Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- cyprus
#3776 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Digresija
- prvi put čujem za sintagmu "pola viagre" pa bih volio da mi neko rastumači njeno preneseno značenje i simboliku 
- wewa
#3777 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
doza dovoljna za podjebavanje, ali ne i the klix thingcyprus wrote:Digresija- prvi put čujem za sintagmu "pola viagre" pa bih volio da mi neko rastumači njeno preneseno značenje i simboliku
- cyprus
-
JedanMova
#3779 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hvala na "uklizavanju"wewa wrote:doza dovoljna za podjebavanje, ali ne i the klix thingcyprus wrote:Digresija- prvi put čujem za sintagmu "pola viagre" pa bih volio da mi neko rastumači njeno preneseno značenje i simboliku
- madner
#3780 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne odgovori na pitanja, klasika od trola.
- drug_profi
#3781 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma nije ba, on samo otvara oči...
-
JedanMova
#3782 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Wewe uljudno odgovori covjeku pa da se ne dupliram, a odgovor je tacan.madner wrote:Ne odgovori na pitanja, klasika od trola.
Ne spinuj ziv bio... i nadji sta novo...
- madner
#3783 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa nije to bilo pitanje od Dozera.
Ovi trolovi sto se brzo pogube su mi najsimpaticniji.
-
JedanMova
#3784 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Neka, samo polako...drug_profi wrote:Ma nije ba, on samo otvara oči...
Bitno je da su tebi sirom otvorene
-
JedanMova
#3785 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da nije, toliko sam se pogubio da sam zaboravio kako je rekao "a zasto onda ne napisa"...madner wrote:Pa nije to bilo pitanje od Dozera.
Cini mi se da sam negdje u svoj toj prici rekao kako nemam namjeru odgovarati na pitanja etiketiran kao "SDA expert" jer je gubitak vremena. Ali ti to dobro znas, samo moras se za nesto zakaciti, zar ne
- madner
#3786 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo mi reci koji dio neistine te je vise pogodio? 
- drug_profi
#3787 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nebitno je. Ja imam svoj cilj koji je drugaciji od tvog. Ja stvari vidim drugacije od tebe.JedanMova wrote:Neka, samo polako...drug_profi wrote:Ma nije ba, on samo otvara oči...
Bitno je da su tebi sirom otvorene. Meni odmah lakse
I ti i ja stvari vidimo i ocjenjujemo strogo subjektivno.
Meni je super sto se Bakir znoji. Tebi je grozno sto je Sabina vaka-naka i sta ja znam sta si sve nadrobio ovdje jer te ne citam vec dugo.
Mene licno zalibo kakva je Sabina.
Meni je bitno da se Bakir znoji.
-
JedanMova
#3788 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
OK, vidis da je i to neki pocetak.drug_profi wrote:Nebitno je. Ja imam svoj cilj koji je drugaciji od tvog. Ja stvari vidim drugacije od tebe.JedanMova wrote:Neka, samo polako...drug_profi wrote:Ma nije ba, on samo otvara oči...
Bitno je da su tebi sirom otvorene. Meni odmah lakse
I ti i ja stvari vidimo i ocjenjujemo strogo subjektivno.
Meni je super sto se Bakir znoji. Tebi je grozno sto je Sabina vaka-naka i sta ja znam sta si sve nadrobio ovdje jer te ne citam vec dugo.
Mene licno zalibo kakva je Sabina.
Meni je bitno da se Bakir znoji.
I meni je drago da se Bakir znoji, ali bih volio da ne ostane samo na znoju jer se to tusiranjem zaboravi.
Al meni smeta kad ljudi pocnu od silnog gledanja u "znoj drugih" zanemariti svoj "smrad". To sto sam ja nadrobio ovde, a mogao bih jos, ne znaci da ja navijam za znojavog, vec samo da gledam stvari iz malo drugacije perspektive. Meni je jako bitno kakva je i Sabina i Forto i Pedja i sva ta svita iz NS-a jer sam ih ja zaokruzivao. E sad, ako me to cini SDA expertom, so be it!
-
JedanMova
#3789 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A tebi djelujem pogodjeno?madner wrote:Samo mi reci koji dio neistine te je vise pogodio?
You silly silly boy
- drug_profi
#3790 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sta je početak? čega?JedanMova wrote: OK, vidis da je i to neki pocetak.
I meni je drago da se Bakir znoji, ali bih volio da ne ostane samo na znoju jer se to tusiranjem zaboravi.
Al meni smeta kad ljudi pocnu od silnog gledanja u "znoj drugih" zanemariti svoj "smrad". To sto sam ja nadrobio ovde, a mogao bih jos, ne znaci da ja navijam za znojavog, vec samo da gledam stvari iz malo drugacije perspektive. Meni je jako bitno kakva je i Sabina i Forto i Pedja i sva ta svita iz NS-a jer sam ih ja zaokruzivao. E sad, ako me to cini SDA expertom, so be it!
Izvini ja sam malo priglup. Nisam tvoj nivo.
Slobodno se obraćaj sa visine.
Zapravo vidis ja sam toliko glup da mislim da se u duboko korumpiranom drustvu ne mogu postavljati visoki standardi za politicare, vec se zadovoljavam time sto su neki malo bolji od drugih.
- wewa
#3791 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Obama je nekidan pricao o ovo 'woke' kulturi, samo jadan nije imao pojma da su kod nas i sredovjecni insani pogodjeni istom bolescu.
- Dozer
#3792 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Problem je sto su ti komentari takvi da odajes utisak da si SDA fan. Expert ili ne, to je ba nebitno. Poenta je u onome sto se napise, a iz tvog pisanja ispada da branis SDA. Kontas...?JedanMova wrote: OK, vidis da je i to neki pocetak.
Ako to nije tako, onda se to fino tako i kaze. A, po ovome sta i kako sada pises, meni je totalno nejasno sta je uopste bila poenta tvojih ranijih komentara... Ako ti znas, daj me/nas prosvijetli...
Po mogucnosti bez tog "ja na Olimpu" stila...
-
JedanMova
#3793 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pocetak razumjevanja da ipak "prdimo u istu tikvu"...drug_profi wrote:Sta je početak? čega?JedanMova wrote: OK, vidis da je i to neki pocetak.
Izvini ja sam malo priglup. Nisam tvoj nivo.
Slobodno se obraćaj sa visine.
Zapravo vidis ja sam toliko glup da mislim da se u duboko korumpiranom drustvu ne mogu postavljati visoki standardi za politicare, vec se zadovoljavam time sto su neki malo bolji od drugih.
Al ako ti je draze bez razumjevanja, i to razumijem.
Sve ostalo si ti rekao, ja te ipak toliko dobro ne poznajem...
-
JedanMova
#3794 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hajmo sad realno, i da sam napisao tako nesto - opet bi bio SDA fan zato sto pisem kontra NS-a (i valjda sestorke)...Dozer wrote:Problem je sto su ti komentari takvi da odajes utisak da si SDA fan. Expert ili ne, to je ba nebitno. Poenta je u onome sto se napise, a iz tvog pisanja ispada da branis SDA. Kontas...?JedanMova wrote: OK, vidis da je i to neki pocetak.
Ako to nije tako, onda se to fino tako i kaze. A, po ovome sta i kako sada pises, meni je totalno nejasno sta je uopste bila poenta tvojih ranijih komentara... Ako ti znas, daj me/nas prosvijetli...
Po mogucnosti bez tog "ja na Olimpu" stila...
Ja sam na samom startu rekao zasto pisem ono sta pisem, al bas na startu. I na to sam dobio epitet SDA troll. Cemu se onda boriti sa vjetrenjacama?
Usput, sve sto sam napisao je iz licnog iskustva (bio u prilici da iskusim preko svojih ledja), eventualno "drugo koljeno", al jako cvrsto koljeno. Na kraju krajeva, vrijeme ce pokazati ko je bio ko i ko je radio sta.
- drug_profi
#3795 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Postavlja se osnovno pitanje zasto to pises?
Nudis li neku novu alternativu osim da ogadis postojecu?
Mislim glupi smo, de nam pokusaj objasniti...
-
JedanMova
#3796 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa recimo da bih ja volio da sam neke stvari znao ranije, al razumijem i da ima onih koji misle drugacije.drug_profi wrote:Postavlja se osnovno pitanje zasto to pises?
A zasto pisem? Pa valjda forumi postoje za takve stvari...
Alternativa... pa alternativa je pun klinac dobrih ljudi u toj Nasoj stranci (ali i sire) koji nisu u mogucnosti da dodju do izrazaja jer cim im glava izroni malo iznad povrsine, mlatnu ih cekicem jer su im prijetnja... jer znaju bolje...
Ali OK, ako vec zelis ici tim putem "gluposti"...
Ne bih da se trosim objasnjavajuci nekome ko sebe smatra glupim - mogu ja i ovako...
-
JedanMova
#3797 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Rece covjek koji je dobio Nobelovu nagradu za mir dok je ratovao sirom svijeta. Ako nista, za njega se zna da kamenje definitivno nije bacao.wewa wrote:Obama je nekidan pricao o ovo 'woke' kulturi, samo jadan nije imao pojma da su kod nas i sredovjecni insani pogodjeni istom bolescu.
Nekad davno neko rece jednu dobru na tu temu - "borba za mir je isto kao i je8anje za nevinost".
- drug_profi
#3798 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa zapravo ti nas smatras glupim, pa hajd da idemo tako, mozda ispliva sta u stvari zelis postici....JedanMova wrote:Pa recimo da bih ja volio da sam neke stvari znao ranije, al razumijem i da ima onih koji misle drugacije.drug_profi wrote:Postavlja se osnovno pitanje zasto to pises?
A zasto pisem? Pa valjda forumi postoje za takve stvari...
Alternativa... pa alternativa je pun klinac dobrih ljudi u toj Nasoj stranci (ali i sire) koji nisu u mogucnosti da dodju do izrazaja jer cim im glava izroni malo iznad povrsine, mlatnu ih cekicem jer su im prijetnja... jer znaju bolje...
Ali OK, ako vec zelis ici tim putem "gluposti"...
Ne bih da se trosim objasnjavajuci nekome ko sebe smatra glupim - mogu ja i ovako...
- Bosanski_kralj
#3799 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Al fakat, najčešće je jedan post dovoljan da skontaš ko je SDA fan. Ma koliko se neki skrivali, umotavali svoje pisanje, džaba je, sve je jasno. Samo ne znam zašto je toliki problem nekome napisati da je SDA njegova opcija, da glasa i da podržava SDA?
-
putokaz1
#3800 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma svi su SDABosanski_kralj wrote:Al fakat, najčešće je jedan post dovoljan da skontaš ko je SDA fan. Ma koliko se neki skrivali, umotavali svoje pisanje, džaba je, sve je jasno. Samo ne znam zašto je toliki problem nekome napisati da je SDA njegova opcija, da glasa i da podržava SDA?
SBB-SBIH-DF-GS-POMAK(ŠF)