Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tnt-tunja

#3776 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tnt-tunja »

Narucio sam, cekamo sad dostavu, u principu za koliko dodje?
kloniran

#3777 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

konektovan wrote:
tnt-tunja wrote:
zokislav wrote:Ako ćeš platiti carinu kakva je, teško da ti se isplati + pitanje je koliko ćeš čekati jer su gužve zbog praznika.
Pogledaj na PIK-u, RN4x 3/16GB mislim da se najviše isplati.
Imam jednu dilemu, naime nigdje ne mogu pronaci 4GB Ram 64GB Rom, da je Snapdragon procesor, je li postoji uopste ta kombinacija?
Mislim da postoji. Cini mi se da je neko nedavno bas na ovoj temi spomenuo tu verziju, tj. kupio istu.
Imam ja
N.N.

#3778 Re: Xiaomi mobiteli

Post by N.N. »

Raja, treba mi malo kompaktniji Xiaomi, pa sam gledao Redmi 4x Prime, ispadne oko 380 KM :)
Ima li neko iskustva sa istim !?
Preporuke, ovo ono !? :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3779 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

N.N. wrote:Raja, treba mi malo kompaktniji Xiaomi, pa sam gledao Redmi 4x Prime, ispadne oko 380 KM :)
Ima li neko iskustva sa istim !?
Preporuke, ovo ono !? :D
Da to nije previse love????
N.N.

#3780 Re: Xiaomi mobiteli

Post by N.N. »

Slagao sam, 369 KM je, u IQ mobile...
Iskreno, nemam pojma oko cijene i kvaliteta, zato i pitam ovako, da neko uputi ili napise iskustvo sa njima :-D

Koliko sam vidio, ovo je kompaktniji uredjaj pa mi je zapao za oko. One od preko 150 mm ne gledam, jbga :D

Dakle Redmi 4x prime ili Redmi 3s pro ?
konektovan

#3781 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Drug je uzeo u hustelu redmi 4x 3/32 GB snapdragon procesor, 5 incha ekran, lijeo dizajn, zavrsna obrada, baterija koja traje 4-5 dana, a cijena bila 270 KM.
papebih

#3782 Re: Xiaomi mobiteli

Post by papebih »

konektovan wrote:Drug je uzeo u hustelu redmi 4x 3/32 GB snapdragon procesor, 5 incha ekran, lijeo dizajn, zavrsna obrada, baterija koja traje 4-5 dana, a cijena bila 270 KM.
Treba biti realan, 4-5 dana penzicu moze biti. Imam identican, i ne moze biti ni dva dana,ali svaku vece imam 30% pred spavanje i 6-7h sot
konektovan

#3783 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

papebih wrote:
konektovan wrote:Drug je uzeo u hustelu redmi 4x 3/32 GB snapdragon procesor, 5 incha ekran, lijeo dizajn, zavrsna obrada, baterija koja traje 4-5 dana, a cijena bila 270 KM.
Treba biti realan, 4-5 dana penzicu moze biti. Imam identican, i ne moze biti ni dva dana,ali svaku vece imam 30% pred spavanje i 6-7h sot
Naravno, neko umjereno korištenje. Ali sto je najvsznije, mob izgura cijeli dan uz maltretiranje. Ne moras razmisljati o punjenju u pola dana. :mrgreen: Xiaomi je tu sampion kad je izdrzljivost u pitanju.
kloniran

#3784 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

konektovan wrote:
papebih wrote:
Naravno, neko umjereno korištenje. Ali sto je najvsznije, mob izgura cijeli dan uz maltretiranje. Ne moras razmisljati o punjenju u pola dana. :mrgreen: Xiaomi je tu sampion kad je izdrzljivost u pitanju.
Na redmi baterija mora bar sat dva sot duze da traje
Kod mene na rn4 traje 8 sati sot ko iz picke uz tesko maltretiranje, osvjetljenje na pola.
darko151

#3785 Re: Xiaomi mobiteli

Post by darko151 »

Pozdrav svima. Mislio sam uzeti Xiaomi Redmi Note 5A Prime u IQ mobile za 329 KM ali gledam po recenzijama da mu je "loša" zadnja kamera. Da ipak uzmem taj ili bi mogli neki preporuciti za cca 350 KM iz BiH ili Hrvatske ili iz nekog EU skladista (u Hr) da nema carine i da ne cekam predugo?
Hvala.
sarajevosa

#3786 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sarajevosa »

planirao sam da uzmem xiaomi redmi 4x, po review dobra mu je kamera, ali je li postoji mogućnost da dobijem neku nekvalitetnu?
tnt-tunja

#3787 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tnt-tunja »

kloniran wrote:
Imam ja
Kako te sluzi? Imas li zamjerki?
kloniran

#3788 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

tnt-tunja wrote:
kloniran wrote:
Imam ja
Kako te sluzi? Imas li zamjerki?
imam na kameru (solidna, moje misljenje je da je lose softverski odrađena, jer lose fokusira), ostalo odlicno, baterija vrhunska.
Juliuscezar

#3789 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Juliuscezar »

Je li neko kupovao mobitele u IQmobile, kakva su iskustva ?
Raumisljam da uzzmem Xiaomi redmi note 4x, je li se neko bavio njim ?
Quaresma

#3790 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

meni se cijene ne svidjaju kod IQ mobile

nego, je li ko zbavio Mi A1 ? Iskustva? ako neko slucajno ima i da je updateovo na Oreo, kako se ponasa Oreo? citam da ima nekih bugova?
kloniran

#3791 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Quaresma wrote:meni se cijene ne svidjaju kod IQ mobile

nego, je li ko zbavio Mi A1 ? Iskustva? ako neko slucajno ima i da je updateovo na Oreo, kako se ponasa Oreo? citam da ima nekih bugova?

Da je bakterija bar 3500mAh ja bih ga uzeo sebi, meni se cini ok telefon.
Pocinje CES, nadati se da ce Xiaomi sta novo izbaciti u ovo nekoliko dana, kao npr RN5 :mrgreen:
Juliuscezar

#3792 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Juliuscezar »

Ovaj je 349, uz godinu dana garancije, kažu da su oni oficijalni dobavljač, e sad ne znam koliko garancija pokriva je li prava ili univerzalno :D
O'zone
Globalni moderator

#3793 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

bhnapoleon1 wrote:
Ovaj je 349, uz godinu dana garancije, kažu da su oni oficijalni dobavljač, e sad ne znam koliko garancija pokriva je li prava ili univerzalno :D
Ja sam uzeo kod njih ženi za poklon. Evo handri ga već mjesec sve je OK još sam napravio onaj fazon da sam skinuo čip sa sim kartice i zalijepio za micro SD karticu tako da je sad dual sim i ima SD.

Imam garanciju kući pa ti je mogu i uslikati ali me podsjeti nekako da ne zaboravim :mrgreen:.

Pogledaj samo jel Note 4 ili 4x u settings-u nema razlike isti telefon ali eto ako već tražiš 4x neka bude 4x. Normalno pogledaj i procesor i to je to.
O'zone
Globalni moderator

#3794 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

bhnapoleon1 wrote:
Dodatak.

Dobro je što se u IQ može uzeti na rate karticama. Cijena ostaje ista koja je istaknuta tako da nema dodatnih troškova. Ja platio Shopping karticom na 12 mjeseci.

Jeftiniji ima koliko su mi rekli ali nisam sam provjerio u Hustelu na čaršiji ali za keš. A ja sam imao ponudu za 4/64 note 4x sa MTK procesorom i kineskom verzijom za 350 KM za keš u jednoj drugoj radnji.
Juliuscezar

#3795 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Juliuscezar »

O'zone wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Dodatak.

Dobro je što se u IQ može uzeti na rate karticama. Cijena ostaje ista koja je istaknuta tako da nema dodatnih troškova. Ja platio Shopping karticom na 12 mjeseci.

Jeftiniji ima koliko su mi rekli ali nisam sam provjerio u Hustelu na čaršiji ali za keš. A ja sam imao ponudu za 4/64 note 4x sa MTK procesorom i kineskom verzijom za 350 KM za keš u jednoj drugoj radnji.
Hvala , korisne informacije :bih: :bih:
teatrale36

#3796 Re: Xiaomi mobiteli

Post by teatrale36 »

O'zone wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Dodatak.

Ima neka provizija kad se plaća karticom na rate nekih 4-5% pa je za toliko skuplji ako ide preko unicr.kartice na vise rata, a ne primaju RFB kreditne kartice kako meni rekoše.
O'zone
Globalni moderator

#3797 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

teatrale36 wrote: Ima neka provizija kad se plaća karticom na rate nekih 4-5% pa je za toliko skuplji ako ide preko unicr.kartice na vise rata, a ne primaju RFB kreditne kartice kako meni rekoše.
Ja ga kupio u Decembru Raiffaisen shopping karticom na 12 mjeseci po cijeni koja je istaknuta na proizvodu još maksuzije pitao oba prodavca što su tu bila da li se cijena mjenja na što su oni negativno odgovorili i naplatili mi 349 KM za 3/16 verziju
dudlov

#3798 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dudlov »

O'zone wrote:
teatrale36 wrote: Ima neka provizija kad se plaća karticom na rate nekih 4-5% pa je za toliko skuplji ako ide preko unicr.kartice na vise rata, a ne primaju RFB kreditne kartice kako meni rekoše.
Ja ga kupio u Decembru Raiffaisen shopping karticom na 12 mjeseci po cijeni koja je istaknuta na proizvodu još maksuzije pitao oba prodavca što su tu bila da li se cijena mjenja na što su oni negativno odgovorili i naplatili mi 349 KM za 3/16 verziju
ja sam htio platiti rfb kreditnom karticom na rate i nije moglo. soping kartica rfb može, tako su meni rekli u iq mobile
O'zone
Globalni moderator

#3799 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

bhnapoleon1 wrote:
Eh pošto sam rekao postaviti garanciju evo je.

prva strana sa ličnim podacima kupca (meni prilično glupo ali eto) i osnovnom garancijom

Image

druga strana sa uvjetima garancije

Image

Sorry malo je ispresavijano jer stoji u kutiji
diablobih

#3800 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Je li ovo napisano "ne ispravan" umjesto neispravan ?
Post Reply