Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3776 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

opozicionar

#3777 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by opozicionar »

Bloo wrote:Boreas d.o.o., Kreševo (1993. osniva se Boreas !!)

Cemu usklicnici?
valjda ašičare ratni profiter
vjerovatno opljačko koji konvoj koji je išao prema tizlanskoj ili zeničkoj regiji što je bio redovan vojni zadatak HVOa
a to je taj period pičetka sukoba i pljačkanja konvoja
Bloo
Globalna šefica

#3778 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

opozicionar wrote:
Bloo wrote:Boreas d.o.o., Kreševo (1993. osniva se Boreas !!)

Cemu usklicnici?
valjda ašičare ratni profiter
vjerovatno opljačko koji konvoj koji je išao prema tizlanskoj ili zeničkoj regiji što je bio redovan vojni zadatak HVOa
a to je taj period pičetka sukoba i pljačkanja konvoja
Aha...kao i kralj dobrih cijena. Isti period.
MarlboroGold

#3779 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:Ispunih patriotsku dužnost :-D :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
evo, zaslužila si

Image

Ne znam je li pravljen od UZP sastojaka :D

Hvala. Ne bi ja nakačila to UZP ni uz proizvod a ni firmu. O običnim ljudima da ne govorim.
Ali ovo preseravanje HDZ-a i njegovih uhljeba koji su dobili minoran broj glasova, i željeli bi da vrijede trustruko treba kazniti do po****nja.
Treba, ali lukavo i politički prije svega. Ako ne budemo pravili lukave poteze i ako se osvrnemo na emocije i ho ruk mehanizme, onda će njihova priča piti još više vode u EU. Čović je lukav i tačno zna šta radi... takvih političara treba biti i kod građanskih struja. SDA je davno na tome zakazala i samo još više tone.
Ovo danas sa piletinom je bio svakako loš potez susjeda i tu se vidi namjera njihove trenutne vlade... samo pametno :)
Bloo
Globalna šefica

#3780 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Oni nama piletinu, mi njima bojkotiramo Hrvatice!
Uskoro ce se poceti zeniti bliza rodbina i bice svi degenerici. :mrgreen: i izumrijeti....
MarlboroGold

#3781 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:Oni nama piletinu, mi njima bojkotiramo Hrvatice!
Uskoro ce se poceti zeniti bliza rodbina i bice svi degenerici. :mrgreen: i izumrijeti....
Nemoj ba... dalmatinke :oops:
Bloo
Globalna šefica

#3782 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Ma Herke ba...i ove iz srednje bosne itd.. :mrgreen:
MarlboroGold

#3783 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Ma Herke ba...i ove iz srednje bosne itd.. :mrgreen:
Mogu i Herke :thumbup: :D
SaraFina

#3784 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

Hvala. Ne bi ja nakačila to UZP ni uz proizvod a ni firmu. O običnim ljudima da ne govorim.
Ali ovo preseravanje HDZ-a i njegovih uhljeba koji su dobili minoran broj glasova, i željeli bi da vrijede trustruko treba kazniti do po****nja.
Treba, ali lukavo i politički prije svega. Ako ne budemo pravili lukave poteze i ako se osvrnemo na emocije i ho ruk mehanizme, onda će njihova priča piti još više vode u EU. Čović je lukav i tačno zna šta radi... takvih političara treba biti i kod građanskih struja. SDA je davno na tome zakazala i samo još više tone.
Ovo danas sa piletinom je bio svakako loš potez susjeda i tu se vidi namjera njihove trenutne vlade... samo pametno :)
Politika Dragana Čovića i HDZ-a snosi i 90%krivnje što su B/H odnosi u FBiH gori nego 93' u jeku najžešćih sukoba. Lažov i manipulator. Koji piša po sopatvenom prognanom narodu i njegovim stratištima na obljetnici RS, zarad malo verbalne podrške Milorada Dodika.
Čovjek koji će HR narod i u FBiH svesti na nacionalnu manjinu svojom bolesnom politikom "ugrozbe i majorizacije".
Ako je Bakir spreman na BiH trokut Tz/Ze/Sa... Čoviću je dovoljan dio Hercegovine. Mafijaši i njihove kriminalne hobotnice. Zajedno sa onim laktaškim krkanom. Grobari B/S/H i BiH.
triconja

#3785 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Lahko je tebi blokirat hrvatice :mrgreen:
opozicionar

#3786 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by opozicionar »

Bloo wrote:
opozicionar wrote:
aha
u Tuzli je on baška pljačko konvoje

klasika srpskohtvatskog nastojanja
zamjena teza i poistovječivanje "svi su isti svi si krivi" puj pike niko nije kriv
Ma ja bih da zapocnem bizMis pa kontam sta kako...ako je on mogao 93, meni ne bi trebalo biti tesko danas...ha ja.

I da. Svi su isti. :mrgreen:
e nisu isti
on nije pljacko konvoje ničije a pogotovo ne one namjenjene hrvatskom narodu i sa ciljem izgladnjivanja i vojnog onesposobljavanja

neće vam proći ta teza svi su isti
srećom ima Hag pa jasno kaže ko je bio ratni zločinac i to u udruženom zločinačkom poduhvatu....kao i za genocid...za sva vremena....kad se spomene Srebrenica kao kad se spomene Aušvic..za sva vremena znat če se koga i na šta asocira
Last edited by opozicionar on 07/02/2019 00:42, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#3787 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

triconja wrote:
Mada...moram dva put razmislit kad pogledam Nives Celzijus... :|
MarlboroGold

#3788 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
opozicionar wrote:
aha
u Tuzli je on baška pljačko konvoje

klasika srpskohtvatskog nastojanja
zamjena teza i poistovječivanje "svi su isti svi si krivi" puj pike niko nije kriv
Ma ja bih da zapocnem bizMis pa kontam sta kako...ako je on mogao 93, meni ne bi trebalo biti tesko danas...ha ja.

I da. Svi su isti. :mrgreen:
Više od pola ih se obogatilo kupujući dionice raznih kompanija po veoma niskim cijenama... pljačke konvoja i slično su uglavnom izmišljotine.
Nije javna tajna da je Fahro došao u Rajvosu samo sa jednom običnom kesom...
triconja

#3789 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Ne kontam sta je fazon sa asteriskima (*) jel to uvedena cenzura na forum? :lol:
triconja

#3790 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote:
Mada...moram dva put razmislit kad pogledam Nives Celzijus... :|
:mrgreen: :thumbup:
MarlboroGold

#3791 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

opozicionar wrote: izmisljotine ???
na sta su sve spremni ovi lažovi, do čega sve idu
izmisljotina da je kila šecera bila 50 KM, kila kafe 150 KM, litar ulja 30 KM, šteka cigara 100 do 200 KM
idi umij se malo

i taj Fahro
nije pljačko ničije konvoje
halooo !!!!!
Popij lexaurin svega ti...
opozicionar

#3792 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by opozicionar »

Nivelacija wrote:
opozicionar wrote:tema je odlična
počeo sam opasno "zavirivat" po deklaracijama proizvoda, jest da su sitna slova, ali ima mobitel

pale su i prve žrtve bojkota
otkako sam "skonto" da Hajneken i Red Bull koje sam tamanio tuše firme koje se nalaze u opštinama čije većinsko hrvatsko stanovništvo glasa za ćovićev hdz

kad zaposleni u tim firmama osjete "po džepu" možda se opamete

inače mjesto Hajnekena ide Badvejser piva a mjesto Redbula ide Hell čiji distributeri su u Saraj šeheru :wink:

ImageImage
Svaka cast, drago mi je da nas je svakim danom sve vise :thumbup:
bogami Hell dobar kao i Redbul a jeftiniji
čitam da je sada u energetskim pićima NO.1 u BH

a SA distributer : ;-)

Image
Rampage

#3793 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rampage »

MarlboroGold wrote: Više od pola ih se obogatilo kupujući dionice raznih kompanija po veoma niskim cijenama... pljačke konvoja i slično su uglavnom izmišljotine.
Nije valjda da se slažeš da je bila poneka pljačka konvoja?

Ti si još i dobar kakvi ste UGLAVNOM sa svojom prezentacijom agresije na BiH :thumbup:
MarlboroGold

#3794 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Rampage wrote:
MarlboroGold wrote: Više od pola ih se obogatilo kupujući dionice raznih kompanija po veoma niskim cijenama... pljačke konvoja i slično su uglavnom izmišljotine.
Nije valjda da se slažeš da je bila poneka pljačka konvoja?

Ti si još i dobar kakvi ste UGLAVNOM sa svojom prezentacijom agresije na BiH :thumbup:
Preuveličano.
Ljudi su se uglavnom obogatili što su dionice kupovali po 10-20KM, pa i jeftinije.
Rampage

#3795 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rampage »

Znaš li ti šta je Kiseljak bio prije rata?

Odnosno znaš li koliki je Kiseljak bio prije rata?
MarlboroGold

#3796 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Ne znam. De objasni.
opozicionar

#3797 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by opozicionar »

kakve bolan dionice, ta igra sa dionicama je bila pofino poslije i rata i s njom se uglavnom kupovala državna preduzeća!!
ovo ratno profitersko preduzeće je osnovano kao privatno i veze s vezom nema sa dionicama, a nastalo je kapitalom pljačkanjem konvoja i humanitarnih pomoći, kao i većina ostalih ratno profiterskih firmi na području koje je bilo pod kontrolom HVOa a koje upravo jesu sada predmet bojkota, području koje je prije rata bilo najnerazvijenije u SR BiH, jedino se zmije i kamen uzgajali
Last edited by opozicionar on 07/02/2019 10:35, edited 1 time in total.
Nivelacija

#3798 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Zamiljivo kako su hrvati stavili brojne ispostave pored dva grada sa najvise bosnjaka u BiH.

Pored Sarajeva Kresevo i Kiseljak.
Pored Zenice Vitez..

I to se u jeku rata i odmah po zavrsetku.

Ima li su taktiku i plan a i finansijku podrsku Hrvatske za razliku od nase strane koja ni do danas nema nikakvu strategiju.
Rampage

#3799 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rampage »

MarlboroGold wrote:Ne znam. De objasni.
Znam da ne znaš, naravno.

Pitaj one koji ti prenose vašu verziju historije, nek ti oni objasne. Vjerujem da će se sjetiti one autobuske stanice na blatnjavoj livadi u centru Kiseljaka. Mjesto gdje se danas nalazi zanatski centar. To ti je bio Kiseljak, drug moj, skupa s domom zdravlja na drugoj strani rijeke.

Bitno je da ti relativiziraš kriminalna (i zločinčka) djela najveće ratne profiterske grupe '90-ih godina.
geralt

#3800 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by geralt »

Nego sta cemo sa Varesom? Vecinsko stanovnistvo Bosnjaci, a nacelnik iz HDZ-a, kojeg su izabrali Bosnjaci iz revolta prema SDA. Mislim da bi im trebalo odrzati lekciju da ubuduce moraju glasati za SDA.
Locked