Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#3776 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Image
MarlboroGold

#3777 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

cendlerbing wrote:Image
Jesi li to izrezala ostatak :lol:

"...She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be prepared to receive a ton of shit!" :lol:
cendlerbing

#3778 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

MarlboroGold wrote: Jesi li to izrezala ostatak :lol:

"...She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be prepared to receive a ton of shit!" :lol:
ja sam razočarana tvojim odgovorom na ovu sliku. :|
da ti ko nije provalio u profil :?
Nastasia

#3779 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nastasia »

cendlerbing wrote:Image

Joj kako me svojevremeno nervirala ova slika dok je bila popularna na fb-u :oops:
cendlerbing

#3780 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Ih, koliko ovakvih izjava lijepo ZVUČI, tačno haman da povjeruješ.
annoy

#3781 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Kakva patetika :lol:
triconja

#3782 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

cendlerbing wrote:Ih, koliko ovakvih izjava lijepo ZVUČI, tačno haman da povjeruješ.
Svaka izjava zvuci onako kako je ti protumacis, neko na tu izjavu gleda totalno drugacije. A te neke izjave i neka sranja o zivotu kad vidim da su nedje vise tu ne ulazim nikako, bolje bi bilo da su vrijeme potrosili u pravljenje meme-ova nego tih self help sranja. :D
Bloo
Globalna šefica

#3783 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

"U ovoj našoj veoma čudnoj i ekstravagantnoj državnoj strukturi ne postoji sistem koji bi se brinuo za opismenjavanje i školovanje. Osim toga, mi smo postali zemlja s ogromnim procentom siromaštva i mnogo je ljudi koji žive na ivici egzistencije. Siromašni ljudi ne šalju svoju djecu u školi i za to postoji stotinu razloga, naročito nakon rata kada su nam sela razorena, kao i seoske škole", rekla je Tanović.

U BiH je znatno više neobrazovanih žena. Više od 122 hiljade žena nema nikakvo obrazovanje, njih 190 hiljada ima nepotpuno osnovno obrazovanje, a skoro 370 hiljada žena ima završenu samo osnovnu školu. Kada je riječ o muškarcima, njih skoro 14.000 nema nikakvo obrazovanje, a 166 hiljada nije nastavilo obrazovanje nakon završene osnovne škole.

"Nažalost, to je uvijek bilo tako. Ako pogledate podatke popisa iz 1991. godine vidjet ćete da je odnos pismenosti muškaraca i žena i tada bio drastično različit. Filozofija naših porodica je da se kćerke udaju i odu pa šta im Bog da, a da muškarac mora imati zanat ili neko obrazovanje. To je kod nas još uvijek uvriježeno, naročito kod siromašnih porodica", rekla je naša sagovornica.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-1 ... /180510035

"Pedesetih godina prošlog stoljeća Jugoslavija je imala sistemsko opismenjavanje nepismenih kojih je tada također bilo mnogo. Kursevi su bili organizovani i u najzabitijim općinama. Kod nas to ne postoji. Ovdje obrazovanje uvijek dolazi na kraju, a to je nerazumno", zaključila je Tanović
triconja

#3784 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote: "Pedesetih godina prošlog stoljeća Jugoslavija je imala sistemsko opismenjavanje nepismenih kojih je tada također bilo mnogo. Kursevi su bili organizovani i u najzabitijim općinama. Kod nas to ne postoji. Ovdje obrazovanje uvijek dolazi na kraju, a to je nerazumno", zaključila je Tanović
Rjesenje je otvorit radne kampove i ljude koji nece ckolovat djecu slat na dozivotni rad i eto ga. :D
MarlboroGold

#3785 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

cendlerbing wrote:
MarlboroGold wrote: Jesi li to izrezala ostatak :lol:

ja sam razočarana tvojim odgovorom na ovu sliku. :|
da ti ko nije provalio u profil :?
Ne, već ne treba izostavljati bitne detalje :skoljka:
Možda Golding nije ni rekao to zadnje, već je neko drugi ubacio... ko će znati.
Connaisseur Karlin

#3786 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Bloo wrote:"U ovoj našoj veoma čudnoj i ekstravagantnoj državnoj strukturi ne postoji sistem koji bi se brinuo za opismenjavanje i školovanje. Osim toga, mi smo postali zemlja s ogromnim procentom siromaštva i mnogo je ljudi koji žive na ivici egzistencije. Siromašni ljudi ne šalju svoju djecu u školi i za to postoji stotinu razloga, naročito nakon rata kada su nam sela razorena, kao i seoske škole", rekla je Tanović.

U BiH je znatno više neobrazovanih žena. Više od 122 hiljade žena nema nikakvo obrazovanje, njih 190 hiljada ima nepotpuno osnovno obrazovanje, a skoro 370 hiljada žena ima završenu samo osnovnu školu. Kada je riječ o muškarcima, njih skoro 14.000 nema nikakvo obrazovanje, a 166 hiljada nije nastavilo obrazovanje nakon završene osnovne škole.

"Nažalost, to je uvijek bilo tako. Ako pogledate podatke popisa iz 1991. godine vidjet ćete da je odnos pismenosti muškaraca i žena i tada bio drastično različit. Filozofija naših porodica je da se kćerke udaju i odu pa šta im Bog da, a da muškarac mora imati zanat ili neko obrazovanje. To je kod nas još uvijek uvriježeno, naročito kod siromašnih porodica", rekla je naša sagovornica.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-1 ... /180510035

"Pedesetih godina prošlog stoljeća Jugoslavija je imala sistemsko opismenjavanje nepismenih kojih je tada također bilo mnogo. Kursevi su bili organizovani i u najzabitijim općinama. Kod nas to ne postoji. Ovdje obrazovanje uvijek dolazi na kraju, a to je nerazumno", zaključila je Tanović
zar jos ima nepismenih osoba u BiH :shock:

pa ne udaju se kcerke prije zavrsetka osnovne skole :shock:
MarlboroGold

#3787 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Zato su pismeni kad treba glasati za SDA/SNDS/HDZ i da se redovno mogu posvetiti vjerskim obredima. Šta će škola...
"De mi sine zaokruži Bakira, jer ne ne znam pročitati..."

@Karlinka - nepismenih ima svugdje u svijetu...
Connaisseur Karlin

#3788 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
ovo je previsok broj za drzavu poput BiH :)

imas nekoliko drzava u kojim nepismenost doslovno ne postoji :)
MarlboroGold

#3789 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:

Pretpostavljam Island i tako neke manje zemlje...
Connaisseur Karlin

#3790 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:

Pretpostavljam Island i tako neke manje zemlje...
da ,

BiH statisticki ima vise stanovnika od realnog broja , jer na popisu stanovnistva su se mnogi upisali sa stalnom adresom u BiH , umejsto van BiH , ili je dvojna rezidencija :)
MarlboroGold

#3791 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:zid:
arzuhal

#3792 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

MarlboroGold wrote:

Velika tablja, dvije džezve, tek načet jadro ili tops, pepeljara i - udri! :lol:
MarlboroGold

#3793 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

arzuhal wrote:
MarlboroGold wrote:

Velika tablja, dvije džezve, tek načet jadro ili tops, pepeljara i - udri! :lol:
Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostiti :|
Sve diraj samo SW a-a
arzuhal

#3794 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

MarlboroGold wrote:
arzuhal wrote:
MarlboroGold wrote:

Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostiti :|
Sve diraj samo SW a-a
Ne znam, ali đender najosvješteniji su se meni nekako pokazali Evoksi, mada nije ni njihovo maslo za ramazana...
Bloo
Globalna šefica

#3795 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Maslo od Ewoksa...hmmm
triconja

#3796 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote: Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostiti :|
Sve diraj samo SW a-a
A ja kad sam kreno srat o historiji i ratu i igricama svi me popljuvali, eto vidi kako je meni bilo :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3797 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

čuj, eto sad ima poneka žena, al' sve su bijele :) :lol: daj diverzitija na silu, pa onda dobijemo onu spodobu od rose il' kako već :mrgreen:

Solo je zakaz'o na boks ofisu, čitam na tviteru da je to zato što je muški lead :mrgreen:
triconja

#3798 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Velkoski wrote:čuj, eto sad ima poneka žena, al' sve su bijele :) :lol: daj diverzitija na silu, pa onda dobijemo onu spodobu od rose il' kako već :mrgreen:

Solo je zakaz'o na boks ofisu, čitam na tviteru da je to zato što je muški lead :mrgreen:
Ne znaju vise sta ce od pasjaluka, isto ko streber koji pita nastavnika sto ne pregleda zadace svima (kad ovaj zaboravi), jedino sto streber neke stvari ko zna a ove furaju jedan te isti argument, znaci u prevodu zenski fasizam u najmanju ruku :lol: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#3799 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:
Velkoski wrote:čuj, eto sad ima poneka žena, al' sve su bijele :) :lol: daj diverzitija na silu, pa onda dobijemo onu spodobu od rose il' kako već :mrgreen:

Ne znaju vise sta ce od pasjaluka, isto ko streber koji pita nastavnika sto ne pregleda zadace svima (kad ovaj zaboravi), jedino sto streber neke stvari ko zna a ove furaju jedan te isti argument, znaci u prevodu zenski fasizam u najmanju ruku :lol: :thumbup:
Treba im par vaspitno-popravnih samara zalijepit da pasjaluk izade :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#3800 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostiti :|
Sve diraj samo SW a-a
Pa sto gledas i citas ako te iznervira :lol:
Filtriraaaj.
Post Reply