SDA-All about

JThomas

#37701 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

zna on dobro da je bitno. ako nije bitno što nisu glasali drukčije :mrgreen:
DonieBrasco

#37702 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Doslovce su spali na opcinu Centar, vise nije ni grad Sarajevo u pitanju kamoli kanton.
jefff

#37703 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Haris.ba wrote:Znaci Semiha i dalje ministarka?

:D
Dosta mi je horora za danas.
putokaz1

#37704 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Castitke SDA na pobjedi
shbc

#37705 Re: SDA-All about

Post by shbc »

Gledam malo reakcije ovih dana na ove poteze SDA, pogotovo posljednji... Stvarno je fascinantan mentalni sklop njihovih glasaca. Nema apsolutno stvari koju SDA moze uraditi, poteza koji moze povuci da oni nece naci opravdanje i izvrnuti pricu da je krivac neko drugi. Ovdje je opravdanje da nisu mogli nista promijeniti svakako pa je sasvim oprostivo podrzati SNSD,l. Krivac je SDP i svi koji su glasali za "komunjarsko smece" (da im bar neko hoce reci da se kaze "komunisticko"). Znaci sta god se desilo, oni ce imati svoje zagarantovane glasove. Sve vise mislim da bilo kakvi rezultati, ma koliko dobri bili, neke druge vlasti nece oslabiti SDA, vec da je jedino rjesenje ogromna kampanja za masovnu izlaznost na izbore. Da se ovih 25% glasova, koliko imaju, pretvori u 12/13.
drug_profi

#37706 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa oni imaju tacan broj svojih glasaca. Svi zavisni od njih.
E sad ako bi nova vlast dala neke opipljive rezultate da se osjeti neki napredak, onda bi vjerovatno bar 5% vise izaslo i ti vjerovatno ne bi glasali za SDA i partnere.
Jako bitna stvar je i sprijeciti sve buduce kradje na izborima sa elektronskim glasanjem. To ne znam da li ce moci izvesti ova sada postava obzirom da SDA i njihovi saveznici kontrolisu parlament BiH.
putokaz1

#37707 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Kaontinuitet Velikog broja glasača leži u činjenici loše SDP vlasti 2000 i 2010
Ako uzmemo Lukavac SDA je pobjeđivala godinama imala oko 40% 2002-2004-2006-2008-2012-2014-2016 uz pomoć Papapak dobije preko 51%
SAD KAD JE NAČELNIK PREUZEO MEDIJE i radio slično kao i SDA ranije,putići ,mostići,retorika... ali uz transparetniji rad,pošteniji uz neke novine ,planove(idealistične ali neostvarljive) to 40% se smanjilo na oko 20% a SDP je sa oko 20% skočio na 40%
Znači dio SDA glasača je zbog jedne osobe ne zbog stranke promjenio stranu
SDA čim je izgubila kontrolu Novca je smanjila biračko tijelo
Izborne nepravilnosti nisu mnogo utjecale na smanjenje glasova SDA,izborne krađe postoje u lUkavcu bar od 2006 a bile su i 2018 u bar 3 biračka mjesta i to dogovor SDP-DF-SBB-SDA-SBIH-PDA...+++(Gnojnica,Sižje,Caparde...)
Moguće je da se manipuliše sa par stotina glasova na Ozrenskim selima gdje:Stanovništva nema mnogo,ne izađe na izbore,a sva biračka mjesta dobije jedna stranka ili koalicija stranaka-Tipa dopis(Sižje Krtova Panjik... 2006-2008-20016-2018) a glavna krađa je Dopis, nakon izborajinnih glasova stranaka,tj dopšis kjandidatima unutar jedne liste što se redovno radilo dogovorom većine stranaka i ubacivanje kandidata u parlament:Seudin Hodžić,Mido Osmanović,Holc,Skopljak i sl
SDA je u Lukavcu dobila u nekoliko sela:Berkovica ,Jaruške i sl,Granična sela daleko od svega gdje tradicionalno SDA dobija
SDa Lukavac ima Osmanovića koji nemože proći direktno ali Uvjek prođe preko Kompezacijske liste
Mislim da SDA 2020 u Lukavcu nemašta da Traži,Opozicija u Vijeću
cadburry

#37708 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

Zahvaljujuci SDA, HDZ i SNSD ce sami imati vecinu u Domu naroda drzavnog parlamenta (8/15), sa dovoljnom entitetskom vecinom. Dom naroda moze usvojiti zakone kojim se ukidaju oruzane snage BiH, OSA, SIPA, UIO...

U Zastupnickom domu, HDZ ima 5, srpske nacionalne stranke 13 zastupnika. Samo 4 zastupnika ih dijele da gore pobrojani zakoni mogu stupiti na snagu. Mi smo dosli u situaciju da 4 Bosnjaka (ili ne-Bosnjaka iz bosnjacki vecinskih sredina) stoje na braniku Bosne i Hercegovine i da o imunosti na korupciju 4 drzavna zastupnika (a tu sjedi A-SDA i Kukic...) ovisi da li ce biti Bosne ili nece.

Tamo neke 2006. nas je od ukidanja RS-a dijelilo nekoliko srpskih zastupnika kojih je nedostajalo probosanskoj strani. U 12 godina smo dosli do toga da stranke za RS-a vise nece nista blokirati. Ne, probosanske stranke ce biti te koje ce blokirati u Zastupnickom domu sve ono sto usvoji Dom naroda.

To je nama nasa SDA dala.

Da danas vrijede zakoni iz RBiH ili SRBiH, bilo bi osnova da se pohapsi cijelo rukovodstvo SDA zbog izdaje. Od Fikreta Abdica niko nije ovako zabio noz u ledja BiH.
Leverage

#37709 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Ne bi, naravno.

To ti je demokratija, ako na demokratski način nestane ove države za to niko nikad ne treba biti uhapšen.

Narod koji glasa za SDA ne zaslužuje da ima državu. I SDA je to spremna i isporučiti.
horkesh

#37710 Re: SDA-All about

Post by horkesh »

.
Last edited by horkesh on 07/12/2018 07:12, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#37711 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

cadburry wrote:Zahvaljujuci SDA, HDZ i SNSD ce sami imati vecinu u Domu naroda drzavnog parlamenta (8/15), sa dovoljnom entitetskom vecinom. Dom naroda moze usvojiti zakone kojim se ukidaju oruzane snage BiH, OSA, SIPA, UIO...

U Zastupnickom domu, HDZ ima 5, srpske nacionalne stranke 13 zastupnika. Samo 4 zastupnika ih dijele da gore pobrojani zakoni mogu stupiti na snagu. Mi smo dosli u situaciju da 4 Bosnjaka (ili ne-Bosnjaka iz bosnjacki vecinskih sredina) stoje na braniku Bosne i Hercegovine i da o imunosti na korupciju 4 drzavna zastupnika (a tu sjedi A-SDA i Kukic...) ovisi da li ce biti Bosne ili nece.

Tamo neke 2006. nas je od ukidanja RS-a dijelilo nekoliko srpskih zastupnika kojih je nedostajalo probosanskoj strani. U 12 godina smo dosli do toga da stranke za RS-a vise nece nista blokirati. Ne, probosanske stranke ce biti te koje ce blokirati u Zastupnickom domu sve ono sto usvoji Dom naroda.

Da danas vrijede zakoni iz RBiH ili SRBiH, bilo bi osnova da se pohapsi cijelo rukovodstvo SDA zbog izdaje. Od Fikreta Abdica niko nije ovako zabio noz u ledja BiH.
To je to.

Zahvaljujući politici SDA, bošnjački nacionalni interesi su u totalnoj defanzivi. Fabrika pretvaranja poraza u pobjede radi 24/7, a mi zbunjeno sliježemo ramenima i pitamo - "Gdje je OHR".
nemampojma0

#37712 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

cadburry wrote:Zahvaljujuci SDA, HDZ i SNSD ce sami imati vecinu u Domu naroda drzavnog parlamenta (8/15), sa dovoljnom entitetskom vecinom. Dom naroda moze usvojiti zakone kojim se ukidaju oruzane snage BiH, OSA, SIPA, UIO...

Bravo! To je to!
Oduvijek sam govorio da je Sda dio dogovora o podijeli zemlje, pocevsi od 92., pa do danas. Najbolji pokazatelj je odnos prema teritoriju BiH koji je pod vlascu RS-a. Od nepruzanja pomoci tokom agresije, preko opstrukcija povratka, do ekonomskog i politickog slabljenja onih koji su se vratili uprkos tim opstrukcijama.
high_volume

#37713 Re: SDA-All about

Post by high_volume »

Pretjeruješ! Sve Srbe zastupnike i sve Hrvate zastupnike proglasio si neprijateljima BiH i njenim secesionistima, a istovremeno SDA zastupnike braniteljima državnosti BiH. Hajde malo spusti emocije i vrati se na stvarno stanje u politici.

Nijedan značajan državni zakon ne može proći bez glasanja u oba doma, ali i da prođe, zakon koji narušava principe Daytona ili koji čini štetu BiH, ne može proći odluku OHR. BiH je protektorat, zavisi od volje Vijeća PIC-a i OHR, i ovakvo plasiranje neistina koje ti radiš je nepošteno.

RS se ne može "ukinuti" odlukama BiH Parlamenta, RS je dio međunarodnog sporazuma, i za njegovu promjenu potrebna je saglasnost PIC-a, Hrvatske i Srbije. Ali, i za svako narušavanje Ugovora iz Daytona, postoji mogućnost povrata BiH na njeno republikansko uređenje, na RBiH. Takva je odluka Skupštine RBiH, Miro Lazović je zadnji potpisnik...

Ovaj gore raspored političkih pozicija u Parlamentu BiH najviše će koristiti za preraspodjelu mandata u raznoraznim komisijama, u savjetima, u preraspodjeli novca, pa i ponekim izmjenama i dopunama zakona u tom cilju, a da će neko ukidati RS ili UINO, Centralnu banku, devizne rezerve, Vojsku, SIPU itd. to je čista nebuloza.
kmirsad

#37714 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Koliko vidim... ne piše se dobro, niti nama, niti BiH... a ni cijelom regionu... kataklizmično... naredna događanja su predvidiva, SDA je prešla prag ruba razuma, vrtoglavo pada u ludilo i sve nas vuće ponor rata... poćela je primjena principa...pobij sve, da živim sam... vuku poteze koji po BiH imaju nepopravljive posljedice već sad...
Ako su se pojedini glasači SDA ujeli za guzicu, đaba im, nemamo instutut prijevremenih ili vanrednih izbora... samo haos, a to je također štetno... samo manje.
Rahat može bitio samo dijaspora, njima se mobilizacijski potez ne može uručiti.
bunk

#37715 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Pretjerivanje,ispade da su na nivou federacije i Drzave sdp i nasa stranka dobili glasove koje ima sda da bi sve odjednom postalo med i mlijeko.
A u stvari isto bi bilo . Jer budimo realni malo toga je do nas.
Evo MAP.
Mogli smo se upinjat koliko god ali dok Ameri ne rekose "sad je dosta"..
Smirimo dozivljaj.
drug_profi

#37716 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Rat ovdje nije opcija i nema razloga za njega. Etnicki ocisceni prostori - trebaju samo rampe postaviti.
Da nece mozda neko jurisat u "oslobađanje" Doboja, ili da srbi možda ne bi opet "oslobađali" Sarajevo?
Ja odavno govorim da bi SDA jos 1995 pristala na podjelu samo da ima Tursku na granici umjesto npr. Crne gore. Turkofilski termiti bi zacas zaboravili na dekalrativno zalaganje za građansku, sekularnu, multikonfesionalnu... Nego su tada bili makar toliko svjesni da bošnjaci nemaju šanse okruženi neprijateljima u razorenoj državici.
Danas se valjda osjećaju da bi im bolje bilo bez "krmojeda" da im se petljaju u talove, a za bošnjake ih u krajnjem zaboli q. jer su oni sebe namirili i imaju gdje i skloniti se, kao i onaj mljackavi ljigavac sto obori Aprilski paket sa parolom 100% BiH.
Prpa.ba

#37717 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Strašnija je dodatna neravnopravnost u preraspodjeli novca koju ce raditi SNSD i HDZ nego sto je ukidanje svih navedenih institucija.

Ja npr. nemam nista protiv gasenja agencije za osiguranje depozita na nivou drzave. Ali, patriote iz SDA, HDZ i SNSD nece je gasiti. I zasto bi? Federalni klijenti banaka placaju skuplje usluge da bi se stotine miliona KM mogle iskoristiti za spasavanje srpskih banaka koje je Dodikov rezim zavalio. :lol:
Last edited by Prpa.ba on 07/12/2018 09:07, edited 1 time in total.
kmirsad

#37718 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Rat ovdje nije opcija i nema razloga za njega. Etnicki ocisceni prostori - trebaju samo rampe postaviti.
Da nece mozda neko jurisat u "oslobađanje" Doboja, ili da srbi možda ne bi opet "oslobađali" Sarajevo?
Ja odavno govorim da bi SDA jos 1995 pristala na podjelu samo da ima Tursku na granici umjesto npr. Crne gore. Turkofilski termiti bi zacas zaboravili na dekalrativno zalaganje za građansku, sekularnu, multikonfesionalnu... Nego su tada bili makar toliko svjesni da bošnjaci nemaju šanse okruženi neprijateljima u razorenoj državici.
Danas se valjda osjećaju da bi im bolje bilo bez "krmojeda" da im se petljaju u talove, a za bošnjake ih u krajnjem zaboli q. jer su oni sebe namirili i imaju gdje i skloniti se, kao i onaj mljackavi ljigavac sto obori Aprilski paket sa parolom 100% BiH.
Da... poprilično se slažem s tobom... RS se može odcijepiti a da mi top saznamo za par mjeseci, već sam pisao tome... na mogoče sukobe gledam u regionalnom kontekstu... mnogo još granica u regionu nije definisano... a usijanih glava vazda ima, a gdje njih ima sranja su uvik moguča... Balkan je ovo...
drug_profi

#37719 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ovdje se konstantno ubija ideja o multietničnosti i toleranciji.
Evropa je samo deklarativno podržava, dok ti istovremeno uvodi ograničenje kretanja.
ja ću sad nešto reći zbog čega će me razapinjati ovdje jer većina u stvari ne zna da čita i da shvati napisano.
Takve podjećam da ovo nije ono što ja priželjkujem, već samo ono gdje nas ovaj put vodi.

Kad se čovjek izmakne i pogleda bez emocija na ovaj prostor, jedino rješenje koje nudi stabilnost i trajniji mir jeste stroga podjela na tri entiteta.
I to će se vjerovatno i desiti na kraju kada generacija koja je u ratu krvarila izumre, tj. kada sve patnje, jad, nepravde i zločini postanu samo priča o kojoj nema više svjedoka i koja će se istog časa početi relativizirati. Nije isključena, dapače vjerovatna je, i konačna disolucija takve države.
Biće to miran razlaz jer će do tad svi već biti priviknuti na stanje podijeljenosti i to će biti faktički samo administrativni akt koji će možda biti rado i dočekan jer će jedni drugima stalno zagorčavati život blokadama i glupostima.

Meni lično treba domovina koja nije većinski jednog naroda jer se ni ja ne osjećam, niti pripadam jednom narodu. Srce mi je bosansko, ime mi krmojedsko. Ja bih bolje prošao u RS ili HB (a ni tamo mi ne bi bilo bas dobro), nego u zemlji gdje se samo današnja SDA nešto pita.
Zato mislim da Washingtonski sporazum i nije bila loša ideja. Neki budući bošnjački entitet nema perspektive, okružen "vlasima". Niti će dostići civilizacijske ciljeve koje traži Europa, niti će biti slobodna zemlja. BIće to mala teritorija sa zatucanim i neobrazovanim ljudima, zagađenih voda i zraka, korumpiranim pravosuđem, gdje su religija i politika strogo isprepleteni.

Evo to je moje viđenje budućnosti sa SDA. I ne radujem se tome. Ne pucajte na glasnika.
cadburry

#37720 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

high_volume wrote:

Pretjeruješ! Sve Srbe zastupnike i sve Hrvate zastupnike proglasio si neprijateljima BiH i njenim secesionistima, a istovremeno SDA zastupnike braniteljima državnosti BiH. Hajde malo spusti emocije i vrati se na stvarno stanje u politici.
Nisam sve srpske i hrvatske zastupnike proglasio neprijateljima BiH. Naravno da Sasa Magazinovic ili Pedja Kojovic nisu neprijatelji BiH. Medjutim, jel ti stvarno mislis da bilo ko od HDZovih zastupnika ili srpskih zastupnika iz RS-a ne bi podrzao npr. ukidanje Oruzanih snaga BiH? SDA je pokazala da ne samo da nije branitelj drzavnosti BiH, nego je direktan saucesnik razvaljivanja BiH.
high_volume wrote:Nijedan značajan državni zakon ne može proći bez glasanja u oba doma, ali i da prođe, zakon koji narušava principe Daytona ili koji čini štetu BiH, ne može proći odluku OHR. BiH je protektorat, zavisi od volje Vijeća PIC-a i OHR, i ovakvo plasiranje neistina koje ti radiš je nepošteno.
Tacno je da ne moze nijedan zakon stupiti na snagu dok ga oba doma ne usvoje. Ali na putu ukidanja drzavnih institucija stoje samo 4 zastupnika izabrana iz bosnjacki vecinskih dijelova BiH. I to je poenta. Prije 10-15 godina, probosanska strana je vodila procese, kreirala zakone, nove drzavne institucije, a secesionisticka strana je to blokirala. Njihovi mehanizmi su ovisili od tek nekoliko zastupnika koji se nisu smjeli ni razboliti, ako hoce nesto da blokiraju. Danas se situacija obrnula, procese u ovoj zemlji vode Dodik i Covic (a tek ce ih sada voditi), a probosanska strana ce, oviseci o ova 4 zastupnika, truditi se da blokira procese.

Naravno, osovina SNSD-HDZ ne mogu usvojiti zakone koji su protuustavni, ali masa institucija poput sipe, ose, oruzanih snaga nisu uopste predvidjene Ustavom BiH.

A nadati se da ce OHR ili neki fiktivni pojam medjunarodne zajednice mrdnut kurcem ovdje i za sta je naivnost na nivou Alijine "mirno spavajte, rata nece biti". Sve i da OHR nesto hoce raditi, a nece, ne moze to raditi bez podrske PIC-a, odnosno ambasada nekoliko zemalja u BiH, izmedju ostalog Rusije. Ako Rusija podrzi osovinu politiku SNSD-HDZ, a podrzava, OHR nece ici protiv toga. Da ne govorim da mi na zapadu vise nemamo prijatelja koj ibi bili spremni konfrontirati se sa Rsuijom zbog nas. Pitanje je danas da li bi srebrenicki genocid bio dovoljan motiv za reakciju zapada.
high_volume wrote:RS se ne može "ukinuti" odlukama BiH Parlamenta, RS je dio međunarodnog sporazuma, i za njegovu promjenu potrebna je saglasnost PIC-a, Hrvatske i Srbije. Ali, i za svako narušavanje Ugovora iz Daytona, postoji mogućnost povrata BiH na njeno republikansko uređenje, na RBiH. Takva je odluka Skupštine RBiH, Miro Lazović je zadnji potpisnik...

Ovaj gore raspored političkih pozicija u Parlamentu BiH najviše će koristiti za preraspodjelu mandata u raznoraznim komisijama, u savjetima, u preraspodjeli novca, pa i ponekim izmjenama i dopunama zakona u tom cilju, a da će neko ukidati RS ili UINO, Centralnu banku, devizne rezerve, Vojsku, SIPU itd. to je čista nebuloza.
Ovo nije tacno. U tom medjunarodnom sporazumu su predvidjeni mehanizmi izmjene dijelova medjunarodnog sporazuma, odnosno u ovom slucaju Ustava BiH. RS se moze, ali i BiH, ukinuti 2/3 odlukom Parlamenta i svaka strana je jako daleko od toga i za naseg zivota do toga nece doci (da Parlament BiH u ovom smjeru mjenja Ustav). To naravno ne znaci da RS ne moze proglasiti nezaivsnost jednog dana, koja ce biti protuustavna i jedan period nepriznata od zapada, ali je cinjenica da probosanska strana nema mehanizme kojim bi zaustavila protuustavno djelovanje RS-a. To smo vec vidjeli na primjeru 9. januara.Ja, iskren da ti budem, mislim da ce se upravo to desiti. Desit ce se Juzna Osetija, Abhazija, Transnjistrija, Donetsk republika i to onog trenutka kad Rusija odluci da se to treba desiti.

A povratak BiH na njeno "republicko uredjenje" je nebulozno za diskutovati uopste.
cadburry

#37721 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

drug_profi wrote:Ovdje se konstantno ubija ideja o multietničnosti i toleranciji.
Evropa je samo deklarativno podržava, dok ti istovremeno uvodi ograničenje kretanja.
ja ću sad nešto reći zbog čega će me razapinjati ovdje jer većina u stvari ne zna da čita i da shvati napisano.
Takve podjećam da ovo nije ono što ja priželjkujem, već samo ono gdje nas ovaj put vodi.

Kad se čovjek izmakne i pogleda bez emocija na ovaj prostor, jedino rješenje koje nudi stabilnost i trajniji mir jeste stroga podjela na tri entiteta.
I to će se vjerovatno i desiti na kraju kada generacija koja je u ratu krvarila izumre, tj. kada sve patnje, jad, nepravde i zločini postanu samo priča o kojoj nema više svjedoka i koja će se istog časa početi relativizirati. Nije isključena, dapače vjerovatna je, i konačna disolucija takve države.
Biće to miran razlaz jer će do tad svi već biti priviknuti na stanje podijeljenosti i to će biti faktički samo administrativni akt koji će možda biti rado i dočekan jer će jedni drugima stalno zagorčavati život blokadama i glupostima.

Meni lično treba domovina koja nije većinski jednog naroda jer se ni ja ne osjećam, niti pripadam jednom narodu. Srce mi je bosansko, ime mi krmojedsko. Ja bih bolje prošao u RS ili HB (a ni tamo mi ne bi bilo bas dobro), nego u zemlji gdje se samo današnja SDA nešto pita.
Zato mislim da Washingtonski sporazum i nije bila loša ideja. Neki budući bošnjački entitet nema perspektive, okružen "vlasima". Niti će dostići civilizacijske ciljeve koje traži Europa, niti će biti slobodna zemlja. BIće to mala teritorija sa zatucanim i neobrazovanim ljudima, zagađenih voda i zraka, korumpiranim pravosuđem, gdje su religija i politika strogo isprepleteni.

Evo to je moje viđenje budućnosti sa SDA. I ne radujem se tome. Ne pucajte na glasnika.
Samo je pitanje izbornog ciklusa kada ce vlast u Njemackoj preuzeti AFD, u Francuskoj Le Pen, u Austriji FPO u potpunosti, u Holandiji Wilders, pa Evropa se vise ni deklarativno nece zalagati za toleranciju.

I ja isto mislim da je disolucija nazalost neizbjezan smjer u kojem se situacija razvija. Ne mislim da ce probosanska strana ikada na to pristati, ali jednostavno nece biti pitana. To ce se uraditi protuustavno, ali nece niko moci to zaustaviti.

A kakav ce biti Bosnjakistan o tom slucaju, ce zavisiti samo od ljudi u Bosnjakistanu i kakvu vlast budu birali. Ako nastavimo glasati za SDA, bice tako. Ipak, razvoj situacije trenutno pokazuje da SDA ide u opoziciju tamo gdje se Bosnjaci i probosanski orijentisani nebosnjaci pitaju (KS, ZDK, TK, BPK, USK). SDA ce biti vlast samo tamo gdje je Dodik i Covic instaliraju (npr. HDZ i SNSD su postavili Zvizdica za (do)predsjedavajuceg ZD PSBiH).
bunk

#37722 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Nema od toga nista.
Jer osim sdp koji da zna mogao bi vladati unedogled ova ostala bratija je gora na n-tu..
tovarish

#37723 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

To da mi na zapadu nemamo vise podrsku je potpuno tacno,ali taj zapad treba biti svjestan da joj je RS trojanski konj ruskog uticaja u njenom sredistu,a samim tim i automatski i cijela BIH je trojanac.Da i mi udjemo u NATO,uticaj Srbije bi bio minimiziran i dosta bi bilo lakse na ovom podrucju.

I to me cudi sto oni taj problem ne rijesavaju.Ne zbog nas,nego zbog sebe.
bunk

#37724 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Aktivacija MAP-a, ne moze biti veci dokaz toga da je uncle Sam rekao "dosta ruskog sranjja jednom zauvijek u ovom dijelu Europe".
Last edited by bunk on 07/12/2018 11:07, edited 1 time in total.
MarshalDodik

#37725 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Prema razmisljanjima i vidjenjima napisanim iznad onda ne vidim razlog da mi i dalje tezim ovim raznim zapadnjackim savezima.
Ako jedan ruski ambasador ili jedan njihov covjek u liku Dodika mogu opstrisat sta pozele, mogu biti djelotvorniji od svih zapadnjackih sila i njihovih lobija ( ciji trebali da smo protektorat) sta ce nama takva europa.
Okrenimo se onda prema ovim ocigledno jacim i sposobnijim istocnjackim silama. Sta fali da budemo ponovo najistureniji dio ( gledano prema zapadu ) neke istocnjacke imperije, a historija bas uci da smo se tada najugodnije osjecali i najsretnije zivjeli. Vjerovatno nas te istocnjacke gazde ne bi uslovljavali ovolikim nametima kojim nas evo 20 godina uslovljavaju zapadnjaci.
Post Reply