REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
palermo

#3776 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Evo upravo predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica, reče isto: ukoliko dođe do Suda (a Predsjedništvo BiH prije toga institucionalno ne zaustavi reviziju) i ukoliko Sud odbije zahtjev za revizijom, da Bakir odmah podnese ostavku.
Bil onda Fahra bio naš predsjednik ?
karanana

#3777 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Matzan wrote: Glupost, po starom dobrom običaju!
Ne podnosimo mi reviziju presude zbog genocida u Srebrenici. Tamo je genocid dokazan i presuđen.
U prvobitnoj tužbi genocid nije ograničavan samo na Srebrenicu.
Revizija je zbog toga što u presudi iz 2007. nisu obuhvaćena mnoga druga područja gdje se isto tako desio genocid,
ali za ista nije bilo dovoljno upotrebljivih dokaza.
a sad za druge opstine ima dovoljno dokaza? i to za osudu srbije?
palermo

#3778 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle jasno je da događaji pretiču jedan drugi i da Hag barem kako sada stvari stoje će ovaj zahtjev za reviziju odbaciti ekspresno. Odnosno tražit će da se izjasni predsjedništvo kao kolektivni šef države a ishod znamo i bez tog glasanja. Bakir ovim potezom nije ništa postigao, očekuje nas blamaža samo takva a ako čovjek ima trunku dostojanstva sutra treba dati ostavku zbog najmanje dvije stvari. Prvo, prokockao je reviziju za ništa, drugo, Bošnjake izblamirao do besvjesti toliko da su i tradicionalno naklonjene zapadne države istima kako stvari stoje okrenule leđa. Da ne spominjem ovo ponovno okupljanje srpskih stranaka oko Dodika i da će on opet iz svega ovoga najviše profitirati. A mogao je priču oko revizije tako dobro unovčiti za dobrobit države i Bošnjaka, šteta.
Mene nije izblamirao ako je tebe. A nisi ništa veći Bošnjak od mene.....dakle, ne generalizuj. Reci, tebe je izblamirao. Zašto, ti to znaš.

Ja se nikada ne osjećam posramljen ako sam na strani pravde i istine.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#3779 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Ako bude pisalo ono što svi predpostavljamo da piše, a to je : " dete se dogovorite pa nam javite "
Čović će podržati Izetbegovića, isto kao što ga je morao podržati u vezi popisa, biće pritisnut iz Hrvatske.
Hrvatska vodi intenzivni diplomatski rat sa Srbijom, ovaj vole neće propustiti. Ukoliko slučajno odluči Čoviću
pustiti da igra po svome, to će biti zaokret u njihovoj politici.
Izetbegović ga je uspio pridobiti jednom, mislim da će i drugi put uspjeti.
Sad se vidi i zašto je revizija pokrenuta u zadnji čas jer se trajanje političke krize oko ovog pitanja skratilo
i dalo se najmanje moguće vrijeme Srbima da lobiraju i reaguju.
U svakom slučaju tri odlična poteza aktivne politike , umjesto nekadašnje pasivno- reaktivne
politike
-popis i objava rezultata
-9.januar neustavan i sukob rs-a sa institucijama
-revizija
Sara03

#3780 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Matzan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
hAZNADAR wrote:
OK. Imas li alternativu. U dva slucaja.
Prvo - koja je alternativa u slucaju revizije - ne okrenuti je mozda?
Drugo - koja je alternativa za demokratski izabranog Bakira - neko posteniji mozda?
Imam.

Prvo, revizija je osuđena na propast jer je zahtjev za nju potpuno pravno neutemeljen i netačan. Mi nemamo nove dokaze o ulozi Srbije u genocidu u Srebrenici (jer se ničim drugim sud neće baviti). Ovo je čisto politikanstvo, pokušaj da se spasi poljuljana Bakirova reputacija lidera Bošnjaka po svaku, pa i cijenu višegodišnje institucionalne blokade i ustavne krize.
Drugo, alternativa za lidera zločinačke organizacije - SDA - Bakira Izetbegovića je svaki drugi pristojni, pošteni i obrazovani Bošnjak. Nebitno ko je u pitanju.

Čin ostavke nakon sad već izvjesne propasti cijele ove farse je minimum političke odgovornosti.
Glupost, po starom dobrom običaju!
Ne podnosimo mi reviziju presude zbog genocida u Srebrenici. Tamo je genocid dokazan i presuđen.
Revizija je zbog toga što u presudi iz 2007. nisu obuhvaćena mnoga druga područja gdje se isto tako desio genocid,
Nije to njegova glupost, nego onoga čiji je "glasnogovornik".

http://pescanik.net/refik-hodzic-intervju/
aratet

#3781 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by aratet »

palermo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle jasno je da događaji pretiču jedan drugi i da Hag barem kako sada stvari stoje će ovaj zahtjev za reviziju odbaciti ekspresno. Odnosno tražit će da se izjasni predsjedništvo kao kolektivni šef države a ishod znamo i bez tog glasanja. Bakir ovim potezom nije ništa postigao, očekuje nas blamaža samo takva a ako čovjek ima trunku dostojanstva sutra treba dati ostavku zbog najmanje dvije stvari. Prvo, prokockao je reviziju za ništa, drugo, Bošnjake izblamirao do besvjesti toliko da su i tradicionalno naklonjene zapadne države istima kako stvari stoje okrenule leđa. Da ne spominjem ovo ponovno okupljanje srpskih stranaka oko Dodika i da će on opet iz svega ovoga najviše profitirati. A mogao je priču oko revizije tako dobro unovčiti za dobrobit države i Bošnjaka, šteta.
Mene nije izblamirao ako je tebe. A nisi ništa veći Bošnjak od mene.....dakle, ne generalizuj. Reci, tebe je izblamirao. Zašto, ti to znaš.

AKo izgubimo presudu, ti vise nisi na strani pravde, nego protiv, kapiras?
Drvosjeca iz Dejcica

#3782 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
Evo upravo predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica, reče isto: ukoliko dođe do Suda (a Predsjedništvo BiH prije toga institucionalno ne zaustavi reviziju) i ukoliko Sud odbije zahtjev za revizijom, da Bakir odmah podnese ostavku.
Bil onda Fahra bio naš predsjednik ?
Ma problem je kompleksniji nego dilema da li Fahro ili Bakir. Ja nemam dileme da je Fahro gora opcija ali mi se čini da bi SDP i Nikšić bili najmanja šteta. Ako ništa znali bi Čoviću reći stop. :oops:
MuaDib

#3783 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by MuaDib »

Sve se čini da će se ovo Bakirovo zajebavanje s tužbom, završiti sa tajanstvenim pismima iz Haga.
A onda na scenu stupaju dežurni Bošnjaci, sa pričom kako bošnjački narod od ove i ovakve BiH nema ništa, da ne može artikulisati svoju političku volju kroz postojeće institucije i da on više nema snage da uvjerava Srbe i Hrvate u prednost građanske države. Uz obilate začine šta drugo Bošnjaci i mogu očekivati, jer su muslimani. Sa jasnom alternativom uspostavljanja zasebnog entiteta na bošnjačkom komadu zemlje,koji se joša od 1996 posmatra kao tapija SDA.
Drvosjeca iz Dejcica

#3784 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

palermo wrote:

Pravda i istina su na strani jačih i bogatijih, nema tu emocija. Što prije ovo shvatiš bolje po tebe kao ličnost. Ti imaš pravo da se diviš Bakiru i da ga poštuješ subjektivno ali činjenica je da čovjek nije dorastao zadatku koji obavlja te da srlja iz greške u grešku. Ja vjerujem da je on krasan muž, prijatelj, komšija ali politika i vođenje naroda mu nije jača strana.
Matzan

#3785 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Matzan »

karanana wrote:
Matzan wrote: Glupost, po starom dobrom običaju!
a sad za druge opstine ima dovoljno dokaza? i to za osudu srbije?

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/469 ... odine.html
palermo

#3786 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

aratet wrote:
Misliš.

Hoćeš da kažeš da recimo ubice koje nisu osuđene zbog nekih proceduralnih razloga postaju pošteni ljudi, a ja nepošten ?
palermo

#3787 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pravda i istina su na strani jačih i bogatijih, nema tu emocija. Što prije ovo shvatiš bolje po tebe kao ličnost. Ti imaš pravo da se diviš Bakiru i da ga poštuješ subjektivno ali činjenica je da čovjek nije dorastao zadatku koji obavlja te da srlja iz greške u grešku. Ja vjerujem da je on krasan muž, prijatelj, komšija ali politika i vođenje naroda mu nije jača strana.
Naprotiv, osjećaj za pravdu je prije svega izraz tvog sistema vrijednosti,načina života, odnosa prema drugima i odnosa prema samom sebi.

U suprotnom svaka priča protiv četnika i ustaša (ili Isila-a) na ovom forumu ili bilo gdje drugo je potpuno deplasirana, jer shodno tvojim riječima oni nisu ništa loše radili, oni su samo koristili pravo jačeg.
hizo ramidovic

#3788 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

ali fakat, zasto je ravnogorska bratija protiv revizije? ne priznaju presudu iz 2007. sto znaci da njome nisu zadovoljni.
zar ne bi trebali oni pokrenuti reviziju i dokazati da su bili u pravu? cemu ovoliko kevtanje i kmecanje, kako onih iz rs-a tako i ovih "federalnih" ljubitelja srpske cune (i na ovom forumu)?
hAZNADAR

#3789 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Naravno da si u pravu za pravdu. To je uvijek bilo na strani jacih ili onih sa boljom zaledjinom.

Ali to nije razlog da ne podnosimo zahthjev za revizijom. Mora se reagovatgi i nesto uraditi legalno - bez obzira na sanse. Mogu da razumijem da zelis pad Bakira po svaku cijenu - ali ako nemas bolju alternativu - bojkotovanje revizije zbog Bakira je u domenu mahalske filozofije a ne politike.

Cemu tolika sikiracija da ce Bakir zaraditi poen? SDA ima svoje redovno biracko tijelo kojemu ze zivo hebe jeli Bakir posten ili ne, jeli sta pametno uradio ili ne - ti ljudi glasaju za nase . Ako je nacelnik Ilidze mogao biti ponovo izabran poslije one perverzije koju je predstavio sa intervijuom - to znaci da narod nema kriterij. Jednostavno nema nikakav moralni kriterij.
Sto znaci da niko ne moze zaraditi poen i da niko ne moze razocarati i da ispusi.

Za miloga Boga - dosta vise o Bakiru. To sto ga je zapao ovaj neugodan zadatak za mandata - niti znaci da je njegova, niti znaci da zavisi od njega, niti ce ikakav ishod biti njegova pobjeda ili poraz. Zar je toliko tesko to shvatiti.
arzuhal

#3790 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

hAZNADAR wrote:

Naravno da si u pravu za pravdu. To je uvijek bilo na strani jacih ili onih sa boljom zaledjinom.
Što se mene tiče vi ovdje brkate pravo i pravdu. Pravo je, možda, uvijek bilo na strani jačeg, ali ne i pravda...
aratet

#3791 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by aratet »

palermo wrote:
aratet wrote:
Misliš.

Hoćeš da kažeš da recimo ubice koje nisu osuđene zbog nekih proceduralnih razloga postaju pošteni ljudi, a ja nepošten ?
Po zakonu, apsolutno.
Tu govorimo u pravnim drzavama, ne odnosi se na nasu drzavu.
palermo

#3792 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

aratet wrote:
Po zakonu, apsolutno.
U pravnim državama, kažeš ?

Ni u jednoj državi bila pravna ili nepravna, beskropulozni ubica ne postaje pošten čovjek. To što ga je jednom sud pustio, ne znači da potraga za pravdom prestaje.

Ne shvataš ? Mislim, nije teško, probaj ako možeš
Drvosjeca iz Dejcica

#3793 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

palermo wrote:
Naprotiv, osjećaj za pravdu je prije svega izraz tvog sistema vrijednosti,načina života, odnosa prema drugima i odnosa prema samom sebi.

U suprotnom svaka priča protiv četnika i ustaša (ili Isila-a) na ovom forumu ili bilo gdje drugo je potpuno deplasirana, jer shodno tvojim riječima oni nisu ništa loše radili, oni su samo koristili pravo jačeg.
Svaki lični osjećaj je subjektivnog karaktera i ne mora nužno odražavati istinu.
palermo

#3794 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Svaki lični osjećaj je subjektivnog karaktera i ne mora nužno odražavati istinu.
Naravno.......sad je samo pitanje šta je tvoja istina, imaš li ti svoju istinu i da li želiš da je slijediš
aratet

#3795 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by aratet »

palermo wrote:
aratet wrote:
Po zakonu, apsolutno.
U pravnim državama, kažeš ?

Ni u jednoj državi bila pravna ili nepravna, beskropulozni ubica ne postaje pošten čovjek. To što ga je jednom sud pustio, ne znači da potraga za pravdom prestaje.

Ne shvataš ? Mislim, nije teško, probaj ako možeš
Da, ali ako se opet budu gubile presude protiv njega?
palermo

#3796 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

aratet wrote:
Pa on će uvijek biti beskrupulozni ubica kakve god presude bile.

Presude mogu samo govoriti o nesposbnosti ili korumpiranosti tužilaca, sudstva, policije......ali ubica ostaje ubica. Osim, ako ga ti ne osčlobodiš te krivnje. Ako tebi nije važno, zašto bi bilo kome drugo bilo
bosan

#3797 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

palermo wrote:
aratet wrote:

Presude mogu samo govoriti o nesposbnosti ili korumpiranosti tužilaca, sudstva, policije......ali ubica ostaje ubica. Osim, ako ga ti ne osčlobodiš te krivnje. Ako tebi nije važno, zašto bi bilo kome drugo bilo
:thumbup:
aratet

#3798 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by aratet »

palermo wrote:
aratet wrote:

Bice za tebe, ali za drugu sranu nece, i oni su upravu jer su dobili presude, kapiras? zbog toga i sluze sudovi i druge pravne institucije?

Ukoliko je Srbija kriva, koji kurac onda ih tuzimo?
dzaba se zajebajemo po tvome.
DonieBrasco

#3799 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Jeste li vi primjeili koliko mediji i politicari iz Srbije i Hrvatske zadnjih dana zakuhavaju i vrse pritisak vezano za reviziju ? Vise nego nasi u BiH.

Samo nam preostaje da vidimo sta je sadrzaj koverata, moje misljenje je da to nece ugroziti reviju (koja je u postupku - nazovimo tako). Da su u Hagu htjeli sta da zaustave ili prekinu znalo bi se vec.
palermo

#3800 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

aratet wrote:
Bice za tebe, ali za drugu sranu nece, i oni su upravu jer su dobili presude, kapiras? zbog toga i sluze sudovi i druge pravne institucije?

Ukoliko je Srbija kriva, koji kurac onda ih tuzimo?
dzaba se zajebajemo po tvome.
Tužimo ih zato što imamo moralnu obavezu, zato što vjerujemo da pravda i dobro pobjeđuju, tužimo ih zato da bi se i mi i oni oslobodili balasta prošlosti, tužimo ih zato što je to jedini civilizovan način da dođeš do pravde....

A ako ne dođemo do pravde, tim gore za pravdu.....naše je da je tražimo....

Šta zapravo ti hoćeš da kažeš.....možda da otvoreno kažeš a ne da uvijaš...
Post Reply