PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

denimb

#3776 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

hhaarree wrote:Glaj ovog s tenkovima, jebo majku tacno sve ludo

Ma nista pusti, nije to opasno :lol: :lol:
StupskaBitanga

#3777 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

pa na avazovu vijest su s primili profesori u srednjim školama. Evo pričam s jednim na FB kaže ne radi do srijede
insomnia78

#3778 Re: PROTESTI!!!

Post by insomnia78 »

DuckZz wrote:Vratio se prije 40 minuta iz Lukavice, gore na tranzitu ne znam šta im ovo znaci.

Image
:D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
szlava

#3779 Re: PROTESTI!!!

Post by szlava »

HAHAAHAHAHA de ne strasite narod nece ljudi smjeti spavati AHAHAHAHHAHA gle tenkova Battlefield Bosnia Edition :lol:
VjecitiStudent

#3780 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

A da neko skokne do aerodroma da provjeri da Bakir večeras ne đogira pistom? :D
treci

#3781 Re: PROTESTI!!!

Post by treci »

nije rekao da ce zapaliti sve , nego da ce mirno stajati i gledati u vladu pa ko moze duze, ali ih je pitao jel zelite vi da zbog vas ovaj grad sutra gori (skupstinu)
Wind

#3782 Re: PROTESTI!!!

Post by Wind »

Danas ispred MUP-a.

Image
Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3783 Re: PROTESTI!!!

Post by Velkoski »

kamen spoticanja

#3784 Re: PROTESTI!!!

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:Policijski komesari siju paniku, profesori doktori pričaju bapske priče... pusti strah za stečene pozicije :)
Ovo se fakat pretvorilo u ludilo...ja najmanje 3-4 puta dnevno promjenim stranu za koju navijam :D
Kako se petlja to je strasno
madner

#3785 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

stamenatjeraste wrote:
madner wrote:
stamenatjeraste wrote:Ja se u ove sitne sate moram jebati da bi se registrirao na ovaj forum. :evil:
Stupska Bitanga, Corto, su poprilicno pametni ljudi. Cudno mi je da su popusili ovu pricu. Danas sam prolazio preko Vraca i bilo je prasinara dva koja stoje bukvalno po cesti i smrzavaju se. Nikakve duge cijevi. Jedna patrola tamo kod one pumpe. Na prelazu u RS kod Dobrinje bukvalno niko. Nikog ne zaustavljaju nego paradiraju tu i glume neku sigurnost. Sizofrenija i debilizam - DA. Otcijepljenje? :D :lol: Jedino ako su nuklearku u gepeku imali. Ne nasjedajte na gluposti. Ima li pitanja prije nego nesto oSujem da me banujete? :D
Odmah priznaj da si petokolonas koji je isao po instrukcije, koji nas treba zavarati da mirno spavamo. :D
Jesam. U ovom trenutku sam vam se duboko uvukao u pozadinu. :D :lol: :lol:
Citam ovaj forum, pa reklo bi se redovno. Hocu da se s njega skinem i jbg sad kad su protesti aktiviram se. Moradoh se registrovat da zaustavim rat. :D
Corto tvrdi da je u Mensi i padne na ovom. :lol: Lafo neko legitimisanje dovoljno da se razidjemo. :lol:
Jos da mi nisu tamo poslije rata pored zgrade haman pokusali napraviti onaj zid, pa im ono zensko rukom razvali taj zid, ja bih shvatio. :lol:
Pa dobro to bi bio prvi korak, samo ne znam da li bi se ispostovala tradicija i koristili rekviziti zvani balvan ili ne. :D

No ako to urade to je potpuno pogresna procjena raspolozenja, na sceni je bosanski nacionalizam, sa blagim primjesama nacizma (Ona ekipa sto je palila po Tuzli), koji samo trazi sibice.
StupskaBitanga

#3786 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

nastave ipak ima. Rekao Z.Petrović
vade_mecum

#3787 Re: PROTESTI!!!

Post by vade_mecum »

Prema informacijama do kojih je došao BHRT-e iz izvora Ministarstva obrazovanja Federacije BiH sutra će u Zenici biti održana redovna nastava, ali će tokom dana biti održani i sastanci s roditeljima s kojima će biti dogovarane mjere za smirivanje stanja.

Prema informacijama koje je BHRT dobio od ministra za prostorno uređenje i okoliš u Vladi Kantona Sarajevo Zlatka Petrovića Vlada je odlučila da se nastava u Kantonu Sarajevo ne prekida. Učenici sutra treba da budu u svojim klupama, a direktorima škola je data mogućnost da u skladu s procjenom stanja na terenu i u komunikaciji s policijskim upravama prekinu nastavu i učenike puste kući.

Pri tome je Vlada vodila računa da su se protesti prethodnih dana uglavnom odvijali na teritoriji općine Centar Sarajevo, pa u drugim dijelovima grada i Kantona nije bilo sigurnosnih smetnji za odvijanje nastave.

U Tuzli, prema odluci kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, nastave u osnovnim i srednjim školama neće biti do daljnjeg.

U ostalim kantonima nastava će biti redovna, a na nivou kantonalnih vlasti bit izvršene procjene sigurnosnog stanja i u slučaju pogoršanja izdate odgovarajuće preporuke.
hhaarree

#3788 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

DuckZz wrote:Vratio se prije 40 minuta iz Lukavice, gore na tranzitu ne znam šta im ovo znaci.

Image
Prije 40 min a na slici nije ni mrak pao kako treba, haj ako cemo trolat da se bar malo potrudimo :mrgreen:
aCme

#3789 Re: PROTESTI!!!

Post by aCme »

Tenkovi se uvoze :skoljka:
Oligarh

#3790 Re: PROTESTI!!!

Post by Oligarh »

Image

Upravo je uhvacen kamion sa bananama na tranzitu, kod Bistricke stanice?!

Dragi Nedime, sta nam ovo rade??!?!?!
Last edited by Oligarh on 09/02/2014 23:36, edited 2 times in total.
Basvod

#3791 Re: PROTESTI!!!

Post by Basvod »

hhaarree wrote:
x_lecter wrote:jel se ovo cuje snajper iz pravca Zlatista ili mi se ucinilo ???
Brata mi niste normalni et :zoka:
:lol:
Ja cujem letu stuke. :D
Janjicar

#3792 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Chmoljo daj ovo trolanje makni s teme jbt ???

Sjedina USK se pravo zakomplikovala ...
Kikibombona

#3793 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

VjecitiStudent wrote:A da neko skokne do aerodroma da provjeri da Bakir večeras ne đogira pistom? :D
:D :lol: :thumbup:

Inace, zahtjevi Tuzlaka! :thumbup:

Treba ih samo slijediti, ionako su oni otpoceli neophodan proces... Ja im prilicno vjerujem. :-D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3794 Re: PROTESTI!!!

Post by Slo Burner »

Jesu li ovo nasi tenkovi ili atam njihovi :D
purgatorio

#3795 Re: PROTESTI!!!

Post by purgatorio »

Komesar policije USK-a, na vanrednoj sjednici skupštine USK-a uživo, rekao da policija RS-a sa dugim cijevima premeće na granicama s federacijom. Ima li ko kakav info?
StupskaBitanga

#3796 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Janjicar wrote:Chmoljo daj ovo trolanje makni s teme jbt ???

Sjedina USK se pravo zakomplikovala ...
jel krenulo
biscani.net ništa ne prenose
guber90

#3797 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Basvod wrote:
hhaarree wrote:
x_lecter wrote:jel se ovo cuje snajper iz pravca Zlatista ili mi se ucinilo ???
Brata mi niste normalni et :zoka:
:lol:
Ja cujem letu stuke. :D
Zar ce nas i sa tim napast, tim stukama :run: .
mO k3

#3798 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

hhaarree wrote:

Image
Prije 40 min a na slici nije ni mrak pao kako treba, haj ako cemo trolat da se bar malo potrudimo :mrgreen:
u po zime jos lisca ... pregusto je :D
klaki

#3799 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stamenatjeraste

#3800 Re: PROTESTI!!!

Post by stamenatjeraste »

Ja vidio danas Hanku na airportu zove nekog Nedima. :D A prodje Zlako. Reko otkud ti? Kaze slucajno prodje. Ne mirise dobro. :(

Image

Jebote noc, ko zna kakvih smo mi lazi progutali pred onaj rat kad neta nije bilo? :shock:

Ima li pitanja ili da Sujem? :lol:
Post Reply