znaci, postupio si po zenevskoj konvenciji?
Novi rat
- Blek Stena
#3776 Re: Novi rat
zarobljeno kljuse...
-
Fudo387
#3777 Re: Novi rat
Ma prdekavci, bezze...palermo wrote:Bogami Fudo, ne upratih čitavu raspravu, ali si ih izgleda nečim dobro bocnuo, izgleda mobilizirana čitava brigada
-
Fudo387
#3778 Re: Novi rat
Ispravka, ne citas.PM72 wrote:Poslali ga da izviđa komunikacije oko Kupresa a on zaždio tri "srpske motorke" pa nazad u štab.Profesionalna deformacija - što bi rekli.Sad zaklonjen iza pasoša USA loži ovu balavurdiju...
Njihov radni vod, motorke su oni nosili. Ili ti stvarno mislis da bi jedna od najelitnih formacija Armije Bih sebi dozvolila da nosa motorke okolo?
Imali smo mi pametnijeg posla.
- nosara
#3779 Re: Novi rat
Odoh i ja majko, Bosnu brani ti... 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3780 Re: Novi rat
Svi Srbi/Bošnjaci/Hrvati u jednu državu! E sad Amerika ili Kanada vidjećemo.... 
- Mister Yes
#3781 Re: Novi rat
Joj ne mogu od sramote. I kad sam mlad bio bilo me sramota kolipacna je. A sad je baš jad i bijeda. Doduše, govorim napamet jer odavno je već od stomaka i ne vidim. Sjećam se da sam starce pitao "pa kako vam nije bilo žao ovo malo jada da sunetite"Ali Kemal wrote:Ipak nista dok ne pokaze čunuLakat Jebić wrote:@mister yes
ja ti na ove dvije slike nista ne vidim, osim da je neciji otac hajrudin
- Mister Yes
#3782 Re: Novi rat
O granicama BiH treba da brine onaj ko je suveren u ovoj zemlji. Dakle OHR i PICL u c i f e r wrote: Sto moja, ja ne podrzavam rat per se...
Ja samo podrzavam odbranu drzavnih granica u slucaju Miletove secesije...
Hipoteticki, ne do bog, ali pametan i oprezan insan mora u obzir uzeti sve hopcije...
Čija država njegove i granice. Ha ja
Sovereignty is the full right and power of a governing body to govern itself without any interference from outside sources or bodies
Dakle, OHR i PIC
- sWeeT_Companion
#3783 Re: Novi rat
Mister Yes inspirisan vašim novim avatarom, želim da postavim jedno hipotetičko pitanje, bez i najmanje namjere da se neko osjeti uvrijeđenim. Reda radi naglašavam da sam hetero i da nemam apsolutno nikakve veze sa lgbt aktivizmom, daleko bilo.
Pošto smo i definitivno ustanovili da ovdje ipak na svu sreću normalnog svijeta neće doći do rata, neće bit granata. Da li bi sukobe mogao donijeti eventualni zahtjev OHR-a i Međunarodne zajednice u vidu da se naredi održavanje gej parade u glavnom gradu, kao jedan od prvih koraka ka pristupanju?
Pošto smo i definitivno ustanovili da ovdje ipak na svu sreću normalnog svijeta neće doći do rata, neće bit granata. Da li bi sukobe mogao donijeti eventualni zahtjev OHR-a i Međunarodne zajednice u vidu da se naredi održavanje gej parade u glavnom gradu, kao jedan od prvih koraka ka pristupanju?
-
shandrprcSA
#3784 Re: Novi rat
sam' da kazem...jebo vas rat 
-
155_mm
#3785 Re: Novi rat

imam osjecaj da su ovi iz USK veci provokatori i ratnohuskaci od dijaspore. vidi ih sta rade u prijedoru. a prije par godina isti ovakvi ratnohuskaci zelenu zastavu sa polumjesecom i zvijezdom drzali na nekom svom satoru citavo vrijeme vjezbe na manjaci. mislim stvarno. lazanjski je u pravu ovi su gori nego alibaba i ceteres razbojnika.
- Mister Yes
#3786 Re: Novi rat
Ja sam pak biseksualac i rado bih učestvovao u LGBT paradi (tu je i moje slove B)sWeeT_Companion wrote:Mister Yes inspirisan vašim novim avatarom, želim da postavim jedno hipotetičko pitanje, bez i najmanje namjere da se neko osjeti uvrijeđenim. Reda radi naglašavam da sam hetero i da nemam apsolutno nikakve veze sa lgbt aktivizmom, daleko bilo.
Ali bojim se da to neće biti moguće u Sarajevu. Barem ne za mog života. Sarajevo je vjerovatno zadnji grad koji će imati LGBT paradu u Evropi. Tužno ali istinito
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3787 Re: Novi rat
nemoj bolan tako, on ti je čovjek sa STHILOMPM72 wrote:Poslali ga da izviđa komunikacije oko Kupresa a on zaždio tri "srpske motorke" pa nazad u štab.Profesionalna deformacija - što bi rekli.Sad zaklonjen iza pasoša USA loži ovu balavurdiju...
-
pemanapemani
#3788 Re: Novi rat
Kada je u svojoj historiji do 1995., BiH bila administrativno podijeljena po etnickom, ili religijskom principu?
Kazu, vazda bila okupirana? Nista vise od Hrvatske i Srbije.
Ovakva administrativna podjela nema nikakvo utemeljenje.
Kazu, vazda bila okupirana? Nista vise od Hrvatske i Srbije.
Ovakva administrativna podjela nema nikakvo utemeljenje.
- seln
#3789 Re: Novi rat
Kazu da je republika Sandzak izostala samo zato sto njihov delegat nije stigao na vrijeme.DrugaGimnazija wrote:Na Drugom zasjedanju AVNOJ-a 29. i 30. novembra 1943. u Jajcu donesena je odluka o obrazovanju Nacionalnog komiteta oslobođenja Jugoslavije, s funkcijama privremene vlade. Odobren je nacrt ustava o uređenju buduće Jugoslavije na federativnoj i demokratskoj osnovi, uz priznavanje prava svim njenim narodima. Tako je rođena nova jugoslavenska država. Zasjedanju AVNOJ-a prisustvovala su 142 delegata. Odlučeno je da će o uređenju buduće države odlučiti njeni narodi nakon rata.radostan dan wrote:Прво заседање Антифашистичког већа народног ослобођења Југославије одржано је у Бихаћу од 26. до 27. новембра 1942. године.seln wrote: Da te podsjetim, prvo je bio zavnobih, pa onda avnoj. federacija je gradjena od temelja, ne od krova.
Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. u 19 sati. Završeno je iste noći (26. novembra) u 4 sata ujutro.
ja bih rekao da je građena od krova...
Dakle, delegati iz BiH, nakon zasjedanja ZAVNOBiH-a 25.11.1943. u Mrkonjic Gradu, idu u Jajce 29.11.1943. sa mandatom da BiH postane jedna od konstitutivnih republika nove drzave.
-
Martinez_
#3790 Re: Novi rat
Ko je veći izdajnik, Damir Nikšić ili Mister Yes?
- muha_sa
#3791 Re: Novi rat
nasekirah seMister Yes wrote:Ja sam pak biseksualac i rado bih učestvovao u LGBT paradi (tu je i moje slove B)sWeeT_Companion wrote:Mister Yes inspirisan vašim novim avatarom, želim da postavim jedno hipotetičko pitanje, bez i najmanje namjere da se neko osjeti uvrijeđenim. Reda radi naglašavam da sam hetero i da nemam apsolutno nikakve veze sa lgbt aktivizmom, daleko bilo.
Ali bojim se da to neće biti moguće u Sarajevu. Barem ne za mog života. Sarajevo je vjerovatno zadnji grad koji će imati LGBT paradu u Evropi. Tužno ali istinito
- sWeeT_Companion
#3792 Re: Novi rat
Gosn Mister Yes, ali ako već narod BiH želi u Evropsku uniju, zar ne mislite da bi građani Sarajeva ipak pristali na taj prvi korak i dopustili održavanje? Zemlje okruženja su morale pristati na to. Ili ipak mislite da je prevelika cijena to za prvi korak i da su sukobi mogući ukoliko bi neko dozvolio održavanje u Sarajevu?
- Mister Yes
#3793 Re: Novi rat
Definitivno više od Srbije.pemanapemani wrote: Kazu, vazda bila okupirana? Nista vise od Hrvatske i Srbije.
Nije više od Hrvatske ali i Hrvatska je imala rat na etničkoj osnovi koji doduše nisu rješili povlačenjem granice već protjerivanjem Srba.
- Mister Yes
#3794 Re: Novi rat
Bilo bi krvi do koljena. Nema te policije koja bi ovdje spriječila da to bude pokolj. RealnosWeeT_Companion wrote:Gosn Mister Yes, ali ako već narod BiH želi u Evropsku uniju, zar ne mislite da bi građani Sarajeva ipak pristali na taj prvi korak i dopustili održavanje? Zemlje okruženja su morale pristati na to. Ili ipak mislite da je prevelika cijena to za prvi korak i da su sukobi mogući ukoliko bi neko dozvolio održavanje u Sarajevu?
-
Fudo387
#3795 Re: Novi rat
Izvinjavam se sto sam bio odsutan, malo sam prilego.
Eh, pivu sam otvorio, pa da vidimo dokle smo, taktika, proboji i donacije
?
Eh, pivu sam otvorio, pa da vidimo dokle smo, taktika, proboji i donacije
-
junior3
#3796 Re: Novi rat
Muha mog'o bi ti najebat', samo se zajebavaj.muha_sa wrote:
nasekirah se
- muha_sa
#3797 Re: Novi rat
valjda docekam da slobodno izadjemo sU pištaljkama ulicama Sarajevajunior3 wrote:Muha mog'o bi ti najebat', samo se zajebavaj.muha_sa wrote:
nasekirah se
- Mister Yes
#3798 Re: Novi rat
hmmm znamo li se odnekud?muha_sa wrote:valjda docekam da slobodno izadjemo sU pištaljkama ulicama Sarajevajunior3 wrote:Muha mog'o bi ti najebat', samo se zajebavaj.muha_sa wrote:
nasekirah se
-
daddy-kool
#3800 Re: Novi rat
Hoće li biti referenduma ili se to šumska skupština malo zajebavala?