SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#3776 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

& zivjela harleyquinn :D
harleyquinn

#3777 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by harleyquinn »

:lol: :lol: :lol:
:kiss:
sorei

#3778 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Image

Image

Slike su sa mobitela, bice bolje kad se foto vrati kuci. :) Polako postajem ovisnik o ovoj temi, mislim da cu je zamjeniti sa Ginisom. Nemam veliki izbor sjena, sve staro par godina jer ih stavljam samo za vecernje izlaske i to ne cesto. Uglavnom samo tus i maskara. Inace ne stavljam smedju ali Michun mi predlozi pa sam probala, ne djeluje lose. Gledala sam malo one tete kako se sminkaju ali bez alata ne mogu nista. Ovih dana idem u kupovinu. Bilo bi lijepo da mi predlozite sjenila i boje, ne nesto preskupo.
bez_ideje

#3779 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

'Bem ti tulipan....prepadnem samu sebe
Meni i dalje ispadaju ove sjene puno svjetlije na slikama nego sto jesu,haman se jedva vide,a ja naljepim pravo.....
Moram izostrit sliku da se vidi bar malo :(
Image

Image
sorei

#3780 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Lijepa kombinacija smedje i zelene, moracu da probam kad budem imala sa cim. I meni je isto, na prvoj slici je tamno siva i bas sam je puno stavila, a nista se ne vidi. :roll:
VenomousV

#3781 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

@bez_ideje: ja taman danas kontam kako cu oprobat smedju i zelenu :lol:

@vdivna: mogu'l ja s tobom u shopping? :-D
bez_ideje

#3782 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

:( :( :(
Eto.....o tome ja pricam
Ovo nije smedja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo je naka zlatno-bronz-orandjasta
sorei

#3783 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Mozes naravno, ja nas castim a ti plati :lol:
bez_ideje pa sad kad se zagledam baca na zlatnu :lol:
Mariella

#3784 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

:thumbup:
Last edited by Mariella on 12/12/2012 15:19, edited 1 time in total.
bez_ideje

#3785 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Vidi,pa i moja "smedja" :twisted: sjena je ovakva ....Kako se tebi ovako lijepo vidi....Bas fina kombinacija,ne bi mi na pamet palo da je kombinujem sa ljubicastom,moram i oto isprobat :mrgreen:
Jel to glittery tus ispod?

Mariella da se ti ne zoves Am...?
sorei

#3786 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Mariella bas lijepo, nekako nemam hrabrosti za te kombinacije. Koliko si platila onu paletu sa sjenama sto si narucila?
Mariella

#3787 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ovo sam ideju ukrala sa youtube tutoriala, s tim da je nesto izmjenjeno jer nemam svu potrebnu opremu :D A i nije bas jednostavno uraditi ko ona :D

Jest ispod je glitter liner :) A mozda ti bude presvijetlo pa se ne vidi, odmakni se malo od prozora (ako se ko ja tu slikas :D )

vdivna paleta je 9.99 $, s tim da se cijena poveca kad se doda i shipping, ja sam ovo za poklon dobila - po zelji :-D
Partizzanka

#3788 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

pa dame drage OVO JA ZOVEM EFEKTIVNOST!!!!1

ucim sad i hajde reko da upadnem samo da vidim jel ko sta skrabnuo kad imam sta da vidim!

ja mislim da bi bilo dobro da imamo rutinu da kada stavimo sliku stavimo barem onako malu listu koristenih "sredstava" cisto info radi da ne moramo vazda pitati (kao sto cu ja sad hehehe) koja ti je to maskara koja je to sjena ili (kad se malo opustimo pa pocnemo stavljati slike cijelog uratka hehehe) rumenilo i sl.
cisto prijedlog :)

vdivna - ostala sam PAF! na ovu prvu sliku! predivno! MOram i ja probati ovako stavidi sjene ... ja mislim da vazda nesto zeznem hehehhee. I moram skuziti kako vam svima ovako fino i stoji i ispadne ovaj tus ovako debelo samo meni ne :)
sve u svemu i prva i druga slika predivne! I obrve su ti i oci za 10+

Bez_ideje - jos jednom si dokazala da trebas da mijenjas nick!
ova druga slika ti je divna .... jos eto da vidimo "prave" nijanse boja mozda bi bila skroz drugacija ali meni se ovo sto vidim svidja ... bas je lijepo!
koja ti je ovo maskara ???

Mariella - kad bi se oci mogle mijenjati kao slicice ja bih ti odmah rekla "haj da se mijenjamo" - kako su lijepeeeeee! ti se ne moras ni sminkati :)
zeznula si esmeraldu :) (jel se ona tako zvala ona prva?!?!?)
ove su mi sjene sad sto imas puno bolje od onih zelenih (Moje misljenje) jer ja vise onako naginjem tom nekom smirenom makeupu - jer valjda nemam hrabrosti one zelene su bas bile efektivne

ah napisah se ja :)

odusevile ste me sve skupa i svaka pojedinacno :)
Mariella

#3789 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

:oops: :oops: Postidit cu se :-D Hvala :kiss:

Zelena kombinacija je bila isprobana samo u kuci :D Jest poprilicno jaka, ali mogu se i one boje nositi, samo zavisi kako to iskombinujes :)

Sto se proizvoda tice, ja imam samo jednu masakaru a to je 2000 kalorija, tako da je ta na svakoj slici :D A sjene su iz palete naravno :lol: Tus je she - smedji, oko 5 KM, i dobar je, lak za nanosenje (njega sam uzela po preporuci s foruma). Htjela sam uzeti crni ali nije bilo oba puta kad sam dolazila, pa da se ne vracam praznih ruku uzela smedji, a ionako kazu da ako si svijetliji da je smedji tus bolji, prirodniji :)
sorei

#3790 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Hvala Partizzanka, tvoje sam vidjela vise puta i ti si najbolji primjer napredovanja na ovoj temi. Nadam se da cu kad vam pokradem ideje biti bolja. A to za tus, samo vjezbaj..on je jedino sto znam kako treba, praksa cini cuda. :)
VenomousV

#3791 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

@bez_ideje: kako nisi do sad po ocima skontala da se zove tako kako ti mislis da se zove i da je sa nama isla u razred :lol:

@vdivna: ti kupuj i placaj a ja cu da te savjetujem... barem da gledam sminku kad je ne smijem jos neko vrijeme kupovat'... al eto ako bi ti narucivala sa ebaya ja bih se prikljucila toj narudzbi :-)

@mariella: prave cat eyes, just lovely =)

@Partizzanka: slazem se sa idejom za navodjenje koristenih proizvoda ;)
Partizzanka

#3792 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam primjer ovisnosti o temi u tome sam najbolji primjer hehehehe

sto se tice "tehnike" sminkanja - tu sam nekako samouka i vremenom sam skontala da: sve se postize praksom, i vazda sam se ovako sminkala samo sa ogranicenom kolicinom sjena (5max)
ali mi je tema OTVORILA OCI u smislu da sam pojacala sjene i skontala da se i u dnevnoj verziji moze nositi tonirana krema i otvorila sam se prema potrebama koje imam - nije mi vise bilo dovoljno mojih 5 sjena sada sam kao pokemon i morala sam ih imati sve hahaha i treba mi jos :)
sve u svemu sve je u finesama :)

sad sam u fazi razgledavanja i zagledavanja pudera (za to je kriva tema!) jer sam ubjedjena da i ja moram imati jedan
i naravno olovke za usne ... samo ne znam kako da postignem ono kao da mi usne izgledaju prirodno samo malo tamnije :) uuuh kako to zelim (jedini sam kreten koji se raduje kada mu usne ispucaju od zime jer onda imaju savrsenu boju kao one koje je imala Snjezana i sedam patuljaka) - pa ako neko ima savjet kako naci savrsenu olovku za usne koju cu moci koristiti tako da je nanesem + malo labela i da imam neku savrsenu boju s tim da ne znam koja je to moja savrsena boja :(
bez_ideje

#3793 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

@Venomus Haj sto mi se boje ne vide nego sam jos i corava......sumLjala sam ja tu i tamo :mrgreen:
@semalca -Hfala,mozemo mijenjati i salvete na faxu,oci ne dam :evil: :mrgreen:
@Partizzanka-Maskara je essence ,ona od 5 KM :lol: :lol: :lol: ,u sustini ja bi maskaru koja onako vise "popuni" korijen trepavica....jer su poprilicno duge,pa kad natrackam zaklone mi sjenu sa ociju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A slikam se kod prozora,gdje god da se okrenem zidovi mi sareni,pa opet bacaju neku sjenu :twisted:
sorei

#3794 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Nisam sigurna za narucivanje ako budem javim ti se. :wink:
Moja sminka: Na prvoj slici sjene su iz Oriflame-a, a na drugoj olovka za usne Oriflame i sjene Avon. Maskara Rimellova ona jeftina (5KM) meni najbolja, kad nemam nista na kapcima i fino se potrudim trepavice mi budu super. Ne koristim nikakav uvijac za trepavice jer su mi poprilicno dobre. Tus u olovci je Essence (4-5 KM), a kreon Rimmel (3-4 KM). Kreon prvo malo opalim upaljacem, otopi se pa ga ne moram vise puta nanositi i duze stoji. :D

@Partizzanka sjecam se tvoje slike od nekad prije (citam vas kao sto kazem samo se rijetko javim) i na ovim novijim se bas vidi napredak. :)
Mariella

#3795 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ja isto imam "problem" sa bojom usana, pogotovo kad je bas hladno pa postanu tako blijede, i ne razlikuju se od lica... Tako da sam pocela stalno stavljati malo ili nekog sjaja ili karmina... Catrice karmini su mi super, jer ne isuse usne ni sekunde, ustvari ih i hidratizuju. A nedavno sam narucila NYX sjaj, fenomenalan je. Vec je neko pisao daavno kako su dobri, pa sam zato i uzela. Ovim putem se zahvaljujem na preporuci :D

A vidjela sam na nekoj od ovih online shopping stranica, kao tinta za usne... koja radi bas to, da ih malo potamni, a da izgledaju prirodno... Pa to treba provjeriti :)
Partizzanka

#3796 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e ako to gdje nadjes ... javi kako se zove

moja omiljena sminkerica na youtubeu - xteeener - koristi jedan proizvod iz kk Bobbi Brown - to je kao 2u1 za usne i kao rumenilo se koristi nijansa je ja mislim chocolate cherry i tako je divno na njenim usnama da ja tako patim i patim za tim :(

p.s
ako sam napredovala - extra mi je drago
nisam toga ni svjesna heheehe luuudnica
duboka_misao

#3797 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by duboka_misao »

[quote="Mariella"]E da se i ja pohvalim :D Neki dan mi je dosla paleta od 120 sjena narucena sa ebaya, i fenomenalna je :kravata:
Evo slike:

Image

iskreno te mrzim i mislim da ni Davinchi nije imao ovaku paletu boja, covjece neznam koju bi prije iskoristilaaaa :lol:
Mariella

#3798 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Evo sta sam nasla na ASOSu

http://www.asos.com/search/pgeSearch.as ... tUsed=true

Uglavnom, zove se lip tint :D

@duboka_misao: veoma sam uvrijedjena :lol: Cuj mrzis me, pa naruci i ti, pa me neces mrziti :D A najgore je to, odluciti se koju ces prije :shock: Moram malo ove smedje isprobati :-D
Lounge Act

#3799 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

evo i mene frisko iz shopinga, krenula da uzmem sminku i svega ostalog uzela, a sminke najmanje
uzela sam napokon onu maksaru volume million lashes extra black :D , nisam je jos isprobala, al cini se ok
gledala sam one podloge za sjene od art deco, od onih u malim crnim kutijama ostao samo jedan tester :lol: navala pred 8. mart valjda, sjene sam mazala na ruku pa eto one svjetlucave sa sljokicama cini mi se da se brzo skidaju, nisu na snizenju pa nisam nista uzela, catrice i essence su na snizenju, ali me boje nisu odusevile, mozda je bilo vise izbora ranije, ali ja nikako da odem. vidjela sam u dm-u da su s-he sjene na snizenju 50%, kakve su one, koristi li ih neko?
BJB

#3800 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Mariella wrote:Ja isto imam "problem" sa bojom usana, pogotovo kad je bas hladno pa postanu tako blijede, i ne razlikuju se od lica... Tako da sam pocela stalno stavljati malo ili nekog sjaja ili karmina... Catrice karmini su mi super, jer ne isuse usne ni sekunde, ustvari ih i hidratizuju. A nedavno sam narucila NYX sjaj, fenomenalan je. Vec je neko pisao daavno kako su dobri, pa sam zato i uzela. Ovim putem se zahvaljujem na preporuci :D

A vidjela sam na nekoj od ovih online shopping stranica, kao tinta za usne... koja radi bas to, da ih malo potamni, a da izgledaju prirodno... Pa to treba provjeriti :)
Ja jucer uzela nekakav Blistex lip tone Farb Lippenphlege..Radi bas to, stiti i malo boji.. :D Divan je..Image
Post Reply