juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KENJAC

#3776 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

uglavnomja wrote:a te trapez tole gore uske da pucaju ... ne znam kako iko ima djece :oops:
Da nije sve bilo bas 100% bajno pobrinuli su se modni kreatori tih godina.
Prica se da je bilo pripremano hapsenje kreatorima tih farmerki sa trapezom, onih sto su izmislili one zenske naramenice tipa " Kristl iz Dinastije" i vojnickog sinjela.
Taj ko nije obuko sinjel JNA ne zna sta znaci izgubiti dostojanstvo !
radostan dan

#3777 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

uglavnomja wrote:Image

ova jedna od lokica ubila bivšeg muža i njegovu kćerku, pa se samoubila slobodnim padom sa nekog od bg mostova...

lokicu sam upoznao na način da joj se kći udala za sina jednog čovjeka sa kojim sa dobar...smješnijeg bakutanera moje oći nijesu viđele...ona žena još cupka kad hoda, ujutro se isteže na strunjači, a nema je 40 kila.

ko još ima na slici...zdravko. nadam se da je izišao iz faze općenja sa starijim ženama( 55+, čistačice, domarke, kuvarice)...nešto ko naš @zastavnik džemo.
John Cleese

#3778 Re: juga 1950.-1990.

Post by John Cleese »

spreca wrote:
piupiu wrote:Mislim da je bio konjak, pa preimeovan u vinjak.
Draga piu ...nikada :mrgreen:
U pravu je Spreca :)
Fol je, prije svega, u geografskom porijeklu - nista sto je proizvedeno izvan izvjesne francuske regije, bez obzira na tehnologiju i kvalitet, ne moze se nazvati konjakom.
(Isto vrijedi i za sampanjac... i tako dalje...)
radostan dan

#3779 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

spreca wrote:
piupiu wrote:
Mislim da je bio konjak, pa preimeovan u vinjak.
ma pusti je, znam je ja...ona i kolu kad pije, poslije treće tvrdi da je - jupi...
piupiu

#3780 Re: juga 1950.-1990.

Post by piupiu »

radostan dan wrote:
spreca wrote:
piupiu wrote:
Mislim da je bio konjak, pa preimeovan u vinjak.
ma pusti je, znam je ja...ona i kolu kad pije, poslije treće tvrdi da je - jupi...
:lol: :lol: :lol:

Dobar, dobar. Ne pijem ni konjak, ni vinjak, ni kolu, ali JUPIIIIIII mi se fakat dobro slaže. :D
KENJAC

#3781 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Najvise na svojoj kozi , raspad Jugoslavije, su osjetili pijacari sa Ponte Rosso!
Da vi samo vidite na sta sada lici taj shoping hram svih vjera i nacija bivse SFRJ ? Vasar u Puracicu je Gucijev shoping centar. Kinesko donje rublje ,kace za kupis, tezge "tutto 1 euro" ... Nema vise Mc Claud jakni za Radosnog, dzemperi su takvi da ih ni Mirka Federer nebi obukla, a farmerki i nema.
Kad sam bio prije par godina i neka sitna kisa padala sa vjetrom. Bas fuj.
Tad sam skonto da mi se moja Juga raspala !
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3782 Re: juga 1950.-1990.

Post by JoseMujica »

John Cleese wrote:
spreca wrote:
piupiu wrote:Mislim da je bio konjak, pa preimeovan u vinjak.
U pravu je Spreca :)
Fol je, prije svega, u geografskom porijeklu - nista sto je proizvedeno izvan izvjesne francuske regije, bez obzira na tehnologiju i kvalitet, ne moze se nazvati konjakom.
(Isto vrijedi i za sampanjac... i tako dalje...)
:thumbup: tačno

zaštićeno je ime...tako da ništa van te regije nemre da se zove konjakom

pio sam nedavno Rubinov XO ....znači :shock: kako je dobar ali na njemu piše vinjak :(
spreca

#3783 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

evo kod mene u Moskvi Slovinov Vinjak kosta 10000rubalja sto je od prilike 170Eura ali ova buteljka je valjda stara 50godina :mrgreen:

Image
John Cleese

#3784 Re: juga 1950.-1990.

Post by John Cleese »

radostan dan wrote:
Sjetih se birvaktilskog eksperimenta :lol:

Na derneku sirih razmjera, nekom poznaniku (koji je svima i uvijek dosadjivao opsirnim "ekspertskim" pricama o alkoholu) su prvo sipali Zvekan iz originalne flase, a zatim iz flase u kojoj je nekad bio viski (Ballantine's, naravno, jer za bolje nismo ni znali :lol: ) - ustanovio je da je Zvekan iz prve flase neuporediv sa Zvekanom sipanim iz druge flase... i nakon ekplozije smijeha koju je tom izjavom izazvao, nije upamceno da je ikad vise progovorio na pomenutu temu :D :lol:
radostan dan

#3785 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

:lol:

ja sam kumu devedesetpete dao crtu brašna tip 500 da povuče ...kaže bilo mu fino. :D
spreca

#3786 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

I pravilnije je da se Vinjak zove Vinjakom jer je napravljen iz vinogradnog spirita
spreca

#3787 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

radostan dan wrote::lol:

ja sam kumu devedesetpete dao crtu brašna tip 500 da povuče ...kaže bilo mu fino. :D
:thumbup: :lol:
Banksy

#3788 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

:wink:
radostan dan

#3789 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

John Cleese wrote: Sta se njemu desilo?
Nakon njegovog odlaska i Generacija 5 je prestala da postoji, sto se mene tice...
pa ništa...američka hrana i kafa daju negativne rezultate organizmu navlikom na sarmu, domaću rakiju i kaHvu. malo se - le izoblichio.

evo ti jedan mali poklon, znam da to voliš, pa se zanimaj (da ne pominjem jer znam da znaš, domaći proizvod, jedan od rijetkih u ex yu)
Banksy

#3790 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

¤ jelena ¤ wrote: Nego....nikakvi varburzi, trabanti, fiće, golfovi i to... najljeVši i najbolji auto tih osamdesetih bila je...

Image

I limuzina i kabriolet i traktor... nema tog blata kroz koje ovo čudo nije moglo proć.
:thumbup: al je ljuljala na okukama opasno... :D
John Cleese

#3791 Re: juga 1950.-1990.

Post by John Cleese »

radostan dan wrote:
evo ti jedan mali poklon, znam da to voliš, pa se zanimaj (da ne pominjem jer znam da znaš, domaći proizvod, jedan od rijetkih u ex yu)
:thumbup:

Hvala :)
John Cleese

#3792 Re: juga 1950.-1990.

Post by John Cleese »

spreca wrote:
radostan dan wrote: :lol:

:lol:

Je li bilo zuto ili bElo? :D

Image
Banksy

#3793 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

drndalo wrote:
JoseMujica wrote:
From the 1950s, Wartburgs had a three-cylinder two-stroke engine with only seven major moving parts (three pistons, three connecting rods and one crankshaft).
Sta sjecao, odrastao u jednom... W353 deLuxe... 993 cm3, 3 cilindra, freilauf, dakle bez kocenja motorom ako ga posebnom rucicom ne upalis. Zvuk je bio otprilike: Vrndndndndnndndn... Trabant je imao 2 cilindra i mislim 603 cm3...

Onaj prevod od ranije kaze: 3 klipa, 3 klipnjace i 1 radilica...

Drljan je porodicno od '72-'83, i u tom periodu sa i bez kamp prikolice Treska (5 kreveta), prevozao vise puta Jugu tamo-vamo, od Makedonije do Slovenije... Plus Grcka x2, Madjarska x3, Austrija i Italija x4/x3, SR Njemacka x1 i Poljska x1...
Zar se u Jugoslaviji putovalo vani? Mora da ste bili guzonje, ccc... :oops:
Šalim se.
radostan dan

#3794 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

spreca wrote:

ojjj ne pitaj ništa...teška noć u pitanju...zapili se kao zvjeri nas troje...a kum u onoj crnoj kratkoj kožnoj jakni ( jel bješe bokserica se zvala?), svježe ošišan na keca, nafuran na -vidimo se u čitulji-, glumi ludilo nekim trebama u susjednoj kifli...aaa, droga, pištolji, cisterne nafte, vagoni cigara, daj piće kafani, ovo, ono, uhh što mi treba nešto da me digne...

ja sam ga trpio do dva ujutro, više nisam mogao, otišao do gazde i tražio mu da izađe gore na sprat kuće da mi donese brašno.
i onog drugog sam našmrko, al on se izvukao jer je poslije dva minuta konstatovao - mene bre nije ništa...
John Cleese

#3795 Re: juga 1950.-1990.

Post by John Cleese »

Banksy wrote:
drndalo wrote:
JoseMujica wrote:
From the 1950s, Wartburgs had a three-cylinder two-stroke engine with only seven major moving parts (three pistons, three connecting rods and one crankshaft).
Sta sjecao, odrastao u jednom... W353 deLuxe... 993 cm3, 3 cilindra, freilauf, dakle bez kocenja motorom ako ga posebnom rucicom ne upalis. Zvuk je bio otprilike: Vrndndndndnndndn... Trabant je imao 2 cilindra i mislim 603 cm3...

Onaj prevod od ranije kaze: 3 klipa, 3 klipnjace i 1 radilica...

Drljan je porodicno od '72-'83, i u tom periodu sa i bez kamp prikolice Treska (5 kreveta), prevozao vise puta Jugu tamo-vamo, od Makedonije do Slovenije... Plus Grcka x2, Madjarska x3, Austrija i Italija x4/x3, SR Njemacka x1 i Poljska x1...
Šalim se.
Crvena burzoazija :|

I ja se salim :D :lol:
Banksy

#3796 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

John Cleese wrote:
Banksy wrote:
Šalim se.

Pa znaš da nismo imali pasoše, da je Evropom putovala samo crvena buržoazija, a da su Wartburg, Lada i Stojadin bili tu samo da zavaraju političke protivnike iz slobodarskog svijeta i odvedu ih na krivi trag, pa da pomisle da je kod zlikovca mogla putovati i sitinija buranija.
spreca

#3797 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

radostan dan wrote:
spreca wrote:

ojjj ne pitaj ništa...teška noć u pitanju...zapili se kao zvjeri nas troje...a kum u onoj crnoj kratkoj kožnoj jakni ( jel bješe bokserica se zvala?), svježe ošišan na keca, nafuran na -vidimo se u čitulji-, glumi ludilo nekim trebama u susjednoj kifli...aaa, droga, pištolji, cisterne nafte, vagoni cigara, daj piće kafani, ovo, ono, uhh što mi treba nešto da me digne...

ja sam ga trpio do dva ujutro, više nisam mogao, otišao do gazde i tražio mu da izađe gore na sprat kuće da mi donese brašno.
i onog drugog sam našmrko, al on se izvukao jer je poslije dva minuta konstatovao - mene bre nije ništa...
Ovako je jednom moj jaro u Slo naletio na domaci shnaps...covjek nalio po 0,3 a on fraer veli ajde sta si se stisko?...veli covjek(slovenac) nije mi zao ali jaka je ...nema zamene jke..mogu piti cisti alkohol......covjek mu u jednu vecu casu nali oko 1dcl i kucnemo se a on isto na eks :oops: ....kad nije umro...nemoze dusu do povrati jedva ga povratili medju zive.....taj shnaps je imao preko 75% :lol: :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#3798 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

radostan dan wrote:
spreca wrote:

snifanje (rokanje) i alkohol = izbacivanje svega iz stomaka :izet:

jedino ako nije belo sa dramamine efektom :-)

ko se sjeca dramamine boba :D
John Cleese

#3799 Re: juga 1950.-1990.

Post by John Cleese »

Banksy wrote:
John Cleese wrote:
Banksy wrote:
Šalim se.

Pa znaš da nismo imali pasoše, da je Evropom putovala samo crvena buržoazija, a da su Wartburg, Lada i Stojadin bili tu samo da zavaraju političke protivnike iz slobodarskog svijeta i odvedu ih na krivi trag, pa da pomisle da je kod zlikovca mogla putovati i sitinija buranija.
Ma znam... :)

Kakvih revizija istorije smo se naslusali i nagledali zadnjih decenija, ovo je jos i benigno, pa se covjek moze nasmijati...
uglavnomja

#3800 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

spreca wrote:
radostan dan wrote:
spreca wrote: :thumbup: :lol:

Ovako je jednom moj jaro u Slo naletio na domaci shnaps...covjek nalio po 0,3 a on fraer veli ajde sta si se stisko?...veli covjek(slovenac) nije mi zao ali jaka je ...nema zamene jke..mogu piti cisti alkohol......covjek mu u jednu vecu casu nali oko 1dcl i kucnemo se a on isto na eks :oops: ....kad nije umro...nemoze dusu do povrati jedva ga povratili medju zive.....taj shnaps je imao preko 75% :lol: :lol: :lol: :lol:
to se zove spirit i gori u lampama :D
Locked