Pa to se i zezam, kako je tesko, ne znam vise sta da radim, pa onda jedem nesto ne spojivovivace wrote:merimas wrote:Trudim se, jedem kifle i cokoladu zajedno.....vivace wrote:jos i merimas da izdrzi....
pazi da ne dobijes mnogo u kilazi. to se obicno desava kad ostavljamo cigare.
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
merimas
#3776 Re: Cigarete, odvikavanje
- Neradnik
#3777 Re: Cigarete, odvikavanje
probaj sa zvakama obicnim umjesto hrane.
- shmizlica
#3778 Re: Cigarete, odvikavanje
Gospodin_bez_kravate wrote:probaj sa zvakama obicnim umjesto hrane.
jesli to i ti batalio? kada? zašto? jel bilo teško?
- Neradnik
#3779 Re: Cigarete, odvikavanje
Jesam ima godina...tu negdje....ne brojim...shmizlica wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:probaj sa zvakama obicnim umjesto hrane.
Razloga ima od kaslja svakog jutra i onog pljuvanja ruznog do radoznalosti.....
Bilo je neobicno ne mogu reci da je tesko ali kad nesto odlucis nema sta....sve je u glOvi
-
merimas
#3780 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja dok sam pusila nisam mogla zapaliti bez kafe ili vocke, najprije jabuke, narandze ili limunade....Bilo mi je muka kad pusim "na suho".graue_maus wrote:ja sam tamanila mrkve, prve sedmice ,mislim da je bilo kila mrkve po danu .......vilice me zabolile zvacuci.......... jabuke su dobre isto.......
-
vivace
#3781 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam jedva cekala da zapalim prvu jutarnju cigaru. dakle na suvo.
- Neradnik
#3782 Re: Cigarete, odvikavanje
ne valja na suvo nista radit 
-
merimas
#3783 Re: Cigarete, odvikavanje
Kriza....od svega ili zbog svega ili samo zbog mene.
- Pasiflora
#3784 Re: Cigarete, odvikavanje
Nista kriza, samo furaj 
-
vivace
#3785 Re: Cigarete, odvikavanje
jesi li procitala knjigu www.zastoprestati.orgmerimas wrote:Kriza....od svega ili zbog svega ili samo zbog mene.
-
merimas
#3787 Re: Cigarete, odvikavanje
Nisam jos, kanim se. Moram sjesti odvojiti vrijeme, ovako na brzaka uletim.vivace wrote:jesi li procitala knjigu http://www.zastoprestati.orgmerimas wrote:Kriza....od svega ili zbog svega ili samo zbog mene.
-
vivace
#3788 Re: Cigarete, odvikavanje
bice ti manje krize ako procitas knjigu, zato ti kazem.merimas wrote:Nisam jos, kanim se. Moram sjesti odvojiti vrijeme, ovako na brzaka uletim.vivace wrote:jesi li procitala knjigu http://www.zastoprestati.orgmerimas wrote:Kriza....od svega ili zbog svega ili samo zbog mene.
- shmizlica
#3789 Re: Cigarete, odvikavanje
Gospodin_bez_kravate wrote:Jesam ima godina...tu negdje....ne brojim...shmizlica wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:probaj sa zvakama obicnim umjesto hrane.
Razloga ima od kaslja svakog jutra i onog pljuvanja ruznog do radoznalosti.....
Bilo je neobicno ne mogu reci da je tesko ali kad nesto odlucis nema sta....sve je u glOvi
-
merimas
#3790 Re: Cigarete, odvikavanje
Kako je tesko meni koja je pusila tako malo (5-6 cigareta max dnevno), a mogu zamisliti ljudima sa puno vise. Svakom koje istrajao moje iskrene cestitke. Vi mozete u zivotu mnogo postici.
- shmizlica
#3791 Re: Cigarete, odvikavanje
merimas wrote:Kako je tesko meni koja je pusila tako malo (5-6 cigareta max dnevno), a mogu zamisliti ljudima sa puno vise. Svakom koje istrajao moje iskrene cestitke. Vi mozete u zivotu mnogo postici.
možeš i ti ako si odlučila.....ja sam kao i ti imala periode od 5-6 na dan do kutije i pola godine ma mogu ja to, ma hoću ja to al dimanala i dalje dok nisam napravila rez i rekla dosta....sad mi i ne padaju na pamet....skoro
- shmizlica
#3792 Re: Cigarete, odvikavanje
WRRsmom wrote:ja bih prestala jedino da me zatvore u prostoriju sa zeljeznim vratima, bez prozora, na mjesec dana
mamita to je stvar je u tome da želiš da prestaneš a ne da moraš da prestaneš
- shmizlica
#3793 Re: Cigarete, odvikavanje
WRRsmom wrote:a trebala bihal necu
ćumuralo moje
-
hzsa22
#3794 Re: Cigarete, odvikavanje
4 mjeseca cist
Nit mi naumpadne niti ima potrebu. Osjecam se bolje, efikasniji sam na poslu, ne kasljem 
- Neradnik
#3795 Re: Cigarete, odvikavanje
nemoj namjernoWRRsmom wrote:a trebala bihal necu
-
merimas
#3796 Re: Cigarete, odvikavanje
Svaka cast.hzsa22 wrote:4 mjeseca cistNit mi naumpadne niti ima potrebu. Osjecam se bolje, efikasniji sam na poslu, ne kasljem
- volta dzontra
#3797 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne pusim od petka. Prvi socijalni ritual vezan za pusenje koji treba prodeverati. Kava vikendom u kaficu u kojem sam slepera popusio
...
Savjeta ne trebam. Pusim 20 godina. Prestao ozbiljno 4 puta od toga 3 puta izmedju dva i pet mjececi. Pocetak uvijek isti zajeb. Pocnes se osjecati dobro, zdravo kontrolirano i kazes ajde jednu iz gusta kao da vidim kako je to sad....
Zadnji put nisam pusio dvije godine. Zapalio potpuno siguran da cu je odmah baciti kad potegnem dim.
Uglavnom. Sad prestajem po principima od prosli put pa da ih podijelim s vama:
1. Nikad nemoj podcijeniti ovisnost o cigaretama. Nije se lako skinuti.
2. Prestani vikendom da se mozes povuci u sobu i pokriti po glavi i da si sto manje izlozen i"ritualima"
3. Pusti price o boljem prestanku "nasuho" jer je prekid dotoka nikotina strasan sok za tijelo. Prvih dana se udaraj nicorette zvakama i flasterima. Sve sto moze pomoci da se "smrdljivi stapic" ne uzima u ruku je ok. Pogotovo ako ne mozes uzeti bolovanje i zabiti se u kucu.
4. Nakon 5-6 dana se vrati uobicajenim ritualima. Ne mozes vjecno bjezati od kafane.
5. Sto se tice zderanja nemoj bjezati od toga. Brzo se poslije vratis na stare prehrambene navike. Ako i dobijes dva-tri kila wtf???!!!
6. Nakon 15 dana nastupa druga kriza. Vec ti je opce fizicko stanje bolje i zaboravio si kako te histericna i nepotrebna cigareta viska "otruje".
7. Pocni se intenzivno baviti aerobnim sportom. Nafuraj se na nesto. Kupi sportsku opremu. Skupe tene za trcanje i sl. Sjeti se da za dva mjeseca spusis najskuplje tene koje mozes naci u Intersportu.
I na kraju. Iz vlastitog iskustva. Uvijek ste lijeceni pusac. Nema jedna. Nema samo ova. Kad ste jednom poceli uvijek ce u vama cucati manijak kojemu je gust pusiti ta industrijska govna. Prica "ne fali mi" je glupa. Ljudi izgube trajno drage ljude pa zive s tim. Dzaba price "smrdi mi", "kako sam mogao" i sl....
Meni vise pomaze mantra "falit ce mi i padati na pamet s vremenom vrlo rijetko mozda i do kraja zivota", ali sta je to naspram toga da se osjecate bolje, zdravije, bolje spavate, imate vise samopostovanja, kad odete u inozemstvo ne osjecate se ko zadnje smece puseci pred restoranima i sl
Nek fali ko je je.be....
Savjeta ne trebam. Pusim 20 godina. Prestao ozbiljno 4 puta od toga 3 puta izmedju dva i pet mjececi. Pocetak uvijek isti zajeb. Pocnes se osjecati dobro, zdravo kontrolirano i kazes ajde jednu iz gusta kao da vidim kako je to sad....
Zadnji put nisam pusio dvije godine. Zapalio potpuno siguran da cu je odmah baciti kad potegnem dim.
2. Prestani vikendom da se mozes povuci u sobu i pokriti po glavi i da si sto manje izlozen i"ritualima"
3. Pusti price o boljem prestanku "nasuho" jer je prekid dotoka nikotina strasan sok za tijelo. Prvih dana se udaraj nicorette zvakama i flasterima. Sve sto moze pomoci da se "smrdljivi stapic" ne uzima u ruku je ok. Pogotovo ako ne mozes uzeti bolovanje i zabiti se u kucu.
4. Nakon 5-6 dana se vrati uobicajenim ritualima. Ne mozes vjecno bjezati od kafane.
5. Sto se tice zderanja nemoj bjezati od toga. Brzo se poslije vratis na stare prehrambene navike. Ako i dobijes dva-tri kila wtf???!!!
6. Nakon 15 dana nastupa druga kriza. Vec ti je opce fizicko stanje bolje i zaboravio si kako te histericna i nepotrebna cigareta viska "otruje".
7. Pocni se intenzivno baviti aerobnim sportom. Nafuraj se na nesto. Kupi sportsku opremu. Skupe tene za trcanje i sl. Sjeti se da za dva mjeseca spusis najskuplje tene koje mozes naci u Intersportu.
I na kraju. Iz vlastitog iskustva. Uvijek ste lijeceni pusac. Nema jedna. Nema samo ova. Kad ste jednom poceli uvijek ce u vama cucati manijak kojemu je gust pusiti ta industrijska govna. Prica "ne fali mi" je glupa. Ljudi izgube trajno drage ljude pa zive s tim. Dzaba price "smrdi mi", "kako sam mogao" i sl....
Meni vise pomaze mantra "falit ce mi i padati na pamet s vremenom vrlo rijetko mozda i do kraja zivota", ali sta je to naspram toga da se osjecate bolje, zdravije, bolje spavate, imate vise samopostovanja, kad odete u inozemstvo ne osjecate se ko zadnje smece puseci pred restoranima i sl
Nek fali ko je je.be....
-
vivace
#3798 Re: Cigarete, odvikavanje
dobra su ti pravila ,samo bih ja da dodam da nije neophodno da se ide u kafanu...na pr. lecenim alkoholicarima je zabranjeno da idu u kafanu, na proslave rodjendana, slava i slicno ,da ih ne bi oteralo u alkohol. nije dzabe i mi da se toga pridrzavamo, samo sto je teze. na sve strane se pusi. doduse ,na sve strane se i pije. imam drugaricu koja ima muza lecenog alkoholicara< nema izlecenog nikad ,do kraja zivota, nego samo lecenog. mi smo dimoholicari, kao sta su oni alkoholicari. oni su ovisnici o prvoj casici, mi o prvom dimu. ni oni ni mi ne mozemo da stanemo, posle 1.
-
vivace
#3799 Re: Cigarete, odvikavanje
sto sam nesto tuzna.sve mislim da cu biti bolje volje ako zapalim jednu.

- graue_maus
#3800 Re: Cigarete, odvikavanje
volta dzontra wrote:Ne pusim od petka. Prvi socijalni ritual vezan za pusenje koji treba prodeverati. Kava vikendom u kaficu u kojem sam slepera popusio...
Nek fali ko je je.be....