Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcid

#3776 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by akcid »

Pitanje za forumske taksiste, naročito:

Do prije nekoliko godina drumski razbojnici otimali su taxi vozila, nekad s vozačem, nekad istjeravši vozača - vlasnika iz auta.

Da se slična krađa desi danas, nekom od "divljih" taksista, ne onim iz firmi koje nemaju dovoljno licenci, nego pojedincima koji na najnelegalniji način uslužno taksiraju po Sarajevu, kakva bi reakcija uslijedila od legalnih taxi udruženja Sarajeva?

Da li bi bila organizirana potjera, zasjede i organizirana potražnja ukradenog nelegalnog taxi vozila, ili...?
aduka11

#3777 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Jon Spencer wrote:
aduka11 wrote:Dugo me nije bilo...

Spencere, jel' ovo i dalje pišu najviše ovi što se tramvajem vozaju ? :-D
Ma nije tako to su eminentni stručnjaci iz oblasti taxi prevoza a i za sve ostale oblasti takođe. Sjedne jednom u 3 godine na taxi od Zeme do Kevrinog i ono je najkompetetnije na svjetu da komentariše.
To oni što uz Sepetaravac kažu "De Boga ti malo lakše preko ovih šahtova" ? :lol: :lol:
aduka11

#3778 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

akcid wrote:Pitanje za forumske taksiste, naročito:

Do prije nekoliko godina drumski razbojnici otimali su taxi vozila, nekad s vozačem, nekad istjeravši vozača - vlasnika iz auta.

Da se slična krađa desi danas, nekom od "divljih" taksista, ne onim iz firmi koje nemaju dovoljno licenci, nego pojedincima koji na najnelegalniji način uslužno taksiraju po Sarajevu, kakva bi reakcija uslijedila od legalnih taxi udruženja Sarajeva?

Da li bi bila organizirana potjera, zasjede i organizirana potražnja ukradenog nelegalnog taxi vozila, ili...?
Ja bi čak otišao i korak dalje, ako mu ne bi našli auto ja bi mu dao svoje kad ja ne radim da čovjek nema "prazan hod"...
Valja zaradit' za dadžbine državi, upss ja zaboravih, oni to ne plaćaju.. 8-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3779 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Ono kad ti taksista kaze "Ja sam svoj gazda", a ti mu kazes "De bogati stani ovde da uzmem vino, pa cemo ovde desno, da pokupim hanumu, pa cemo do tog hotela,ali ovim putem, i slobodno uspori" :lol: :lol: :lol: :lol:
bull21

#3780 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

aduka11 wrote:

Ja bi čak otišao i korak dalje, ako mu ne bi našli auto ja bi mu dao svoje kad ja ne radim da čovjek nema "prazan hod"...
Valja zaraditi da se prehrani porodica. Popišam se ja i na tebe i na državu, nikakve koristi.
aduka11

#3781 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

bull21 wrote:
aduka11 wrote:

Valja zaraditi da se prehrani porodica. Popišam se ja i na tebe i na državu, nikakve koristi.
A koga ja prehranjujem, Pionirsku dolinu?

Materem' u ovoj državi me više ništa ne iznenađuje, ja ne valjam što će od onoga što ja dajem sutra on i njemu slični primati penziju, a ovaj što ništa ne plaća on je dobar. :lol: :lol:
Edin H.

#3782 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

aduka11 wrote:A koga ja prehranjujem, Pionirsku dolinu?

Materem' u ovoj državi me više ništa ne iznenađuje, ja ne valjam što će od onoga što ja dajem sutra on i njemu slični primati penziju, a ovaj što ništa ne plaća on je dobar. :lol: :lol:
Casne ti pionirske Doline? :lol:
drndalo

#3783 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

aduka11 wrote:
bull21 wrote:
aduka11 wrote: Ja bi čak otišao i korak dalje, ako mu ne bi našli auto ja bi mu dao svoje kad ja ne radim da čovjek nema "prazan hod"...
A koga ja prehranjujem, Pionirsku dolinu?

Hajde bogati, vi svi pojam urednog placanja drzavnih dadzbina, pardon, pausala ? Smijes li reci koliko clanova vaseg udruzenja je koliko GODINA duga imalo GODINAMA ? Pa poceli nesto sice uplacivati, pa ko da ste boga za jajca uhvatili... :zoka:
daxon

#3784 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by daxon »

aduka11 wrote: ja ne valjam što će od onoga što ja dajem sutra on i njemu slični primati penziju, a ovaj što ništa ne plaća on je dobar
Opet po običaju taksista prodaje maglu. Pa ti penziono i socijalno uplaćuješ isključivo sebi i nikom drugom, dakle, od toga samo ti imaš koristi, tj. na osnovu toga, samo ćeš ti primati penziju, a ne neko drugi ko ne plaća.
akcid

#3785 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by akcid »

I taksisti bi trebali imati fiskalnu kasu u autima?
zipoo

#3786 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zipoo »

Sto ste ba tako neurozni ?
Danas na Otoci svira klempo ne popusta, hajd da sam ja krenuo preko crvenog razumio bi ga. Nego on meni uhvatio na zeleno koje se skoro tek upalilo, psuje i rukama nesto odmahuje. Kasnije inat proradi i ne mrdas dok se crveno ne upali ili dok manga ne izadje(mada frajer me autom zaobidje i glavu klosarski okrece nesto ljutito gleda) :D

Previse ste arogantni i saobracajna pravila postujete samo kad imate musteriju.
VenomousV

#3787 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

akcid wrote:I taksisti bi trebali imati fiskalnu kasu u autima?
meni sinoc taksista rece da ce i to uvesti :D
akcid

#3788 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by akcid »

VenomousV wrote:

Privrednim društvima čija je osnovna djelatnost taxi prevoz, to je zakonska obaveza još od početka fiskalizacije. Pitanje je za porezne službenike zašto ne kažnjavaju firme koje nemaju fiskalne uređaje u taxi-automobilima...

Ja sam mislio na samostalne taxi prevoznike.
mirzet87sa

#3789 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

@Akcid, taksi firme su oslobodjene fiksalne kase te se iste uvesti nece, barem ne u skorije vrijeme.
aduka11

#3790 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

akcid wrote:
VenomousV wrote:

Privrednim društvima čija je osnovna djelatnost taxi prevoz, to je zakonska obaveza još od početka fiskalizacije. Pitanje je za porezne službenike zašto ne kažnjavaju firme koje nemaju fiskalne uređaje u taxi-automobilima...

Ja sam mislio na samostalne taxi prevoznike.
Fiskalne kase su obavezni imati obrtnici čija godišnja zarada prelazi 50k maraka.
Jon Spencer

#3791 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bull21 wrote:
aduka11 wrote:

A kad zaradi za porodicu možda mu se i priguzi. Najbolje bi bilo da mu se ti lagano naguziš i budeš koristan.

Čuj socijale da prehrani porodicu a oni oktavije od 20 milja vozaju!
Jon Spencer

#3792 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

uskrsno_respo wrote:a godisnja zarada taksista je cca?
Jel ti to treba posudit?
The Realist

#3793 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Jon Spencer wrote:
K'o i vaši što kažu da su im djeca gladna, a voze Audie, Mercedese i slično (i hvale se još koliko su ih platili).
sema911s

#3794 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

pogledas koja avta voze,. kakve kuce imaju,.,

90% sarajevo taxi- su kupili nova avta,., rijetko koji kupi polovnjaka(al samo ove w203,w211)

jest da ima i onih koji imaju stara avta,. al kada on moze na otoci na standu da bira musterije,.,zamisli koliko zaradi ,.,dok onaj"jado"(izvinite na rijeci) iz crvenog mene vozi nekih 500m,. i jos se zahvali,., probajte na taxi stand na otoci naci vozilo da vas odveze do anexa, vrbovsku,.,i tako to,.,svi ce rec blizu, ja neidem gore, brdo,.,
Jon Spencer

#3795 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

sema911s wrote:

90% sarajevo taxi- su kupili nova avta,., rijetko koji kupi polovnjaka(al samo ove w203,w211)

jest da ima i onih koji imaju stara avta,. al kada on moze na otoci na standu da bira musterije,.,zamisli koliko zaradi ,.,dok onaj"jado"(izvinite na rijeci) iz crvenog mene vozi nekih 500m,. i jos se zahvali,., probajte na taxi stand na otoci naci vozilo da vas odveze do anexa, vrbovsku,.,i tako to,.,svi ce rec blizu, ja neidem gore, brdo,.,

Jel te stid?
mirzet87sa

#3796 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Ja koliko sam upratio, taksiste vozaju auta vrijednosti 10-15 milja.. ima par izuzetaka, kao w204, najnovija e klasa i golfova 6ca to je to.. ne vozaju sad bog zna kakva auta da se moze reci ' obrce on milione taksirajuci ' :D
I za semu, obicna w203 vrijedi 10-15milja kod nas, ni jedan taksista ne voza redizajn/fejslift verziju koja vrijedi 20+
sema911s

#3797 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

Jon Spencer wrote:
sema911s wrote:

Jel te stid?
da je tebi noga ko moja, da ti se misic zgrci i nemozes se pomac, da ti se citava noga ukoci i trese , da kada ti se to desi vristis od bola, neznas kako je gadan osjecaj kada krv nemoze da prodje kroz nogu,. kada ti njezna doktorica spuca inekciju da ti se sve zamata od njene njeznosti,. jos te poslije toga istjera iz hitne,.,
kada sa svojih 27godina i i aktivnog biciklanja dodjes u situaciju da nemozes da hodas

e zato sjednem u taxi 500m,.,
sema911s

#3798 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

mirzet87sa wrote:Ja koliko sam upratio, taksiste vozaju auta vrijednosti 10-15 milja.. ima par izuzetaka, kao w204, najnovija e klasa i golfova 6ca to je to.. ne vozaju sad bog zna kakva auta da se moze reci ' obrce on milione taksirajuci ' :D
I za semu, obicna w203 vrijedi 10-15milja kod nas, ni jedan taksista ne voza redizajn/fejslift verziju koja vrijedi 20+
pogledaj malo bolje,.,w203 i redizajn se razlikuju na kilometar,., prvo ces primjetit faorve, najlakse,.,

a skontaj koliko trebas zaradit da odvojis 15milja,.,
Jon Spencer

#3799 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

The Realist wrote:
Jon Spencer wrote:
K'o i vaši što kažu da su im djeca gladna, a voze Audie, Mercedese i slično (i hvale se još koliko su ih platili).
Da vozamo trulje bilo bi vidi šupaka trulje vozaju noge mi kroz pod ispadaju, hoću još poginuti u taxiju. A kad su dobra auta onda vidi ih uzimaju lopatom šta se žale.

Regularan taxista ne može registrovati auto na taxi table ako nemam zračne jastuke, ABS, klimu - a to su uglavnom novija auta. To je ok ali važi samo za regularne i samo se na nama i primjenjuje. Tjera me da se zavaljujem za novi auto a istovremeno mi pustio da radi i kurta i murta. Divlji rade sa džipom, puntom, ibicom smješno.
mirzet87sa

#3800 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

sema911s wrote:
mirzet87sa wrote:Ja koliko sam upratio, taksiste vozaju auta vrijednosti 10-15 milja.. ima par izuzetaka, kao w204, najnovija e klasa i golfova 6ca to je to.. ne vozaju sad bog zna kakva auta da se moze reci ' obrce on milione taksirajuci ' :D
pogledaj malo bolje,.,w203 i redizajn se razlikuju na kilometar,., prvo ces primjetit faorve, najlakse,.,

a skontaj koliko trebas zaradit da odvojis 15milja,.,
pa ja sam rekao da nema taksiste da voza w203 facelift, znam razliku jer imam jednu. obicno su to starije w203ke cca 2001-2004god
a koliko kome treba da zaradi ne bih ulazio u to
Post Reply