Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#3777 Re: Danasnji "feminizam"
Jesi li to izrezala ostatakcendlerbing wrote:
"...She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be prepared to receive a ton of shit!"
- cendlerbing
#3778 Re: Danasnji "feminizam"
ja sam razočarana tvojim odgovorom na ovu sliku.MarlboroGold wrote: Jesi li to izrezala ostatak![]()
"...She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be prepared to receive a ton of shit!"
da ti ko nije provalio u profil
- Nastasia
#3779 Re: Danasnji "feminizam"
cendlerbing wrote:
Joj kako me svojevremeno nervirala ova slika dok je bila popularna na fb-u
- cendlerbing
#3780 Re: Danasnji "feminizam"
Ih, koliko ovakvih izjava lijepo ZVUČI, tačno haman da povjeruješ.
- triconja
#3782 Re: Danasnji "feminizam"
Svaka izjava zvuci onako kako je ti protumacis, neko na tu izjavu gleda totalno drugacije. A te neke izjave i neka sranja o zivotu kad vidim da su nedje vise tu ne ulazim nikako, bolje bi bilo da su vrijeme potrosili u pravljenje meme-ova nego tih self help sranja.cendlerbing wrote:Ih, koliko ovakvih izjava lijepo ZVUČI, tačno haman da povjeruješ.
- Bloo
- Globalna šefica
#3783 Re: Danasnji "feminizam"
"U ovoj našoj veoma čudnoj i ekstravagantnoj državnoj strukturi ne postoji sistem koji bi se brinuo za opismenjavanje i školovanje. Osim toga, mi smo postali zemlja s ogromnim procentom siromaštva i mnogo je ljudi koji žive na ivici egzistencije. Siromašni ljudi ne šalju svoju djecu u školi i za to postoji stotinu razloga, naročito nakon rata kada su nam sela razorena, kao i seoske škole", rekla je Tanović.
U BiH je znatno više neobrazovanih žena. Više od 122 hiljade žena nema nikakvo obrazovanje, njih 190 hiljada ima nepotpuno osnovno obrazovanje, a skoro 370 hiljada žena ima završenu samo osnovnu školu. Kada je riječ o muškarcima, njih skoro 14.000 nema nikakvo obrazovanje, a 166 hiljada nije nastavilo obrazovanje nakon završene osnovne škole.
"Nažalost, to je uvijek bilo tako. Ako pogledate podatke popisa iz 1991. godine vidjet ćete da je odnos pismenosti muškaraca i žena i tada bio drastično različit. Filozofija naših porodica je da se kćerke udaju i odu pa šta im Bog da, a da muškarac mora imati zanat ili neko obrazovanje. To je kod nas još uvijek uvriježeno, naročito kod siromašnih porodica", rekla je naša sagovornica.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-1 ... /180510035
"Pedesetih godina prošlog stoljeća Jugoslavija je imala sistemsko opismenjavanje nepismenih kojih je tada također bilo mnogo. Kursevi su bili organizovani i u najzabitijim općinama. Kod nas to ne postoji. Ovdje obrazovanje uvijek dolazi na kraju, a to je nerazumno", zaključila je Tanović
U BiH je znatno više neobrazovanih žena. Više od 122 hiljade žena nema nikakvo obrazovanje, njih 190 hiljada ima nepotpuno osnovno obrazovanje, a skoro 370 hiljada žena ima završenu samo osnovnu školu. Kada je riječ o muškarcima, njih skoro 14.000 nema nikakvo obrazovanje, a 166 hiljada nije nastavilo obrazovanje nakon završene osnovne škole.
"Nažalost, to je uvijek bilo tako. Ako pogledate podatke popisa iz 1991. godine vidjet ćete da je odnos pismenosti muškaraca i žena i tada bio drastično različit. Filozofija naših porodica je da se kćerke udaju i odu pa šta im Bog da, a da muškarac mora imati zanat ili neko obrazovanje. To je kod nas još uvijek uvriježeno, naročito kod siromašnih porodica", rekla je naša sagovornica.
"Pedesetih godina prošlog stoljeća Jugoslavija je imala sistemsko opismenjavanje nepismenih kojih je tada također bilo mnogo. Kursevi su bili organizovani i u najzabitijim općinama. Kod nas to ne postoji. Ovdje obrazovanje uvijek dolazi na kraju, a to je nerazumno", zaključila je Tanović
- triconja
#3784 Re: Danasnji "feminizam"
Rjesenje je otvorit radne kampove i ljude koji nece ckolovat djecu slat na dozivotni rad i eto ga.Bloo wrote: "Pedesetih godina prošlog stoljeća Jugoslavija je imala sistemsko opismenjavanje nepismenih kojih je tada također bilo mnogo. Kursevi su bili organizovani i u najzabitijim općinama. Kod nas to ne postoji. Ovdje obrazovanje uvijek dolazi na kraju, a to je nerazumno", zaključila je Tanović
- MarlboroGold
#3785 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, već ne treba izostavljati bitne detaljecendlerbing wrote:ja sam razočarana tvojim odgovorom na ovu sliku.MarlboroGold wrote: Jesi li to izrezala ostatak![]()
"...She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be prepared to receive a ton of shit!"![]()
da ti ko nije provalio u profil
Možda Golding nije ni rekao to zadnje, već je neko drugi ubacio... ko će znati.
- Connaisseur Karlin
#3786 Re: Danasnji "feminizam"
zar jos ima nepismenih osoba u BiHBloo wrote:"U ovoj našoj veoma čudnoj i ekstravagantnoj državnoj strukturi ne postoji sistem koji bi se brinuo za opismenjavanje i školovanje. Osim toga, mi smo postali zemlja s ogromnim procentom siromaštva i mnogo je ljudi koji žive na ivici egzistencije. Siromašni ljudi ne šalju svoju djecu u školi i za to postoji stotinu razloga, naročito nakon rata kada su nam sela razorena, kao i seoske škole", rekla je Tanović.
pa ne udaju se kcerke prije zavrsetka osnovne skole
- MarlboroGold
#3787 Re: Danasnji "feminizam"
Zato su pismeni kad treba glasati za SDA/SNDS/HDZ i da se redovno mogu posvetiti vjerskim obredima. Šta će škola...
"De mi sine zaokruži Bakira, jer ne ne znam pročitati..."
@Karlinka - nepismenih ima svugdje u svijetu...
"De mi sine zaokruži Bakira, jer ne ne znam pročitati..."
- Connaisseur Karlin
#3788 Re: Danasnji "feminizam"
ovo je previsok broj za drzavu poput BiHMarlboroGold wrote:
imas nekoliko drzava u kojim nepismenost doslovno ne postoji
- MarlboroGold
#3789 Re: Danasnji "feminizam"
Pretpostavljam Island i tako neke manje zemlje...Connaisseur Karlin wrote:ovo je previsok broj za drzavu poput BiHMarlboroGold wrote:
@Karlinka - nepismenih ima svugdje u svijetu...![]()
- Connaisseur Karlin
#3790 Re: Danasnji "feminizam"
da ,MarlboroGold wrote:Pretpostavljam Island i tako neke manje zemlje...Connaisseur Karlin wrote:ovo je previsok broj za drzavu poput BiHMarlboroGold wrote:
@Karlinka - nepismenih ima svugdje u svijetu...![]()
BiH statisticki ima vise stanovnika od realnog broja , jer na popisu stanovnistva su se mnogi upisali sa stalnom adresom u BiH , umejsto van BiH , ili je dvojna rezidencija
- MarlboroGold
- arzuhal
#3792 Re: Danasnji "feminizam"
Velika tablja, dvije džezve, tek načet jadro ili tops, pepeljara i - udri!MarlboroGold wrote:
- MarlboroGold
#3793 Re: Danasnji "feminizam"
Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostitiarzuhal wrote:Velika tablja, dvije džezve, tek načet jadro ili tops, pepeljara i - udri!MarlboroGold wrote:
Sve diraj samo SW a-a
- arzuhal
#3794 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam, ali đender najosvješteniji su se meni nekako pokazali Evoksi, mada nije ni njihovo maslo za ramazana...MarlboroGold wrote:Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostitiarzuhal wrote:Velika tablja, dvije džezve, tek načet jadro ili tops, pepeljara i - udri!MarlboroGold wrote:
Sve diraj samo SW a-a
- Bloo
- Globalna šefica
#3795 Re: Danasnji "feminizam"
Maslo od Ewoksa...hmmm
- triconja
#3796 Re: Danasnji "feminizam"
A ja kad sam kreno srat o historiji i ratu i igricama svi me popljuvali, eto vidi kako je meni biloMarlboroGold wrote: Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostiti
Sve diraj samo SW a-a
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3797 Re: Danasnji "feminizam"
čuj, eto sad ima poneka žena, al' sve su bijele
daj diverzitija na silu, pa onda dobijemo onu spodobu od rose il' kako već 
Solo je zakaz'o na boks ofisu, čitam na tviteru da je to zato što je muški lead
- triconja
#3798 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znaju vise sta ce od pasjaluka, isto ko streber koji pita nastavnika sto ne pregleda zadace svima (kad ovaj zaboravi), jedino sto streber neke stvari ko zna a ove furaju jedan te isti argument, znaci u prevodu zenski fasizam u najmanju rukuVelkoski wrote:čuj, eto sad ima poneka žena, al' sve su bijele![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#3799 Re: Danasnji "feminizam"
Treba im par vaspitno-popravnih samara zalijepit da pasjaluk izadetriconja wrote:Ne znaju vise sta ce od pasjaluka, isto ko streber koji pita nastavnika sto ne pregleda zadace svima (kad ovaj zaboravi), jedino sto streber neke stvari ko zna a ove furaju jedan te isti argument, znaci u prevodu zenski fasizam u najmanju rukuVelkoski wrote:čuj, eto sad ima poneka žena, al' sve su bijele![]()
Solo je zakaz'o na boks ofisu, čitam na tviteru da je to zato što je muški lead![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#3800 Re: Danasnji "feminizam"
Pa sto gledas i citas ako te iznerviraMarlboroGold wrote: Moj Arzo, pa i u Star Wars se petljaju... to ne mogu oprostiti
Sve diraj samo SW a-a
Filtriraaaj.