NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#3776 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

izgleda da je pomješao PG sa SG...klasicni play,zato su i doveli Alstona odmah nakon njegove povrede.
hidrant

#3777 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Moze covjek igrat dvojku, sad sto se malo koristi na toj poziciji je druga prica.
Evo, sasvim realna i dobra "ofanzivna" petorka:
PG Alston
SG Nelson
SF Hedo
PF Lewis
C Howard

Sad se moze polemisati i o poziciji Lewisa jer covjek sigurno nije klasicni PF, pogotovo u napadu gdje cesto
koristi svoju brzinu i odlican sut kako bi se izvlacio i pogadao suteve protiv mnogo sporijih i tromijih klasicnih
PF-ova.
Takoder nije ni klasicni SF jer kada na njega stavite nizeg igraca gotovo uvijek trazi poziciju na niskom postu i to
zavrsava u svoju korist.
On mi je inace izuzetno drag igrac, zbog svega sto mu se desilo na draftu.
Eto, sad je All-Star igrac.
hidrant

#3778 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Da dodam da bi onda najbolje bilo Nelsona okarakterisati kao beka, tj. nek bude G.
hidrant

#3779 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa normalno da nelson može igrati i dvojku,može je igrati svako njegove visine,igra je silom prilika i 205 cm visoki dunleavy,ali to ne znači da su njih dvojica bekovi-šuteri.
Pa sta ste me napali odmah?
cevapcinica

#3780 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote:Pa ljudi kako mozete omalovazavati Rona Jeremya?
Covjek radi fantastican posao.
Kada se sve uzme u obzir, ne postoji mnogo razloga da bi se kritikovao veliki strucnjak koji je sigurno
Ron Jeremy.
Ko ga je omalovazavao? Samo sam komentarisao njegovu po meni besmislenu izjavu i cinjenicu da je Phil nesumnjivo bolji i iskusniji trener od njega sto se pokazalo u izboru taktike i odigravanja u kljucnim momentima ove utakmice. Nemoj izmisljati stvari..
hidrant

#3781 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

cevapcinica wrote:
Kada se sve uzme u obzir, ne postoji mnogo razloga da bi se kritikovao veliki strucnjak koji je sigurno
Ron Jeremy.
Ko ga je omalovazavao? Samo sam komentarisao njegovu po meni besmislenu izjavu i cinjenicu da je Phil nesumnjivo bolji i iskusniji trener od njega sto se pokazalo u izboru taktike i odigravanja u kljucnim momentima ove utakmice. Nemoj izmisljati stvari..
Ko izmislja?
Napada se rad izvrsnog trenera, a ne uzima se u obzir da je Orlando igracki limitirana momcad i da je ovo izvanredan
uspjeh, te se Ron moze proglasiti najboljm trenerom u playoffu.
hidrant

#3782 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote: s malom razlikom što se u play offu ne bira najbolji trener,nije se nikad birao
Nisam rekao da ce biti oficijelno proglasen najboljim trenerom, nego da ga mozemo smatrati trenerom koji je
odradio najbolji posao u playoffu.
Mislio sam prvobitno napisati da se trebao proglasiti najboljim i u regularnom dijelu, ali sam se predomislio
jer je Brown uradio odlican posao tokom ove godine.
Neelix

#3783 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

eno sad, jedan kaze da je orlando limitirana ekipa, a drugi da su kao ekipa bolji od lakersa (kako ono rece, osim iskustva i trenera...) dogovorite se :D

znal iko bit castan u porazu :D

ko ne voli Lakerse ne treba da zivi
cevapcinica

#3784 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote:
cevapcinica wrote:
Ron Jeremy.
Ko izmislja?
Napada se rad izvrsnog trenera, a ne uzima se u obzir da je Orlando igracki limitirana momcad i da je ovo izvanredan
uspjeh, te se Ron moze proglasiti najboljm trenerom u playoffu.
Ja ti opet kazem da ne izmisljas. De navedi gdje ga je neko napadao i rekao da je los trener? Cak ti je objasnjeno da je on jako dobar trener.
Konstatacija da je Phil ocigledno bolji i iskusniji trener od njega nije uvreda vec samo prikazivenje cinjenicnog stanja.
hidrant

#3785 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

cevapcinica wrote: Ja ti opet kazem da ne izmisljas. De navedi gdje ga je neko napadao i rekao da je los trener? Cak ti je objasnjeno da je on jako dobar trener.
Konstatacija da je Phil ocigledno bolji i iskusniji trener od njega nije uvreda vec samo prikazivenje cinjenicnog stanja.
Na osnovu cega tvrdis da je Phil bolji trener?
Zato sto ima vise naslova?
Pogledaj sa kakvim ekipama je uzimao te naslove.
Ron je sa limitiranom ekipom stigao u veliko finale i prizaju dobre igre protiv ekipe sa dosta jacim rosterom.
Sayid

#3786 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Sayid »

Neelix wrote:eno sad, jedan kaze da je orlando limitirana ekipa, a drugi da su kao ekipa bolji od lakersa (kako ono rece, osim iskustva i trenera...) dogovorite se :D
znal iko bit castan u porazu :D
ko ne voli Lakerse ne treba da zivi
Navijat za Lakerse je ko navijat za Real Madrid u nogometu... :-)
Eno na OBN-u utakmice, sad mi stvarno nista nije jasno...
(moj prvi post, jbg, stari nick mi "umro", slao mail administraciji Sa-X dvaput, nista...)
cevapcinica

#3787 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote:
cevapcinica wrote: Ja ti opet kazem da ne izmisljas. De navedi gdje ga je neko napadao i rekao da je los trener? Cak ti je objasnjeno da je on jako dobar trener.
Ron je sa limitiranom ekipom stigao u veliko finale i prizaju dobre igre protiv ekipe sa dosta jacim rosterom.
Ne jer zna bolje postaviti igru, pogotovo u kljucnim trenutcima. Van Gundy je vec par puta debelo pogrijesio u kriticnim trenutcima. Sjeti se samo trice Lebrona za koju je sam preuzeo krivicu.
Phil po tebi mozda nema nikakve uloge u stvaranju ove generacije Lakersa.
Pa ko je doveo Bynum:a, Odom:a i ostale? Ko je napravio ovako dobar tim oko Kobe:a kao jezgre tima sto nije nimalo lako? Nije lako napraviti dobar tim samo zato sto imas zvijezdu ili par njih na listi igraca. Dzaba Cleveland:u Lebron kad je trener "istrenirao" ostatak ekipe da James mora da ubaci oko 40% koseva zbog cega i ispadose ove godine.
Sto nije Ariza dobio povjerenje u Orlandu a sada zabija odlucujuce poene i igra dobru odbranu. Sto Van Gundy nije prepoznao njegove kvalitete i dao mu vecu minutazu?
Nikada nisam tvrdio da Van Gundy nije dobar trener. Samo, jednostavno receno, on po meni nije rame uz rame sa Phil:om.
hidrant

#3788 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Kako znas da zna bolje postaviti igru?
To su treneri na vrhunskom nivou.Trener nacrta akciju, predvidi odbranu, a do igraca je da to realizuje.
Ako nemas igraca za realizuje trenerovu zamisao, daba ti bilo koja akcija.
Tricu El-Bi-Dzia je bilo haman pa nemoguce odbraniti.To sto neko pametuje nakon utakmice je druga prica.
Postoje situacije koje ne mozes odbraniti i to se mora prihvatiti.
Bynum je izabran na draftu od Lakersa i najvece zasluge za njegov napredak ima Kareem koji mu je bio
personalni trener.
Odom je tradeovan u tradeu Shaqa.Da li je to bio dobar trade?Dalo bi se raspravljati.
Kad vec vuces paralele izmedu CLE i LAL-a, treba naglasiti da je to tu negdje, samo sto je Kobe iskusniji i
zreliji igrac od LBG-a pa igra malo pametnije, a znamo kakve je i on imao prenose u proslim sezonama i
pokusaje da sam igra protiv svih.
Zasto Larry Brown nije prepoznao Arizin talenat?Mozda covjek nije uopce toliko dobar koliko se to predstavlja?
Da je covjek solidan odbrambeni igrac, jeste.Da je solidan u napadu, jeste.Nista specijalno.
Naravno treba napomenuti da je Orlando pravio prostora za veliki trade.Salary cup?
Znamo koliki ugovor ima Lewis.
mikelandjelo

#3789 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by mikelandjelo »

van gundy je odlican trener to se mora priznat, upravu je hidrant. lakersi su mi dragi pa se nadam da ce osvojiti titulu jer je kobe to zasluzio. imaju poprilicno dobru ekipu. nije los ni orlando medjutim tesko moze nesto lakersima. vjerujem da je houston, iako ih ne volim, prosao lakerse da bi osvojli titulu.
cevapcinica

#3790 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote:Kako znas da zna bolje postaviti igru?
To su treneri na vrhunskom nivou.Trener nacrta akciju, predvidi odbranu, a do igraca je da to realizuje.
Ako nemas igraca za realizuje trenerovu zamisao, daba ti bilo koja akcija.
Tricu El-Bi-Dzia je bilo haman pa nemoguce odbraniti.To sto neko pametuje nakon utakmice je druga prica.
Upravo tako, problem je sto Van Gundy u navedenim situacijama nije predvidio tj. nacrtao akcije kako treba. Nije niko pametovao nakon utakmice vec Van Gundy sam priznao sto nije agresivnije cuvao taj dio terena i imao igrace na dijelu terena gdje su bili potpuno beskorisni.

Shaq je ssam trazio da bude prebacen, tako da tu nema sta da se pametuje. Za ostale navadene je poenta da su kod Phila postali bitne karike u timu u cemu je njegova i nicija druga zasluga. Tvoj osvrt na LBJ:a i Kobe:a je tacan ali potpuno nevezan za temu.
Ponavljam, niko nije rekao da Van Gundy nije dobar trener, samo po mom misljenju nije na nivou Phil:a Jackson:a. Objasnio sam ti zbog cega.
Ti sada mozes presipati iz supljeg u prazno i do u nedogled pokusavati naci neke kontra argumente ali to stvarno nema svrhe.
hidrant

#3791 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

mikelandjelo wrote:van gundy je odlican trener to se mora priznat, upravu je hidrant. lakersi su mi dragi pa se nadam da ce osvojiti titulu jer je kobe to zasluzio. imaju poprilicno dobru ekipu. nije los ni orlando medjutim tesko moze nesto lakersima. vjerujem da je houston, iako ih ne volim, prosao lakerse da bi osvojli titulu.
Neka si spomenuo Rakete.
Fantasticna ekipa u punom sastavu.
Naravno, ako zadrze roster, ne gine im borba za prsen u slj. sezoni.
Pogledajte ovaj roster:
PG-Brooks/Lowry
SG-T-Mac/Artest/Wafer
SF-Artest/Battier
PF-Scola/Battier/Landry
C-Yao/Chuck

Ovo bi mogla lahko da bude sampionska ekipa.
Naravno treba spomenuti i fantasticnog trenera.
cevapcinica

#3792 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote:
mikelandjelo wrote:van gundy je odlican trener to se mora priznat, upravu je hidrant. lakersi su mi dragi pa se nadam da ce osvojiti titulu jer je kobe to zasluzio. imaju poprilicno dobru ekipu. nije los ni orlando medjutim tesko moze nesto lakersima. vjerujem da je houston, iako ih ne volim, prosao lakerse da bi osvojli titulu.
Neka si spomenuo Rakete.
Fantasticna ekipa u punom sastavu.
Naravno, ako zadrze roster, ne gine im borba za prsen u slj. sezoni.
Pogledajte ovaj roster:
PG-Brooks/Lowry
SG-T-Mac/Artest/Wafer
SF-Artest/Battier
PF-Scola/Battier/Landry
C-Yao/Chuck

Ovo bi mogla lahko da bude sampionska ekipa.
Naravno treba spomenuti i fantasticnog trenera.
Samo jos da izbjegnu povrede...
gujgli

#3793 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by gujgli »

hidrant wrote:

Uh, ovde bih se umesao...Ukoliko Orlando ostane bez titule, Van Gundy ce biti iskljucivi krivac a ono
po cemu ce biti upamcen nije to sto je dosao sa Orlandom do finala nego sto je svojim katastrofalnim
odlukama sprecio Orlando da pobedi.Odakle poceti, onakve greske koje je preksinoc imao Van Gundy
mislim da ne rade ni treneri kadeta na seoskim takmicenjima. 5 razlike na minut do kraja, ima napad,
ne uzima tajm out a ima ih 4, i Nelson baca turnover, ne izvlaci Howarda iz igre iako ovaj sutira
katastrofalno bacanja, i jos gradi akciju za njega, na 3 razlike ne faulira pri trojci Fishera iako Lejkersi
imaju samo jedan tajmout i u razmeni faulova ne bi imali sanse za produzetak...Fisher naravno ubacuje 3.
Da ne spominjem sto ni on sam, ne zna ko mu je startni play, Nelson ili Alston, Rafer mu jos drzi
predavanje kad ga je poslao na klupu...Smesno.

Odlicni treneri to ne rade. Treneri mediokriteti to rade. Ali istina je negde na sredini, Van Gundy
jeste doveo Orlando do finala, ali Orlando nije limitirana ekipa. Ni malo. Ne znam sta moze da
bude limitirano u timu koji dodje do finala NBA? Imao je Waydea i Shaqa pre par godina, pa isto
nista nije uradio.Ne slazem se ni da je Phil nesto bolji od njega, ukoliko nam parametri nisu titule,
ali Jordan pa Bryant? I tata bi sine. :) Za mene je Larry Brown veca trenercina od njih dvojice
zajedno jer napraviti od Detroita prvaka u eri Shaqa i Bryanta, doci sa raspalim Iversonom do finala
lige i sta sve jos ne..to je class trener.

Gundy je motivator.Ali odlican trener? Tesko.Bolji od Phila? Jos teze.
hidrant

#3794 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

1.Kako covjek moze predvidjeti da ce mu play izgubiti loptu?
To je nepredvidivo i vecina strucnjaka u onim trenucima ne bi zvala time-out.
2.Kako ces izvesti svog prvog centra u tim trenucima?
Ko ce igrati ? Gortat ? Ne bih rekao da bi to iko uradio.(FT% 0,578 )
3.Napisao sam ranije da je nepisano pravilo da se zadnji sut brani.Samo neke ekipe to ne rade.
Npr. Boston i LAL, ako se ne varam.
4.Sad da mu drzi predavanja?
Ne zaboravimo da Kobe nekad sebi crta akcije.
5.Orlando je limitirana momcad.Ljudi uopce nemaju klupe.
Lee treba jos jednu ili dvije sezone i mislim da ce biti odlican igrac.Nelson je nespreman.Gortat je los igrac po
NBA standardima.Pietrus je malo poglup.
6.Ron je izuzetno cijenjen strucnjak i radi odlican posao.Dobro je o gurao sa Heatom, ali je Detroit u tim trenucima
bio jednostavno fantasticna momcad.Takoder ne treba zaboraviti da je Pat dogodine uzeo prsten, ali sa dosta
jacim sastavom.
gujgli

#3795 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by gujgli »

hidrant wrote:1.Kako covjek moze predvidjeti da ce mu play izgubiti loptu?
To je nepredvidivo i vecina strucnjaka u onim trenucima ne bi zvala time-out.
2.Kako ces izvesti svog prvog centra u tim trenucima?
Ko ce igrati ? Gortat ? Ne bih rekao da bi to iko uradio.(FT% 0,578 )
3.Napisao sam ranije da je nepisano pravilo da se zadnji sut brani.Samo neke ekipe to ne rade.
Npr. Boston i LAL, ako se ne varam.
4.Sad da mu drzi predavanja?
Ne zaboravimo da Kobe nekad sebi crta akcije.
5.Orlando je limitirana momcad.Ljudi uopce nemaju klupe.
Lee treba jos jednu ili dvije sezone i mislim da ce biti odlican igrac.Nelson je nespreman.Gortat je los igrac po
NBA standardima.Pietrus je malo poglup.
6.Ron je izuzetno cijenjen strucnjak i radi odlican posao.Dobro je o gurao sa Heatom, ali je Detroit u tim trenucima
bio jednostavno fantasticna momcad.Takoder ne treba zaboraviti da je Pat dogodine uzeo prsten, ali sa dosta
jacim sastavom.
1. Ne slazem se, vecina dobrih trenera bi zvala tajm aut, pre svega jer je to karakteristika pozicionih ekipa,
sto Orlando svakako jeste, u Evroligi gde je trenerski poziv malo vazniji, to je skoro pa pravilo. Ovako,
pustio je Nelsona da igra u onakvoj zavrsnici iako nije igrao skoro pola sezone, decko se gubio konstantno
u defanzivnim rotacijama i na kraju prodao jednu od najvaznijih lopti za cistu kontru i lagane poene Lejkersa.
Gundy iskljucivi krivac.

2. Koga da ubaci umesto Howarda? Ne znam brate, moze i Ewinga, Howard mora napolje ako ima lose sutersko
vece, bas kao sto se i Shaq izvodio napolje u zavrsnicama svih tekmi, da bi se sprecio Hack a Shaq, jednostavno
klupa, igraj s niskom postavom, uradi bilo sta, samo nemoj da dozvolis da ti ishod utakmice zavisi od
bacanja Howarda.To cak nije ni kocka.To je glupost.

3. Nekad ima i kockanja, pa sta ti Bog da, ludi Zeljko Obradovic je u finalu Evrolige ove godine branio napad na
2 razlike i ...pobedio. Sve bi bilo drugacije da Fisher nije ubacio, ali nije bilo potrebe za kockom.
Gundy iskljucivi krivac.

5. Dobro, ti sad malo karikiras sa sastavom Orlanda, ali po meni, sjajan suterski sastav, matchup nocna mora
svakog protivnika, pa demolirali su Klivlend koji bi bio sampion da je naleteo na bilo koju drugu ekipu.
Pitreus i meni deluje malo retardirano, ali dobar je back up, Howard monstrum, Rashard, Hedo covek za sve,
ma ne, ne, definitnivno imaju sjajnu ekipu, nema tu nista limitirano. Limitiran im je jedino trener.Van Gundy.

6. Brate, Van Gundy je imao manje vise istu ekipu kao Railey, nije imao Paytona i Walkera ali je imao
Laettnera,Eddy Jonesa, Wesley Persona, uz Shaqa i Wadea, malo li je...Nije ni cudo da ga je Railey
pedalirao sledece sezone.Mislim, nemam ja lose misljenje o Van Gundyu, ali ako vec dodjes u finale NBA,
malo mi je smesno da se prave greske kakve ih on pravi, a u zadnjih par tekmi, direktno su doprinosile
porazima Orlanda.Nazalost.
hidrant

#3796 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote: jednom si napisao da je lee fantastičan igrač već sada,ne za godinu -dvije,šta se to promijenilo
To je cikcanga napisao, koji je inace super lik.
Lee jeste odlican, ali mu treba malo iskustva.Zadrhtao je malo u ovim odlucujucim utakmicama, ali se ne moze kriviti
za to.
@gujgli
1.Ne slazemo se i nema raloga raspravljati.Ja nikad ne bih zvao time-out u onakvoj situaciji.
Nije se mogla predvidjeti izgubljena lopta, a ne zna se sta bi bilo da se poentiralo u tom napadu.
To je opet naknadno pametovanje sto nikako nije pohvalno.
2.Nije imao koga ubaciti.To su ili Howard ili Gortat pa ti odluci koga ces.Moglo se pametnije odigrati, ali opet
naknadno pametovanje.
3.Ne moze biti krivac.Nije se dobro ponavljati non stop,ali kao sto rekoh, to je nepisano pravilo.
Ne pravi se faul i tacka.Da li zbog showtimea ili neceg treceg, ne znam.
5.Opet se proziva Ron.Zasto?
Ne znam da li ti je poznata cinjenica da covjek radi nevjerovatno mnogo na pripremi utakmica.
Mnogi kazu i najvise od svih trenera.Orlandov roster je limitiran jer nemaju klupe.
Naravno da bi slj. sezone mogli znacajno popraviti klupu.Nelson ce biti spreman,Lee ce skupit jos iskustva i
Alston ce bit od pocetka sezone.Volio bih vidjeti Redicka malo vise na terenu, cisto zbog sjajnog suta.Milina
je ono gledati.Za sampionsku titulu im je potreban neki veliki trade.Cuo sam da Bosh zeli napustiti Toronto.
To bi bilo odlicno rjesenje, ali ne znam moze li im salary cap to podnijeti.Bosh bi mogao mijenjati Howarda
i Lewisa cime bi se otvarao prostor Lewisu i da igra malo na SF-u i tako bi se odmorio malo i Hedo.
Znaci Orlando sa Boshom=momcad sposobna za prsten.
6.Pat je imao znacajno bolji sastav.Walker i Payton su znacajna razlika.Tu je, ako se ne varam, bio i Posey.
Znacajno, znacajno jaci sastav.Sa druge strane i Ron je odradio odlican posao.Izgubio je 4-3 od Detroita koji je,
ruku na srce, bio bolja momcad sa odlicnim trenerom.

Ja Ronove greske ne vidim tako jasno.
Sto se tice Howarda, nije imao izbora.
Time-out? Ja ga ne bih zvao.
Sve bi naravno bilo drugacije i covjek se ne bi ovoliko napadao da je kojim slucajem Lee pogodio ono u drugoj.
Jebi ga, shit happens.

Big :thumbup: !
gujgli

#3797 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by gujgli »

hidrant wrote:
5.Opet se proziva Ron.Zasto?
Ne znam da li ti je poznata cinjenica da covjek radi nevjerovatno mnogo na pripremi utakmica.
Mnogi kazu i najvise od svih trenera.Orlandov roster je limitiran jer nemaju klupe.
Naravno da bi slj. sezone mogli znacajno popraviti klupu.Nelson ce biti spreman,Lee ce skupit jos iskustva i
Alston ce bit od pocetka sezone.Volio bih vidjeti Redicka malo vise na terenu, cisto zbog sjajnog suta.Milina
je ono gledati.Za sampionsku titulu im je potreban neki veliki trade.Cuo sam da Bosh zeli napustiti Toronto.
To bi bilo odlicno rjesenje, ali ne znam moze li im salary cap to podnijeti.Bosh bi mogao mijenjati Howarda
i Lewisa cime bi se otvarao prostor Lewisu i da igra malo na SF-u i tako bi se odmorio malo i Hedo.
Znaci Orlando sa Boshom=momcad sposobna za prsten.
6.Pat je imao znacajno bolji sastav.Walker i Payton su znacajna razlika.Tu je, ako se ne varam, bio i Posey.
Znacajno, znacajno jaci sastav.Sa druge strane i Ron je odradio odlican posao.Izgubio je 4-3 od Detroita koji je,
ruku na srce, bio bolja momcad sa odlicnim trenerom.

Ja Ronove greske ne vidim tako jasno.
Sto se tice Howarda, nije imao izbora.
Time-out? Ja ga ne bih zvao.
Sve bi naravno bilo drugacije i covjek se ne bi ovoliko napadao da je kojim slucajem Lee pogodio ono u drugoj.
Jebi ga, shit happens.

Big :thumbup: !
Hidrant, da Van Gundy zna sa koliko ga mnogo strasti, a sa koliko malo argumenata branis, dao bi ti mesto
asistenta. Ali za marketing, posto ti je taktika slaba strana, kao i idolu. :)
Da se ne vrtimo u krug, pitas se zasto se proziva Van Gundy? Mozda zato sto ima razloga?
Mozda zato sto je je veciti drugi? Mozda zato sto direktno njegove greske limitiraju rezultate ekipe?
Pa nije mu dzabe Shaq dao nadimak ´master of panic´, a njegov profesor i GM Heat-a Pat Riley dao otkaz
u sred sezone videvsi kolike su Van Gundyeve mogucnosti? I nemoj sad da potezes onu Gundyevu pricu o
porodicnom odmoru koju je i Gundy servirao da bi spasio obraz..

Velicati Van Gundya je kao velicati Mike Browna kao zvanicnog trenera godine u NBA. Da nije smesno,
bilo bi tragicno.
hidrant

#3798 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Hmmm...........
Asistent u Orlandu? Dobro zvuci.
Covjek se napada zato sto nije uzeo taj famozni time-out.
Moj odgovor na to je da ga vecina trenera ne bi uzela i ne vidim rezon prema kojem se covjek optuzuje za to.
Kako je mogao znati sta ce se desiti?
Drugi razlog za napad na covjeka je sto je ostavio Howarda u igri.
Moj odgovor na to je da nije imao izbora.Ustvari, imao je Howard ili Gortat.
Koga bi ti ostavio?
Treci razlog zbog kojeg se napada jeste neuspijeh u Heatu.
Moj odgovor na to je da je žPat imao mnogo bolji sastav i da je Stan radio odlican posao.
Izgubio je u finalu Istoka od Detroita koji je tada objektivno bio jaca momcad.
uhljug_s_koseva

#3799 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by uhljug_s_koseva »

jel ima prenosa veceras na obn-u?
shalla

#3800 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by shalla »

uhljug_s_koseva wrote:jel ima prenosa veceras na obn-u?
A i mene interesuje...
Na ttx-u i na webu nema najave :x
Post Reply