General War wrote:LBVIEW wrote:General War wrote:
E, necemo tako majstore spina - jedno su presude suda, a gradjanska hrabrost i solidarnost sa zrtvom, o kojoj je ovdje cijelo vrijeme rijec i, koja zraci svojim odsustvom kad ista nije srpske nacionalnosti, nesto sasvim drugo. Sto, naravno i ne cudi, s obzirom da se, kako kolega rece gore, radi o ljudima koji su nijemo posmatrali kako nastaje "drzava" u koju se i danas kunu i koju slave.
Dakle, boli ih kurko i danas kao sto ih je i juce i za Bosnjacima i za njihovom djecom, i to vrlio dobro znas, samo se pravis blesav.
Pa ne znam pocetnice u spinu onda, ovdje je bunt protiv nepravde i lopovije koliko ja shvatam sve ovo, a ne ubistvo "srbskog ili bosnjackog" djeteta.
Zato i kazem sto mi nije cudno sto se s njim slazes.
Da su svi ko ti, insomnia, i jos nekoliko ovdje...sad bi bio vatromet.
A Dzenanov otac i setra mati...neka se snadju...
Samo, kako taj bunt izostane kad je rijec o nepravdi/zlocinu protiv nesrba? Gdje se djenuse ti silni humanisti kad treba odati pocast djeci Prijedora npr. ,ili, sto je jos 100 puta gore, gdje je pijetet, razum, moral i stomak u susret prezivjelima iz Omarske, na dan komemoracije, poslati svadbenu povorku?
Roditeljsku jubav, bol i borbu za saznavanjem istine o sudbini djeteta niko ni ne dovodi u pitanje, vec tu navodnu gradjansku hrabrost i solidarnost u manjem entitetu.