Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#3776 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Izgleda da su rijesili updateom titlove.com kad sam usao u kodi sinoc vidim da su se titlovi azurirali probam preko covenanta dunkirk i jos jedan film i povukao mi je titlove i ucitao. :thumbup:
channel10

#3777 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Kako da registrujem subtitle service (mislim opensubtitle.com org ili sta vec)?

Odabrao sam jezike u kodiju, ali gdje da aktiviram account u kodiju za opensubtitle?

Aktivirao sam, jos mi je ostalo da povecam velicinu slova kod prevoda.Kako to da uradim?
irac300

#3778 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

channel10 wrote:Kako da registrujem subtitle service (mislim opensubtitle.com org ili sta vec)?

Odabrao sam jezike u kodiju, ali gdje da aktiviram account u kodiju za opensubtitle?

Aktivirao sam, jos mi je ostalo da povecam velicinu slova kod prevoda.Kako to da uradim?
Settings-player-language-size, pa nasteli velicinu fonta koja ti pase.
channel10

#3779 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Jel to ovo stereoscopic 3D depth of subtitles? Kod mene stoji na 10 i to je vrh, a ja bih povecao jos :D

Character set je Central Europe (windows) ili?

Nasao sam za velicinu slova. Mora se prvo kliknuti na advanced, ispod language-a i onda otvori mogucnost za velicinu slova.
zippoo87

#3780 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

channel10 wrote:Jel to ovo stereoscopic 3D depth of subtitles? Kod mene stoji na 10 i to je vrh, a ja bih povecao jos :D

Nasao sam za velicinu slova. Mora se prvo kliknuti na advanced, ispod language-a i onda otvori mogucnost za velicinu slova.
ako te dobro razumijem...nije to to
moras kliknuti lijevo na dnu imas taj zupcanik,pa promijeni sa basic na expert i onda ti pokaze vrstu slova,velicinu i ostalo
i ja sam na "pocetku kodi karijere" bio zapeo na ovo isto :D
Image
kakavdanakneiskustvu

#3781 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

channel10 wrote:Jel to ovo stereoscopic 3D depth of subtitles? Kod mene stoji na 10 i to je vrh, a ja bih povecao jos :D

gdje si nasao to,kod mene je ok veličina ali vidjeh ovo tvoje pitanje pa kreno da to potrazm.nema ili vjerovatno ja ne znam naci?
channel10

#3782 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

zippoo87 wrote:

ako te dobro razumijem...nije to to
moras kliknuti lijevo na dnu imas taj zupcanik,pa promijeni sa basic na expert i onda ti pokaze vrstu slova,velicinu i ostalo
i ja sam na "pocetku kodi karijere" bio zapeo na ovo isto :D
Image
To je to. Nasao sam i napisao gore da se mora kliknuti na advanced ispod jezika i onda se to promijeni na expert.
channel10

#3783 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

gdje si nasao to,kod mene je ok veličina ali vidjeh ovo tvoje pitanje pa kreno da to potrazm.nema ili vjerovatno ja ne znam naci?
Dole lijevo na ovoj slici sad pise expert. Kod tebe vjerovatno pise advanced. Klikni na advanced i promijenit ce se na expert i imat ces desno u meniju i velicinu slova.
Sta treba postaviti kod ovih nasih slova ć,č,ž,š,đ. Je li central Europe (windows) ili nesto drugo? Bilo mi je ISO, ali nije bilo kako treba ili je mozda do odabira prijevoda.
kakavdanakneiskustvu

#3784 Re: Kodi/XBMC Media centar

pronašao i ja ,hvala
kakavdanakneiskustvu

#3785 Re: Kodi/XBMC Media centar

channel10 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Dole lijevo na ovoj slici sad pise expert. Kod tebe vjerovatno pise advanced. Klikni na advanced i promijenit ce se na expert i imat ces desno u meniju i velicinu slova.
Sta treba postaviti kod ovih nasih slova ć,č,ž,š,đ. Je li central Europe (windows) ili nesto drugo? Bilo mi je ISO, ali nije bilo kako treba ili je mozda do odabira prijevoda.

kod mene piše stručna,hvala
channel10

#3786 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Bitno je da si nasao i ispravio (ako treba). Nema na cemu :thumbup:
irac300

#3787 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Jbg, ne obratim paznju na to advanced-expert mod, uvijek kontam da ste to vec odradili.
semirsar

#3788 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

ja na to u startu naletio, i odma' turio na expert a prvi put otvorio kodi u zivotu, davno bjese... :mrgreen:
Instalirah i ja kodi jopet na tv pa se zadevera, ne znam sta je aktuelno a previse nebitnih postova na temi za citat, ako more ukratko neko da preporuci koje addone za skinuti a da rade, zahvaljujem unaprijed :mrgreen:
crnivrag

#3789 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

semirsar wrote:ja na to u startu naletio, i odma' turio na expert a prvi put otvorio kodi u zivotu, davno bjese... :mrgreen:
Instalirah i ja kodi jopet na tv pa se zadevera, ne znam sta je aktuelno a previse nebitnih postova na temi za citat, ako more ukratko neko da preporuci koje addone za skinuti a da rade, zahvaljujem unaprijed :mrgreen:
http://www.wirelesshack.org/top-best-wo ... d-ons.html

http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... ypton.html

http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html

Dakle imaš gore linkove za download, a add-oni za filmove su:

1. Neptune Rising
2. Genesis Reborn
3. Covenant
4. Rebirth 2017
5. Placenta
6. Prometheus
7. Supremacy
8. Pop Corn Time
9. Quasar

Add-oni za online kanale su:

http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... tpton.html

https://www.youtube.com/watch?v=UnOLDqveu28

1. Supremacy
2. Adryan List
3. Maverick
4. Live TV Serbia

A za titlove tu su ti Open Subtitles i Titlovi.com official (downloadovati sa Kodi repository-a, a prije toga se registrovati na obje stranice, i unijeti login podatke u add-one).

Također da bi se dobilo više linkova za sadržaje, potrebno se je registrovati na ALLUC, i unijeti ALLUC API key u postavke add-ona za video sadržaje.
Last edited by crnivrag on 14/01/2018 23:28, edited 3 times in total.
harera

#3790 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by harera »

Jel stopaju vama streamovi?
semirsar

#3791 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote:ja na to u startu naletio, i odma' turio na expert a prvi put otvorio kodi u zivotu, davno bjese... :mrgreen:
http://www.wirelesshack.org/top-best-wo ... d-ons.html

http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... ypton.html

Dakle imaš gore linkove za download, a add-oni su:

1. Neptune Rising
2. Genesis Reborn
3. Covenant
4. Rebirth 2017
5. Placenta
6. Prometheus
7. Supremacy
8. Pop Corn Time
Svaka cast, citajuci unazad stranice vec naletih na ovo, hvala za linkove :thumbup:
crnivrag

#3792 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

semirsar wrote: Svaka cast, citajuci unazad stranice vec naletih na ovo, hvala za linkove :thumbup:
Pogledaj editovani post, dodao sam još neke informacije ;)
semirsar

#3793 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

:mrgreen: :thumbup:

P.S. vidim u maverick bruka 4K filmova, ali kad pokrenem to nije 4K vec 1920x1080p, barem tako pise u postavkama?
Ne moze se promjeniti ili ja jos ne skontah.
The 51st State

#3794 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The 51st State »

haman opet manjak linkova na neptunu, bas borba svakodbevna.
irac300

#3795 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Iskreno, ja vise ne gledam nikako te stream addone, nisam u toku. Quasar zakon. :D
moke_31

#3796 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

I ja ga sve više koristim kako sam instaliro onaj burst što dođe sa njim kojeg prvi put kad sam instaliro quasar nisam imao, sad je beton :thumbup:

Od addona koristim Adryan list radi acestreama, a ponekad i terrarium, stremio, flixanity, i puno je bolje nego ganjati linkove po neptunu, rebirthu i ostalim adonima.

Sa besplatnim sadržajima nikad ništa nije sigurno, uvijek se mora imati dosta alternativa :D
irac300

#3797 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

moke_31 wrote:I ja ga sve više koristim kako sam instaliro onaj burst što dođe sa njim kojeg prvi put kad sam instaliro quasar nisam imao, sad je beton :thumbup:

Od addona koristim Adryan list radi acestreama, a ponekad i terrarium, stremio, flixanity, i puno je bolje nego ganjati linkove po neptunu, rebirthu i ostalim adonima.

Sa besplatnim sadržajima nikad ništa nije sigurno, uvijek se mora imati dosta alternativa :D
Da, malo je komplikovaniji za instaliranje od Popcorna, ali meni bolje radi i nemam problema sa titlovima. A ima prednost zbog trakt.tv, otvoriš acc i povežeš se sa Quasarom, sa mobitela ubacuješ i izbacuješ watch listu. Jako korisno i praktično. Ja Covenant koristim samo ako naletim na neki film/seriju za koju nema seedera na torrentima.
zippoo87

#3798 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

irac300 wrote:Iskreno, ja vise ne gledam nikako te stream addone, nisam u toku. Quasar zakon. :D
ja imam neki problem sa ovim wuasarom...instalirao sam ga ali mi izbacuje nesto kao da mi nedostaje i ne moze
na kraju sam ga i obrisao
koliko sam upratio quasar koristi torrente,tacnije ace stream i preko njega radi ?
semirsar

#3799 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

i mene karalo, a fakat treba samo upratit sta veli error poruka i odradit to :mrgreen:
irac300

#3800 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Evo našao sam svoj prijašnji post, gdje sam objašnjavao kako instalirati Quasar. Mislim da se nema šta dodati. :D
I ja sam to primjetio, al' kont'o sam da je to do mene. Doduše, meni ne želi samo serije da pretražuje, za filmove mi nađe titl. Zato sam se prebacio na Quasar addon. Malo je komplikovaniji za instalaciju (ništa strašno) ali puno bolje radi, s tim što mu je integrisan trakttv, pa možeš sebi dodati omiljene serije i filmove.
Skini prvo odavde Quasar zip fajl za uređaj koji koristiš: https://quasar.surge.sh/
A onda skini Quasar Burst: https://burst.surge.sh/
Odradi instalaciju oba zip fajla iz Kodija. Kada prvi put pokreneš addon, izbacit će ti notifikaciju da mu zadaš lokaciju gdje da skida torrente. Čim to uradiš, addon je operativan i možeš se početi služiti s njim. (da te ne zabrinjava ovaj download, čim prekineš gledanje filma, sve što je skinuo, automatski se briše) Pita te da li želiš da nastaviš download, ti uvijek odaberi ''ne''.
Uglavnom, s njim nema problema u vezi titlova. Ja pratim ovu njemačku seriju Dark u Full HD-u, titlovi normalno funkcionišu.
Post Reply