Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrastov žižak
#3776 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ako ne more aco, vodiću ja džaba alahami.
- It_is_a_Leclerc
#3777 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Sa onakvom igrom kakva je prikazana protiv Latvije i 3/4 utakmice sa Srbijom, zasigurno jesmo.cyprus wrote:Jeboga, zar ti ne reče da smo na nivou LihtenštajnaIt_is_a_Leclerc wrote:Pa normalno da bi prošli. Tamo u onoj grupi neke Njemačke se spominju. Tipični dibidusi. Rasuli bismo ih.I mi i Latvija...
A i Latvija je. Samo što im nalijeću protivnici u lošem momentumu (mi "nezagrijani", Makedonci demoralisani, a Crnogorce su pokrale sudije). Protiv svake selekcije u dobroj formi, najebali su ko žuti.
- It_is_a_Leclerc
#3778 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
To je to. Zato Aco odbija bilo šta obećati, jer se živjeti od nečeg mora, a to nisu ova slatka pisma.-LIBERO- wrote:Fine su to emicije, fina su ta pisma upucena Aci, ali se mora shvatiti da covjek skoro pa volontira, i da jednostavno nije realno ocekivati da takav status izgura vise od ovog jednog ciklusa.
Da li KSavez ima potencijala da covjeku plati neki eventualni drugi mandat? Da li se mogu dogovoriti oko tih nekih uslova i slicno....to treba sa neke objektivne strane sagledati, bez ove nase trenutne ostrascenosti i osjecaja prepunog emocija.
Vise je do saveza i njegovog kapaciteta, nego do Petrovica. Treba biti realan i objektivan, covjek ne moze volontirati do besvjesti.![]()
Mada kod nas u Bosni ima radnika, cijeli niz zanimanja, koji to "uspjesno" uspijevaju.![]()
(crnjak?
Para u savezu nema, ali bi se mogao pronaći neki jači sponzor da izvuče taj neki honorar za mjesece priprema i takmičenja, a Aco će već probati naći sebi neki klub da zaradi u "sušnim danima".
- Butmiran
#3779 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Vala ako ne mogu namaknut' kakvih para da daju Aci neku pristojnu platu ja ne znam onda.
-
Hedg
#3780 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
A svi su se zezali kad je on davao one izjave da će naši napraviti ludilo u ove tri tekme koje smo pobijedili. Pogotovo novinari koji su se propisno keslali poslije njegovih izjava na presici.
Možda nismo ni zaslužili drugi krug, naša reprezentacija je morala imati bolju podršku. Bravo, ''Bosanci'' u Sloveniji, natakarim vas. Čast izuzecima koji su bili i svaka im čast!
Aco, majstore!
Možda nismo ni zaslužili drugi krug, naša reprezentacija je morala imati bolju podršku. Bravo, ''Bosanci'' u Sloveniji, natakarim vas. Čast izuzecima koji su bili i svaka im čast!
Aco, majstore!
- It_is_a_Leclerc
#3781 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Hedg wrote:A svi su se zezali kad je on davao one izjave da će naši napraviti ludilo u ove tri tekme koje smo pobijedili. Pogotovo novinari koji su se propisno keslali poslije njegovih izjava na presici.
Aco, majstore!
Garant bude više ljudi na koncertu neke ocvale srbijanske pevaljke nego na utakmici reprezentacije.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3782 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
-----------
Last edited by -LIBERO- on 10/09/2013 00:59, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#3783 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
budimo realni, nije Aco krema evropske košarke, i uvijek će voditi klubove čiji igrači su trenutno na pripremama, i to stvara velike probleme u raspodjeli vremena na klub/reprezentaciju...
-
Bodkin
#3784 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
stare mi sta ste vi gledali. pa zbog selektora danas nismo dobili preko 10 i zbog njega smo od srbije izgubili. za latviju je kriv pola on a pola taj pritisak prve utakmice. ali ajde dobro, tipicno dizanje u oblake nakon nekog uspjeha a pljuvanje nakon par neuspjeha
-
Mustang1
#3785 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Sto danas nismo dobili zbog njega ?
-
Bodkin
#3786 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
zato sto nije na nasih 16 i njihovom naletu zvao tajm nego cekao da naprave seriju 8-0, eto zasto. kako sam gledao bez zvuka i vristao po kuci nisam skontao jel imao jos jedan tajm da trazi ( poprilicno sam siguran da jeste jer je zvao samo jedan u zadnjoj Q) nije ga zvao ni na kraju kad je ostalo vremena, a on mogao postaviti akciju umjesto da je mirza opali sa 10 5 sec do kraja. trojka nam je bila dovoljna za prolaz
-
Mr. Brightside
#3787 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
jah, u općem ludilu zoveš tajmaut', pa nek se i protivnik malo konsoliduje 
-
Mustang1
#3788 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nije imao time-out to smo apsolvirali danas
Shvati da kad ti se ekipa onako bori i daje maximum nemas im sta zamjeriti ! Mi smo prvi u historiji koji sa 3 pobjede idu kuci ! Prve dvije utakmice smo izgubili zbog onog turnira prije prvenstva koji nam je pojebo ono sto smo u Njemackoj napravili .. Mirza je sam rekao realno da nije igrao skoro godinu dana kako treba i da mu je trebalo vremena da proradi ..
- Impavidus
#3789 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Jebo više i onaj fudbal ni ne gleda mi se, samo onih 16 i trice iz parkinga, svlačionice, ratatata u glavi...
Najviše boli što u čitavoj Europi sa onakvom igrom nema te reprezentacije koja bi nas uzela. Stipanović i zalaganje kao u zadnje 2 utakmice Latvija bi pala da ih je 7 na parketu, a ne Freimanis jebeni.
Put do 1/4 finala bi nam bio otvoren, ovako su nam otvorili izlaz na aerodrom jebem te sudbino naša prokleta.
Najviše boli što u čitavoj Europi sa onakvom igrom nema te reprezentacije koja bi nas uzela. Stipanović i zalaganje kao u zadnje 2 utakmice Latvija bi pala da ih je 7 na parketu, a ne Freimanis jebeni.
Put do 1/4 finala bi nam bio otvoren, ovako su nam otvorili izlaz na aerodrom jebem te sudbino naša prokleta.
-
Bodkin
#3790 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ludilo za navijace, zato je trener. krenulo sve prema dole, oni vec 2 zabili a mi ispucali 4 suta nerezonska totalno i jos imas rezultat i 2 min do kraja. skolski primjer da zove tajm. vristao kuci i pisao ovdje po forumu da zove tajm ne bi li nekako karma pomogla da ga dozove i nista. za kraju 8 sekundi za jednu trojku koja nas vodi dalji i sta se desi...
i da, imao je tajm kod njihove serije od 8:0 jer ga je zvao kad je rez pao na 7 ili 8 razlike. i pazi jos nesto, imali su dva bacanja na kraju. zovnes mirzu i gordica i kazes sta da urade. 8 sekundi je lifetime. ja od pocetka tvrdim da je on bio slabija karika od igraca
i da, imao je tajm kod njihove serije od 8:0 jer ga je zvao kad je rez pao na 7 ili 8 razlike. i pazi jos nesto, imali su dva bacanja na kraju. zovnes mirzu i gordica i kazes sta da urade. 8 sekundi je lifetime. ja od pocetka tvrdim da je on bio slabija karika od igraca
- Renta
#3791 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Sad sam odgledao cijelu utakmicu u komadu ponovo na Sportskoj TV i moram priznati da mi je žao kao da je moja repka izgubila...najviše zbog Ace koji mi je susjed praktički i često ga srećem u ZG. Takva borba i igra, toliko uloženo truda no bez drugog kruga.
Aco je legenda jugoslavenske i hrvatske košarke a izgleda da postaje i bosanske. Budite ponosni bosanci, ostavili ste traga sigurno. Glavu gore!
Aco je legenda jugoslavenske i hrvatske košarke a izgleda da postaje i bosanske. Budite ponosni bosanci, ostavili ste traga sigurno. Glavu gore!
Last edited by Renta on 10/09/2013 01:13, edited 1 time in total.
-
Hedg
#3792 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Obrišite ovu temu, obrišite svaki članak naš sa ovog Prvenstva u kojima našu selekciju spominju i da ne gledam ovu raju po FB-u što lajka i piše za naše momke, odmah se sjetim onog vodstva i onda lupam glavom o zid. Šteta, brate...
Onu Hadžićevu stativu protiv Cluja za ulazak u grupnu fazu EL i ovo što smo prokockali neću nikad zaboraviti.
Onu Hadžićevu stativu protiv Cluja za ulazak u grupnu fazu EL i ovo što smo prokockali neću nikad zaboraviti.
-
Mustang1
#3793 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ja ti kazem ne mozes zamjerit inikome nista kada znas da su dali maximum ! Cak je i Zeko kojeg jebeni sut nije isao dao svoj maximum na drugi nacin !
-
saphir_
#3794 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ista stvarImpavidus wrote:Jebo više i onaj fudbal ni ne gleda mi se, samo onih 16 i trice iz parkinga, svlačionice, ratatata u glavi...
-
Bodkin
#3795 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
mogu i hocu
16 razlike i 2min do kraja je vrijeme kad nastupa taktika. pricaj ti sta hoces ali ja ti kazem da je taj kasni tajm kostao nas prolaza. ako pustis da te kao trenera ponese tako atmosfera onda si kao i prosjecan navijac. fuj. morali smo ovo sacuvati na preko 10 i ici dalje. MORALI. respect do neba za par igraca ovdje koji su vrhunski i koji fakat znaju igrati. ostali su isto dali sve od sebe ali petrovicu ne prastam
jos od utakmice sa srbijom, a ovo je vrhunac
-
pOZz
#3796 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nije treb'o pisati dagestanskog mafijaša, prozv'o ga je danas.Lakat Jebić wrote:sad kad ste svi ovako galvanizirani za kosarku - mondo.rs i citajte avdiceve kolumne, ima ih podostapratili ili ne pratili kosarku inace, fasciniracete se sta taj covjek sve o ovom sportu zna
- BHF_Manijak
#3797 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Kad smo kod Zacka, sta tom frajeru bi???
Covjek jeo malu djecu u kvalifikacijama, na EP-u odron, bar u napadu, dok je u odbranu se borio kao lav! Iznenadio me fakat, neprepoznatljiv lik, ni sjena onog igraca! 
-
Hedg
#3798 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma iznenadio je svakoga. Još ga je gore gledati na parketu kako se krije i stidljivo igra košarku, teško se odlučuje na ulazak pod koš i za neke akcije koje je prije znao fino odraditi. 
- Butmiran
#3799 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
@bodkin: Meni i nema logike zvati timeout, igraš odlično, nabio si 16 razlike, zašto dati priliku suparnicima da se konsoliduju?
- It_is_a_Leclerc
#3800 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Zack Wright je radio sjajan posao u napadu sa ofanzivnim skokovima, čak ni akcije koje je radio nisu bile loše. Samo je od nekad najboljeg prvog koraka kvalifikacija, ostalo sporo uvlačenje u reket koje su protivnici dva-tri puta sankcionirali, i odmah nema više hrabrosti za ozbiljniji prodor.
Ovo za Acinu krivicu oko današnje pobjede s nedovoljnom koš razlikom je vrlo deplasirano, po mom mišljenju. Jednostavno, Litvanci su na iskustvo i na ime iznudili neke lične greške, gurnuli nas u bonus, pogodili jednu trojku, a sve ostalo je bilo sa linije slobodnih bacanja.
Ovo za Acinu krivicu oko današnje pobjede s nedovoljnom koš razlikom je vrlo deplasirano, po mom mišljenju. Jednostavno, Litvanci su na iskustvo i na ime iznudili neke lične greške, gurnuli nas u bonus, pogodili jednu trojku, a sve ostalo je bilo sa linije slobodnih bacanja.