek o nama
Teško je sad, kad smo ovako lijepo odgojeni da mislimo da smo centar svijeta, prihvatiti da ništa što drugi rade ne rade zbog nas. Imamo svoje životno iskustvo, svoje snove, svoju prošlost. Imamo pravo i na svoje pogreške. Prema drugima se ponašamo u skladu s uobičajenim obrascem ili strahom koji smo godinama nakupljali. Rijetko kada, osim u ekstremnim situacijama, mi zaista želimo povrijediti drugu osobu. Ili ona nas. Kada govorimo ono što nam je u srcu, kada srce govori zaista ono što osjeća, mi smo ono što jesmo.

Ako želimo ljubav, moramo je probuditi u sebi i dati
Tako ćemo i mi biti voljeni. Voli i bit ćeš voljen. Ljubav je matematički precizna poput dvije strane jednadžbe. Bez obzira na razočaranje ili neuspjeh koji ste doživjeli, možete probuditi ljubav u sebi i možete voljeti. Možda nemate iluzija i skeptični ste, ali je i dalje možete probuditi. Mi smo istinska ljudska bića sposobna opraštati i voljeti. Nedostatak samopouzdanja i strah osnovni su razlozi zbog kojih je ljudima teško ostvariti pravu vezu. Događa nam se upravo ono o čemu razmišljamo.

Časopis Sensa
p206

#3793 Re: Ljubav je....

Post by p206 »

Normalno da smo osjećajni kao i žene... pa najbolje ljubavne pjesme su napisali muškarci.
Voli i bit ćeš voljen.
ne slažem se... to ti je isto kao kad su nam kao djeci govorili, uči da nebi rintao kao što ti babo i majka rintaju...
zabluda, ubleha...
tendzera

#3794 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

:D :D
Image
dita von teese

#3795 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

p206 wrote:Normalno da smo osjećajni kao i žene... pa najbolje ljubavne pjesme su napisali muškarci.
Voli i bit ćeš voljen.
ne slažem se... to ti je isto kao kad su nam kao djeci govorili, uči da nebi rintao kao što ti babo i majka rintaju...
zabluda, ubleha...

Kad vec spominjes! I ja se pitam, otkud sve te ljubavne pjesme da napisu muskarci....gdje su ti muskarci? KO je zavoleo devojku iz grada? Ko bi dao ono malo zivota? Koji se to nije nje nagledao? Kome to ljubav srce mori? Ko priziva dragu u sjecanje kroz bele ruze? Koji to nece da propusti ni sekund? Koji se to izvinio jer nije pokazao njoj koliko je zapravo voli? Ko to toliko cezne da nema snage ni da se raduje dragoj ni kad je kraj njega, pa tako rezignirano govori: Evo srcu mom radosti....ko, ko?
Korisnicko ime

#3796 Re: Ljubav je....

Post by Korisnicko ime »

Napisa li iko do sada da je ljubav rezultat spontane emocionalne reakcije na neku osobu, iznenadnog nadolaska neodoljivog osjecaja ugode...ili sam ja prvi? :wink:
Great Cornholio

#3797 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

Korisnicko ime wrote:Napisa li iko do sada da je ljubav rezultat spontane emocionalne reakcije na neku osobu, iznenadnog nadolaska neodoljivog osjecaja ugode...ili sam ja prvi? :wink:
To je zaljubljenost, ljubav je mnogo više od toga.
Great Cornholio

#3798 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

m@m@ wrote::) neko nam se zacopao
Nije, ako na mene misliš, zaljubljen čovjek nije objektivan :)
dita von teese

#3799 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Zaljubis se jer je to tebi potrebno. A volis, jer je to potrebno nekom drugom...
honky tonk

#3800 Re: Ljubav je....

Post by honky tonk »

kad ti raja pocne drobit kako vise neces da se druzis s njima. jah
Post Reply