Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uglavnomja wrote:a te trapez tole gore uske da pucaju ... ne znam kako iko ima djece
Da nije sve bilo bas 100% bajno pobrinuli su se modni kreatori tih godina.
Prica se da je bilo pripremano hapsenje kreatorima tih farmerki sa trapezom, onih sto su izmislili one zenske naramenice tipa " Kristl iz Dinastije" i vojnickog sinjela.
Taj ko nije obuko sinjel JNA ne zna sta znaci izgubiti dostojanstvo !
ova jedna od lokica ubila bivšeg muža i njegovu kćerku, pa se samoubila slobodnim padom sa nekog od bg mostova...
lokicu sam upoznao na način da joj se kći udala za sina jednog čovjeka sa kojim sa dobar...smješnijeg bakutanera moje oći nijesu viđele...ona žena još cupka kad hoda, ujutro se isteže na strunjači, a nema je 40 kila.
ko još ima na slici...zdravko. nadam se da je izišao iz faze općenja sa starijim ženama( 55+, čistačice, domarke, kuvarice)...nešto ko naš @zastavnik džemo.
piupiu wrote:Mislim da je bio konjak, pa preimeovan u vinjak.
Draga piu ...nikada
U pravu je Spreca
Fol je, prije svega, u geografskom porijeklu - nista sto je proizvedeno izvan izvjesne francuske regije, bez obzira na tehnologiju i kvalitet, ne moze se nazvati konjakom.
(Isto vrijedi i za sampanjac... i tako dalje...)
Najvise na svojoj kozi , raspad Jugoslavije, su osjetili pijacari sa Ponte Rosso!
Da vi samo vidite na sta sada lici taj shoping hram svih vjera i nacija bivse SFRJ ? Vasar u Puracicu je Gucijev shoping centar. Kinesko donje rublje ,kace za kupis, tezge "tutto 1 euro" ... Nema vise Mc Claud jakni za Radosnog, dzemperi su takvi da ih ni Mirka Federer nebi obukla, a farmerki i nema.
Kad sam bio prije par godina i neka sitna kisa padala sa vjetrom. Bas fuj.
Tad sam skonto da mi se moja Juga raspala !
piupiu wrote:Mislim da je bio konjak, pa preimeovan u vinjak.
Draga piu ...nikada
U pravu je Spreca
Fol je, prije svega, u geografskom porijeklu - nista sto je proizvedeno izvan izvjesne francuske regije, bez obzira na tehnologiju i kvalitet, ne moze se nazvati konjakom.
(Isto vrijedi i za sampanjac... i tako dalje...)
tačno
zaštićeno je ime...tako da ništa van te regije nemre da se zove konjakom
pio sam nedavno Rubinov XO ....znači kako je dobar ali na njemu piše vinjak
radostan dan wrote:
ma pusti je, znam je ja...ona i kolu kad pije, poslije treće tvrdi da je - jupi...
Sjetih se birvaktilskog eksperimenta
Na derneku sirih razmjera, nekom poznaniku (koji je svima i uvijek dosadjivao opsirnim "ekspertskim" pricama o alkoholu) su prvo sipali Zvekan iz originalne flase, a zatim iz flase u kojoj je nekad bio viski (Ballantine's, naravno, jer za bolje nismo ni znali ) - ustanovio je da je Zvekan iz prve flase neuporediv sa Zvekanom sipanim iz druge flase... i nakon ekplozije smijeha koju je tom izjavom izazvao, nije upamceno da je ikad vise progovorio na pomenutu temu
radostan dan wrote:
evo ti jedan mali poklon, znam da to voliš, pa se zanimaj (da ne pominjem jer znam da znaš, domaći proizvod, jedan od rijetkih u ex yu)
JoseMujica wrote:
From the 1950s, Wartburgs had a three-cylinder two-stroke engine with only seven major moving parts (three pistons, three connecting rods and one crankshaft).
Sta sjecao, odrastao u jednom... W353 deLuxe... 993 cm3, 3 cilindra, freilauf, dakle bez kocenja motorom ako ga posebnom rucicom ne upalis. Zvuk je bio otprilike: Vrndndndndnndndn... Trabant je imao 2 cilindra i mislim 603 cm3...
Onaj prevod od ranije kaze: 3 klipa, 3 klipnjace i 1 radilica...
Drljan je porodicno od '72-'83, i u tom periodu sa i bez kamp prikolice Treska (5 kreveta), prevozao vise puta Jugu tamo-vamo, od Makedonije do Slovenije... Plus Grcka x2, Madjarska x3, Austrija i Italija x4/x3, SR Njemacka x1 i Poljska x1...
Zar se u Jugoslaviji putovalo vani? Mora da ste bili guzonje, ccc...
Šalim se.
ja sam kumu devedesetpete dao crtu brašna tip 500 da povuče ...kaže bilo mu fino.
ojjj ne pitaj ništa...teška noć u pitanju...zapili se kao zvjeri nas troje...a kum u onoj crnoj kratkoj kožnoj jakni ( jel bješe bokserica se zvala?), svježe ošišan na keca, nafuran na -vidimo se u čitulji-, glumi ludilo nekim trebama u susjednoj kifli...aaa, droga, pištolji, cisterne nafte, vagoni cigara, daj piće kafani, ovo, ono, uhh što mi treba nešto da me digne...
ja sam ga trpio do dva ujutro, više nisam mogao, otišao do gazde i tražio mu da izađe gore na sprat kuće da mi donese brašno.
i onog drugog sam našmrko, al on se izvukao jer je poslije dva minuta konstatovao - mene bre nije ništa...
JoseMujica wrote:
From the 1950s, Wartburgs had a three-cylinder two-stroke engine with only seven major moving parts (three pistons, three connecting rods and one crankshaft).
Sta sjecao, odrastao u jednom... W353 deLuxe... 993 cm3, 3 cilindra, freilauf, dakle bez kocenja motorom ako ga posebnom rucicom ne upalis. Zvuk je bio otprilike: Vrndndndndnndndn... Trabant je imao 2 cilindra i mislim 603 cm3...
Onaj prevod od ranije kaze: 3 klipa, 3 klipnjace i 1 radilica...
Drljan je porodicno od '72-'83, i u tom periodu sa i bez kamp prikolice Treska (5 kreveta), prevozao vise puta Jugu tamo-vamo, od Makedonije do Slovenije... Plus Grcka x2, Madjarska x3, Austrija i Italija x4/x3, SR Njemacka x1 i Poljska x1...
Šalim se.
Banksy wrote:
Šalim se.
Crvena burzoazija
I ja se salim
Pa znaš da nismo imali pasoše, da je Evropom putovala samo crvena buržoazija, a da su Wartburg, Lada i Stojadin bili tu samo da zavaraju političke protivnike iz slobodarskog svijeta i odvedu ih na krivi trag, pa da pomisle da je kod zlikovca mogla putovati i sitinija buranija.
ja sam kumu devedesetpete dao crtu brašna tip 500 da povuče ...kaže bilo mu fino.
ojjj ne pitaj ništa...teška noć u pitanju...zapili se kao zvjeri nas troje...a kum u onoj crnoj kratkoj kožnoj jakni ( jel bješe bokserica se zvala?), svježe ošišan na keca, nafuran na -vidimo se u čitulji-, glumi ludilo nekim trebama u susjednoj kifli...aaa, droga, pištolji, cisterne nafte, vagoni cigara, daj piće kafani, ovo, ono, uhh što mi treba nešto da me digne...
ja sam ga trpio do dva ujutro, više nisam mogao, otišao do gazde i tražio mu da izađe gore na sprat kuće da mi donese brašno.
i onog drugog sam našmrko, al on se izvukao jer je poslije dva minuta konstatovao - mene bre nije ništa...
Ovako je jednom moj jaro u Slo naletio na domaci shnaps...covjek nalio po 0,3 a on fraer veli ajde sta si se stisko?...veli covjek(slovenac) nije mi zao ali jaka je ...nema zamene jke..mogu piti cisti alkohol......covjek mu u jednu vecu casu nali oko 1dcl i kucnemo se a on isto na eks ....kad nije umro...nemoze dusu do povrati jedva ga povratili medju zive.....taj shnaps je imao preko 75%
snifanje (rokanje) i alkohol = izbacivanje svega iz stomaka
Banksy wrote:
Šalim se.
Crvena burzoazija
I ja se salim
Pa znaš da nismo imali pasoše, da je Evropom putovala samo crvena buržoazija, a da su Wartburg, Lada i Stojadin bili tu samo da zavaraju političke protivnike iz slobodarskog svijeta i odvedu ih na krivi trag, pa da pomisle da je kod zlikovca mogla putovati i sitinija buranija.
Ma znam...
Kakvih revizija istorije smo se naslusali i nagledali zadnjih decenija, ovo je jos i benigno, pa se covjek moze nasmijati...
Ovako je jednom moj jaro u Slo naletio na domaci shnaps...covjek nalio po 0,3 a on fraer veli ajde sta si se stisko?...veli covjek(slovenac) nije mi zao ali jaka je ...nema zamene jke..mogu piti cisti alkohol......covjek mu u jednu vecu casu nali oko 1dcl i kucnemo se a on isto na eks ....kad nije umro...nemoze dusu do povrati jedva ga povratili medju zive.....taj shnaps je imao preko 75%