Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

Banksy

#3776 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

U strahu da bi ga SDP mogao preduhitriti, pa ući s SDA u koaliciju, Fahro, putem svog glasnogovornika, poziva na 'svebošnjačko jedinstvo'.

Pošto su nevladine bošnjačke institucije „dale svoje“ , ne preostaje niko drugi ko bi mogao poduzeti takav jedan korak i dovesti za sto Nikšišća, Radončića i Izetbegovića do li sam reisul-ulema Husein Kavazović.

https://thebosniatimes.ba/25089/godina- ... ti-za-sto/
Roccohljup

#3777 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

A dotle nova kompenzacijska perjanica udara na BH Blok....toliko o SBBu i njihovoj podrsci gradjanskom bloku.
REAGIRANJA Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH o izjavama Predraga Kojovića

Sanela Prašović-Gadžo: Jedini smo pokazali nivo parlamentarne demokratije, drugi su glasali po stranačkom diktatu
On je kazao da su zastupnici SBB-a na glasanje došli nepripremljeni ili su probali kako rade tipke na instrumentima za elektronsko glasanje

Avaz.ba
prije 23 sata
A
A
A
35
Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na svome Facebooku reagirala je povodom tvrdnji predsjednika Naše stranke Peđe Kojovića koje je iznio gostujući u emisiji "Dan uživo" na N1 televiziji na račun SBB-a.

On je kazao da su zastupnici te stranke na glasanje u Predstavnički dom Parlamenta FBiH došli nepripremljeni ili su probali kako rade tipke na instrumentima za elektronsko glasanje. Njenu reakciju sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

- Apsolutno je neprihvatljiva izjava Peđe Kojovića na N1 na pitanje o načinu na koji su glasali zastupnici iz SBB-a na sjednici PD Parlamenta FBiH. On je rekao kako su ti zastupnici došli ili nepripremljeni ili su probali kako rade sve tipke na instrumentu za elektronsko glasanje!

Dakle, to je prokomentirao jer zastupnici iz SBB-a na prvoj sjednici nisu glasali jednoobrazno kao što su to uradili svi zastupnici SDA ili recimo oni iz HDZ ili oni iz Bh. bloka - SDP, Naše stranke i DF.

Pošto sam i sama direktno uvrijeđena i prozvana u ovom odgovoru predsjednika Naše stranke, kao i moje kolege iz SBB koji su zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, želim kazati nekoliko rečenica o načinu glasanja.

Vidite gospodine Kojoviću, ja sam kao zastupnica za predložene amandmane glasala onako kako sam držala osobno da je ispravno. I one amandmane za koje sam bila sigurna da su kvalitetni sam podržala.

Sve predložene amandmane sam pažljivo pročitala. Bilo je dobrih i prijeko potrebnih i žao mi je što nisu prošli.

Niko mi nije rekao kako da glasam, ni meni ni mojim kolegama zastupnicima iz SBB-a već smo glasali po svojoj odluci i savjesti.

Bili smo jedini čini mi se koji smo pokazali taj nivo parlamentarne demokratije i sopstvenog integriteta jer su drugi glasali isključivo po stranačkom dogovoru i diktatu.

Tako smo i dobili cijeli problem sa porodiljnim naknadama gdje neke žene nisu glasale za žene.

Zbog diktata iz centara moći.

Šokirana sam nivoom vašeg komuniciranja da vama sada smeta što u ovoj državi postoje zastupnici koji imaju svoj integritet i mogu da podrže ono što smatraju da je dobro za građane ove države. Ili da odbiju ono što misle da nije dobro. I da njih 8 iz iste političke partije glasaju potpuno različito.

To nije igranje sa tastaturom. Oh, ne. To je ozbiljno demonstriranje da u BiH postoje osobe koje razmišljaju svojom glavom i glasaju onako kako oni misle da treba bez da im predsjednik stranke naredi kako i za šta da glasaju.

Sretna sam što sam ja takva osoba i što su takve moje kolege iz SBB-a zastupnici u Parlamentu FBiH.

Jer, mi smo u Parlamentu zbog građana, da bismo za njih pravili bolji život. I, iskreno sam sretna i što sam inicirala i što je Klub SBB-a na toj prvoj sjednici predložio Zaključak (koji je na sjednici usvojen) da se osiguraju sredstva za lijekove za djecu koja boluju od malignih bolesti - napisala je Prašović-Gadžo.
Banksy

#3778 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Niko mi nije rekao kako da glasam, ni meni ni mojim kolegama zastupnicima iz SBB-a već smo glasali po svojoj odluci i savjesti.

To nije igranje sa tastaturom. Oh, ne. To je ozbiljno demonstriranje da u BiH postoje osobe koje razmišljaju svojom glavom i glasaju onako kako oni misle da treba bez da im predsjednik stranke naredi kako i za šta da glasaju.
:lol:
Leverage

#3779 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Leverage »

Banksy wrote:

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

:lol:
Image
Roccohljup

#3780 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Uz vozda i sami protiv svih :D
SAZNAJEMO U Zenici se održava sastanak predstavnika svih političkih stranaka

SBB neće u vlast niti sa SDA, niti s Bh. blokom

To znači da SBB neće biti u ministarskom sazivu, niti bilo kakvim direktorskim pozicijama i da ova stranka ostaje u opoziciji

Avaz.ba

prije 43 minuta

A

A

A

0

Dok se u Zenici održava sastanak predstavnika svih političkih stranaka, "Avazov" portal saznaje da je Centrala SBB-a dala nalog dr. Erminu Čehiću da upozna svoje kolege s odlukom da SBB neće biti dio niti jedne vladajuće većine u ZDK. 

To znači da SBB neće biti u ministarskom sazivu niti bilo kakvim direktorskim pozicijama i da ova stranka ostaje u opoziciji.

Kako saznajemo, Bh. blok i SDA su praktično dogovorili međusobnu koaliciju i samo je tehničko pitanje kako će lijevi blok o tome upoznati svoje članstvo, pa je SBB odlučio da ne pravi nikakvu smetnju uspostavljanju spomenute koalicije.

To je, uostalom, i bio suštinski razlog što i u Tuzlanskom kantonu SBB nije htio da glasa za kandidata ljevice jer bi time doveo sebe u poziciju da budući koalicioni partneri SBB koriste u međusobnim nadmetanjima za pozicije.

Vezane vijesti

Banksy

#3781 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Nakon što su ga javno otkačili,

https://www.klix.ba/vijesti/bih/damiru- ... /190117074

SNAŽAN PREOKRET

Radončić: SBB neće biti smetnja koaliranju Bh. bloka sa SDA, mi nismo dio te priče
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /190118075
Iznenađujuće dobar potez, iako iznuđen. Prisiljava BH blok da idu s SDA i propadnu, a sebi daje novu šansu. Pametno.
Ili riskantno nabija cijenu.
criticos

#3782 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by criticos »

Banksy wrote:Nakon što su ga javno otkačili,

https://www.klix.ba/vijesti/bih/damiru- ... /190117074

SNAŽAN PREOKRET

Radončić: SBB neće biti smetnja koaliranju Bh. bloka sa SDA, mi nismo dio te priče
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /190118075
Iznenađujuće dobar potez, iako iznuđen. Prisiljava BH blok da idu s SDA i propadnu, a sebi daje novu šansu. Pametno.
Ili riskantno nabija cijenu.
''Također, s obzirom na relevantne informacije da će Bh. blok prihvatiti poziv SDA da koaliraju'' :lol: :lol: :lol:

Koji jeftin potez. BH Blok i koaliranje sa SDA ne ide u istu priču. Koaliranje DF-a ili pojedinih papaka tj. kupljenih članova stranaka SDP, DF, NS ima smisla. Ovo je klasično miniranje da SDA ne izgubi vlast, jer je Fahro krenuo sa ljevicom u formiranje a sad izlaze jer imaju informacije. Ajde da sačekamo rasplet, da vidimo ko su ti koji idu sa SDA.
Banksy

#3783 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

criticos wrote:
BH Blok i koaliranje sa SDA ne ide u istu priču.
Nadajmo se...

STRANKE "BH. BLOKA"
Kojović: Ogroman je pritisak, morat ćemo donijeti neke vrlo teške odluke
kmirsad

#3784 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
criticos wrote:
Nadajmo se...

STRANKE "BH. BLOKA"
Samo su dvije teške odluke moguće, vezano za učešče NS u bilo kakvoj koaliciji sa SDA
1. Prodati guzicu i obraz, i uništiti stranku zauvijek
2. Sačuvati guzicu i obraz, otiči u opoziciju i razvaliti na sljedečim lokalnim izborima...
Ima referendum članova stranke, lako je provjeriti...
Roccohljup

#3785 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Svaka igra svaka dobija......... :-) :-) :-) :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3786 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by malakh »

ukoliko bh blok uđe u koaliciju sa sda, pod uslovom da tako iz vlasti izbace najvećeg neprijatelja ove države, čitajte sbb, i tako razbiju savez hdz-snsd-sbb, onda ih treba u tome podržati.
statixx

#3787 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by statixx »

Ja konto HDZ :D , al' dobro, njih se ne moze izbaciti zbog vecine u DN.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#3788 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by malakh »

statixx wrote:Ja konto HDZ :D , al' dobro, njih se ne moze izbaciti zbog vecine u DN.
aha. većina u domu naroda. šta će biti ako iz zdk ili sbk u dom naroda ne prođe kadar hdza?
statixx

#3789 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by statixx »

Je li to znaci da postoji plan BH bloka i SDA da izbace HDZ?
tvojkomsija

#3790 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by tvojkomsija »

statixx wrote:Je li to znaci da postoji plan BH bloka i SDA da izbace HDZ?
SDA se nikad neće suprotstaviti HDZ-u, jer padom jednog pada i drugi, u mnogo mutnih radnji su skupa bili, pogotovo u SBK.
Iluzija je bh. bloka što vjeruje SDA-u o velikom probosanskom bloku, ustvari im je to samo put da si osiguraju vlast a partnere sjebu za sva vremena.
malakh

#3791 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by malakh »

to ne znam. samo te pitam šta bi moglo biti, ako se dogodi ovo što sam te pitao.
Banksy

#3792 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:
criticos wrote:
Nadajmo se...

STRANKE "BH. BLOKA"
Samo su dvije teške odluke moguće, vezano za učešče NS u bilo kakvoj koaliciji sa SDA
1. Prodati guzicu i obraz, i uništiti stranku zauvijek
2. Sačuvati guzicu i obraz, otiči u opoziciju i razvaliti na sljedečim lokalnim izborima...
Ima referendum članova stranke, lako je provjeriti...
Da, lako je, ai rezultat protiv je lako predvidjeti.

Očekivano, Komšić jako pritišće Nikšića da se ide u ovo. Nadajmo se da će Peđa biti protiv.
statixx

#3793 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by statixx »

Otvara se Pandorina kutija... :D
malakh

#3794 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by malakh »

Banksy wrote:
Da, lako je, ai rezultat protiv je lako predvidjeti.

Očekivano, Komšić jako pritišće Nikšića da se ide u ovo. Nadajmo se da će Peđa biti protiv.
to i fahro neki dan reče. od riječi do riječi. :lol:
Banksy

#3795 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

statixx wrote:Otvara se Pandorina kutija... :D
:mrgreen:

Dakle, Bakir najavljuje državnu koaliciju SDA/HDZ/SNSD, a u federalnu, opet s HDZ-om, uvlači BH blok. Nevjerovatno je da o tome uopće razgovaraju s njim. Ako ih Komšić opet prevesla, pa nek se ugase...

DF je, bar prema onome što je već odavno poznato, otvoren za saradnju, dok se Naša stranka strogo protivi koaliranju sa SDA.
Roccohljup

#3796 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

ma tu se više ne zna ko koga pritišće.....brat brata za dupe 'fata :D :D :D
Holms

#3797 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Holms »

Banksy wrote:
statixx wrote:Otvara se Pandorina kutija... :D
:mrgreen:

Dakle, Bakir najavljuje državnu koaliciju SDA/HDZ/SNSD, a u federalnu, opet s HDZ-om, uvlači BH blok. Nevjerovatno je da o tome uopće razgovaraju s njim. Ako ih Komšić opet prevesla, pa nek se ugase...

DF je, bar prema onome što je već odavno poznato, otvoren za saradnju, dok se Naša stranka strogo protivi koaliranju sa SDA.
Ja što si ti zapela protiv tog Komšića.
De bona odmori malo, providna si.
Banksy

#3798 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Ko sam ja da ne vjerujem Faktoru.

Banksy

#3799 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Nije u toj stranci nikad bilo bogzna kakve pameti, ali koji su ovo pacijenti, koji umovi, šta je ovo...

Zastupnica SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković predložila je na današnjoj sjednici da se angažuju lovačka društva koja će raditi na odstrelu vrana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Predložila je da nadležni organi počnu raditi s lovačkim društvima na odstrelu ovih ptica te da je taj proces najbolje završiti u zimskom periodu kada vranama nije sezona gniježđenja.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /190123046
Roccohljup

#3800 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

eno sad....dobro zena pita....to je od najveće važnosti u ovom vaktu i najveći problem ovog kantona :D :D :D :D :D :D
Post Reply