Prevaranti na PIK-u
- Skeptic604
#3776 Re: Prevaranti na PIK-u
A sigurno sve je to download-ovao sa warez sajtova,a prodaje eto "licencirano"...
Da je malo vise upucen,znao bi da pola tih programa ne mozes dobiti ispod nekoliko stotinama maraka,ako su naravno originali.
To je isto kao uzas sa e-knjigama na Pik-u,covjek uz pomoc torrent-a skine 10.000 e-knjiga,i prodaje ih na Pik-u po cijeni od 1 KM po knjizi,i pri tome mu je naziv profila "SVE PO ZAKONU"..
Nikako da im objasnis da je to ilegalno sto rade,da je to isto kao da udjes u auto fabriku BMW-a po noci,ukrades dijelove,i pocnes ih kopirati u svojoj fabrici i prodajes ih kao da je sve po zakonu,a niti si dobio zakonsku saglasnost niti ista...
Ali jasni su mi oni,nemoralni,ali mi nisu jasni ovi sto kupuju ilegalne stvari na Pik-u....
Da je malo vise upucen,znao bi da pola tih programa ne mozes dobiti ispod nekoliko stotinama maraka,ako su naravno originali.
To je isto kao uzas sa e-knjigama na Pik-u,covjek uz pomoc torrent-a skine 10.000 e-knjiga,i prodaje ih na Pik-u po cijeni od 1 KM po knjizi,i pri tome mu je naziv profila "SVE PO ZAKONU"..
Nikako da im objasnis da je to ilegalno sto rade,da je to isto kao da udjes u auto fabriku BMW-a po noci,ukrades dijelove,i pocnes ih kopirati u svojoj fabrici i prodajes ih kao da je sve po zakonu,a niti si dobio zakonsku saglasnost niti ista...
Ali jasni su mi oni,nemoralni,ali mi nisu jasni ovi sto kupuju ilegalne stvari na Pik-u....
- propalismo
#3777 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Ovo sto PCManiac radi je visoko tehnoloski kriminal.A pored toga je mnoge ljude i izvarao.U Njemackoj bi za ovo debelo odgovarao.Ozbiljan prevarant koji ce nadam se odgovarati
Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
- gnjev
#3778 Re: Prevaranti na PIK-u
Hahah al frajer hladno prodaje za cenera avastov home edition AV koji se moze besplatno skinuti sa oficijalne avastove stranice
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3779 Re: Prevaranti na PIK-u
Ko ti je ovo slaga? Ja imam na marketu i piku i normala da me nece ni jedni suspendovati. Ne smijees imati oglase koji krse pravila, a krsenje nije objava na vise oglasnika. Samo ne smijes reklamirat drugi oglasnikNesmije imati oglas i na Piku i jos na nekom drugom oglasniku to je krsenje pravila![]()
- propalismo
#3780 Re: Prevaranti na PIK-u
@un1ted Nije mene niko slagao niti sam ja to izmislio ovo pise u uslovima koristenja Pik-a:
Član 4. Isključenje iz upotrebe, naknada štete
PIK.ba zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi ili sankcioniše onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete korištenja, za kojeg (bez odgovornosti i obrazloženja prema korisniku) smatra da nije mjesto na Pik.ba, ili koji na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava oglašivača i korisnika. PIK.ba zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi onog korisnika koji zloupotrebljava objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi PIK.ba, a posebno u smislu:
• kopiranja sadržaja objavljenog na PIK.ba i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja
Znaci i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja sto si ti uradio znaci da i ti krsis pravila
Član 4. Isključenje iz upotrebe, naknada štete
PIK.ba zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi ili sankcioniše onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete korištenja, za kojeg (bez odgovornosti i obrazloženja prema korisniku) smatra da nije mjesto na Pik.ba, ili koji na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava oglašivača i korisnika. PIK.ba zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi onog korisnika koji zloupotrebljava objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi PIK.ba, a posebno u smislu:
• kopiranja sadržaja objavljenog na PIK.ba i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja
Znaci i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja sto si ti uradio znaci da i ti krsis pravila
- burekodsira
#3781 Re: Prevaranti na PIK-u
glupljeg pravila nisam odavno procitao, mada mislim da se tu nije fino/konkretno ukazano o cemu je rijec. vjerovatno se odnosi na npr aukcije i ti jedan te isti artikal (koji postoji samo jednom) objavis na aukciju na piku i jos nekom drugom aukcijskom sajtu... i vjerovatno da tu ne bi doslo do problema ko je sad kupio ovaj sa pika ili onaj sa drugog sajta...
-
janaeM
#3782 Re: Prevaranti na PIK-u
Dobro si ti to povezao, hvala ti.propalismo wrote:@janaeM Malo sam pretrazio i evo rezultata:
...
Eto ja mislim da ce ti sada biti jasnije sa kim si radio
Odoh da ga prijavim Pik-u.
- propalismo
#3783 Re: Prevaranti na PIK-u
Haj neka je sa srecom 
- Skeptic604
#3784 Re: Prevaranti na PIK-u
Pik-u i policiji,radi nepostivanja autorskih prava,ili piraterijejanaeM wrote:Dobro si ti to povezao, hvala ti.propalismo wrote:@janaeM Malo sam pretrazio i evo rezultata:
...
Eto ja mislim da ce ti sada biti jasnije sa kim si radio
Odoh da ga prijavim Pik-u.
- propalismo
#3785 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
A ako ti nije mnogo daleko prosetaj i do SIPE i njima prijavi
- Skeptic604
#3786 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
propalismo wrote:A ako ti nije mnogo daleko prosetaj i do SIPE i njima prijavi![]()
-
janaeM
#3787 Re: Prevaranti na PIK-u
A da nadjem advokata?
Evo sad pogleda, jedan profil su mu suspendovali. Ostao PCManiac.
Evo sad pogleda, jedan profil su mu suspendovali. Ostao PCManiac.
- propalismo
#3788 Re: Prevaranti na PIK-u
Svaka Cast Pik Administracijo

- propalismo
#3789 Re: Prevaranti na PIK-u
Ode mu i ovaj profil

Admini sa Pik-a Svaka Cast

Admini sa Pik-a Svaka Cast
-
Lopov-eliminator
#3790 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovaj put Pik je brzo odreagovao, i lažne transakcije skinute i suspenzija. Well done.
- propalismo
#3791 Re: Prevaranti na PIK-u
Ko se sjeca slucaja Minotaur4 (na strani 152) onaj mu haver (on) dobio negativan dojam
http://www.pik.ba/profil/SHIFT87/

http://www.pik.ba/profil/SHIFT87/

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3792 Re: Prevaranti na PIK-u
nije za ovaj topik ali
pitam lika da mi dostavi neku robu bukvalno 2 kilometra do mene
kaže ne vršim dostave
vrijednost robe 25 marki
nije baš da ima 1000 transakcija
prije će biti da bi želio zaraditi ali bez po muke truda i lijepe komunikacije

pitam lika da mi dostavi neku robu bukvalno 2 kilometra do mene
kaže ne vršim dostave
vrijednost robe 25 marki
nije baš da ima 1000 transakcija
prije će biti da bi želio zaraditi ali bez po muke truda i lijepe komunikacije
- Ljakan
#3793 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa jesi mu reko da si blizu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3794 Re: Prevaranti na PIK-u
jesam
ma beze mi tegliti to kroz tramvaj ili pjehe
a ne isplati se taksi
a nije ni lagano...
niš samo sam htio dati komentar na potrebu lijepe komunikacije
ma beze mi tegliti to kroz tramvaj ili pjehe
a ne isplati se taksi
a nije ni lagano...
niš samo sam htio dati komentar na potrebu lijepe komunikacije
-
krakatt
#3795 Re: Prevaranti na PIK-u
Zdravo...
naisao sam na ovaj sajt/blog sta vec, slucajno imajuci takodje, problema sa pikom i njegovim "prevarantima". Vrlo brzo uvideo sam problem sa korisnikom pcmaniac ili slashkalol (takodje smatram da su ovo dvije RAZLICITE osobe) jer pregledajte malo profile, pa cete shvatiti.
Takodje, videh da korisnik janaeM upravo na sva zvona baca primedbe na korisnika slashkalol / pcmaniac.
Dopustio sam sebi da proverim profil ovog korisnika (slashkalol/pcmaniac) i videh da korisnik slashkalol ima 0 negativnih dojmova i citave 4 transakcije, a pcmaniac ima 6 pozitivnih i 7 negativnih dojmova i ti svi negativni su zbog kasnjena. ali ima jos nekoliko stvari: 1) proverio sam korisnika janaeM, datum kada je objavljen prva primjedba ovde je 28.04.2014. tj. prije 4 dana od danasnjeg datuma, takodje na taj ISTI DATUM korisnik se registrovao NA pik.ba, a i na facebook, pod imenom UNA UNA. 2) takodje, videh na profilu broj telefona pcmaniaca i proverih... slucajno, naisao sam na oglas koji je janaeM objavila, sa brojem pogodite cijeg telefona ... pcmaniac.
3) http://www.besplatnioglasi.rs/oglasi/masaze-598878.html evo i stranice na kojoj je vec pomenuti oglas objavljen a vidite li ko je kreator oglasa? jana M, zvuci poznato?[/color]
4) jos nesto, ako pcmaniac ima ovoliko negativnih dojmova, to bi morao biti i jedan od korisnika janaeM, no nema niti jednog, pa ako ste vec toliko nezadovoljni, zasto sami ne resite problem?
Dakle, bezveze vam je maltretirati korisnika, bolje proverite, a onda sudite.
Hvala
naisao sam na ovaj sajt/blog sta vec, slucajno imajuci takodje, problema sa pikom i njegovim "prevarantima". Vrlo brzo uvideo sam problem sa korisnikom pcmaniac ili slashkalol (takodje smatram da su ovo dvije RAZLICITE osobe) jer pregledajte malo profile, pa cete shvatiti.
Takodje, videh da korisnik janaeM upravo na sva zvona baca primedbe na korisnika slashkalol / pcmaniac.
Dopustio sam sebi da proverim profil ovog korisnika (slashkalol/pcmaniac) i videh da korisnik slashkalol ima 0 negativnih dojmova i citave 4 transakcije, a pcmaniac ima 6 pozitivnih i 7 negativnih dojmova i ti svi negativni su zbog kasnjena. ali ima jos nekoliko stvari: 1) proverio sam korisnika janaeM, datum kada je objavljen prva primjedba ovde je 28.04.2014. tj. prije 4 dana od danasnjeg datuma, takodje na taj ISTI DATUM korisnik se registrovao NA pik.ba, a i na facebook, pod imenom UNA UNA. 2) takodje, videh na profilu broj telefona pcmaniaca i proverih... slucajno, naisao sam na oglas koji je janaeM objavila, sa brojem pogodite cijeg telefona ... pcmaniac.
3) http://www.besplatnioglasi.rs/oglasi/masaze-598878.html evo i stranice na kojoj je vec pomenuti oglas objavljen a vidite li ko je kreator oglasa? jana M, zvuci poznato?[/color]
4) jos nesto, ako pcmaniac ima ovoliko negativnih dojmova, to bi morao biti i jedan od korisnika janaeM, no nema niti jednog, pa ako ste vec toliko nezadovoljni, zasto sami ne resite problem?
Dakle, bezveze vam je maltretirati korisnika, bolje proverite, a onda sudite.
Hvala
-
krakatt
#3797 Re: Prevaranti na PIK-u
khm, kao sto rekoh prvo proveri pa sudi 
- seoBIH
#3798 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemam sta provjeravat. Dzabe se ukopavas jos vise
Branis sam sebe.
-
krakatt
#3799 Re: Prevaranti na PIK-u