Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zastozato

#3776 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Internetowska wrote:
O'zone wrote:Hajmo cukoljupci! Pa pogledajte samo ove tužne okice!

Ili ste možda nacionalisti pa Vam nisu bitni psi iz RS-a nego Vam samo ovi Sarajevski nešto znače

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1725 ... 0-novembra
Sad ce se oni organizirati, pokupiti pse iz azila i vratiti ih na ulicu. Mozda. A mozda posto se paypal izhabao, nece ni to. Da se psi pitaju i da zaista imaju pravo glasa vjerujem da bi prije odabrali eutanaziju, nego kvazi brigu nazovi aktivista. Kakvim sve lazima i manipulacijama se ti ljudi sluze - to zasluzuje poseban topic. Nedavno na FB neka ocajnica moli, preklinje ko ce s njom u Gladno Polje da se malo pobrine za pae smjestene gore. Prevoz obezbjedjen. I javilo se aktivista, volontera, divnih ljudi, cukoljubaca, altruista - pazi sad - 0! :D
Ovaj sadasnji zakon je ono bas bolestan jer nemam adekvatniju rijec da ga opisem. Taman misllis nema ih vise u nekoj ulici, a onda ih neko vrati. Boze sacuvaj. Ako su blizu kontejnera, razbace smece u krugu od sto metara. O ekologiji i zdravlju niko i ne prica, kao da je jedini problem to sto napadaju i ujedaju. Evo ja cu se ponovo vratiti na ono sto sam rekao ranije. Volio bih da se donese novi zakon koji ukljucuje eutanaziju jer to bi bio najuhumaniji nacin da se ovaj problem rijesi, ali zaista vise ne bih imao nista protiv da lovci odrade posao koliko god to bilo nemoralno. U mojoj ulici novih, mladih pasa koliko hoces, a jos vise ih je na putu. Niko nista nikad nije preuzeo, da ih bar sterilisu da se ne kote vise. Pitao sam ranije sta bi sa onim sastankom na nivou kantona koji je trebao da se odrzi u ovom mjesecu, medjutim izgleda da od toga nema nista.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3777 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

komšije nas ne zovu...nit žele doći kad zovnemo...povezali se s nekim likovima iz susjedne općine a nas 2 metra od njih ne vide
analizom sadržaja posljednjih razgovrora i fejsa na kojemu piše ovo

Image

zaključih da sam pitao... kako vam nije žao da vam oštete renovirani stan i novi namještaj (ljetos uložili nekoliko desetina tisučjev u stan)

i od tada muk :? :? :?

što reći?
nisam ništa loše mislio...držim ljubimce kad ih vidim...nosam ih mazim...pustim u kuću kad žele... hranim pse ispred zgrade (vlasničke)
imao sam psa i mačku...volim ptice i životinje generalno
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3778 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

Black swan wrote:komšije nas ne zovu...nit žele doći kad zovnemo...povezali se s nekim likovima iz susjedne općine a nas 2 metra od njih ne vide
analizom sadržaja posljednjih razgovrora i fejsa na kojemu piše ovo

Image

zaključih da sam pitao... kako vam nije žao da vam oštete renovirani stan i novi namještaj (ljetos uložili nekoliko desetina tisučjev u stan)

i od tada muk :? :? :?

što reći?
nisam ništa loše mislio...držim ljubimce kad ih vidim...nosam ih mazim...pustim u kuću kad žele... hranim pse ispred zgrade (vlasničke)
imao sam psa i mačku...volim ptice i životinje generalno
Jedna riječ, fanatizam!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3779 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

ideologija!!!
L u c i f e r

#3780 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Sociopatija.
haos1

#3781 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

huxley wrote:
Trabunjate bezveze. Ljudi su neprijatelji, a ne cuke. Dalida je najbolji primjer. Nju nisu povrijedile cuke, nego zli ljudi. Bolje bi bilo da udomite te cuke umjesto sto smisljate kako cete ih otrovati i ozlijediti. A to sto je Evropa iza nas, pa ubija pse, to je njihov problem. Dobro je da smi i mi u necemu ispred EU. Zakon postoji, ali politicari kradu, i ne implementiraju ga. Psi napadaju samo onu djecu koja ih ganjaju kamenjem, i one osobe u kojima osjete zlobu. Nisu psi krivi sto su na ulicama, nego ljudi koji su ih napustili. Bolje bi bilo da odvojite koju marku i nahranite ih, pa vam nece nista. Djecu ucite da nose kese sa sobom, i pokupe kaku, da bi nam ulice bile ciste. Niko se ne zali na kriminalce, za sve su nam krive cuke.

Vjerujem da ima jos, nisam se mogao vise sjetiti.
vanzemaljci opet na forumu (temi).. dosli da nam kazu kako je bezveze to sto se bunimo pored 20000 jebenih pasa koji grizu seru i pisaju sarajevom... odakle si ti? s koje planete si ti dosao?

gledaj kako to u austarliji rade, prvo navabe psa sa woof woof, pa onda boom boom; tako to ide u normalnim drzavama:

huxley

#3782 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

vanzemaljci opet na forumu (temi).. dosli da nam kazu kako je bezveze to sto se bunimo pored 20000 jebenih pasa koji grizu seru i pisaju sarajevom... odakle si ti? s koje planete si ti dosao?
Kako mozes biti tako zao?

Ti bi zbog nekoliko napada, ugriza sklonio sve pse sa ulica? Gdje pise da su parkovi samo za ljude? I gdje to treba cuko da kaki, u WC-u? Gdje ce nego na ulici? Bolje bi ti bilo da udomis nekoliko cuka da se ne smrzavaju po ovoj zimi.
bach

#3783 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

huxley wrote:

Ti bi zbog nekoliko napada, ugriza sklonio sve pse sa ulica? Gdje pise da su parkovi samo za ljude? I gdje to treba cuko da kaki, u WC-u? Gdje ce nego na ulici? Bolje bi ti bilo da udomis nekoliko cuka da se ne smrzavaju po ovoj zimi.
I da im kupi kiflu...

Standardna priča cukoljubaca...

Kupi im kiflu, kupi im kiflu
Better Man

#3784 Re: Problem pasa lutalica

Post by Better Man »

huxley wrote:

Sigurno ne na ulici. Kad razmišljaš tako plitko, što se ti ne pokakiš na ulici? Svaki vlasnik je dužan da nosi sa sobom opremu i da čisti sve iza svog ljubimca. Parkovi jesu prvenstveno pravljeni za ljude i tamo gdje ima puno djece, psoma treba biti zabranjen pristup radi sigurnosti te iste djece.
Zastozato

#3785 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Better Man wrote:
huxley wrote:

Sigurno ne na ulici. Kad razmišljaš tako plitko, što se ti ne pokakiš na ulici? Svaki vlasnik je dužan da nosi sa sobom opremu i da čisti sve iza svog ljubimca. Parkovi jesu prvenstveno pravljeni za ljude i tamo gdje ima puno djece, psoma treba biti zabranjen pristup radi sigurnosti te iste djece.
Na zapadu vlasnici moraju nositi kesice da kupe izmet svojih ljubimaca. Psi lutalice jednostavno imaju veca prava od nas i s tim se moramo pomiriti, ako vec nismo. Evo na ovoj temi tek nekoliko nas jos pisu u vezi sa ovim problemom, tema samo sto nije nestala, a pasa nikad vise.
huxley

#3786 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Zadnja dva posta koja sam napisao na ovoj temi su bili (neuspjesan) pokusaj provokacije u smislu da vidim kakve ce reakcije izazvati, da li ce neko nesto opsovati i sl....Na zalost, reakcije su jako mlake, i nisam neki optimista da postoji dovoljno volje i snage da se ovaj problem rijesi - eventualno se dobaci do blage prepiske na ovoj temi, i to je sve sto je vecina spremna da uradi.

Ovo je neki cudan socioloski fenomen koliko su ljudi desenzitivirani (ne znam da li je to pravi termin), odnosno sta treba da nam se desi da bi se pokrenuli i rijesili ovaj, ili bilo koji drugi problem.

Da citiram samog sebe od ranije:
Meni je fascinanto kako ovi cukoljupci od malih nogu nauce izbjegavati raspravu o onom sto je srz problema.

1. Imamo i drugih problema. Ljudi su gladni a mi....
2. Krivi su politicari. Da oni ne kradu, imali bi para za azile...
3. Samo smo to zasluzili. Napustali smo pse, i sada ih ima....
4. Ko ne voli ljude, ne voli ni zivotinje. Nisu psi krivi sto su na ulicama....
5. I ljudi su zli. Jednom sam bila u situaciji....

Srz problema je slijedeca: Psi napadaju ljude svakodnevno. Roditelje je strah da djecu puste da sama idu u skolu. Parkovi su nam postali okupljalista copora. Ulicu su pune razbacanog smeca. Smanjena nam je sloboda kretanja. Turisti pisu o coporima pasa na nasim ulicama.

Opet, sta se moze uraditi je:

1. Uzeti stvar u svoje ruke. Na zalost, zbog ovog problema se u mojoj mahali desilo upravo ovo, ali sada lutalica nema. Povremeno neki dodje, ali onda valjda ode, 6-o culo, sta li.
2. Pisati medijima i vlastodrscima, prije svega poslanicima u DN, parlamentu, ali i lokalnim nivoima vlasti
3. Ako ste napadnuti, tuzba. Google Stop Ugrizu, ima vise podataka tamo
4. Cuvajte sebe i svoju porodicu. Kisobran u ruke, kamen, onaj rastjerivac, izbjegavati copore...

Sve sto vlastodrsci treba da urade je da uvrste tacku o izmjenama zakona u dnevni red za slijedecu sedmicu, glasaju za, i mjesec dana nakon toga bi vec na snazi bio novi zakon.

Prepreka je da srpske i hrvatske stranke nisu za, jer ovog problema tamo gdje je njihovo glasacko tijelo nema (kao sto neko napisa, nedavno su u Glamocu hladno ubili 40 pasa).

Dakle, dok cekate da vam Covic rijesi problem (nikada), uzmete stvar u svoje ruke.
Tesla10

#3787 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tesla10 »

Volim životinje i čak sam jutros nahranio dva mala psića ispred svoje kuće. Međutim, također još više podržavam eutanaziju pasa lutalica, jer iskreno govoreći ovako se više ne može nastaviti. I nije me briga za te organizacije koje ih brane, jer oni da se stvarno brinu za te pse lutalice ne bi dozvolili da oni budu to što jesu, jedne lutalice. Dovoljno od mene, čujemo se kasnije!
huxley

#3788 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Volim životinje i čak sam jutros nahranio dva mala psića ispred svoje kuće. Međutim, također još više podržavam eutanaziju pasa lutalica, jer iskreno govoreći ovako se više ne može nastaviti. I nije me briga za te organizacije koje ih brane, jer oni da se stvarno brinu za te pse lutalice ne bi dozvolili da oni budu to što jesu, jedne lutalice. Dovoljno od mene, čujemo se kasnije!
U ovome i jeste problem, sto mislis da je dovoljno to sto si napisao dva reda i naveo da deklarativno podrzavas eutanaziju. Mozda u nekoj normalnoj sredini, ali ovdje, ako hoces da se ovo rijesi, trebas uraditi puno vise.

Napisi jedan mail Dogs Trust u V. Britaniji kako ovi ovdje peru pare. Posalji mail parlamentarcima da zelis da se hitno pristupi rjesavanju ovog problema. Prestani hraniti te lutalice jer ce ta dva mala psica postati napast za 6-8 mjeseci. Posvadjaj se sa komsijama koji hrane lutalice i time ih poticu da se zadrzavaju oko vase zgrade, kote, napadaju svijet, seru itd..

Za pocetak.
Zastozato

#3789 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

huxley wrote:
U ovome i jeste problem, sto mislis da je dovoljno to sto si napisao dva reda i naveo da deklarativno podrzavas eutanaziju. Mozda u nekoj normalnoj sredini, ali ovdje, ako hoces da se ovo rijesi, trebas uraditi puno vise.

Napisi jedan mail Dogs Trust u V. Britaniji kako ovi ovdje peru pare. Posalji mail parlamentarcima da zelis da se hitno pristupi rjesavanju ovog problema. Prestani hraniti te lutalice jer ce ta dva mala psica postati napast za 6-8 mjeseci. Posvadjaj se sa komsijama koji hrane lutalice i time ih poticu da se zadrzavaju oko vase zgrade, kote, napadaju svijet, seru itd..

Za pocetak.
U potpunosti se slazem, i ako neko organizuje proteste na bilo kom mjestu u gradu, pred ustanovama onih koji su krivci za ovo stanje, onih koji mogu nesto uciniti, koji mogu promjeniti zakon pa makar na privremeno, a onda izglasati novi, normalan, tu sam da izadjem i podrzim. To je nesto od onoga sto svi mozemo uraditi. Ono sto treba traziti jeste da neko zaista odgovara zbog ovoga.
Tesla10

#3790 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tesla10 »

Ja sam još napisao i "čujemo se kasnije". A iz tvog komentara se vidi da ne znaš ništa o meni. Znam ja dobro da treba više napraviti. Svađao sam je i sa komšijama i sa nadležnim organima. Imam iskustva sa time vjeruj mi. Znao sam i fasovati zbog svojih izjava i akcija, ali ne kajem se, jer uspjet ću jednog dana.
pakica_

#3791 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

huxley wrote:

Za pocetak.
:shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Boze sacuvaj savjeta *smajli koji se krsti*
huxley

#3792 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

A vidi, buco, tamo gdje se krste, ovih problema nema, jer se pujde nesmetano tamane, if you catch my drift.
pakica_

#3793 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

huxley wrote:
A vidi, buco, tamo gdje se krste, ovih problema nema, jer se pujde nesmetano tamane, if you catch my drift.
uuuuuuu jesi mi to sukn'o s tim buco :lol:
tuzan li je zivot tvoj, macicu, tuzan... mislim da ti treba zagrljaj, previse si mi zacahuren.. organizovat' cemo event "zagrli huxleya" i samo cemo ti sexy trebe slat' da te grle :maca:
btw, ne znam je li vidis dalje od nosa, ali "drift" ti je kretenski do Boga i nazad.. last i checked (ovo da se prilagodim tebi, svjetskom co'eku), krste se i u hrvatskoj i srbiji, pa imaju iste probleme s cukovima.. no, otkud bi ti to znao kad si nafat'o wifi u pecini i ne mrdas iz iste :maca:
Jokericious

#3794 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

Pakice sto puta si rekla da neces vise komentarisati ovo. Ako volis pse vise od ljud, voli, niko ti ne brani. Shvati da je ljudima preko glave lutalica na ulicama.
car2ist

#3795 Re: Problem pasa lutalica

Post by car2ist »

NAPOMENA: Ovo objavljujem jer želim da poruku vide svi „ljubitelji“ pasa!

Poštovani,

Naime, sve su učestaliji napadi pasa lutalica. Ne možemo gledati TV, prelistati novine ili slušati radio, bez da se spomene ovaj problem. Svi zaduženi za riješavanje ovog problema kažu da rade svoj posao, te objavljuju kojekakve statistike govoreći kako je smanjen broj pasa. – Međutim bijesnih pasa i napada je SVE VIŠE!! I to u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Uništavaju automobile, parkove.. ali najveći problem je što napadaju ljude. Napad na ljude je razlog zbog kog se ovim putem obraćam. Naveče, vraćao sam se kući i napao me čopor pasa, u blizini bolnice Koševo. Na moju sreću uspio sam se odbraniti bez posljedica. Govorite da je razlog zbog kog napadaju taj sto ih ljudi izazivaju. Samo bih da naglasim: NISAM IH IZAZIVAO, NORMALNO SAM HODAO!! Na mom mjestu mogao je biti svako od vas. Na mom mjestu mogao je biti neko ko bi bio bespomoćan u ovakvoj situaciji. Dijete koje se vraća iz škole ili sa treninga, žena koja se vraća s posla ili neki penzioner. Šta biste Vi uradili da nekog vašeg napadne pas? - Sumnjam da bi neko od vas rekao: „Pa eto, moje ga je dijete izazvalo..“
Pručujem svima koji se zalažu za prava ovih bijesnih i na kraju krajeva zaraznih životinja. –Vežite ih i hranite, ali u svom dvorištu! Ili ako smatrate da je vezanje mučenje životinje, pustite ih da trče, ali u svom dvorištu! To što kupite konzervu hrane i istresete na trotoar, pomaže samo u njihovom razmnožavanju. I naravno zagađujete već zagađeni grad. Takođe želim da skrenem pažnju na vlasnike pasa koji ne uklanjaju izmet. Tu gdje je vaš pas vrši nuždu, igraju se djeca. Vjerujte mi da je ljepše osjetiti miris čistih parkova, nego smrad koji ostave vaši psi. Takođe govore o kaznama za nesavjesne vlasnike pasa. –To je takođe „priča u prazno“.
Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme kada je ovaj problem u pitanju.
Hvala!
pakica_

#3796 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Jokericious wrote:Pakice sto puta si rekla da neces vise komentarisati ovo. Ako volis pse vise od ljud, voli, niko ti ne brani. Shvati da je ljudima preko glave lutalica na ulicama.
ne volim sve pse vise od svih ljudi, volim neke pse vise od nekih ljudi, velika razlika..
mislis da je meni drago da su na ulici? nop! ali radim nesto po pitanju toga sto mi ne odgovara.. do sam ih sklonila vagon! i sklanjam ih i dalje.. nisu svi kerovi po ulici isti, macak..
da mogu, prvo bih "ukinula" copor kod bolnice koji spomenu @car2ist jer su mi zivotu mom dodijali.. i onaj kod ekonomije sto me atakova kad sam setala sa svoja tri pasceta neku noc.. sreca, znam se izvuci iz takvih situacija, sreca imam "zajebano" pasce pored sebe koje je tu da mi cuva ledja kao i ja njemu, pa smo otisli kuci bez posljedica i rana.. neko nije te srece i rado bih sve i jedno pasce sklonila s ulice, ali evo naprdjujemo iz posta u post istu pricu i imamo li rjesenje? nemamo! eutanaziju podrzavam, ukoliko je stvarno eutanazija i ukoliko stvarno eutanaziraju agresivne pse.. taman da je moje licno pseto- ako si ujeo bez razloga, abuba bejb.. ali ako zvanicnici ceskaju jaja sto narod biva napadnut iz dana u dan, sta ja tu mogu promijeniti kad me niko ne pita za zdravlje.. ja radim koliko mogu.. sta mi, forumasi, i oni koji vole i oni koji ne vole i oni koji se boje mozemo uraditi?! evo hajde da skupa dumamo rjesenje.. ja sam za svaki vid saradnje sa svima.. evo hocete da organizujemo kafu pa nek' svako iznese svoj plan, izglasamo i predamo zvanicnicima na razmatranje? hocete djavola, svima je lakse truniti po forumu
ja rekoh predizborna patka, mnogi se ponadase, kad ono http://www.avaz.ba/clanak/150420/sramot ... a-lutalica
razonoda

#3797 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

Jokericious wrote:Pakice sto puta si rekla da neces vise komentarisati ovo. Ako volis pse vise od ljud, voli, niko ti ne brani. Shvati da je ljudima preko glave lutalica na ulicama.
Zar je neki problem --pokupiti lutalice u kombi i pravac''POLJINE HIILS''. Cuke na cistom zraku, narod u smogu al bez cuka. :roll:
uglavnomja

#3798 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

razonoda wrote:
Zar je neki problem --pokupiti lutalice u kombi i pravac''POLJINE HIILS''. Cuke na cistom zraku, narod u smogu al bez cuka. :roll:

jok, eto nije ... prosjecan gradjanin sarajeva ima kombi, koji je spreman unistiti :-) , koji ima boksove, uz to svaki gradjanin je istreniran da lovi pascad i ima potrebnu opremu, ukljucujuci tetanus i strucno znanje davanje istog ...

malo realnosti :)
razonoda

#3799 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

ok :-D
Zastozato

#3800 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Cinjenica je da ovako nije ni u Africi. Blago nama kad nam je ovo postalo normalno. Da je ovo pravna zemlja kao sto nije neko vec morao biti iza resetaka. Nadati se da cemo doci pameti i poceti trezevno razmisljati. Nema razloga da se vise cega za bilo kakvu akciju. Ovo bi se na zapadu rijesilo sad pa sad.
Locked