Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
kekec

Post by kekec »

tempora wrote:Mene interesuje na osnovu cega se zasniva tvrdnja da piramide ne postoje? Nije dokazano ni da postoje ali ni da ne postoje?
Kako onda svi mozete tako odlucno tvrditi da ste upravu? :? :? :?
E upravo je u tome stvar.
Nije dokazano da postoji, kazes i sama, ali je, po njima, "poznato" vrijeme izgradnje, dimenzije, ko je napravio...
Tvrde da imaju dokaze,a sve sto navode kao "dokazi" su, u sustini, samo pretpostavke.

Visocica je brdo. Slicnih ima mnogo. I zar treba dokazivati da je brdo brdo. Logicno je da se dokazuje postojanje piramidA.
To se dokazuje kopanjem, otkrivanjem, pa tek onda dolaze konkretni podaci, starost, dimenzije i sl.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bosan wrote:Ovoliki broj postova ne napisaste ni o ratu u BiH . Ratovalo se tolike godine dzaba ,stotinu hiljada mrtvih i jos vise ranjenih .Ne moze se ni izracunati koliko rovova i transea se iskopa .Milijarde se opljackase . I sve to dzaba .Pa niste toliku halabuku digli koliko ste navalili zbog neceg sto sigurno nece toliku stetu nanijeti ni vama ni meni . Nek kopa ko hoce i nek vjeruje ko hoce al to vam ne daje za pravo da vrijedjate koga stignete.
E drug moj, to su ti dupli moralni standardi. Mozes ubijati, klati, cerati Turke, al' ne meres kopati, ako se posreci, za dobrobit cijele BH zajednice.
Stitch__

Post by Stitch__ »

vidi ovog ko indiana jones :lol:

Image

inace, fakat bih volio da se iskopaju 8-) al i visocani malo pretjeruju....juce na tv gledam, prodaje lik suvenire, i natpis na standu mu je "Piramid visockog sunca" :? i to napisano nogom...jedno slovo nalijevo drugo nadesno....a sto su se pojedini visocani nafurali to je nenormalno, pricaju tipa "ma uvescemo mi vize ovim sarajlijama" i sl... eh :roll:

....polako ljudi, dok se vidi imal toga, a kad se jednog dana (nadam se) otkopaju...onda pricajte...da ne bude ona, ko visoko leti... :roll:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

bosan wrote:Ovoliki broj postova ne napisaste ni o ratu u BiH . Ratovalo se tolike godine dzaba.
Pa jeli hoces da kazes da se nismo trebali braniti od SCG agresije, da smo trebali pustiti da nas pobiju ili nam se smiluju!?!?!
Nije dzaba, imamo BiH, ma kakva god da je ona!! A da se nismo borili sada bi ovdje bila Velika Srbia sa milosevicevim socijalistima i komunstima!!

Bosan, ispeci pa reci!!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Al-aqsa wrote:
bosan wrote:Ovoliki broj postova ne napisaste ni o ratu u BiH . Ratovalo se tolike godine dzaba.
Pa jeli hoces da kazes da se nismo trebali braniti od SCG agresije, da smo trebali pustiti da nas pobiju ili nam se smiluju!?!?!
Nije dzaba, imamo BiH, ma kakva god da je ona!! A da se nismo borili sada bi ovdje bila Velika Srbia sa milosevicevim socijalistima i komunstima!!

Bosan, ispeci pa reci!!
eto sad milosevic socijalista i komunista...

i otkud sad do njeg da se dogura... zar se ne prica o nasim ublehama ovdje ?
ludost

Post by ludost »

Al-aqsa wrote:

Bosan, ispeci pa reci!!
ludvig, interveniraj! skrecu s teme! :lol: :lol: :lol: :lol:
cuj udbasi, kosovci! :lol: :lol: :lol: :lol:

ama vatikan se urotio sa sve templarima protiv piramide!
uhuhujoj, sve mi suze teku od sege... ufff... :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludost wrote:
Al-aqsa wrote:

Bosan, ispeci pa reci!!
ludvig, interveniraj! skrecu s teme! :lol: :lol: :lol: :lol:
cuj udbasi, kosovci! :lol: :lol: :lol: :lol:

ama vatikan se urotio sa sve templarima protiv piramide!
uhuhujoj, sve mi suze teku od sege... ufff... :lol: :lol: :lol: :lol:
zaboravio si masone i jevreje... :D :D :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma ja ne mogu nikako da skontam tu logiku po kojoj smo mi, koji se protivimo Osmanagicevom "projektu" neprijatelji Bosne, a evo ispade i cetnici i ustase.

Vi ste vec vise puta rekli (i eksplicitno i implicitno) da "sve i da piramide nema, projekat treba podrzati jer ce to dovesti turiste u Bosnu (zahvaljujuci dobrom marketingu)"...

Dakle, da pojednostavimo, vi, prijatelji Bosne, spremni ste lagati, varati iskoristavati lakovjerne i krasti - da bi se (ovo je ironija) bosanski rudari dokopali koje parice....

A mi, koji odbijamo da svoju zemlju i njenu buducnost "gradimo" na varanju i laganju smo izdajice?

Naivno, glupo ili dozlaboga pokvareno!
ludost

Post by ludost »

o, da, hvala na podsjetniku, jak je jevrejski lobi - liga davidove zvijezde sproću visocke piramide sunca :lol: :lol: :lol: :lol:

majku li im svima cetnicku i ustasku antipiramidasku, taru nas od prailirskog preporoda :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by ludost on 14/04/2006 15:26, edited 1 time in total.
novel

Post by novel »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22845

Piramida ili Ubleha (kako god hocete) je odradila svoje.....hebo Sama i Visoko.....
Za spot na CNN-u pola miliona dolara
Da ili Ne?
Veliko NE, hebo spot....treba kopati, CNN ce sam doci, ne samo CNN nego i drugi......Lopau u sake neradnici, lopau.... :oops:
ludost

Post by ludost »

Shoshana wrote:Ma ja ne mogu nikako da skontam tu logiku po kojoj smo mi, koji se protivimo Osmanagicevom "projektu" neprijatelji Bosne, a evo ispade i cetnici i ustase.

Vi ste vec vise puta rekli (i eksplicitno i implicitno) da "sve i da piramide nema, projekat treba podrzati jer ce to dovesti turiste u Bosnu (zahvaljujuci dobrom marketingu)"...

Dakle, da pojednostavimo, vi, prijatelji Bosne, spremni ste lagati, varati iskoristavati lakovjerne i krasti - da bi se (ovo je ironija) bosanski rudari dokopali koje parice....

A mi, koji odbijamo da svoju zemlju i njenu buducnost "gradimo" na varanju i laganju smo izdajice?

Shoshana, svaka čast! :thumbup:
Najbolji post do sad - tacno sumira cijelu pricu oko ove ublehe.
Last edited by ludost on 14/04/2006 15:30, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Shoshana wrote:Ma ja ne mogu nikako da skontam tu logiku po kojoj smo mi, koji se protivimo Osmanagicevom "projektu" neprijatelji Bosne, a evo ispade i cetnici i ustase.

otprilike, mi smo cetnici, komunjare, izdajnici, a i na forumu ti se dobro ne pise ako sta lose govoris o piramidasima... il si s njima il protiv njih... :D valja prozivat... :D jer ja drugacije nego neozbiljno sa ljudima koji furaju takve gluposti jednostavno ne mogu... :D
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote:ljudi ja vam kazem da su oni srbi i hrvati
pljuni te me u oba dva oka ako nije tako :-?
jer niko normalan nebi sad istorijsku sansu za bosnu propustio , pa i ako ne bude piramide opet ce turisti dolazit da vide brdo, jer ono je samo po sebi fenomem jer izgleda kao piramida
kad bi pito kekeca, prenja, ludost, znanje , macusera (posebno) kako se zovu rekli bi vam ,ante, ilija, rudolf, slobo :-?
jer to su frustrirani osobe, jer to nije njihovo, jer oni ne pripadaju tome samo kazem ono sto juce rece iranski predsjednik
"ako vam je krivo, e crknite od muke "
8)
jer pogledaj te te peticije, niko nikad od nas bosnjaka nije nekog bosnjaka nazvao talibanom, jest u sali mozda iz sprdnje to je to :D
to je cist dokaz da se protive ovome srbi ili hrvati

cast oni srbi i hrvatima , koje vole svoju zemlju BiH , na njih se ovo ne odnosi sto pisem, to su dobri ljudi 8)
El_bosniaco, da ti kazem, onako po "narodski": "Ne seri".
Napisao sam mnogo postova sa konkretnim stvarima koji, po mom misljenju, negiraju "dokaze" kojima se tvrdi postojanje piramida.
Nisi ni ti, a ni druge "pristalice" nista na njih konkretno odgovorio, da ih dovedes u sumnju.
Najlakse je nekoga proglasiti jal´srbinom, jal´hrvatom, jal´vakim, jal´nakim, zato sto ne puse u istu tikvu kao ti i tebi slicni.

Da postoji, odnosno da je brdo Visocica, stvarno piramida, ja bih licno bio sretan i zadovoljan iz stotinu razloga.
Ali covjece, ne padam na price bez osnove. Hocu konkretne podatke i dokaze. Nisam dijete da se odusevljavam bajkama, a takodje nisam ni vjernik da vjerujem u ukazanja. Sasvim realan, cvrsto na zemlji i vjerujem onome sto vidim ili sto mi neko moze pokazati, dokazati konkretnim, a ne predpostavkama.
A kada vec pominjes imena, mogao bih uzeti "Slobodan", jer sam slobodan, zelim zakljucke donositi svojom SLOBODNOM voljom, a ne pod uticajem drugog ili drugih, a zatim ih prenositi kao vlastite.
Ja rekoh svoje ime, a kada ces ti svoje. U spisak imena ubaci "papagaj", mozda ce ti odgovarati.

"NEMA PIRAMIDE, PA CRKNITE OD MUKE" :P
novel

Post by novel »

ludost wrote:o, da, hvala na podsjetniku, jak je jevrejski lobi - liga davidove zvijezde sproću visocke piramide sunca :lol: :lol: :lol: :lol:

majku li im svima cetnicku i ustasku antipiramidasku, taru nas od prailirskog preporoda :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: onda je Cenga..."majku li" mu :lol: :lol: .....hebiga covjek se snasao......imas sud tuzbu drug, tuzbu..... ali i za to reba dici dupe..... :D
ludost

Post by ludost »

novel, jel to ludvig otis'o na rucak? :lol: :lol: :lol: :lol:

ajme, koji odron... :lol: :lol: :lol: :lol:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

GO PIRAMIDA GO
novel

Post by novel »

........ :lol: da vidis sta sam vidio u Medjugorje, ne bi vjerovala :lol:

da li vjerujem(Medjugorje)? NE, da li podrzajem DA, DA I DA.....eto lazem, kradem,iskoristavam..... ubleho :D
radeljas

Post by radeljas »

hrasno38 wrote: Ne kopa se to u Meksiku nego pola sata voznje autom od Sarajeva.
a sto dugogodisnji istrazivac, arheolog amater i ekonomista ne pronadje piramidu u meksiku, ili negdje drugo, pa recimo i u hustonu. ko kaze da tamo nije bilo piramida. covjek se bavi vremenom od p.n.e neistrazenim. alternativnom istorijom. znaci teoretski postoji nesto i u okolini hustona.
ali tamo neama toliko hablecina niti para za rasipanje ...
hrasno38 wrote:Ima policija prijavi da je to kradja drzave i njenih stanovnika.
:lol: :lol: :lol: bolje sale odavno ne cuh. bh policija :lol: :lol: :lol:

hrasno38 wrote:Za sve postoji rjesenje samo za kukavicluk ne. Doduse ima i tu rjesenja i vi ga upravo prezentirate.
i ti si hrabar jako da prozivas nas misheve na ovaj nacin. misheve koji misle drugacije. koji misle da je brdo ko brdo kakvih ima 10-tak samo ako se vozis od dubrovnika do neuma recimo.
a ja cu ti priznati sve sto si postao i tvoju hrabrost kad postavis skeniranu uplatnicu od 100 km kao donaciju fondaciji obitelji osmanagic/gerussi.
Piramidos

Post by Piramidos »

evo javlja visocki radio da se crvenkapavica pojavila na kopanju. hrasno jel to imas i stelje pa da je tusnes po jeftino
ludost

Post by ludost »

Piramidos wrote:evo javlja visocki radio da se crvenkapavica pojavila na kopanju. hrasno jel to imas i stelje pa da je tusnes po jeftino
koji svjetski medij je to javio - jel gorusa zeitung? :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Al-aqsa wrote:GO PIRAMIDA GO
Goli i gladni cemo mi svi bit s vama... :D U to sam uvjeren... :D
novel

Post by novel »

ludost wrote:novel, jel to ludvig otis'o na rucak? :lol: :lol: :lol: :lol:

veze s vezom.....nego mi faka pun kkkkufer.....
ludost

Post by ludost »

novel wrote:
ludost wrote:novel, jel to ludvig otis'o na rucak? :lol: :lol: :lol: :lol:

veze s vezom.....nego mi faka pun kkkkufer.....
nemoj bolan, smjena ti je tek pocela :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludost wrote:
Piramidos wrote:evo javlja visocki radio da se crvenkapavica pojavila na kopanju. hrasno jel to imas i stelje pa da je tusnes po jeftino
Jok, The Ustikolina Times... :D
ludost

Post by ludost »

Alfons Kauders wrote:
ludost wrote:
Jok, The Ustikolina Times... :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ufffff, ovo ce oplakati... :lol:
Locked