Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Raigor Stonehoof

#3776 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

annoy wrote: Da, ta opčinjenost ljetom mi nikad nije bila jasna. Osim ako se radi o školarcima :D
Ne volim ljeto, barem ne ovakvo ekstremno toplo. Danas sam skoro pala u nesvijest od slabosti, jedva čekam jesen.
Ljude koji svršavaju na temperature 30+ smatram mazohistima, ili pomislim odmah da ne rade ništa u životu osim seljenja guzice iz jednog klimatiziranog prostora u drugi. :D
Mrš :oops:

I ja postače smatram mazohistima pa se uvrijede kad im to kažem :roll:
macchiato

#3777 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by macchiato »

Jah, pored ljeta mi je i ta teznja za tamnim tenom misterija, al' ono bas. :oops:

Covjece, kad na moru vidis one njemce ili cehe koji se cijelu dan peku na suncu, pa to promjeni sve boje dok na kraju ne postanu bronzani. Mislim, cemu to, sta je to tako lijepo u tome, zbog cega je tacno zavladala ta moda? Sta fali aristokratskoj bijeloj puti? :oops:
Cherry-Cherry

#3778 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ni ja ne volim ljeto, taman ten, sunčanje i kvarcanje. Kvarcanje je sada popularno, a nekada su se princeze kupale u kozjem mlijeku, da bi imale još svijetliji ten, a kmetovi koji rade na njivi su se pržili na suncu i imali taman ten. 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3779 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Gdje ces voljeti vise zimaru od ljeta? Ljeto zakon!
Led, ustajanje ujutro po minusu, ciscenje auta od snijega i leda....bjez ba :oops:
uglavnomja

#3780 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

macchiato wrote:Jah, pored ljeta mi je i ta teznja za tamnim tenom misterija, al' ono bas. :oops:

Covjece, kad na moru vidis one njemce ili cehe koji se cijelu dan peku na suncu, pa to promjeni sve boje dok na kraju ne postanu bronzani. Mislim, cemu to, sta je to tako lijepo u tome, zbog cega je tacno zavladala ta moda? Sta fali aristokratskoj bijeloj puti? :oops:
cisto infrmativno, a vazi poogotovo za sjevernjake

" Vitamin D ima vaznu, odlucujucu ulogu za zdravlje. Veliki broj bolesti kao rak, dijabetes, multipla skleroza, depresija, neplodnost i mnoge druge mogu biti uzrokovane njegovim nedostatkom. D vitamin ima 3 centralne funkcije: reguliranje imunoloskog sistema (obrambene sposobnosti tijela), reguliranje rasta stanica te reguliranje hormonske ravnoteze. Stvara se pod utjecajem sunca i ima ga u plavoj ribi, ali mi ga dobivamo premalo i vecina ljudi ima nedostatak D vitamina, pogotovo na sjevernoj polutci i narocito u zimskoj polovici godine. "
Naglo povecanje neodostatka vitamina D posljednjih godina ima veze sa mnogim upozorenjima o stetnosti sunca. Zbog tvrdnji da previse sunca moze izazvati rak, ljudi ga izbjegavaju i ne dobivaju ni dovoljno sunca ni dovoljno D vitamina. Iako sunce moze izazvati rak koze, dovoljno D vitamina koji se stvara pod utjecajem sunca zapravo je zastitni faktor koji sprecava nastanak raka. "
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3781 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote: Da, ta opčinjenost ljetom mi nikad nije bila jasna. Osim ako se radi o školarcima :D
Ne volim ljeto, barem ne ovakvo ekstremno toplo. Danas sam skoro pala u nesvijest od slabosti, jedva čekam jesen.
Ljude koji svršavaju na temperature 30+ smatram mazohistima, ili pomislim odmah da ne rade ništa u životu osim seljenja guzice iz jednog klimatiziranog prostora u drugi. :D
+1

Iako volim ljetna jutra i noci i djevojcice u prekratkim haljinicama, br'te mrzim onu vrucinu koja izbija iz asfalta. Sve je to okej kad covjek nema obaveza ili kad je na moru, ali kad treba raditi po toj vrucini, to je druga pjesma.
Not My Idea

#3782 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Not My Idea »

Kao da nije dovoljno sto imamo "pasha moj", "brat", "brat moj lijepi" i ostala wannabe zemunac sranja, sad im je svaka druga "bruda".
ultima_palabra

#3783 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Not My Idea wrote:Kao da nije dovoljno sto imamo "pasha moj", "brat", "brat moj lijepi" i ostala wannabe zemunac sranja, sad im je svaka druga "bruda".
Meni su to sve latentni pederi.

Što se tiče žena, slabije do srednje pečene... ove reš ne gotivim :mrgreen:
sumirprimus

#3784 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sumirprimus »

Cherry-Cherry wrote:Ni ja ne volim ljeto, taman ten, sunčanje i kvarcanje. Kvarcanje je sada popularno, a nekada su se princeze kupale u kozjem mlijeku, da bi imale još svijetliji ten, a kmetovi koji rade na njivi su se pržili na suncu i imali taman ten. 8-)
a kad se zenilo i udavalo,trazile se po selu one sa najvecim guzovima. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3785 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Not My Idea wrote:Kao da nije dovoljno sto imamo "pasha moj", "brat", "brat moj lijepi" i ostala wannabe zemunac sranja, sad im je svaka druga "bruda".
Papanluk zesci. Popularno samo medju onima koji te glupe izraze koriste. Ostali s gadjenjem gledaju na tu papanijadu.
JThomas

#3786 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

_BataZiv_0809 wrote:
+1

Iako volim ljetna jutra i noci i djevojcice u prekratkim haljinicama, br'te mrzim onu vrucinu koja izbija iz asfalta. Sve je to okej kad covjek nema obaveza ili kad je na moru, ali kad treba raditi po toj vrucini, to je druga pjesma.
mnogo je vala i za sjediti i piti. ne znam stvarno kome je ovo ugodno i za šta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3787 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:Ne kontam ove antikapitaliste, rebele, borce protiv NWO :-) sto brane Grcku. Pa ljudi trosili tudje pare nemilice, i sad kad je doslo vrijeme naplate , kofrce se nesto. Ma samo lagano udri po prstima , odvaljuj bubrege. Oni bi da zive i ko najveci kapitalisti a uporedo bi da budu i Cheguevare.
Vidi se da ne kontas :mrgreen: :kiss:
madner

#3788 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by madner »

Ugodno je za otici na more.
Da je hladnije, bilo bi mi mrsko. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3789 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:
Kad si na remo ili zenba ba, opet je lakse, ali generalno ne znam sta ima privlacno u 35+ dok se przis ko odojak u gradu na asfaltu.

Inace glavni grad Ekvador Quito ima najumjereniju klimu na svijetu, tzv. vjecno proljece.
SpecialOffer

#3790 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SpecialOffer »

ultima_palabra wrote:
Meni su to sve latentni pederi.

Što se tiče žena, slabije do srednje pečene... ove reš ne gotivim :mrgreen:
Ova ti je dobra @palabrimo
sumirprimus

#3791 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sumirprimus »

opet bolje i 35+ nego 35 minus.
uvijek se nadje hlada i spricera,lubenice,gologuzih...
nemas na sebi 38 kila opreme.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3792 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
JThomas wrote:
Kad si na remo ili zenba ba, opet je lakse, ali generalno ne znam sta ima privlacno u 35+ dok se przis ko odojak u gradu na asfaltu.

Inace glavni grad Ekvador Quito ima najumjereniju klimu na svijetu, tzv. vjecno proljece.
Jbg, zimi ustanes, hoces izaci napolje, moras se obuci, spomenuh i ranije, hoces negdje s autom, ciscenje snijega i leda zagarantovano....
Ljeti papuce na noge, sorc, majica kratkih rukava....sta ako je malo vruce, jeste osjetljivi :oops: do juce bilo 15 stepeni, ugrijalo dva dana, odmah kuknjava :skoljka:
I na poslu volim vise biti u kratkim rukavima nego nekom dzemperu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3793 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Jbg, zimi ustanes, hoces izaci napolje, moras se obuci, spomenuh i ranije, hoces negdje s autom, ciscenje snijega i leda zagarantovano....
Ljeti papuce na noge, sorc, majica kratkih rukava....sta ako je malo vruce, jeste osjetljivi :oops: do juce bilo 15 stepeni, ugrijalo dva dana, odmah kuknjava :skoljka:
Sta ako je malo zima, jesi osjetljiv :razz: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3794 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Jbg, zimi ustanes, hoces izaci napolje, moras se obuci, spomenuh i ranije, hoces negdje s autom, ciscenje snijega i leda zagarantovano....
:mrgreen:
Ako je malo....moze....al kad se sjetim prosle Nove godine... -17 :shock: Nema te odjece u kojoj nije bilo zima :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3795 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Ako je malo....moze....al kad se sjetim prosle Nove godine... -17 :shock: Nema te odjece u kojoj nije bilo zima :oops:
Salim se malo, drug. Mislim da je sve to do pristupa zivotu. Svako godisnje doba ima svoju ljepotu, ali i svoje balaste. Koliko god da volim suncana jutra, more, kratke suknjice i ljetne noci, toliko i volim Novu godinu, kamin, kuvano vino i cimet kolace, zimske kulise.

Koliko god da mi je mrsko ustajati po mrakaci i cistiti auto, toliko ne volim biti u znojnoj i mokroj odjeci. :thumbup:
phillie

#3796 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by phillie »

Sreca pa nama "regulator vremena" nije nadohvat ruke...razjebali bi ga u momentu :D
ultima_palabra

#3797 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Neka ba ljeta, prošle godine ga nije ni bilo... žao mi je malo ljudi koji poste, ali 31-32 stepena nije ništa dramatično.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3798 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Sigurno, ima i zimsko doba svoje ljepote, ali ako ne moras biti na mrazovaci. Isto je i sa ljetom, ljudi koji rade na suncu, nije jednostavno.
Sta je sa onom zimska djeca - ljetna djeca....ja se rodio u augustu, a vise volim ljeto, sunce....?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3799 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam ima li to veze. Ja sam septembarsko dijete, kasno ljeto :D
uglavnomja

#3800 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
cuj -17 :lol: :lol: :lol:

jaro, kad je -30 mjesec dana bez dizanja, a ostalih 3-4 mjeseca ne ide ispod -10, to je zima. kad snijeg padne u oktobru, a otopi se u aprilu, maju ...

igmanski mars, -40, menscini ... :oops:
Post Reply