Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
seln

#3776 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

ernestalic wrote:Vi ste svi bolesnici bez obzira na naciju i vjeru kada se možete ovako i ovoliko nadmudrivati, vrijedjati i tražiti dlaku u jajetu. Običan, normalan čovjek se nadje u čudu kada se zakuha i počnu mobilizacije. Njega mobilišu i pravac prva linija. Takvi kao vi, na vrijeme sklone guzicu i u stanju su sve učiniti da izbjegnu pušku. Da neće možda ovi forumaši iz dijaspore doći i prijaviti se za borbu?Malo sutra! Ovo govorim na osnovu iskustva iz prošlog rata jer sam se nagledao pobjegulja, bivših galamdzija i teoretičara!
Gdje si bio da nam to objasnis '92? Mogli smo izbjeci rat.
Eno, Hafis te pohvalio i citirao, dakle, uspio si u zivotu.
BHCluster

#3777 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:
Filozof, koliko vam je proslo amandmana u rezoluciji Evropskog Parlamenta? :D
Kakav filozof bolje receno plagiator u dva klika saznas gdje je ukrao.
seln

#3778 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

BHCluster wrote:
Alfons Kauders wrote:
Filozof, koliko vam je proslo amandmana u rezoluciji Evropskog Parlamenta? :D
Kakav filozof bolje receno plagiator u dva klika saznas gdje je ukrao.
M hajde sto krade, covjek bi halalio...

ali kad pokusava biti duhovit, to je gore od Dretelja.
mO k3

#3779 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Kralo se za vrijeme rata , kralo se i danas :) nego hocemo li jedan screenshot gdje je ukrao/@hafis text i postavio kao svoj pa ga raja provalila??

:mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Mirza007

#3780 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Hafis wrote:Mirzo može biti vojni kapelan :D .... u stvari kako se zove hodža u vojnoj jedinici ?
Pravi Hafis takve stvati ima u malom prstu.
Ipak si ti (G)uznik.
Hafis

#3781 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Jel' ovo postrojavanje veterana Slavne minhenske diverzantske :)
Pozdrav domovini gazije. Jesu li ruteri i tipkovnice spremni?
mO k3

#3782 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Evo ga :)
Ovdje je pokusao da ispadne "pametan" , ali provali ga @ovo malo duse

:lol: :lol: Trolu
Image
SaraFina

#3783 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

:lol:
mO k3

#3784 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

SaraFina wrote::lol:
Dosta si mu bila domina , vrijeme je na fisting ....
SaraFina

#3785 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

:wink: :run:
Milenkov buraz

#3786 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

mO k3 wrote:Evo ga :)

Image
:lol: Ja ofiraže...
Nivelacija

#3787 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Nivelacija »

mO k3 wrote:Evo ga :)

Image
:gunjastajl: :gunjastajl:

:lol: :lol: :lol:
Last edited by Nivelacija on 06/12/2018 15:45, edited 1 time in total.
mO k3

#3788 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Bajdevej provalio sam ko je i kakvu ima zapravu ulogu na sveučilištu u Mostaru :) @hafis je stari ribar , ima fb grupa mostarski musicari gdje sam jednog admina pitao za njega preko slike hafiseove koju voli da postavi ovdje na forumu
Moj Šime :)
BHCluster

#3789 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Evo ih...
Image
BHCluster

#3790 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

mO k3 wrote:Bajdevej provalio sam ko je i kakvu ima zapravu ulogu na sveučilištu u Mostaru :) @hafis je stari ribar , ima fb grupa mostarski musicari gdje sam jednog admina pitao za njega preko slike hafiseove koju voli da postavi ovdje na forumu
daj link na pp
ovo_malo_duse

#3791 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:Minhenska bojna

Puni su mržnje komentari pripadnika Minhenske bojne.
To su ljudi koji bi vojevali po raznim Bečevima, Minhenima, Oslima i Briselima. Ti vrli rodoljubi žive u multikulturnim društvima. Njihove radne kolege su Srbi, Bosanci, Hrvati, Japanci, Kinezi i Marsovci. S njima oni u pauzi jedu kebab i picu, pričaju o djeci, pred njima se svađaju sa ženama i uglavnom su sretni da su se sklonili s Balkana i iz ostalih nesigurnih područja. Ali kad se dočepaju politike - nacionalizma kojeg oni tim imenom nazivaju - onda postaju najveći borci, glasno slave pobjede najboljih reprezentacija, ponosno nose šarene zastave u zatvorenim klubovima i nepismeno sročenim mislima truju tuđu djecu.

Truju buduće vojnike za koje bi opet rado navijali iz toploga. Truju Mevludina iz Travnika, Jovicu iz Mrkonjić Grada i Antu iz Ljubuškog. Potpaljuju ih navodeći davne granice, velike države, moćna kraljevstva, slavnu povijest, usađeni ponos i neizmjerno junaštvo. Motiviraju tuđu djecu za kopanje rovova, za neoprane zube i prljave gaće nad hemeroidima iznad smrznutih čizama, za strah i za zločin, dok svoje guzice ne miču iz fotelja kupljenih od socijalne pomoći društva u kojem se poštuje pravo svakoga da bude ono što hoće i da se moli onom Bogu kojeg on ili njegovi roditelji za njega izaberu.

Čudna je Minhenska bojna.
Sta je ovo Tutonosa se opet pravi filozof. Gje li je sad nasa text da filozofira.....

HAFIZEEEEE ima li sta iz tvoje glave.

http://nistarija.blogspot.com/2013/02/m ... Z3kS7jq04V

Haj da si nasao nesto novo tek napisano pa podjelio ovdje sa nama nego opet prodajes stare textove...... :izet: :izet: :izet:

Covjece jesu vam ti mirisi iz tuta udarili u mozak..AHAHAHAHAHAHA

MOke jarane opet isto samo sto ovaj put nije napisao TAZE :lol: :lol: :lol:
mO k3

#3792 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

BHCluster wrote:
mO k3 wrote:Bajdevej provalio sam ko je i kakvu ima zapravu ulogu na sveučilištu u Mostaru :) @hafis je stari ribar , ima fb grupa mostarski musicari gdje sam jednog admina pitao za njega preko slike hafiseove koju voli da postavi ovdje na forumu
daj link na pp
Nema linka , izvini ne bih izdao nikada nečiji identitet
mO k3

#3793 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

ovo_malo_duse wrote:
Hafis wrote:Minhenska bojna

Puni su mržnje komentari pripadnika Minhenske bojne.
To su ljudi koji bi vojevali po raznim Bečevima, Minhenima, Oslima i Briselima. Ti vrli rodoljubi žive u multikulturnim društvima. Njihove radne kolege su Srbi, Bosanci, Hrvati, Japanci, Kinezi i Marsovci. S njima oni u pauzi jedu kebab i picu, pričaju o djeci, pred njima se svađaju sa ženama i uglavnom su sretni da su se sklonili s Balkana i iz ostalih nesigurnih područja. Ali kad se dočepaju politike - nacionalizma kojeg oni tim imenom nazivaju - onda postaju najveći borci, glasno slave pobjede najboljih reprezentacija, ponosno nose šarene zastave u zatvorenim klubovima i nepismeno sročenim mislima truju tuđu djecu.

Truju buduće vojnike za koje bi opet rado navijali iz toploga. Truju Mevludina iz Travnika, Jovicu iz Mrkonjić Grada i Antu iz Ljubuškog. Potpaljuju ih navodeći davne granice, velike države, moćna kraljevstva, slavnu povijest, usađeni ponos i neizmjerno junaštvo. Motiviraju tuđu djecu za kopanje rovova, za neoprane zube i prljave gaće nad hemeroidima iznad smrznutih čizama, za strah i za zločin, dok svoje guzice ne miču iz fotelja kupljenih od socijalne pomoći društva u kojem se poštuje pravo svakoga da bude ono što hoće i da se moli onom Bogu kojeg on ili njegovi roditelji za njega izaberu.

Čudna je Minhenska bojna.
Sta je ovo Tutonosa se opet pravi filozof. Gje li je sad nasa text da filozofira.....

HAFIZEEEEE ima li sta iz tvoje glave.

http://nistarija.blogspot.com/2013/02/m ... Z3kS7jq04V

Haj da si nasao nesto novo tek napisano pa podjelio ovdje sa nama nego opet prodajes stare textove...... :izet: :izet: :izet:

Covjece jesu vam ti mirisi iz tuta udarili u mozak..AHAHAHAHAHAHA

MOke jarane opet isto samo sto ovaj put nije napisao TAZE :lol: :lol: :lol:
Ponovo krade :)

Screenshot :). Fisting
House

#3794 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by House »

fisting :lol:
Point.

#3795 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Image
Point.

#3796 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Novak20 wrote: Jesmo li prije rata u Kraljevini Jugoslaviji ili u SFR Jugoslaviji imali sistem jedan čovjek = jedan glas ? Doduše za SK ili SSRN pa se i to raz.ebalo ratom pod pritiskom nacionalizma. Bez tvoje i moje krivice u tome ako nismo dali glas nacionalistima ali većina jeste. U uslovima države koja nije pravna u provedbi zakona ko ti garantuje da će religiozna i etnička sranja prestati ??? Kroz izmjene Ustava i zakona može se napraviti država koja će odgovarati samo jednoj naciji. A onda Bog te veselio.
Svaka država ima svoj put istorijskog razvoja iz kojeg je proizašao njen sistem izbora. Švicarska je ženama dopustila glasanje 1959. odnosno 1971. Amerika ima elektore pa izborna volja ne mora biti konačna itd. Na kraju krajeva, naš izborni sistem na nivou općine i kantona jeste jedan čovjek = jedan glas. Na nivou entiteta i države nije što nije razlog da se ne mijenja i prilagođava ali na način da se niko ne osjeća oštećenim.
Jedan čovjek jedan glas ako želimo u EU. As simple as that. Šta je bilo u kraljevini koja se raspala prije 100 godina je irelevantno.
Bivši visoki predstavnici naglasili su da se odluka Ustavnog suda BiH u slučaju "Ljubić" odnosi na Dom naroda Federacije BiH, a ne na izbor članova Predsjedništva.

"Pogrešno tumačenje slučaja 'Ljubić' upotrebljava se kao argument protiv legitimno izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Predstavnici HDZ-a iz Hrvatske zajedno s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem tvrde da je izbor Komšića bio nelegitiman i neustavan. Ali, ni Ustav BiH niti Izborni zakon BiH ne kažu da članovi Predsjedništva moraju biti izabrani od 'svojih grupa'", objasnili su bivši predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Oni su podsjetili da je Čović bio izabran dva puta u Predsjedništvo prema trenutnim izbornim pravilima, te da je služio u mandatima između 2002. i 2005. i 2014. i 2018. godine.
Vidiš. Kuknjava HDZ botova je nerazumna, bezvezna i nema uporište u zakonu. Samo stvaraju nepotreban problem državi.
Novak20 wrote: Svakako da ti je domovina i imaš sva prava kao i ja ako se nisi odrekao BiH državljanstva. Bez obzira i da jesi trebaš sve znati ali ne moraš dodatno zakuhavati jer je BiH i moja domovina u kojoj sam svaki dan pa malo bolje vidim i znam šta se priča i radi. Sve banalne i životne stvari od 90-ih osjetim na svojoj koži pa baš i nemam nešto povjerenja u dobre namjere. Bilo koga.

Što se lažnog predstavljanja tiče, to je malo loženje za one koji napišu ja sam (kao)Hrvat ali ne mogu da shvatim... ili šta si ti po nacionalnosti ? Totalno nebitno u "anonimnosti" foruma. Zaboli me ko je šta. Bitno je šta i sa kojom namjerom napiše.
Stani bolan. Ja, anonimni forumaš, zakuhavam situaciju a ne aktuelna vlast druge države u vidu Hrvatske koja se otvoreno miješa u unutrašnje stvari BiH? Ma hajte molim vas.
Potpisnici pisma Carl Bild, Paddy Ashdown i Christian Schwarz-Schilling izrazili su zabrinutost zbog miješanja Hrvatske u unutrašnja pitanja u BiH koje se, kako su naveli, ogleda u nedavnom pokušaju hrvatske Vlade da negira legitimitet izbora Željka Komšića u tročlano Predsjedništvo BiH.
Čudno da oni nisu napisali otvoreno pismo dijaspori da prestanu zakuhavati i da se prestanu miješati u unutrašnje stvari domaćilnog stanovništva. Opet, ma hajte molim vas.
ernestalic

#3797 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ernestalic »

Postby seln » 06/12/2018 15:04

ernestalic wrote:
Vi ste svi bolesnici bez obzira na naciju i vjeru kada se možete ovako i ovoliko nadmudrivati, vrijedjati i tražiti dlaku u jajetu. Običan, normalan čovjek se nadje u čudu kada se zakuha i počnu mobilizacije. Njega mobilišu i pravac prva linija. Takvi kao vi, na vrijeme sklone guzicu i u stanju su sve učiniti da izbjegnu pušku. Da neće možda ovi forumaši iz dijaspore doći i prijaviti se za borbu?Malo sutra! Ovo govorim na osnovu iskustva iz prošlog rata jer sam se nagledao pobjegulja, bivših galamdzija i teoretičara!

Gdje si bio da nam to objasnis '92? Mogli smo izbjeci rat.
Eno, Hafis te pohvalio i citirao, dakle, uspio si u zivotu.

U maju 92. sam već bio na liniji odbrane Sarajeva i tamo ostao do kraja rata! Trebalo mi je malo vremena da skontam socijalnuu i klasnu strukturu pripadnika Armije RBiH, tj. da procjenim ko se sklonio na radnu obavezu, tko je najednom postao nesposoban, tko je u podrumima, sefovim i sl. Medjutim, brzo sam saznao ko je sve pobjegao i shvatio da ne znam puno o ljudskoj prirodi. Evo jednog isinitog dijaloga iz 92. godine moje malenkosti i jednog gospodina iz stranke koji je oba punoljetna sina na vrijeme poslao kod sestre u inozemstvo. Kaže on meni da će Armija na kraju osloboditi cijelu BiH, a nakon rata će još biti četnika po šumama pa će ih trebati hvatati. Pitam ja njega: "A koja Armija?" Kaže on meni: "Armija BiH". Ja nisam mogao odoljeti napasti iako je gospodin bio uvaženi član stranke i kažem mu u lice: Znači, ja ću oslobadjati, a tvoji sinovi će navijati iz Njemačke!
Eto, otada mi ostade neka averzija prema dijasporcima koji se ubacuju na forume, pljuju "genocidnu" i UZP i slično. A nemam ništa protiv naših ljudi koji žive u Minhenu, Briselu i vole BiH i Bošnjake. Inače, u životu sam prilično uspio po ovdašnjim standardima, uskoro idem u penziju.
ernestalic

#3798 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ernestalic »

PS. Ako nisi spreman kada se zakuha uhvatiti prvi autobus ili bilo kakvo prevozno sredstvo i na bilo koji način se prebaciti do onih koje kobajagi braniš na forumima, onda začepi usta i ne seri. Ne moraš nositi pušku, dobit češ je, samo dodji!
Point.

#3799 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Hajde idi spavaj bolje ti je, kasno je. Neka si stavio genocidnu pod navodne znake, zaista impresivno. :thumbup:
mO k3

#3800 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Genocidnu pod navodnike :shock:
Odma skontas ko je ..
Post Reply