Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
imperator01 wrote:
Ne mislim na cloud minig, vec gpu mining.
Da imali su hack i kazu da ce vratit lovu ostecenima
Čuo sam da se znaju po par dana isključiti, nekima su i acc ugašeni bez objašnjenja ili kao nešto su zajebali, pa ih ukinuli.
Ok, znam da imaju i cloud. Uglavnom, puno nekih sranja oko njih, pa sam ih u svakom slučaju zaobišao.
Isto i onaj Hashflare, previše dobro da bi bilo istinito.
No, ko voli nek izvoli.
Puf wrote:Ljudi ulazu po desetine hiljada u mining opremu, kod nas raja pita kako se majna sa tabletom... Toliko o zrelosti crypto u BIH
Ne kontate... Zasto ne testirati nesto poput toga?
Logicno je da se s tabletom ne moze nista nakopati, ili moze neka sica. Ali, to sam i rekao. Za nesto vise od mjesec dana nakopao je (ako je zaista) 0,047 ETH.
Jbg, to je 50$ po trenutnoj cijeni, a to je nekom studentu pristojna cifrica za pocetak, zar ne?
Last edited by Dozer on 11/01/2018 11:47, edited 1 time in total.
Moguć je mining putem tableta, samo nećeš ništa imati, odnosno neku siću.
Najbolje je majnati one valute gdje je difficulty manji.
Recimo, majnaš ETH, skoči difficulty sa 16,110,735,976,294,234.00000000 na 2,110,735,976,294,234.00000000, prebaciš se na neki drugi coin, npe EXP, koji u tom momentu ima difficulty 15,482,603,135,929.00000000.
Znaci nakon troška struje i svega dobar si milju mjesečno?
ovaj drugi dio i nisam baš razumio jer se ne razumijem, al otom potom.
Koliko kosta da se "sklepa" sve i pocne raditi?
Puf wrote:Ljudi ulazu po desetine hiljada u mining opremu, kod nas raja pita kako se majna sa tabletom... Toliko o zrelosti crypto u BIH
ja samo citam vijesti i pitam
oko majninga NE ZNAM nista tako da mi mozes reci da i sa obicnim mobitelom mogu majnat
Pitar_na_motoru wrote:
Da.
Gotova konfiguracija cca nekih 6 k KM. Ima i skuplje, ali ne treba više od ovog.
E sad, da ti uzmeš rig (opremu), pa onda kartice, napojnu, sdd i ostalo što treba...ja sam izašao nekih 3300 KM, doduše nisam kupovao računar.
Pitar_na_motoru wrote:
Da.
Gotova konfiguracija cca nekih 6 k KM. Ima i skuplje, ali ne treba više od ovog.
E sad, da ti uzmeš rig (opremu), pa onda kartice, napojnu, sdd i ostalo što treba...ja sam izašao nekih 3300 KM, doduše nisam kupovao računar.
imam ja neki računar kuči, star doduše... onda mi to sve neko sklepa i to je to?
Pitar_na_motoru wrote:
imam ja neki računar kuči, star doduše... onda mi to sve neko sklepa i to je to?
Zavisi šta misliš pod star.
Mora ipak biti neka solidna komponenta.
Ako imaš nekog ko se razumi, može da sklepa.
Zahtjevno je, u smislu da ganjaš pojedinačno sve, ali se isplati.
Zahtjevno je i složiti sve kako treba, da se ne grije, da se šta ne zapali, da je sve kako treba.
Pitar_na_motoru wrote:
Da.
koliko posto od dobiti ode na struju ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:15, edited 2 times in total.