Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Tomi110

#3776 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

The 51st State wrote:Haj reci posteni sto se nije tunel izabrao kao jeftinija i prakticnija opcija?
Ako se meni obracas nadi jedan od mojih prijasnjih postova, neda mi se ponovo pisati
The 51st State

#3777 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Tomi110 wrote:
The 51st State wrote:Haj reci posteni sto se nije tunel izabrao kao jeftinija i prakticnija opcija?
Ako se meni obracas nadi jedan od mojih prijasnjih postova, neda mi se ponovo pisati
ne da se ni meni roviti, ali ako ti je mrsko ponoviti, ok.
Tomi110

#3778 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

General War@
Bez ljutnje molim te koliko imas godina ?
Tomi110

#3779 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

The 51st state@
Gradnja tunela po trasi gdje ce biti buduci most za to neznam nisam gradevinski strucnjak ali mi logika govori da bi to bio "mission impossible" zato sto bi tunel bio 2.5 km dug a morali bi busiti u dubinu bar 150 metara ako ne i dublje zbog debelih naslaga mulja u Malostonskom kanalu.
The 51st State

#3780 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

nije to nikakva duzina za tune, a to za mulj je mozebitan kontra argument, mada sumnjam da je toliko metara u pitanju, volio bih da je neka studija izvozdljivosti i jednog i drugog rjesenja radjena.
General War

#3781 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Tomi110 wrote:General War@
Poprilicno, isto, bez ljutnje da li bi volio da Neum bude u hrvatskoj?
Lincoln-Burrows

#3782 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Lincoln-Burrows »

Bila je studija za most, tunel i cestu u zaleđu Neuma, nejjeftinija i najpovoljnija varijanta je bila most,
EU je dala sredstva za najpovoljniju varijantu te studije i tu je kraj.

Da se Hrvatska kojim slučajem odlučila za tunel morala bi to sama financirati.

p.s.
Ovo je ponovljeno bar stotinu puta ali za one koji ne znaju nije zgorega ponoviti stoprvi put.
General War

#3783 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

The 51st State wrote:nije to nikakva duzina za tune, a to za mulj je mozebitan kontra argument, mada sumnjam da je toliko metara u pitanju, volio bih da je neka studija izvozdljivosti i jednog i drugog rjesenja radjena.
Ma svoje vrti pa vrti, neka hrvatska ratifikuje sporazum o razgranicenju za pocetak ako smiju
The 51st State

#3784 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Lincoln-Burrows wrote:Bila je studija za most, tunel i cestu u zaleđu Neuma, nejjeftinija i najpovoljnija varijanta je bila most,

p.s.
Ovo je ponovljeno bar stotinu puta ali za one koji ne znaju nije zgorega ponoviti stoprvi put.
Da li bi bio ljubazan, ako ti je poznato, da linkujes te studije?
The 51st State

#3785 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

General War wrote:
The 51st State wrote:nije to nikakva duzina za tune, a to za mulj je mozebitan kontra argument, mada sumnjam da je toliko metara u pitanju, volio bih da je neka studija izvozdljivosti i jednog i drugog rjesenja radjena.
Ma svoje vrti pa vrti, neka hrvatska ratifikuje sporazum o razgranicenju za pocetak ako smiju
samo da vidim jesu li ih opalili i finansijski po usima, na prvu mi se cini tako, a o tome da ne govorimo, uobicajena dugoispoljavana arogancija zvanicne hrvatske politike se dobrim dijelom primila i na stanovnistvo kada je u pitanju bih.
Lincoln-Burrows

#3786 Re: Pelješki most - ko koga zeza

The 51st State wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Bila je studija za most, tunel i cestu u zaleđu Neuma, nejjeftinija i najpovoljnija varijanta je bila most,

p.s.
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/Vij ... 0mosta.pdf
The 51st State

#3787 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Lincoln-Burrows wrote:
The 51st State wrote:

p.s.
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/Vij ... 0mosta.pdf
tunel, troskovi, komparacije, nigdje?
samo je identificirano?
Lincoln-Burrows

#3788 Re: Pelješki most - ko koga zeza

The 51st State wrote: tunel, troskovi, komparacije, nigdje?
samo je identificirano?
To je sa stranice vlade RH i te su informacije javne, nisam proučavao studije već samo pročitao informacije koje su dostupne.
The 51st State

#3789 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Lincoln-Burrows wrote:
samo je identificirano?
To je sa stranice vlade RH i te su informacije javne, nisam proučavao studije već samo pročitao informacije koje su dostupne.
ne dijelim povjerenje prema vladi hr, vole slagati, dakle corak ipak zasad. siljenje sa pozicije neuvazavanja primjedbi prvog susjeda, ok legitimno sto bi se popularno reklo, ali onda se nema potrebe ni pretvarati.
Lincoln-Burrows

#3790 Re: Pelješki most - ko koga zeza

The 51st State wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
samo je identificirano?
ne dijelim povjerenje prema vladi hr, vole slagati, dakle corak ipak zasad. siljenje sa pozicije neuvazavanja primjedbi prvog susjeda, ok legitimno sto bi se popularno reklo, ali onda se nema potrebe ni pretvarati.
Tvoje pravo, EU je izgleda dala pare i Kinezi se tu motaju, ja više ne sumnjam u točnost informacija.
The 51st State

#3791 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

samo furajte, kad se neki bumerang vrati samo smanjite ton kmeke.
Tomi110

#3792 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

General War wrote:
Da se most nemoze graditi volio bih, ali sad kad se most gradi neka Neuma gdje je. Neum je prodan/poklonjen i ja znam da ga ja nisam prodao a ti koji su ga prodali vise nisu zivi da se mogu zaliti
Tomi110

#3793 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

Mulj je na mjestu izgradnje dubok 120 metara zato zabijaju cjevcuge duge 130 metara na koje ce izlivati betonske temelje posto temelj ne moze na mulj i racunaj jos da imas dubinu mora od 20-tak metara i to ti je 140 metara do cvrstog dna pa sad ti racunaj koliko duboko treba kopati tunel.Uglavnom nebi mogli tunel kopati kroz mulj.
General War

#3794 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Tomi110 wrote:
General War wrote:
Da se most nemoze graditi volio bih, ali sad kad se most gradi neka Neuma gdje je. Neum je prodan/poklonjen i ja znam da ga ja nisam prodao a ti koji su ga prodali vise nisu zivi da se mogu zaliti
Ja razumijem tvoje licne benefite, zivis u neumu radis u hrvatskoj, cijene bosanske ...ok. Ali nismo ni ja ni ti drzava vec svi zajedno...RH ne postuije apsolutno nista vezano za BiH. Niti luka ploce, niti busko jezereo, nit most na savi, pa ono oko uvoza mlijeka i svega slicno, korisenje turbina na trebisnjici za proizvodnju struje u hrvatskoj...i to su ekonomske posljedice a politicke da i ne pricam.
Ja licno bih jos i plati za razmjenu teritorije da ti lijepo se pripojis matici a mi da dobijemo dubrovacko zaledje i mirna bosna, jer sumnjam da ce ovo ovako jos dugo opstati.
high_volume

#3795 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by high_volume »

Tomi110 wrote:
Mulj je na mjestu izgradnje dubok 120 metara zato zabijaju cjevcuge duge 130 metara na koje ce izlivati betonske temelje posto temelj ne moze na mulj i racunaj jos da imas dubinu mora od 20-tak metara i to ti je 140 metara do cvrstog dna pa sad ti racunaj koliko duboko treba kopati tunel.Uglavnom nebi mogli tunel kopati kroz mulj.
Tomi, odakle ti informacija o 120 m "mulja" u neumskom kanalu? Da li je iko nekad vršio bušenje tla i pronašao taj mulj, posebno na toj dubini? Ja se ne sjećam, ali ti si tu svaki dan...
Tomi110

#3796 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

high_volume wrote:
Tomi110 wrote:
Tomi, odakle ti informacija o 120 m "mulja" u neumskom kanalu? Da li je iko nekad vršio bušenje tla i pronašao taj mulj, posebno na toj dubini? Ja se ne sjećam, ali ti si tu svaki dan...
Jesu busili su probne "busotine" jos dok su planirali " prosli most" i na sredini su nasli oko 120 metara mulja. Tako su Kinezima dali svu prijasnju dokumentaciju poslije potpisivanja ugovora o gradnji ali su Kinezi ponovili ispitna busenja i sad su dovukli prva dva probna pilota a jedan od njih je dug 130 metara i danas su zabili jedan pilot. Ako te zanima otvori Vecernji list imas clanak od danas u vezi zabijanja probnih pilota.
https://www.vecernji.hr/vijesti/ugrozav ... le-1145552
A iznad to je link o debljini mulja u Malostonskom zalivu
Tomi110

#3797 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomi110 »

General War@
Ohoooj hold your horses General War, JA NE ZIVIM U NEUMU, ja zivim na Peljescu prakticki prekoputa Neuma.
King Theoden

#3798 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by King Theoden »

Tomi110 wrote:
General War wrote:
Poklonjen?
Ako je tako, onda je najpreče da vi nama vratite makarsku.
General War

#3799 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Ohoooj hold your horses General War, JA NE ZIVIM U NEUMU, ja zivim na Peljescu prakticki prekoputa Neuma.
Ok, izvinjavam se...imao sam utisak da si iz neuma a ne iz RH?
King Theoden

#3800 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by King Theoden »

santo gral wrote:Neum je skroz neprirodno u BiH. Bas kako su i Konavle neprirodno u HR. Djuro, Djuro jebem li ti učiteljicu geografije...
Slažem se. Ali, kad jednog dana vratimo naš teritorij od omiša do neuma, onda će izgledati prirodnije.
Post Reply