Ko ti je rekao da je najgori????ElRe wrote:Pošto imaju jedan od najgorih ikad napravljenih automatskih mjenjača onda nikakvi.Koshpa wrote:Kakvi su Hibridi DS5 ?
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3776 Re: Citroen All About
-
Me_again
#3777 Re: Citroen All About
Ja ne bih ni jedan ozbiljniji auto sa tom kilometražom, ali ne kontam zašto ti ne bi baš taj motor ? Je li on poznat po ranom otkazivanju ili nesto drugo ?UmaX wrote:Ja ne bih. Kao prvo previse para za C4, ne znam znas li ali on je 22000KM, ne 19000. Dalje, ne bih taj motor, pogotovo ne na toj kilometrazi. Ne bih taj automatik, jer je to ziher robotizirani rucni mjenjac. OK oprema, lijepo je to, i izgleda u dobrom stanju.esawyer wrote:Pozdrav ljudi,
Ako imate vremena dajte mi svoje skromno mišljenje
https://www.olx.ba/artikal/30549329/cit ... -max-voll/
Robotizirani automatski mjenjač je odličan po pitanju održavanja, pouzdanosti i trajnosti, jedina mana mu je što forumski suptilni i krajnje sofisticirani vozači sa prosjekom od 6 do 10 tisuča km godišnje imaju primjedbu da "ne šalta tečno" i "šalta kada mu se prohtije". Vozio sam takve mjenjače i mogu se papučicom gasa itekako kontrolisati, da to bude sve kako treba. Ok, nije idealno, ali meni je idealnije od DSG-a koji šalta graciozno i onda te povali za 3 kKM onako, da se zna da postoji
-
UmaX
#3778 Re: Citroen All About
Los dizajn jednostavno. Taj motor bih se usudio kupit npr od amara1994, ali ne i polovnjaka od 165k.Me_again wrote: Ja ne bih ni jedan ozbiljniji auto sa tom kilometražom, ali ne kontam zašto ti ne bi baš taj motor ? Je li on poznat po ranom otkazivanju ili nesto drugo ?
Na to sam mislio, da. Robotizirani mi se ne dopada jer mi se ne svidja kako salta. Nekom opet ne smeta. Al jebiga meni nije valjao ni Audijev automatik u A6 3.2 FSI quattro, tako da...Me_again wrote: Robotizirani automatski mjenjač je odličan po pitanju održavanja, pouzdanosti i trajnosti, jedina mana mu je što forumski suptilni i krajnje sofisticirani vozači sa prosjekom od 6 do 10 tisuča km godišnje imaju primjedbu da "ne šalta tečno" i "šalta kada mu se prohtije". Vozio sam takve mjenjače i mogu se papučicom gasa itekako kontrolisati, da to bude sve kako treba. Ok, nije idealno, ali meni je idealnije od DSG-a koji šalta graciozno i onda te povali za 3 kKM onako, da se zna da postoji
-
Me_again
#3779 Re: Citroen All About
Pretplati se na Taxi, riješi se svih dilemaUmaX wrote:Los dizajn jednostavno. Taj motor bih se usudio kupit npr od amara1994, ali ne i polovnjaka od 165k.Me_again wrote: Ja ne bih ni jedan ozbiljniji auto sa tom kilometražom, ali ne kontam zašto ti ne bi baš taj motor ? Je li on poznat po ranom otkazivanju ili nesto drugo ?
Na to sam mislio, da. Robotizirani mi se ne dopada jer mi se ne svidja kako salta. Nekom opet ne smeta. Al jebiga meni nije valjao ni Audijev automatik u A6 3.2 FSI quattro, tako da...Me_again wrote: Robotizirani automatski mjenjač je odličan po pitanju održavanja, pouzdanosti i trajnosti, jedina mana mu je što forumski suptilni i krajnje sofisticirani vozači sa prosjekom od 6 do 10 tisuča km godišnje imaju primjedbu da "ne šalta tečno" i "šalta kada mu se prohtije". Vozio sam takve mjenjače i mogu se papučicom gasa itekako kontrolisati, da to bude sve kako treba. Ok, nije idealno, ali meni je idealnije od DSG-a koji šalta graciozno i onda te povali za 3 kKM onako, da se zna da postoji![]()
![]()
-
UmaX
#3780 Re: Citroen All About
Dilema? Nemam ja nikakve dileme. 
- ElRe
#3781 Re: Citroen All About
Ima užasan rad i logiku mijenjanja brzina. Probao na C2 1.4 HDI i C4 1.6 HDI.konektovan wrote:Ko ti je rekao da je najgori????ElRe wrote:Pošto imaju jedan od najgorih ikad napravljenih automatskih mjenjača onda nikakvi.Koshpa wrote:Kakvi su Hibridi DS5 ?
Obični automatski mjenjač koji je isao sa 2.0 HDI motorom je već druga priča.
- konektovan
#3782 Re: Citroen All About
Pa ds5 je dolazio i sa klasicnim automatskim mjenjacem u verzijama sa 2.0 hdi, a i robotozirani mjenjac je, nisam siguran 100%, imao više generacija, stalno je unapredjivan.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#3783 Re: Citroen All About
Trenutno sam u potrazi za teretnim dostavnim vozilom.I ono sto mi najvise privlaci paznju iz tog programa jeste Citroen Jumpy 2012. Znam da je Fiat i Pezo copy paste,odnosno Fiat mozda malo bolji od navedena 2,ali su 99,9% isti.
Ima li neko iskustva sa navedenim?
Ima li neko iskustva sa navedenim?
- ElRe
#3784 Re: Citroen All About
Sve najbolje o Ducatu ali sa 2.3 Multijet motorom koji je Iveco proizvod. Čuo sam da je dobar i 3.0 Multijet, ali on puno troši.
Izbjegavati 2.0 HDI motore.
Trenutno su u firmi sa Ducata presli na Jumpera 2.0 HDI zbog cijene (nove generacija), ali taj motor nije adekvatan za kombi vozilo. Osjeti se da mu nedostaje kubikaže kada je natovaren.
Trenutno su u firmi sa Ducata presli na Jumpera 2.0 HDI zbog cijene (nove generacija), ali taj motor nije adekvatan za kombi vozilo. Osjeti se da mu nedostaje kubikaže kada je natovaren.
-
citroen xm
#3785 Re: Citroen All About
Ti si nešto pobrkao. Kod Amara je 1.6 HDI 16V koji je imao neke konstrukcijske greške. Ovde se radi o 2.0 HDI motoru koji nema apsolutno nikakvu manu. Mada i u ovu generaciju C4 od starta idu 1.6 HDI motori sa 8 ventila, koji su popravljeni u svemu i nemaju mana.UmaX wrote:Los dizajn jednostavno. Taj motor bih se usudio kupit npr od amara1994, ali ne i polovnjaka od 165k.Me_again wrote: Ja ne bih ni jedan ozbiljniji auto sa tom kilometražom, ali ne kontam zašto ti ne bi baš taj motor ? Je li on poznat po ranom otkazivanju ili nesto drugo ?
- amar1994
#3786 Re: Citroen All About
pa i kod mene je 8v sa jednom bregastom,sto se mene tice oni su zaobisli mane,a rjesili ih nisucitroen xm wrote:
Ti si nešto pobrkao. Kod Amara je 1.6 HDI 16V koji je imao neke konstrukcijske greške. Ovde se radi o 2.0 HDI motoru koji nema apsolutno nikakvu manu. Mada i u ovu generaciju C4 od starta idu 1.6 HDI motori sa 8 ventila, koji su popravljeni u svemu i nemaju mana.
2.0 su dobri
-
UmaX
#3787 Re: Citroen All About
Ne, ja nisam komentirao 2.0HDI nego 1.6HDI. Slazem se da 2.0HDI nema konstrukcijskih gresaka, te da je generalno jako dobar motor.citroen xm wrote:Ti si nešto pobrkao. Kod Amara je 1.6 HDI 16V koji je imao neke konstrukcijske greške. Ovde se radi o 2.0 HDI motoru koji nema apsolutno nikakvu manu. Mada i u ovu generaciju C4 od starta idu 1.6 HDI motori sa 8 ventila, koji su popravljeni u svemu i nemaju mana.UmaX wrote:Los dizajn jednostavno. Taj motor bih se usudio kupit npr od amara1994, ali ne i polovnjaka od 165k.Me_again wrote: Ja ne bih ni jedan ozbiljniji auto sa tom kilometražom, ali ne kontam zašto ti ne bi baš taj motor ? Je li on poznat po ranom otkazivanju ili nesto drugo ?
-
UmaX
#3788 Re: Citroen All About
Koji god da je kod tebe, ja se ne bih ustrucavao da ga kupim, jer ga odrzavas po propisu, zapravo bolje od propisanog jer ono sto je proizvodjac propisao nije ni priblizno dovoljno.amar1994 wrote: pa i kod mene je 8v sa jednom bregastom,sto se mene tice oni su zaobisli mane,a rjesili ih nisu,kako stare ti auti,izgleda ni siemens dizne nisu cemu..
Svidjao mi se jedan Focus Mk3 ali ga ne kupih zbog tog motora. I djelomice sto je glupih 85kW a to je svake godine skuplja registracija.
- konektovan
#3789 Re: Citroen All About
Covjek nije pitao za ducato, niti jumpera, vec klasu nize dostavno vozilo koje se zove jumpy.ElRe wrote:Sve najbolje o Ducatu ali sa 2.3 Multijet motorom koji je Iveco proizvod. Čuo sam da je dobar i 3.0 Multijet, ali on puno troši.
- ElRe
#3790 Re: Citroen All About
Sorry tek vidimkonektovan wrote:
Covjek nije pitao za ducato, niti jumpera, vec klasu nize dostavno vozilo koje se zove jumpy.
Onda je Fiat=Citroen, Sevel Nord vozila nemaju nikakvih razlika.
- amar1994
#3791 Re: Citroen All About
Ma eto moze 20000km ulje ali ako vozis puno autoput i nema puno hladnih startova i hladjenja/zagrijavanja motoraUmaX wrote:Koji god da je kod tebe, ja se ne bih ustrucavao da ga kupim, jer ga odrzavas po propisu, zapravo bolje od propisanog jer ono sto je proizvodjac propisao nije ni priblizno dovoljno.amar1994 wrote: pa i kod mene je 8v sa jednom bregastom,sto se mene tice oni su zaobisli mane,a rjesili ih nisu,kako stare ti auti,izgleda ni siemens dizne nisu cemu..
![]()
Svidjao mi se jedan Focus Mk3 ali ga ne kupih zbog tog motora. I djelomice sto je glupih 85kW a to je svake godine skuplja registracija.
Jest 85
-
UmaX
#3792 Re: Citroen All About
Fazon je sto je bio servisiran na 30k. Pa ti vidi. I vecina tih uvoznih sa leasinga je bila tako servisirana. 30k je previse. Znam da je to dominantno bio autoput, al svejedno previse.amar1994 wrote:Ma eto moze 20000km ulje ali ako vozis puno autoput i nema puno hladnih startova i hladjenja/zagrijavanja motoraUmaX wrote:Koji god da je kod tebe, ja se ne bih ustrucavao da ga kupim, jer ga odrzavas po propisu, zapravo bolje od propisanog jer ono sto je proizvodjac propisao nije ni priblizno dovoljno.amar1994 wrote: pa i kod mene je 8v sa jednom bregastom,sto se mene tice oni su zaobisli mane,a rjesili ih nisu,kako stare ti auti,izgleda ni siemens dizne nisu cemu..
![]()
Svidjao mi se jedan Focus Mk3 ali ga ne kupih zbog tog motora. I djelomice sto je glupih 85kW a to je svake godine skuplja registracija.![]()
Jest 85, 670KM bila registracija..
Uh, i to je sa 50% jelde.
- amar1994
#3793 Re: Citroen All About
To je vec previse,nema kod ovih, u knjizici pise max na 20000kmUmaX wrote: Fazon je sto je bio servisiran na 30k. Pa ti vidi. I vecina tih uvoznih sa leasinga je bila tako servisirana. 30k je previse. Znam da je to dominantno bio autoput, al svejedno previse.
jest,iduce god bi trebalo bit nesto manja,vec je ostarila,7 god
-
UmaX
#3794 Re: Citroen All About
Jest, 20k je po knjizici, ali oni to rastegnu, bejgi long lajf ulje.
I moja je omatorila, iduce godine u ovo doba je vec duplo starija nego kad sam je kupio.
I moja je omatorila, iduce godine u ovo doba je vec duplo starija nego kad sam je kupio.
-
Throttle
#3795 Re: Citroen All About
609KM za mog i jos dobio neki Cofus paket asistencije na cestiamar1994 wrote:
Jest 85, 670KM bila registracija..
-
citroen xm
#3796 Re: Citroen All About
Pa onaj C4 za koji je čovjek pitao je 2.0. Kada ovako gledaš, jeste skup, ali onakav ni nov nije bio baš 27-28000 već poprilično više.
A uprkos tim konstrukcijskim manama, mnogo je tih 1.6 HDI na ulicama uvezenih ko zna odakle i ko zna sa koliko kilometara i manje više navozaše se ljudi fino sa njima.
A uprkos tim konstrukcijskim manama, mnogo je tih 1.6 HDI na ulicama uvezenih ko zna odakle i ko zna sa koliko kilometara i manje više navozaše se ljudi fino sa njima.
-
UmaX
#3797 Re: Citroen All About
Nije, u pitanju je:citroen xm wrote:Pa onaj C4 za koji je čovjek pitao je 2.0. Kada ovako gledaš, jeste skup, ali onakav ni nov nije bio baš 27-28000 već poprilično više.
Ti si pobrkao.esawyer wrote:Pozdrav ljudi,
Ako imate vremena dajte mi svoje skromno mišljenje
https://www.olx.ba/artikal/30549329/cit ... -max-voll/
-
condy
#3798 Re: Citroen All About
A koji je servisni interval za vozila koja nisu sa leasinga ???UmaX wrote: Fazon je sto je bio servisiran na 30k. Pa ti vidi. I vecina tih uvoznih sa leasinga je bila tako servisirana. 30k je previse. Znam da je to dominantno bio autoput, al svejedno previse.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#3799 Re: Citroen All About
konektovan wrote:Covjek nije pitao za ducato, niti jumpera, vec klasu nize dostavno vozilo koje se zove jumpy.ElRe wrote:Sve najbolje o Ducatu ali sa 2.3 Multijet motorom koji je Iveco proizvod. Čuo sam da je dobar i 3.0 Multijet, ali on puno troši.
Tako je. Lako dostavno vozilo.
Jumpy,Scudo i Expert su copy paste jedan drugog treceg,jel tako?
Eh sada nekakvih tonu izvora informacija koji i ciji motori idu u ta vozila.
Ove neke sto sam ja gledao su verzije sa 120 KS i 163 KS sa 4x4 pogonom gdje sam cuo da su strasno problematicni(pogon).
Zato pitam za konkretna iskustva.
- ElRe
#3800 Re: Citroen All About
To je 2.0 HDI motor sa svim prednostima i manama iz putničkih verzija PSA koncerna
4x4 pogon im radi firma Dangel https://www.dangel.com/en/dangel, https://sav.dangel.com/sites/sav.dangel ... 6F_ENG.pdf
Obzirom da su kod rijetki, lično 4x4 verziju ne bih gledao.
U Scudo/Expert/Jumpy su ugrađivani samo PSA motori i mjenjači, 1.6 HDI, 2.0 HDI.
Ako ti bas treba 4x4 onda radije Caddy Maxi 4Motion.
4x4 pogon im radi firma Dangel https://www.dangel.com/en/dangel, https://sav.dangel.com/sites/sav.dangel ... 6F_ENG.pdf
Obzirom da su kod rijetki, lično 4x4 verziju ne bih gledao.
U Scudo/Expert/Jumpy su ugrađivani samo PSA motori i mjenjači, 1.6 HDI, 2.0 HDI.
Ako ti bas treba 4x4 onda radije Caddy Maxi 4Motion.